10 Şubat 2023 Cuma

Volkswagen Atlas


Volkswagen'in büyük SUV modeli Atlas ve sportif görünümlü kardeşi Atlas Cross Sport makyajlandı. Yeni motoruna da kavuşan ikilinin kaybettiği üniteyse V6 oldu. Daha fazla teknoloji bulunan iç mekanlar da modern duruşa kavuştu.

Önden bakıldığında büyüyen panjur ve parantez biçimli LED farlarla dikkat çeken ikilide farların birbirine bağlandığı ve tamponların elden geçirildiği görülebiliyor. Çapları 21 inçe kadar çıkan jantlar yeni tasarımlarıyla öne çıkarken spoiler büyümüş. LED stopları da artık birbirine bağlı olan Atlas ailesinde arka tampon altında görülen sahte egzoz çıkışları da makyajlanmış.

Kapı içleri bile makyajlanan araçların dijital gösterge panellerinde farklı grafikler kullanılmış. Daha büyük dokunmatik ekranla birlikte orta konsolda fiziksel kumandalara veda edilirken vites kolu da yerini selektöre bırakmış. Yanlarda bulunan havalandırma ızgaraları ikiye bölünürken ortadakiler daha aşağıya konumlandırılmış.

3.6 litre hacimli V6 motora veda eden Atlas artık sadece 2 litre hacimli, turbo beslemeli üniteyle satılacak. Gücü 273 beygire yükselen motor 370 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulacak araçlar önden veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilecek.

9 Şubat 2023 Perşembe

Toyota Grand Highlander


Toyota'nın SUV ailesi büyümeye devam ediyor. Markanın popüler araçlarından Highlander daha büyük kardeşine kavuştu. Görünüm olarak Highlander'dan çok RAV4'e benzeyen otomobil 3 koltuk sırası sunmaya devam ediyor.

5.116 mm boyuyla Highlander ile Sequoia arasında konumlanan otomobil köşeli hatlarıyla dikkat çekiyor. Küçük ön panjuru, tamponda yer alan dev hava girişi ve ince yapılı LED farlarıyla heybetli duran aracın jant çapları 20 inçe kadar çıkıyor. Yan aynalar cam altlarına sabitlenirken siyah renkli gövde korumaları çok kalın tutulmamış.

Hemzemin tavan raylarına sahip olan Grand Highlander'da yüzgeç anten ve spoiler de görev yapıyor. LED stopların yapısı da RAV4'e göz kırparken gövdeden çok çıkıntı yapmayan arka tamponda, aracın motor seçeneğine göre kromajlı çift egzoz çıkışı bulunuyor. Bu arada modelin bagajı, 3 koltuk sırasıyla birlikte 7 adet kabin boyu bavul alabiliyor.


Dijital gösterge paneli, yeni havalandırma kumandaları ve büyüyen dokunmatik ekran gibi unsurları küçük kardeşinin makyajlı seçenekleriyle paylaşan aracın vites ve ön yolcu konsollarıysa farklı tasarıma sahip. 7 veya 8 kişilik olarak alınabilen modelin aks mesafesi de Highlander'ınkinden yaklaşık 100 mm uzun. Bu da 3. koltuk sırasında yaklaşık olarak 140 mm ek diz mesafesi olarak geri dönmüş.

Kaputu altında Lexus RX'ten de tanıdığımız motorlar bulunan otomobili 2.4 ve 2.5 litre hacimli ünitelerle satın almak mükün. 2.4 litre hacimli motor turbo beslemeye sahip ve hem bu şekilde hem de hibrit bir ünite olarak alınabiliyor. Hibrit versiyonda 367 beygir güç, 542 Nm tork üretebilen üniteyi çok güçlü bulanlar 2.5 hibrit versiyona yönelebilecek.

8 Şubat 2023 Çarşamba

Chevrolet Trailblazer


Chevrolet'nin küçük SUV modellerinden Trailblazer makyajlandı. Dış görünümünde çok değişim görülmeyen otomobilin iç mekanı çok daha modern bir hal almış. Kaput altında farklılık bekleyenlerse hayal kırıklığı yaşayabilir.

Çift katlı farlarında yer alan üniteler küçültülen otomobilin ön panjurunu ikiye bölen kromajlı çubuk da aşağıya doğru uzayan kollara kavuşmuş. Ön tampon alt bölümü makyajlanırken yeni jant ve gövde rengi seçenekleri donanıma eklenmiş. Stopların iç tasarımları değişirken egzoz çıkışları daha belirgin hale gelmiş. Arka reflektörler de köşelere çekilip dikleştirilmiş.

İç mekanda dijital gösterge paneli ve çok daha büyük bir dokunmatik ekrana kavuşan otomobilde bu ekran, havalandırma ızgaralarının üstüne alınmış. Bütün havalandırma ızgaraları ve ön yolcu konsolu da makyajlanmış. Orta konsolun altından Aux girişi atılmış.

Kaputu altında 1.2 ve 1.3 litre hacimli motorlar bulunmaya devam eden Trailblazer'ın bu üniteleri sırasıyla 139 ve 156 beygir güç üretebiliyor. Önden veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilen otomobillerin çoğunda sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) kullanılırken dört tekerlekten çekişli 1.3 versiyonlarda 9 ileri vitesli otomatik şanzıman görev yapıyor.

BMW X5 ve X6


BMW'nin ilk SUV modeli X5 ve daha sportif görünümlü kardeşi X6 makyajlandı. Diesel motorlarını koruyan ikili artık şarj edilebilir hibrit motorla da alınabilirken iç mekanlarda yaşanan değişiklik büyük kardeşe göndermeler yapıyor.

Ön bölümlerine bakıldığında panjurlarının büyümediği görülen ikilinin LED farları incelmiş. Daha köşeli tasarıma kavuşan tamponlar, yeni jant ve gövde rengi seçenekleri ve M60i'ye eklenen M yan aynaları diğer dikkat çeken detaylar, Ucu kesik anteni de kullanmayan başlayan ikilinin arka bölümlerinde yaşanan yeniliklerse farklılaşıyor.

X5'nın arkasına bakıldığında sadece egzoz çıkışlarında makyaja gittiği görülen BMW, X5'in LED stoplarını yenilemiş. Bu modelin reflektörleri aşağıya çekilirken arka tampon, korumasıyla birlikte yeniden şekillendirilmiş. Egzoz çıkışları da yenilenerek değişim tamamlanmış.

İç mekana geçildiğinde ikiliye X7 tasarımının uygulandığı görülebiliyor. Direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, dokunmatik ekran ve vites koluna sahip olmayan ara konsol bu araçtan alınırken ön yolcu konsolunda yer alan aydınlatma sonunda model ismi bulunuyor. Fiziksel düğme sayısının azalması ve orta konsol havalandırma ızgaralarının incelmesi de bu aracınkiyle aynı.

Tamamı dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan araçların 3 litre hacimli, sıralı 6 silindirli motorlarından Diesel olanı 286 beygir güç, 650 Nm tork üretebiliyor. 48 Volt hafif hibrit sistemse 20 beygir güç, 200 Nm tork yardımı yapıyor. Aynı hacme sahip benzinli üniteyse 380 beygir güç, 520 Nm tork üretebiliyor. Hafif hibrit sistemin verileriyse değişmiyor.

Aynı hafif hibrit sistem 4.4 litre hacimli V8 motorda da sunuluyor. Bu ünite 530 beygir güç, 750 Nm tork üretebiliyor. Şarj edilebilir hibrit seçenekte de 313 beygir güç, 450 Nm tork üretebilen 3 litre hacimli benzinli motoru kullanan BMW, elektrik motorundan da 197 beygir güç, 280 Nm tork almış. 29.5 kWh kapasiteli bataryalarsa 100 km üzerinde elektrikli kullanım menzili sunabiliyor.

7 Şubat 2023 Salı

Volkswagen Tharu


Volkswagen'in Çin'de sattığı SUV modellerinden Tharu makyajlandı. 1.4 litre hacimli TSI motoruna da veda eden otomobilin iç mekanında markanın yeni nesil araçlarında kullandığı detayları bulmak mümkün. Aracın temelleriyse tanıdık.

Daha geniş bir yapıya sahip olan yeni LED farları, farklı tasarıma sahip ön panjur üzerinden birbirine bağlanan otomobilin ön tamponu da biraz daha agresif görünüyor. Yeni jant ve gövde rengi seçenekleri haricinde arka tamponun da biraz daha sportif görünmesini sağlayan dokunuşlar dikkatlerden kaçmıyor.

İç mekanı dijital gösterge paneli ve daha büyük dokunmatik ekranla modernleşen araçta yeni deri döşeme renkleri ve eskisinden çok daha şık duran trim parçaları kullanılıyor. Direksiyon simidi de yenilenen Tharu'nun yanlarda bulunan havalandırma çıkışları da daha hoş bir tasarım sunuyor.

Kaputu altında 1.5 ve 2 litre hacimli, benzinli motor seçenekleri sunan SUV, bu ünitelerden sırasıyla 160 beygir güç, 250 Nm tork ve 186 beygir güç, 320 Nm tork alıyor. İlk ünite sadece önden çekişle, ikincisiyse dört tekerlekten çekiş sistemiyle alınabiliyor.

6 Şubat 2023 Pazartesi

Lamborghini Invencible ve Autentica

Lamborghini, hibrit desteği olmayan V12 motoruna veda etmek için tek örnek iki araç üretti. Aventador temellerine sahip olan ikilinin tasarımları birbirine benzese de biri coupé diğeriyse roadster gövdeye sahip. Aventador ailesinin yerine geçecek olan hibrit V12 motora sahip aracınsa birkaç hafta içerisinde tanıtılması bekleniyor.

Agresif bir görünüm sunan ikilinin sabit tavanlı üyesi Invencible, kırmızı gövde rengini siyah tavanla birleştirmiş. İnce kollu jantları tek bijona sahip olan otomobilin arkasında sabit bir spoiler yer alıyor. Yanda geniş hava girişlerine sahip olan otomobilin kaputunda cam ve altıgen hava çıkışları dikkat çekiyor. Arka tampon da daha çok bir difüzör olarak görev yapıyor.

Autentica'nın bulunmayan tavanı, koltukların arkasına yerleştirilen takla barları olarak geri dönmüş. Yukarıya açılan kapılar ve çamurlukları dolduran lastikler kardeşiyle aynıyken spoiler yerini çift deflektöre bırakmış. Üçgen yerleşime sahip altıgen stoplar ve egzoz çıkışları da kardeşler arasında paylaşılıyor.

İç mekanlarda Aventador izleri görmek mümkün olsa da dijital gösterge panellerinde araçlara özel grafikler yer alıyor. Altıgen havalandırma çıkışları kullanan otomobillerin fiziksel kumanda düğmeleri ara konsola yerleştirilmiş. Gövde rengiyle uyumlu döşemeler ve donanımdan çıkartılan dokunmatik ekran yerine gelen depolama bölümü de paylaşılan detaylar arasında.

Kaputları altında 6.5 litre hacimli V12 üniteler barındıran ikili 780 beygir güç, 720 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, tek kavramalı, yarı otomatik şanzımana sahip olan otomobillerde dört tekerlekten çekiş sistemi ve yönlendirilebilir arka aks standart olarak sunulmakta.

5 Şubat 2023 Pazar

Zeekr X


Zeekr, seri üretime aldığı 3. modelin fotoğraflarını paylaştı. Geely ailesinin bir üyesi olan marka, aynı durumda olan Smart'ın yeni nesil modellerinden ilki #1 ile temellerini paylaşıyor. Aracın görünümüyse Avrupalı kardeşini andırmıyor.

Markanın diğer modellerinde olduğu gibi köşeli hatlara sahip olan otomobilin ince yapılı LED farları farklı bir dizilime sahip. Yüksek ve genel olarak düz olan ön tampon, büyük jantlar, parlak siyah gövde korumaları, kalın C sütunu ve ince yapılı LED stoplarla dikkat çekici görünen model 4.450 mm boya, 1.836 mm ene, 1.572 mm yüksekliğe ve 2.750 mm aks mesafesine sahip.


İç mekana geçildiğinde üst ve alt kısmı düzleştirilmiş, iki kollu direksiyon simidi,küçük dijital gösterge paneli ve yüksek yan destekli koltuklar dikkat çekiyor. Orta konsolda yer alan büyük dokunmatik ekransa ray üzerinde yolcu tarafına kaydırılabiliyor. Ön koltuklar arasında geçişe olanak sağlayan ara konsol ve cam tavansa ferahlık sağlamış.

İki elektrik motoruna sahip olan otomobil bu sayede dört tekerlekten çekişli. 428 beygir güç, 543 Nm tork üretebilen Zeekr X 0'dan 100 km/s sürate 3.7 saniyede ulaşabiliyor. Aerodinamik yapı sayesinde menzil 560 km'yi buluyor.