31 Ekim 2019 Perşembe

Ferrari 488 Challenge Evo


Ferrari'nin yarış aracı geliştirmesi bitmiyor. Yakın zamanda 488 GT3 Evo'yu tanıtan İtalyan üretici şimdi de aynı aracın Challenge versiyonunu daha da geliştirdiğini açıkladı.


Çok daha farklı bir ön tamponla karşımıza çıkan yeni modelde yer alan deflektörler, elden geçirilen spoiler ve arka tampona eklenen hava çıkışları yere basma kuvvetinin %50 oranında artmasını sağlamış. İç mekanda yaşanan en büyük değişikliklerse yan koltuk ve oval şekle bürünen direksiyon simidi olmuş.


Çift turbo beslemeye sahip, 3.9 litre hacimli V8 motor üzerinde bir değişiklik yapmayan Ferrari önceki araçta ünitenin 670 beygir gücünde olduğunu da hatırlattı.

28 Ekim 2019 Pazartesi

Ferrari 488 GT3 Evo


Ferrari'nin pist modellerine her geçen gün yenileri ekleniyor. Neredeyse seri üretim modelleri kadar farklı sayıda yarış aracı geliştiren İtalyan üretici 488 GT3'ün geliştirilmiş seçeneğiyle karşımıza çıktı.

Daha güçlü LED farlar kullanmayan başlayan otomobilin aerodinamik paketi tamamen yenilenmiş. Artan aks mesafesiyle boyu 488 GTE'ninkiyle eşitlenen araçta dev splitter, deflektörler, yan etekler, spoiler ve difüzörün yanında ek hava giriş ve çıkışları dikkat çekiyor. Egzoz sistemi de yenilenen aracın ön çamurluklarının tamamı basınç düşürücü yarıklarla kaplı.


Eskisinden daha hafif bir yapıya sahip olan modelin 3.9 litre hacimli V8 motorunda da güncelleme yapan Ferrari yeni bir motor kontrol ünitesini kullanıma almış.