3 Temmuz 2010 Cumartesi

Citroën DS3 R3



Citroën'in sportif hatchback modeli DS3 pistlere ayak basıyor. R3T kategorisinde yarışabilecek olan DS3 R3, kit olarak veya hazır araç halinde satılacak.

Regülasyonlara uygun şekilde elden geçirilen aracın fren ve süspansiyon sistemleri modifiye edilirken iç mekanda gereksiz görülen donanımlar araçtan çıkartılmış. Toplam uzunluğu 45 metreyi aşan borulardan üretilmiş yuvarlanma kafesi otomobilin dışında birleştirilerek kaynakların çok daha kaiteli olması sağlanmış.

Turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motorla donatılan araç standart benzinle 210 beygir güç, 350 Nm tork üretebilmekte. Yarı otomatik şanzımanla donatılmış olan otomobilin ilk hareketini sağlamak için debriyaj manuel olarak kumanda ediliyor.

Mazda Takuya Special Edition


Japon üretici Mazda, MX-5 Miyaco'nun ardından İngiltere pazarına özel bir model serisi tanıttı. Takuya isimli seri 2, 3 ve 6 modellerinde sunulacak.

86 beygir güç üretebilen 1.3 litre hacimli benzinli motorla donatılan Mazda 2 Takuya'nın donanımında 16 inç çaplı jantlar, sis farları, elektrikli arka camlar, sportif tasarımli ön ve arka tamponlar, deri kaplama direksiyon simidi ve vites kolu, arka spoiler, yan etekler, kaliteli paspaslar, metalik boya, Bluetooth kiti, yol bilgisayarı, direksiyondan kumanda edilebilen ses sistemi, gövde rengi kapı kolları, elektrik ayarlı ve katlanabilir yan aynalarla yan ve perde hava yastıkları standart olarak sunuluyor.

105 beygir güç üretebilen 1.6 litre hacimli benzinli motorla donatılan Mazda 3 Takuya'nın donanımındaysa 17 inç çaplı jantlar, LED iç aydınlatma, sis farları, yağmur sensörü, kaliteli paspaslar, farlar için ışık sensörü, deri direksiyon simidi ve vites kolu, hız sabitleme sistemi, 6'lı CD değiştirici, direksiyondan kumanda edilebilen ses sistemi, metalik boya, sportif tasarımlı ön panjur, yan etekler, ön ve arka tamponlar, yüksek yan destekli koltuklar, siyah döşemeler, ısıtmalı ön koltuklar, Bluetooth kiti ve siyah zeminli göstergeler standart olarak sunulmakta.

155 beygir güç üretebilen 2 litre hacimli benzinli ve 163 beygir güç üretebilen 2.2 litre hacimli turbo Diesel motor seçeneklerine sahip olan Mazda 6 Takuya'nın donanımındaysa 18 inç çaplı jantlar, metalik boya, siyah göstergeler, yarı deri koltuk döşemeleri, Bluetooth kiti, sis farları, sportif tasarımlı ön panjur, ısıtmalı ön koltuklar, karartılmış arka camlar, alüminyum pedal seti, ışık ve yağmur sensörleri, kararan dikiz aynası, 6'lı CD değiştirici, deri kaplı direksiyon simidi, kol dayanağı ve vites kolu, kaliteli paspaslar, yol bilgisayarı ve hız sabitleme sistemi bulunuyor.

Sadece beş kapılı versiyonları satılan 2 ve 3 Takuya modelleri için sırasıyla 11.915 ve 15.780 Sterlin istenirken hatchback ve station wagon karoser seçeneklerine sahip olan 6 Takuya modellerinin fiyatları 19.845 ile 21.595 Sterlin arasında değişiyor.

Mercedes-Benz Viano


Alman üretici Mercedes, hafif ticari aracı Vito'yu ve bu aracın temellerini kullanan MPV modeli Viano'yu makyajladı.

ML ve R serilerinde kullanılanlara benzeyen farlarla donatılan Viano, sahip olduğu yeni ön tampon ve panjurla daha sportif görünürken üzerlerinde sinyaller bulunan yeni yan aynalardaha iyi bir geri görüş sağlıyor. Arka kısımda yaşanan en büyük değişiklik stopların artık tavana kadar uzanmaması olurken iç mekanda sunulan yenilikler dikkate değer.

Aracın iç mekan fotoğraflarını henüz paylaşmayan Mercedes, bu kısımda daha kaliteli ve anlaşılır kontrol düğmeleri kullandığını belirtirken direksiyona da kumanda düğmeleri eklediğini belirtti.Yeni döşemeler ve arka koltuklar için eğlence sistemi donanımlar arasına katılırken LED iç aydınlatma da önemli bir yenilik olarak listede yerini alıyor.

İç mekanı, önceki modele oranla çok daha sessiz olan aracın bütün motorları Euro5 egzoz normlarını karşılamakta. Opsiyonel olarak sunulan BlueEFFICIENCY paketinde yuvarlanma direnci düşük lastikler, daha uzun oranlı 6 ileri vitesli şanzıman ve Start/Stop sistemi sunan aracın benzinli ve turbo Diesel motorlarının güçleri 136 ile 258 beygir arasında değişmekte.

BMW 5 Serisi M Sport


Alman üretici BMW, 5 Serisi modelleri için geliştirdiği M Sport paketini tanıttı. Hem sedan hem de Touring versiyonları için sunulacak olan pakette kapsamlı iç ve dış makyaj bulunuyor.

Ön ve arka tamponlarıyla birlikte yan etekleri de yenilenen otomobilde sunulan yeni jant seçenekleri 18 ve 19 inç çaplı. Süsüpansiyon sistemi sertleştirilen otomobillerde bagaj kapağı üzerine bir spoiler eklenmiş.

Krom çıkışlı egzoz sistemiyle dış görünüş değişiklikleri tamamlanırken iç mekanda deri kaplama M direksiyon simidi, alüminyum pedal seti, yüksek yan desteklere sahip ön koltuklar, yer yer kullanılmış Alcantara döşeme, alüminyum kaplamalar, M vites kolu ve tavan için özel döşemeler sunulmakta.

ALPINA B5 BITURBO


ALPINA, BMW'nin yeni 5 Serisi modellerini temel alan aracı B5'in ilk fotoğraflarını yayınladı.

Tipik ALPINA jantlarına sahip olan otomobilin ön ve arka tampon ekleri, dört çıkışlı egzoz sistemi, yeni yan etekleri ve bagaj kapağının üzerinde bulunan spoiler sade bir sportiflik sunmakta.

İç mekan fotoğrafları henüz gün ışığına çıkmayan araçta kullanılan 4.4 litre hacimli v8 motor çift turbo besleme yardımıyla 507 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip olan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.7 saniye sürerken maksimum sürat 307 km/s'i buluyor.

100 km mesafede elde edilen ortalama yakıt tüketiminin 10.8 litre olduğu belirtilirken kilometre başına yapılan CO2 salınımı 252 gram.

Mercedes-Benz CL Serisi


Mercedes, büyük coupé modeli CL'yi makyajladı. Görünümünde büyük değişiklikler bulunmayan aracın asıl yeniliği motor kaputunun altında.

Ön panjuru yeniden tasarlanan otomobilin far grubunda, son dönemin moda aksesuarı olan LED gündüz farları kullanılmış. Sis farları ve stoplarda da aynı teknolojiye yer veren Mercedes, geri vites ışıklarını, Amerikan otomobillerinde görmeye alıştığımız şekilde plakalığın yanına almış. Yeni nesil Mercedes modellerinde kullanılan çift katlı sinyallere sahip yan aynalarla donatılan aracın tamponları hafifçe makyajlanırken egzoz sisteminin çıkışları yeniden tasarlanmış.

Yeni jant seçeneklerine de donanımında yer veren CL versiyonlarının iç mekanındaysa daha bol kullanılan ahşap kaplama ve Alcantara döşeme dışında bir yenilik bulunmuyor.


Diğer büyük Mercedes modelleri gibi elektronik donanımıyla da dikkat çeken otomobilde istemsiz şerit değiştirme uyarısı, kör nokta uyarısı, sürücünün yorgunluk derecesini ölçen dikkat yoğunlaştırma sistemi, gece görüş kamerası, acil durumlarda otomatik olarak devreye giren fren sistemi, tabela tanımlama sistemi, radarlı hız sabitleme ve yan rüzgar dengeleyicisi bulunan gövde stabilite kontrolü gibi özellikler bulunuyor.

Motor kaputunun altında büyük yenilikler barındıran otomobilin tanıtımı yapılan en güçsüz modeli CL550 4 MATIC adını taşıyor. A.B.D. pazarına yönelik adlandırılmış bir model olan bu aracın Avrupa pazarında CL500 4 MATIC adıyla satılması bekleniyor. Çift turbo beslemeyle donatılmış 4.7 litre hacimli v8 motora sahip olan bu otomobil 435 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor. Eski modele oranla %12 daha güçlü olan bu motorun hacmi 0.8 litre daha küçük ve tüketimi de %15 oranında daha düşük.

CL600 modelinde kullanılan 5.5 litre hacimli v12 motorda da çift turbo besleme sunan Mercedes, bu üniteden 517 beygir güç, 829 Nm tork alabilmiş. Diğer bir v8 model olan CL63 AMG'de sunulan 5.5 litre hacimli ünitede de çift turbo besleme kullanılırken bu motor, alınan performans paketine göre 544 veya 571 beygir güç, 800 veya 900 Nm tork üretebiliyor.

Steeda Sport Edition


A.B.D. merkezli modifikasyon firması Steeda Autosports, Ford Mustanf GT temelleri üzerine geliştirdiği modifikasyon kitini tanıttı. Firmanın bu araç için hazırladığı giriş kiti olan bu modifikasyon dahilinde gövde üzerinde de değişiklikler yapılmış.

Motorun daha iyi soğutulmasını sağlayan yeni tasarım kaputla donatılan otomobilde 20 inç çaplı jantlar ve özel grafikler kullanılmış. Süspansiyon sistemi elden geçirilen aracın bagaj kapağı üzerine bir spoiler eklenmiş.

Tamamlanmış halde fiyatı 40.000 Dolar'ın altında olacağı bildirilen otomobilin 5 litre hacimli v8 motoru 450 beygir güç üretebiliyor.

2 Temmuz 2010 Cuma

Chevrolet Cruze CS


İngiliz pazarına özel donanım sunan markalar arasına Chevrolet de katıldı. Cruze modeline CS adlı bir donanım seçeneği ekleyen firma bu sayede aracın görünümünü daha da sportif hale getirmiş.

Dışarıdan bakıldığında 18 inç çaplı ve beyaz renkli jantlar dikkat çekerken görüntü paketinin diğer aksesuarları bagaj kapağı üstü için spoiler, özel grafikler ve alçaltılmış süspansiyon sistemi bulunuyor.

İç mekanında özel paspasları dikkat çeken aracın bu donanım paketi 1.595 Sterlin karşılığında sunulacak.

Range Rover Evoque


Range Rover'ın üç kapılı kompakt SUV modelinin ilk fotoğrafı basınla paylaşıldı. LRX konseptine benzerliğiyle dikkat çeken aracın sportif hatları arazi araçları pazarına yeni bir soluk getirecek gibi görünüyor.

Teknik verileri henüz açıklanmayan aracın manuel şanzıman sunacağı ve hem iki hem de dört tekerlekten çekişli versiyonları bulunacağı bilgileri verilirken Range Rover ürün gamının en az yakıt tüketen modeli olacak Evoque'un CO2 emisyon değeri 130 gram/km'nin altında kalan bir versiyonu bulunacağı bilgisi de verildi.

Porsche Cayenne


Porsche, ikinci nesil Cayenne modelinin Çin pazarına özel motor seçeneğini tanıttı. Motor hacmine göre vergi uygulayan ülkelerden birisi olan Çin'de 3.6 litre hacimli v6 motorunu satmayacağını açıklayan Porsche, bunun yerine Audi S4'te de görev yapan 3 litre hacimli motorun kullanılacağını duyurdu.

Turbo beslemeye sahip olan 3 litre hacimli v6 motor 333 beygir güç, 440 Nm tork üretebilirken ortalama yakıt tüketimi de 3.6 litre hacimli modelinkinden düşük. Hatırlayacağınız gibi aynı motor Cayenne'in hibrit modelinde de görev yapıyor.

Çin'de diğer spor otomobil üreticileri gibi yüksek satış rakamlarına ulaşan Porsche bu modelin üzerinde bulunacak olan vergi yükünün 3.6 litre hacimli versiyonunkinden %25 daha az olacağını da belirtti.

Audi R8 Spyder V8


Audi, R8 Spyder'ın 5.2 litre hacimli v10 motora sahip versiyonunun ardından v8 motorlu modellerini de tanıttı.

Tasarımında bir değişiklik olmayan otomobilin v10 motorlu modelden en büyük farkı egzoz sisteminin iki oval yerine dört yuvarlak çıkışa sahip olması.

4.2 litre hacimli v8 motoru 430 beygir güç, 430 Nm tork üretebilen otomobil dört tekerlekten çekiş sistemini standart donanımında sunuyor. Her ikisi de 6 ileri kademeli manuel veya yarı otomatik (R tronic) şanzımanla sunulan aracın boş ağırlığı 1.735 kg.

İlginç bir şekilde v10 motorlu kardeşinden 15 kg daha ağır olan otomobilin R tronic şanzımanlı modellerinde fark 20 kg'a çıkıyor. Manuel şanzımanlı modelleri 100 km mesafede ortalama 14.9 litre yakıt tüketirken yarı otomatik şanzımana sahip versiyonda tüketim değeri 13.9 litreye geriliyor. Fren enerjisi geri kazanım sistemine sahip olan otomobilin tüketim verileri de v10 motorlu kardeşininkilerle aynı.

Maksimum sürati 299 km/s olarak açıklanan otomobilin 0'dan 100 km/s sürate 4.8 saniyede ulaşabildiği belirtildi. Satışına 2010 yılının üçüncü çeyreği itibariyle başlanan aracın Almanya pazarındaki fiyatıysa 121.000 Euro seviyesinden başlıyor.

1 Temmuz 2010 Perşembe

Mercedes-Benz C63 AMG DR520


İngiltere pazarı için özel üretim modeller yollara çıkmaya devam ediyor. Furyaya son katılan üretici olan Mercedes, bu ülkeye özel C63 AMG versiyonunu tanıttı.

DR520 ekiyle tanınacak olan otomobil sedan ve station wagon olarak alınabiliyor. Sadece mat tonda siyah ve beyaz renklerde alınabilen otomobillerde kırmızı kaliperlere sahip daha güçlü bir fren sistemi bulunuyor. AMG Performance Pack Plus'ın bir donanımı olan bu fren sistemi haricince özel panjur, DR520 logoları, koyu renkli jantlar ve sedan modellerde bagaj kapağı üzerinde karbon fiber spoiler standart olarak sunulmakta.

Aracın iç mekanında bulunan en dikkat çekici donanım oldukça sportif tasarıma sahip sabit kafalıklı ön koltuklar. Deri ve Alcantara kaplı bu koltukların kafalıklarında DR520 arması bulunurken dikişleri için kırmızı renk seçilmiş. Orta ve üst konsolda da dikkat çeken Alcantara döşeme ve kırmızı dikiş ipliklerini kapıların üst kısımlarında da görebiliyoruz.

İç ve dış tasarımının ardından gelelim aracın motoruna. 6.2 litre hacimli v8 motor, üzerinde yapılan modifikasyonların ardından 520 beygir güç, 620 Nm tork üretebilir hale gelmiş. Sedan modeli 0'dan 100 km/s sürate 4.1 saniyede ulaştırabilen bu motor aynı işi station wagon modellerde 4.2 saniyede yapabilirken her iki seçeneğinde maksimum sürati 301 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılmış.

Sadece 20 örneği üretileceği açıklanan C63 AMG DR520'nin sedan versiyonları 62.430 Sterlin seviyesinden başlayan fiyatlarla satılırken station wagon için 63.680 Sterlin ödeme yapmak gerekiyor.

DOK-ING XD Concept


Yakında Hırvatların da bir elektrikli otomobili olacak gibi görünüyor. Gordon Murray Design tarafından tanıtılan T.27'nin ardından bu klasmanda bulunan bir başka araç olan XD Concept'in tasarımı İngiliz akranından çok daha yuvarlak hatlı.

2.8 metre boya, 1.7 metre ene ve 1.6 metre yüksekliğe sahip olan aracın iç mekanında, aynı T.27'de olduğu gibi üç kişi yolculuk edebiliyor. 43 beygir güç üretebilen bir elektrik motoruyla donatılan aracın menzili yaklaşık 250 km olarak açıklanıyor.

Sport Wheels Focus RS


Sport Wheels imzalı Volkswagen Golf R modelinin ardından işte aynı firma tarafından hazırlanmış olan Ford Focus RS versiyonu.

Dış görünüşünde yeni tasarımlı 19 inç çaplı jantlar haricinde bir yenilik bulunmayan otomobilin motorunun altındaysa ciddi güçlendirme işlemleri yapılmış.

İki etapta yapılan çalışmanın ilk ayağında turbo beslemeye sahip 2.5 litre hacimli ünite 345 beygir güç, 520 beygir güç üretebilir hale gelirken ikinci aşamada güç 401 beygire, torksa 600 Nm'ye ulaşıyor. Bu araçların maksimum süratleriyse sırasıyla 271 ve 278 km/s.

Status Ferrari F430


Üretiminin durmuş olması bir aracı modifikasyon firmalarının elinden kurtarmaya yetmiyor. Bunun en son örneğini de Ferrari F430'u modifiye eden Status Design veriyor.

Dışarıdan bakıldığında F430 Scuderia'yı andıran aracın ön ve arka tamponları, bagaj kapağı, yan hava kanalları, yan aynaları ve arkasında bulunan spoileri karbon fiberden üretilmiş. Üzerinde, Scuderia modelinde olduğu gibi çift gri şerit bulunan gövde ve çevresi gövde rengine boyanmış mat siyah jantlar görünüşü daha da sportifleştirirken karartılan stoplar Novitec Rosso'dan alınmış.

İki adet güç seviyesi sunulan aracın ilk etapta elektronik kontrol ünitesi güncellenip yeni bir egzoz sistemi eklenirken 4.3 litre hacimli v8'in gücü 525 beygire ulaşıyor. Maksimum sürati 325 km/s'e ulaşan aracın ikinci etap modifikasyonundaysa Novitec Rosso raflarından alınan çift kompresör besleme kullanılarak güç 700 beygire yükseltilmiş.

Domanig C63 RS AMG


Alman modifikasyon firması Domanig, Mercedes C63 AMG temelli modeli C63 RS AMG'yi tanıttı. Görsel anlamda standart araçtan oldukça farklı olan otomobilin motor gücü de artırılmış.

İlk bakışta 20 inç çaplı jantları ve bu jantlara ev sahipliği yapan genişletilmiş çamurluklarıyla dikkatleri üzerine çeken otomobilin iç mekanında deri, Alcantara ve karbon fiberin uyumu göz kamaştırıyor.

Süspansiyon sistemi alçaltılmış olan otomobilin 6.2 litre hacimli v8 motoru üzerinde yapılan modifikasyonlar sonucunda güç 457 beygirden 565 beygire yükselmiş. Hız sınırlayıcısı artık 300 km/s'te devreye giren otomobilin fiyatıysa Avrupa'da 250.000 Euro civarında.

O.CT Dodge Challenger SRT-8


İşte İsviçre merkezli modifikasyon firması O.CT'nin Dodge Challenger SRT-8 yorumu.

Dış görünüşünde, egzoz sisteminin dörtlü çıkışları haricinde bir değişiklik bulunmayan otomobilin iç mekanında da bir yenilik bulunmuyor.

Aracın asıl önemli olan parçasıysa kaputun altında bulunuyor. Standart haliyle 425 beygir güç, 570 Nm tork üretebilen 6.1 litre hacimli v8 motoru bir kompresör beslemeyle donatan O.CT bu sayede aracı 550 beygir güç, 682 Nm tork üretebilir hale getirmiş.

Porsche 911 Carrera S Centurion Edition


American Express'in limiti olmayan siyah kredi kartı Centurion 10. yaşını etkileyici bir şekilde kutlamaya hazırlanıyor. Kutlamalar kapsamında üç adet özel yapım Porsche Carrera S satacak olan firma, satıştan elde edilecek olan gelirin tamamını UNICEF'e bağışlayacağını açıkladı.

Özel bir siyah gövde rengiyle sunulacak olan otomobilin 19 inç çaplı jantları da siyaha boyanmış. İç mekanında siyah deri ve Alcantara döşemelerle karbon fiber kaplamalar dikkat çeken otomobilde sınırlı üretimi işaret eden plakalar ve üzerinde "Centurion From American Express" yazılı kapı eşikleri bulunuyor.

385 beygir güç üretebilen 3.8 litre hacimli Boxer motorunda bir değişiklik yapılmayan otomobil sadece Hong-Kong ve Japonya'da oturan müşterilere 256.000 Dolar fiyat etiketiyle satılacak.

30 Haziran 2010 Çarşamba

Seat Ibiza Good Stuff


Shakira'nın Avrupa turnesi Good Stuff'ın ana sponsoru olan Seat, bu turnenin ismini taşıyan Ibiza modelini tanıttı. İlk olarak İngiltere pazarında satışa sunulacak olan otomobil Ibiza'nın SE donanım versiyonunu temel alıyor.

Üç ve beş kapılı seçenekleri bulunan aracın beyaz ve mavi olmak üzere iki gövde rengi seçeneği sunuluyor. 16 inç çaplı jantlar ve koyulaştırılmış arka camlara sahip olan otomobilin standart donanımında Tomtom navigasyon cihazı, Bluetooth bağlantısı ve siyah renkli bir iPod Nano 8GB bulunuyor. Özel yuvası ve şarj aletiyle birlikte gelen iPod'un üzerinde Seat logoları, içerisindeyse Seat'a özel içerik bulunuyor.

85 beygir güç üretebilen 1.4 litre hacimli benzinli motorla satılan Ibiza Good Stuff'ın 3 kapılı modelleri 0'dan 100 km/s sürate 11.8 saniyede ulaşıp maksimum 176 km/s sürat yapabilirken 5  kapılı versiyonların 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süreleri 12.2 saniyeye, maksimum süratleriyse 175 km/s'e iniyor.

Üç kapılı Good Stuff versiyonları 12.300 Sterlin karşılığında satılırken beş kapılı modellerin fiyatı 12.710 Sterlin seviyesinden başlıyor.

Craftsman Rennwagen M3


Bir BMW M3 modifikasyon çalışması da Japonya'dan geliyor. Craftsman tarafından hazırlanan M3 hem görsel hem de mekanik yenilikler barındırıyor.

Dışarıdan bakıldığında özel sarı gövde rengi ve siyah grafikleriyle kolyaca fark edilebilen otomobilde 20 inç çaplı jantlar, karartılmış far ve stoplar, ön tampon altında karbon fiberden üretilmiş bir splitter ve arka tampon altında aynı malzemeden üretilen bir difüzör bulunuyor.

Arka tamponun ortasına LED teknolojisi kullanan bir sis farı ekleyen firma iç mekanı da baştan aşağı Alcantara ile kaplamış. Deri ekler ve karbon fiber kaplamalarla da dikkat çeken iç mekanda Recaro marka yarış koltukları da otomobilin sportif karakterine uygun bir hava yaratıyor.

Egzoz sistemi yenilenen otomobilin 4 litre hacimli v8 motoru artık 440 beygir güç üretebiliyor. Performans verileri açıklanmayan aracın teslimatı içinse 4.5 ay beklemek gerekiyor.

Nowack N635S 5.8 Hans Nowack Edition


BMW'nin yüksek devirli ve atmosferik emişli v10 motorunun üretimden kalkacak olmasına üzülen firmalardan birisi de Nowack Motors oldu. Üzüntüsünü çabuk atlatmak için modifikasyon çalışmalarına girişen firma ortaya tam bir canavar çıkartmış.

Dışarıdan bakıldığında siyah renkli çift splitter, tavan ve bagaj üzeri spoiler ile standart bir M5'ten pek de farklı görünmeyen otomobilin dev jantları bile kaputun altında saklanan güç hakkında ipucu vermiyor.

Üst kapağı, gövde rengine uyması için boyanan otomobilin v10 motoru 9.000 d/d'da 728 beygir güç üretebiliyor. Elektronik kontrol ünitesi ve hava filtreleri yenilenen motorun oynar parçalarının büyük çoğunluğu daha yüksek performans sunabilen benzerleriyle değiştirilmiş.

0'dan 100 km/s sürate 4 saniyede ulaşabilen otomobilin değişen bütün parçalarına 1 yıl garanti veriliyor.

Fiat 500 Abarth Ferrari Dealers Edition


Pogea Racing, Abarth 695 Tributo Ferrari ve Fiat 500 Rosso Corsa'yı Ferrari modellerine yeterince yakın görmeyen müşteriler için özel bir 500 Abarth versiyonu tanıttı. Ferrari bayilerinde satılacak olan otomobilden sadece 200 adet üretilecek.

Dış görünüşü oldukça etkileyici olan Ferrari Dealers Edition'da karartılmış far, sinyal ve stoplar, siyah renkli jantlar, ek hava yarıkları açılmış kaput, tasarımı yenilenmiş difüzör ve Ferrari logoları dikkat çekiyor.

İç mekanına geçildiğinde deri ve Alcantara kaplı yarış koltukları, deri kaplı direksiyon simidi, sınırlı üretim plakası ve etrafa serpiştirilmiş Ferrari logoları dikkat çeken otomobilin süspansiyon sistemi kişiye özel ayarlanabiliyor.

Yenilenen fren sisteminde dört pistonlu kaliperler ve ön aksta delikli diskler görev yaparken durma mesafesinin standart Abarth modellerininkinden 1.8 metre daha kısa olduğu belirtiliyor.

Motorunda ciddi modifikasyonlar yapılan araçta kullanılan 1.4 litre hacimli ünitenin turbo ve intercooler üniteleri, bütün egzoz sistemi, enjektörleri ve hava emiş kanalları yenilenmiş. Egzoz çıkışları için değişik tasarımlar sunan Pogea Racing, turbo besleme için de iki seçenek sunmakta.

Modifikasyon çalışmaları sonucunda 268 beygir güç, 330 Nm tork üretebilir hale gelen otomobilin fiyatı da Ferrari'yi hatırlatır düzeyde. Pogea Racing'in yaptığı açıklamaya göre aracın üzerinde yapılacak en ufak değişikliğin ücrete yansıması 3.400 Euro oluyor.

Cobra N+ Nissan Cube


Alman firma Cobra N+, Nissan Cube için geliştirdiği gövde aksesuarlarını tanıttı. Fiyatları henüz açıklanmayan ürünlerin tamamı, kilometre sınırı olmadan 2 yıl garantili.

Cube'un yan kısmına eklenen basamaklarla başlanan değişim işlemi öne eklenen tampon kotuma borusuyla devam etmiş. İsteyen müşterilere bu borunun tampon altına entegre edilmiş versiyonunu da sunan Cobra N+, beş değişik desene sahip 17 inç çaplı jantlar ve çift çıkışlı egzoz sistemi de sunmakta.

Motor bölümünde modifikasyon yapmamış olan firmanın iç mekan için de sunduğu bir yenilik bulunmuyor.

Smart Fortwo ICE Special Edition


İngiltere pazarı için piyasaya sürülen sınırlı üretim otomobillerin her geçen gün artıyor. Mazda'nın MX-5 Miyaco'yu tanıtmasının üzerinden henüz bir gün geçmeden Smart da Fortwo modelinin ICE adlı versiyonunu tanıttı.

Siyah gövde rengi ve karbon fiber görünümlü güvenlik kafesiyle satılacak olan otomobilde 15 inç çaplı BRABUS jantlar ve panoramik tavan da bulunuyor.

Asıl farkı iç mekanında olan ICE Special Edition'ın Pioneer VIC-F920BT Navgate model ses-navigasyon sistemi dokunmatik ekran, Bluetooth bağlantısı ve canlı trafik bilgileri sunuyor. ECO Graph adlı bilgisayarla sunulan aracın tüketim performansının yanında CO2 emisyon değerlerine de ulaşmak mümkün.


Isıtma sistemine sahip deri koltuklar, üç kollu direksiyon simidi, devir göstergesi, konsol üzerinde saat, vites değiştirme kulakçıkları ve deri kaplı üst konsol gibi ek donanımlara sahip olan araçtan toplam 200 adet üretilecek. Üretilecek olan araçların 140 adedi hibrit, 60 adediyse turbo Diesel olacak. Hibrit modellerin fiyatları 10.495 Sterlin olarak açıklanırken turbo Diesel versiyonun fiyatı 11.245 Sterlin seviyesinden başlıyor.