4 Haziran 2016 Cumartesi

B&B Audi RS3 Sportback


B&B Automobiltechnik gibi birçok modifikasyon firmasının favori araçlarından olan Audi RS3 Sportback giderek güçleniyor. Daha önce gücü 500 beygirin hemen üzerine ulaştırılan otomobil artık daha da kuvvetli.

Standart aracın görünümünü mümkün olduğunca koruyan firma, ayarlanabilir süspansiyon sistemi, yenilenen frenler ve egzoz sistemi gibi donanımlarla kendisini gösterirken farklı tasarımlara sahip 19 ve 20 inç çaplı jantlar ek ücret karşılığında alınabiliyor.

Turbo beslemeye sahip, 2.5 litre hacimli motoru için 430 beygir güç, 620 Nm tork, 450 beygir güç, 655 Nm tork, 485 beygir güç, 700 Nm tork ve 550 beygir güç, 750 Nm tork üretebilen paketleri bulunan B&B'nin en güçlü aracı 0'dan 100 km/s sürate 3.3 saniyede ulaşabiliyor.

DAMD Dark Knight MX-5


Uzun süredir blogda yer almayan Japon firma DAMD, Mazda'nın küçük roadster modeliyle geri döndü. Aracı güçlendirmeyen üretici görünümü çok daha agresif hale getirmeyi başarmış.


Plastik veya karbon fiberden üretilebilen aerodinamik paketinde splitter, yan etekler, spoiler ve difüzör bulunan otomobilin jantları hafifletilirken egzoz sistemi de yenilenerek dört çıkışa kavuşturulmuş.


İç mekana da el atan DAMD bu bölümde büyük değişiklikler yapmış olmasa da daha kaliteli bir deriyle kaplanan direksiyon simidiyle hem konsol hem kapılar hem de koltuklarda kullanılan süet döşemeler dikkat çekiyor.

Audi A5 ve S5 Coupé


Audi'den beklenen haber geldi. Alman markanın popüler coupé modeli A5'in yeni nesil örnekleri tanıtıldı. Günümüzde yenilenen otomobillerin çoğunda olduğu gibi bu araçta da büyüyen boyutlar hafiflemeye engel olmamış.


Markanın son zamanlarda tanıttığı konseptlerinde olduğu gibi köşeli hatlarıyla dikkat çeken A5 ailesinde büyük bir ön panjur, LED farlar, bombeli bir kaput, ön çamurlukların arkasına eklenen süslemeler, LED stoplar ve uç bölümü bir spoiler şeklinde tasarlanmış bagaj kapağı bulunuyor. S5 modellerindeyse daha agresif tasarıma sahip tamponlar, büyüyen jantlar, difüzör ve dörtlü egzoz çıkışları gibi detaylar görülebiliyor.


İç mekanı da tam bir Audi klasiği olarak kaliteli görünen otomobilde dijital gösterge paneli sunulurken üç kollu direksiyon sistemi "S" logolu araçlarda alt kısmı düzleştirilmiş olarak alınıyor. Orta konsol üzerinde yer alan ekranın boyutları büyürken havalandırma sistemine büyük sayılabilecek bir ekran ayrılmış.

Daha önce Volkswagen Passat'ta karşımıza çıkan havalandırma ızgaralarının devamı gibi görünen ön yolcu konsolu A5'te de görülebilirken geniş vites konsolunda dokunmatik MMI kumanda paneli ve küçük vites topuzu dikkat çekiyor.


Eskisine göre 46 mm uzayan otomobil eşdeğer versiyonlarda 60 kg'a kadar daha hafif yapıya sahip. Ayrıca 0.25 olarak açıklanan hava sürtünme katsayısı da başarılı. Kaputu altında ilk etapta, güçleri 190 ile 286 beygir arasında değişen beş farklı benzinli ve Diesel ünite bulunacak olan A5'in motor seçeneğine göre donanımına dört tekerlekten çekiş sistemi de eklenebilecek.


S5'in kaputu altına 354 beygir güç üretebilen, 3 litre hacimli v6 motoru koyan Audi bu seçenekle birlikte aynı motor hacmine sahip ve 286 beygir güç üretebilen Diesel modelde Quattro ve 8 ileri vitesli tam otomatik şanzımanı kullanacağını açıkladı. Diğer araçlardaysa 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik ünite alınabilecek.

Hyundai RM16 N


Bu yıl Busan'da tanıtılan konseptler arasında bir de sportif Hyundai bulunuyordu. Veloster görünümlü kardeşler RM14 ve RM15'in devamı niteliğinde olan otomobil bu sefer üreticinin sportif araçlar bölümü N'in de logosunu taşıyor.


Ana hatları aynı kalsa da detaylarında yuvarlatılmış köşeler dikkat çeken otomobilde farklı görünüme sahip LED farlar, büyük bir hava girişine sahip ön tampon, genişletilmiş çamurluklar, 19 inç çaplı jantlar, büyük bir spoiler, LED stoplar, difüzör ve çift egzoz çıkışları görülebiliyor.

Koltukların arkasına konumlandırılan motorunda da değişim olmayan aracın aşırı beslemeye sahip ünitesi 2 litre hacimli ve 300 beygir güç, 383 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan konsept arkadan itişli ve limitli kaymalı diferansiyele sahip.

BMW 3 Serisi GT


BMW modellerinin gelişimi devam ediyor. Bu sefer sırayı alan 3 Serisi GT, tasarım değişikliğindense donanıma yapılan eklemelerle güncellenmeyi tercih etmiş. Ayrıca markanın yeni motor seçenekleri de kaput altında yerlerini bulmuş.

Sport Line, Luxury Line ve M Sport paketleriyle satılacağı açıklanan otomobilin aydınlatma grubunun tamamında LED teknolojisi kullanılıyor. Araçta iki yeni gövde rengi ve üç farklı yeni jant seçeneği de sunulmaya başlanmış.

İç mekanda da tasarım değişikliği bulundurmayan BMW bunun yerine farklı renklerde döşeme ve kaplama seçenekleri sunmaya başlamış.


Tahmin edileceği gibi motor seçenekleri de ailenin geri kalanına paralel şekilde yenilenen otomobilde 320i ve 330i seçeneklerinde görev yapan 2 litre hacimli benzinli motor sırasıyla 184 ve 252 beygir güç üretebilirken 340i'nin 3 litre hacimli motoru 326 beygir gücünde.

Yine 2 ve 3 litre hacimli motorlardan oluşa Diesel seçenekler 150 ile 313 beygir arasında değişen güç seçeneklerine sahip. Bu arada aileye ilk defa eklenen 325d GT, 225 beygir gücünde. Dört tekerlekten çekiş sistemi bütün benzinli motorlarla ve 320d ile 330d modelleriyle birlikte alınabilecek.

3 Haziran 2016 Cuma

Opel Zafira


Opel'in bu yıl makyaja uğrayan araçları arasına MPV modeli Zafira da katıldı. Dış mekanı diğer Opel modellerine benzer hale getirilen otomobilin yaşam alanında da ufak tefek yenilikler göze çarpıyor.

Tamamen yenilenen ön bölümde Astra'yı hatırlatan LED farlar, daha geniş panjur ve yatay yerleşime sahip sis farları görülebilirken jant seçenekleri zenginleştirilmiş. Tavanda yer alan yüzgeç anteni alçaltan Opel egzoz çıkışlarını da daha görünür hale getirmiş.


İç mekanında da Astra esintileri görülebilen otomobilin direksiyon simidinde çok daha ince kollar kullanılırken gösterge paneli de yenilenmiş. Orta konsolun üzerinde bulunan dokunmatik ekran aşağıya alınırken müzik sisteminin kumanda düğmeleri bu ekranın kumanda özellikleri arasına eklenmiş.

Makyajlı Zafira'nın donanımları arasında panoramik cam tavan, geliştirilmiş Opel Eye yol izleme sistemi, yol işaretleri tanıma, şeritte kalma asistanı, çarpışma uyarısı, mesafe ayarlı hız sabitleme sistemi ve dinamik süspansiyon sistemine sahip FlexRide şasi bulunuyor.

2 Haziran 2016 Perşembe

Ferrari 458 MM


Zaten çok zengin müşterilere hitap eden markalardan olan Ferrari arada sırada daha da üst seviye siparişlerle ilgileniyor. 458 Speciale temelleri üzerine geliştirilen tek örnek 458 MM de bu araçlara verilecek örneklerden birisi.


Dışarıdan bakıldığında temellerini paylaştığı araçla sadece yan aynalarını paylaştığı söylenebilecek otomobilin farları 488 GTB'ye göndermeler yaparken siyah A sütunları ve arkaya doğru alçalan tavan çizgisi Lotus Evora'yı andırıyor. Agresif bir ön tampona sahip olan 458 MM'in yan bölümünde, farklı noktalara alınan hava girişleri dikkat çekiyor.


Motor kaputunda bulunan hava çıkışları kısaltılıp genişletilirken stoplarda LED teknolojisi kullanılmış. Sportif duran arka tamponda farklı şekillendirilmiş bir difüzör ve Formula 1 otomobillerinde görmeye alıştığımız merkezi sis lambası kullanılmış.

Wimmer RS Volkswagen Touareg


Modifikasyon işlemi dendiğinde akıllara gelmesi zaman alan araçlardan birisi de Volkswagen Touareg olsa da Wimmer RS gibi bazı firmalar bunun kendilerini engellemesine izin vermiyor.

21 inç çaplı jantlar, alçaltılmış süspansiyon sistemi ve yeni bir egzoz sistemiyle donatılabilen aracın asıl değişikliğiyse kaputu altında yatıyor. 3 litre hacimli turbo Diesel motoru 240 beygir güç, 525 Nm tork üretebilecek şekilde güçlenditilen otomobilden daha yüksek performans isteyenler 310 beygir güç, 600 Nm tork üretebilen kiti tercih edebilir.