7 Kasım 2009 Cumartesi

JE Design Seat León FR


İşte JE Design'ın Seat León FR yorumu.

Dış görünüşünde LED teknolojisi kullanılan gündüz farları (299 Euro), çift katlı ön spoiler (279 Euro), yeniden tasarlanmış marşpiyeler (299 Euro), yenilenmiş arka tampon eteği (299 Euro), 19 inç çaplı jantlar (lastiklerle beraber 2930 Euro), 35 mm alçaltılmış süspansiyon sistemi (179 Euro), dört çıkışlı egzoz sistemi (899 Euro) ve yukarıya doğru açılan ön kapıları (1499 Euro) dikkat çeken otomobilin iç mekanına geçildiğinde çift renkli deri döşeme (1599 Euro) ve deri direksiyon simidi (399 Euro) sizi karşılayan özellikler olarak göze çarpıyor.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motoruna yapılan modifikasyon sonunda 270 beygir güç, 355 Nm tork elde edilmiş. Bir yıl garanti verilen bu çalışma için 1499 Euro ücret istenirken otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 6.2 saniyeye inmiş.

Şayet León FR'yi 2 litre hacimli turbo Diesel motorla aldıysanız üzülmeyin. JE Design'ın bu motor için de modifikasyon seçeneği bulunuyor. 1399 Euro karşılığında 1 yıl garantili olarak gücü 204 beygire, torkuysa 380 Nm'ye yükseltilen motor aracı 0'dan 100 km/s sürate 7.6 saniyede taşıyabiliyor.

Wheelsandmore Aston Martin DB9 Volante


İşte Wheelsandmore tarafından hafif bir şekilde modifiye edilmiş Aston Martin DB9 Volante modeli.

9000 Euro ücret karşılığında yeni tamponlar ve marşpiyelere sahip olan otomobilde kullanılan 20 inç çaplı jantlar, lastikleriyle beraber 6000 Euro karşılığında satılıyor.

Yere 25 mm daha yakın olan otomobilin süspansiyon sistemini modifiye etmek için 1150 Euro istenirken motorun elektronik kontrol ünitesi 3400 Euro karşılığında yeniden programlanabiliyor.

Programlamanın sonucu oldukça etkileyici: 6 litre hacimli v12 motorun gücü 470 beygirden 530 beygire yükselirken maksimum tork değeri 650 Nm'yi buluyor.

Chevrolet Camaro Dusk


Chevrolet'nin SEMA Show 2009'da sergilediği Camaro modellerinden birisi olan Dusk, sade sportifliğin nasıl olması gerektiğini gösterir niteliklere sahip.

BBS tarafından üretilmiş olan 21 inç çaplı jantları dikkatleri hemen üzerine çekerken ön tampon altına eklenen splitter, arka tampon altında bulunan difüzör, Camaro SS modelinden alınan egzoz çıkışları ve arka spoiler ile siyah renkli marşpiyeler daha arka planda kalan değişiklikler.

Camaro SS'ten alınan ve boyalı kaliperlere sahip Brembo marka fren sistemi yavaşlama güvenliğini garanti ederken alçaltılmış ve sertleştirilmiş süspansiyon sistemi yol tutuşu iyileştirmekte.

Ses sisteminin de performansı artırılmış olan otomobil iPod touch ve iPhone koymak için özel bir bölüm sunarken kablosuz internet bağlantısı da sunmakta.

SEMA Show 2009'da Chevrolet standında sergilenen diğer Camaro modellerine, araç ismi üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz: Jay Leno Camaro, Chroma, Synergy.

Chevrolet Camaro Chroma


İşte Chevrolet'nin Camaro modeli için 2010 yılında opsiyonel olarak sunacağı modifikasyonları sergilediği modeli.

Beyaz gövde renginin üzerinde fazla göze çarpmasa da gri şerit paketiyle donatılmış olan otomobilin ön tamponunun altına kalın yapılı bir etek eklenirken arka tamponun alt kısmı da yeniden tasarlanmış. Yeni egzoz sisteminin daha geniş çıkışlarına ev sahipliği yapan tamponun ortasına bir difüzör yerleştirilmiş. Marşpiyelerin tasarımları arka tamponla uyumlu bir hale getirilirken ön ızgara ilk nesil Camaro modellerini çağrıştıran bir şekil almış. 21 inç çaplı jantlarla donatılmış olan otomobilin bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler de büyütülmüş.

Motor kısmında yapılan hafif modifikasyon GM'in raflarından alınan ve şu anda da satışı yapılan parçalarla gerçekleştirilmiş. Fren sistemi Brembo'dan alınan otomobilin yeni süspansiyon sisteminin yüksekliği azaltılmış.

SEMA Show 2009'da Chevrolet standında sergilenen diğer Camaro modellerine, araç ismi üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz: Jay Leno Camaro, Dusk, Synergy.

Shelby F-150 Super Snake


Shelby, SEMA Show 2009'u, Ford F-150'nin 2003-2008 model yılları arasında üretilen versiyonları üzerine geliştirdiği performans kitini tanıtmak için kullanıyor.

Dışartıdan bakıldığında standart bir F-150 modeli olmadığını belli eden pick up yenilenen tamponlara, hava yarıklı yeni bir motor kaputuna, yeni bir ön ızagaraya, arka çamurluklar önünde fren soğutma yarıklarına, özel bir kasa üst kapağına ve yeni bir arka spoilere sahip.

Yol tutuşun iyileşmesi için sertleştirilen ve 3 inç alçaltılan süspansiyon 22 inç çaplı jantların da yardımıyla aracın daha sportif görünmesini sağlamış.

5.4 litre hacimli v8 motoru uygulanan kompresör besleme sayesinde 475 beygir güçünde olan aracın güvenli bir şekilde durabilmesi için fren sistemi de güçlendirilerek 6 pistonlu kaliperler kullanılmaya başlanmış. Motorun gücünü arka tekerleklere iletme göreviyse 6 ileri vitesli bir otomatik şanzımana verilmiş.

6 Kasım 2009 Cuma

Hummer H3T Sportsman


Hummer, SEMA Show 2009'da H3 Moab modeliyle birlikte pick up sporcusu H3T Sportsman'ı sergiledi.

5.3 litre hacimli v8 motoru üzerinde ve egzoz sisteminde yapılan modifikasyonlar sonucunda 365 beygir güç üretebilen araç 20 inç çaplı jantları ve 35 inç çaplı lastikleryle oldukça güçlü görünüyor.

Süspansiyon sistemi off road koşulları göz önünde bulundurularak modifiye edilmiş olan araçta acil durumlarda kullanılmak üzere bir vinç bulunuyor. Karanlık parkurlarda yapılacak gece yolculukları için port bagaj kısmına ekstra sis farları eklenen aracın kasasında bulunan kilitli gözler değerli eşyaların saklanması için düşünülmüş.

Hummer H3 Moab


SEMA Show 2009'da boy gösteren üreticilerden bir diğeri de Hummer. Fuara toplam dört araçla katılan firma bu araçların ikisini seri üretim modellerinin temelleri üzerinde geliştirmiş.

Bu araçlardan birisi olan Hummer H3 Moab, 300 beygir güç üretebilen v8 motorlu H3 temelli bir SUV. Ön ve arkada kilitli diferansiyele sahip olan araç, yeni süspansiyon sistemi sayesinde yerden 4 inç (10 cm) daha yüksek. Off-road için alt korumaları da güçlendirilen aracın 17 inç çaplı, çift parçalı jantları ve 35 inç çaplı lastikleri yine ağır şartlar göz önünde bulundurularak tasarlanmış.

Bagaj kapasitesinin artması için tavanana bir kafes yerleştirilirken doğada yapılan gece sürüşleri için toplam 6 adet Xenon projektör aracın ön kısmına eklenmiş.

Aracı zor durumlardan kurtarabilmek için önüne bir vinç eklenirken bu zor durumları önlemek için ön ve arkaya birer kamera yerleştirilmiş.

RIDES Hyundai Genesis Coupé


RIDES dergisi LUX Design ile bir araya gelerek Hundai'nin büyük Coupé modelini SEMA Show 2009 için hazırlamış.

Aracın hatlarıyla fazla oynanmadan yapılan modifikasyon çalışması oldukça sade bir görüntü çizmekte. Yenilenen tamponlar, karartılan far ve stoplar, yeni marşpiyeler, ön çamurluk arkasında bulunan havalandırma yarığı, yeni ön ızgara, siyah renkli tavan, dört çıkışlı egzoz sistemi ve 20 inç çaplı jantlar aracın dış mekan modifikasyonunu oluşturan parçalar.

İçeriye geçildiğinde dışarıdaki sadeliğin devam ettiği görülüyor. Dış renge boyanmış birkaç parça dışında neredeyse standart modeldekinin aynısı olan iç mekanda farklılığı yarış koltukları, yeni bir ses sistemi, metal vites kolu ile pedallar ve yer yer kullanılan Alcantara döşeme yaratmış.

Aracın 2 litre hacimli motorunun turbo beslemesi büyütülürken yeni bir intercooler ünitesi daha iyi bir soğutma için eklenmiş. Artan performansı dizginleyebilmek için fren sistemi yenilenen aracın yol tutuşunu iyileştirmek için süspansiyon sistemi de yenisiyle değiştirilmiş.

Scion xD Rally


SEMA Show 2009'da sergilenen Scion konseptlerinden birisi, 0-60 Dergisi ve Sparco'nun ortaklaşa bir şekilde çalışarak bu otomobilden nasıl ralli parkurlarına hazır bir yarışçı çıkarılabileceğini gösteriyor.

Dışarıdan bakıldığında karter koruması, dev sis farları, 15 inç çaplı ralli jantları, tavandaki hava yarığı ve çamurluklara eklenen paçalıklarla tam bir ralli aracı olan xD'nin süspansiyon sistemi de ağır şartlara uyum sağlayabilmesi için yenilenmiş.

Fren sistemi de tamamen yenilenen otomobilin iç mekanı standart ralli otomobillerinden alıştığımız şekilde düğme ve şalterlerle dolu. Sparco tarafından tedarik edilen yarış koltukları, vites kolu, direksiyon ve 6 noktadan bağlı emniyet kemerleri aracın kullanımı sırasında pilotun kontrolü kolayca elinde tutmasına olanak sağlarken iç mekanı boydan boya kaplayan roll cage güvenliği garanti ediyor.

Otomobili hafifletme çalışmaları sırasında motor kaputu, bagaj kapağı ve kapak üzerinde bulunan dev spoiler karbon fiberden üretilen modellerle değiştirilmiş.

Saleen S281


A.B.D. merkezli üretici Saleen, Ford Mustang temelleri üzerine geliştirdiği ve merakla beklenen S281 modelinin resmi tanıtımını SEMA Show 2009 sırasında gerçekleştirdi.

Üzerinde havalandırma yarığı bulunan motor kaputu, tasarımı değişen ön ızgara, yenilenen tamponlar ve marşpiyelerle arka tampon altına eklenen küçük difüzör aracın gövde modifikasyonlarından en önemlileri.

Tamamen yenilenen 4 dört çıkışlı egzoz sistemi otomobilin sesinin daha da etkileyici çıkmasını sağlarken 20 inç çaplı jantlar görünüme daha da sportif bir etki katmakta.

Süspansiyon sistemi de yenilenmiş olan araçta bulunan frenler, 355 mm çaplı ön disklere ve 4 pistonlu kaliperlere sahip. Aracın opsiyonel donanımında sunulan fren sistemindeyse önde 380, arkada 300 mm çaplı diskler ve 6 pistonlu kaliperler görev yapmakta.

Aracın kaputunun altına da el atan Saleen, 4.6 litre hacimli v8 motoru kompresör beslemeyle donatarak 485 beygir güç, 625 Nm tork elde etmiş. Bu gücü arka aksa aktarma göreviniyse 5 ileri vitesli bir manüel şanzıman üstlenmiş.

Scion xB DJ 2.0


Şayet istediğiniz şey hareket eden bir Dj kabiniyse Five Axis yardımınıza yetişti. SEMA Show 2009'da tanıtılan bu Scion modeli "Beş kapılı küçük bir otomobilden nasıl kapalı van tarzı bir Dj kabini yapılır?" sorusunun cevabını veriyor.

İz genişliği artırılan otomobilin çamurlukları da genişlerken tamponlar ve ön ızgaranın şekli değiştirilmiş. Kapılarda bulunan aynaların yerine motor kaputunun iki yanına koyulan küçük aynalar görev yaparken arka tampon egzoz sisteminin çift çıkışına ev sahipliği yapıyor.

18 inç çaplı jantlarla donatılmış olan aracın seviye ayarlı pnömatik süspansiyonu bulunuyor.

Sparco marka yarış koltuklarıyla donatılmış olan ön kısmın arkasında bulunan Dj kabininde Mixer ve 2000 Watt kapasiteli bir ses sistemi bulunuyor.

Eneri Abillar Scion xB


İşte Eneri Abillar'ın SEMA Show 2009'da sergilenen Scion xB Tuner Challenge katılımcısı.

Gövde kiti, marşpiyeler, yeni tasarım ön ve arka tampon, yenilenen ön ızgara, karbon fiber spoiler ve genişleyen çamurlukları kapsayan otomobilin 20 inç çaplı jantları ve dört çıkışlı egzoz sistemi dikkat çeken diğer detaylar.

İç kısımda "L" şeklinde bir koltuk, ahşap taban kaplaması ve plazma televizyonla oturma odası havası yakalanan otomobilin motor performansını artırmak için GReddy turbo besleme ve intercooler kullanılırken duruş performansının artması için fren sistemi tamamen yenilenmiş.

Bowls Scion xB


İşte farları hariç her noktasında bir modifikasyon olan bir Scion xB versiyonu.

Scion xB Tuner Challenge'in ilginç katılımcılarından olan A.B.D. merkezli Bowls beş kapılı küçük otomobili iki kapılı bir pick up haline getirmiş. Üstelik bunu yaparken aracın uzunluğunu artırp yüksekliğini azaltarak bir "low rider" yaratmış.

Debriyaj, frenler, limitli kaymalı diferansiyel ve arka stabilizörler gibi parçaları TRD (Toyota Racing Development) tarafından sağlanan aracın ahşap zeminli kasasının içerisi için özel üretim bir bisiklet tasarlanmış.

Autodelta J4 3.2 Compressore


Alfa Romeo 159'undan daha yüksek performans isteyenler için Autodelta'nın güzel bir haberi var: J4 3.2 C.

Adından da anlaşılacağı üzere 3.2 litre hacimli v6 motorla donatılan Alfa 159 modeli temelleri üzerine geliştirilen otomobilin gücünü dışarıdan anlamak zor. Hafif bir makyaj gören ön tampon ve arka tamponun altına eklenen difüzör gövdedeki değişiklikleri özetlerken belki de en iyi ipucunu dört çıkışlı egzoz veriyor.

Süspansiyon, fren ve elektronik sistemlerde modifikasyona gidilen aracın yürüyen aksamı güçlendirilmiş.

Bütün bu modifikasyonların amacıysa yüksek gücü kontrol altında tutabilmek, zira tomobilin kompresör beslemeye sahip 3.2 litre hacimli v6 motoru 352 beygir güç, 435 Nm tork üretebiliyor.

5 Kasım 2009 Perşembe

Mummbles Marketing Scion xB


SEMA Show 2009'a en iyi hazırlanmış firmaların başında, daha önce de olduğu gibi Scion geliyor. Tuner Challenge organizasyonunda en dikkat çeken modelleri de fuara getiren Scion, küçük modellerinin modifikasyona ne kadar yatkın olabileceğini sergiliyor.

İz genişliği önemli şekilde artırılmış olan bu xB versiyonunun dört bir yanı karbon fiber parçalarla donatılırken jantları, fren, egzoz ve süspansiyon sistemlerinin tamamı yenileriyle değiştirlmiş.

İçerisinde bulunan yarış koltukları ve roll cage ile yarışmaya hazır bir görünüm çizen aracın turbo beslemeyle donatılmış olan motoruna NOS desteği de yapılmış

MR Cardesign Black Rocco


Yakında piyasaya çıkacak olan Scirocco R modelinin 265 beygir gücünü az bulanlar üzülmesin. Almanya merkezli modifikasyon firması MR Cardesign'ın Black Rocco olarak adlandırdığı modeli yardıma yetişti.

Yenilenen tamponlar ve marşpiyelerin yanında kullanılan 20 inç çaplı jantlar da oldukça dikkat çekici. Egzoz sistemi, dört çıkışlı bir üniteyle değiştirilirken süspansiyon sistemi de yenilenmiş.

2 litre hacimli motoru turbo besleme yardımıyla 370 beygir güç, 519 Nm tork üretebilen otomobili durdurmak için yenilenen fren sisteminde 355 mm çaplı disklere yer verilmiş.

Scion Kogi xD Mobile Kitchen


Toyota Tundra Midnight Rider Tailgater'ı aşırı büyük bulan otomobilseverlerin üzülmesine gerek yok zira Toyota'nın alt markalarından Scion aynı aracı daha küçük bir hacimde sunmakta.

Yenilenen ön ve arka tamponları, marşpiyeleri, ön ızgarası, motor kaputu ve 19 inç çaplı jantlarıyla standart bir modifikasyonun gerektirdiklerini yerine getirmiş gibi görünen otomobil aslında bundan çok daha fazlasını sunuyor.

Tamamen yenilenmiş olan fren ve süspansiyon sistemleri bile aracın arka koltuklarının iptal edilmesiyle gerçekleşen değişimi gölgeleyemiyor.

Otomobilin arka kapılarının içerisine saklanan buz dolabı, eviye ve su geri dönüşüm sistemi kapıların yanlara doğru açılmasıyla ortaya çıkıyor. Bagaj kapağının üst kısmında iki adet LCD monitör görev yaparken alt kısım çekmece gibi açılarak büyük bir barbeküyü ortaya çıkarıyor. Yiyecekler pişerken müzik dinlemek isteyenler için Alpine ses sistemi görev yaparken sofra takımlarının saklanması için yine çekmece şeklinde açılan stop lambaları mevcut.

AVUS Black Arrow


İşte AVUS Performance'ın siyahlara bürünmüş A4 Avant modeli.

Küçük rötuşlar yapılmış ön ve arka tamponla birlikte siyaha boyanmış 21 inç çaplı dev jantları aracın tanıtıcı özellikleri.

Otomobilin motor kaputunun altındaysa sürpriz bir motor seçeneği bulunuyor. 2.7 litre hacimli v6 TDI. Standart modelin üzerine 40 beygir güç ve 100 Nm tork ekleyebilmiş olan AVUS Performans araçtan 230 beygir güç ve 500 Nm tork alabilmiş.

Volvo S40 / V70


Volvo, en küçük sedan ve station wagon modellerine yeni donanımlar ekledi.

İç mekanda bulunan kaplamalara siyah renk seçeneği eklenirken jant seçeneklerine de iki yeni model eklenmiş. Eylül ayı başında makyajlanan C30 ve C70 modellerinde de sunulan jantlardan her ikisinin de beyaz renk seçeneği mevcut.

Araçların motor seçeneklerinde de değişiklikler var. 125 beygir gücündeki 1.8 litre hacimli F Flexifuel adlı versiyon yerini 145 beygir gücündeki 2 litre hacimli kardeşine bırakırken 2 litre hacimli turbo Diesel motorla ve manüel şanzımanla donatılan modellerde partikül filtresi artık standart donanımda sunuluyor.

Porsche Boxster Spyder


Otomobil dünyasının gözü SEMA Show için Las Vegas'a çevrilmişken Atlantik Okyanusu'nun diğer tarafından bir yenilik haberi geldi. Porsche, Boxster ailesine Spyder adında yeni bir üye ekledi.

Porsche ürün gamındaki en hafif otomobil olma özelliği taşıyan araç sadece 1275 kg ağırlığında. Yenilenmiş süspansiyon sistemi ve ağırlık merkezinin alçaltılması aracın yol tutuşunun standart Boxster modellerininkinden çok daha iyi olmasını sağlamış.

Çift kambur barındıran ve bu kamburların arasında 3. stop lambası için yer açılan motor kapağı Carrera GT modeline gönderme yaparken hem ön hem de arka tampon makyajlanmış. Yağmurlu havalar için bez bir brandayı standart donanımında sunan otomobilin yan camları standart Boxster modelinde olduğundan çok daha alçak.

Motor olarak Boxster S'te kullanılan 3.4 litre hacimli üniteyle donatılan Spyder bu araçtan 10 beygir daha fazla güç üreterek 320 beygire ulaşıyor. Çift kavramalı şanzımanla beraber sunulan kalkış kontrol sistemi ile birlikte 0'dan 100 km/s sürate 4.8 saniyede ulaşan otomobilin maksimum süratiyse 267 km/s.

Avrupa kıtasında vergiler hariç 53100 Euro'ya alıcı bekleyen otomobilin 100 km mesafedeki ortalama yakıt tüketimi 9.3 litre olarak açıklandı.

Toyota Tacoma TX


İşte SEMA Show 2009'un en sade araçlarından birisi. Toyota, pick up modeli Tacoma'nın TX paketinin potansiyel müşterileri bulunup bulunmadığını görmek için fuarda araca yer vermiş.

Temel olarak Tacoma PreRunner SR5 modelini kullanan Toyota 236 beygir güç üretebilen 4 litre hacimli v6 motoru ve 5 ileri vitesli otomatik şanzımanı aynen korumuş. Değişiklikler arasında TRD (Toyota Racing Development) tarafından tedarik edilen 16 inç çaplı off-road jantları, BF Goodrich off road lastikleri, yeni bir egzoz sistemi, yeni süspansiyon sistemi, boru şekilli ve boyalı basamaklar ve ön kapıların önündeki tx2 ile T/X grafikleri bulunuyor.

MAZDASPEED3 SEMA


Mazda, 3 serisinin modifiye edilmiş 2.5 litre hacimli motora sahip üyesiyle birlikte MAZDASPEED3 modelinin de daha güçlü bir versiyonunu SEMA Show 2009'da tanıttı.

Kardeşinde olduğu gibi 19 inç çaplı siyah jantlar, siyah aynalar, tavan ve sis farı çerçevelerine sahip olan otomobilde koyulaştırılmış camlar ve gövde üstü grafikler dikkat çekiyor.

2.3 litre hacimli, turbo beslemeli motoru standart modellerde 263 beygir güç üretebilen aracın modifikasyon sonrası ürettiği güç 283 beygir.

MAZDA3 SEMA


Mazda, SEMA Show 2009 için 3 serisinin sedan versiyonunu temel alan bir otomobil hazırladı.

Oldukça sade bir dış görünüşe sahip olan otomobil siyaha boyanmış aynaları, tavanı, sis lambası hazneleri ve jantlarıyla standart modellerden ayrılıyor. 19 in çaplı jantların kolları arasından görünen kırmızı fren kaliperleri ve arka kapılar etrafında yoğunlaşan grafikler otomobilin diğer dikkat çeken özellikleri.

Sertliği ayarlanabilir bir süspansiyon sistemiyle donatılan otomobilin 2.5 litre hacimli motoru turbo beslemeyle, modifikasyonu henüz tamamlanmamış olsa da en az 250 beygir güç üretebilmekte.

Hard Kandy Toyota Custom Yaris


Toyota, SEMA Show 2009'da Yaris sevenleri de unutmamış.

Gövdesinin üzerindeki desenlerden hemen tanınan otomobilin 18 inç çaplı jantları, çift çıkışlı egzoz borusu, yenilenmiş ön tamponu ve arka tampon altı eteği dikkat çeken ayrıntılar.

İç mekana geçildiğinde de dışarıdaki desenlerin aynen devam ettiği görülüyor. Deri ve alkantara kaplı koltukar, özel yapım paspaslar, alüminyum pedal seti, sportif vites kolu, LED teknolojili aydınlatma kiti, Bluetooth bağlantılı ses sistemi ve 3G internet bağlantısı gibi donanımlara sahip olan araçta ön yolcunun önünde bulunan 7 inçlik ekrandan birçok elektronik donanımı kontrol etmek mümkün.

Toyota Tundra Midnight Rider Tailgater


İşte Toyota'nın, barbekü keyfini daha geniş bir alanda yaşamak isteyenleri düşünerek Brooks & Dunn ile ortaklaşa hazırladığı pick up konsepti.

Bagaj kısmı kapalı olduğu durumlarda dışarıdan bakıldığında standart bir Tundra v8'den çok farklı görünmeyen otomobilde işlemeli gümüşten kapı kolları ve çerçeveleri, ön ve arkada bulunan gümüş boynuzlu logolar ve yanlarda bulunan boru basamaklar dikkat çekerken 20 inç çaplı jantlar 35 inç çaplı büyük lastikler nedeniyle sanki küçükmüş gibi algılanıyorlar.

Bagaj bölümü açıldığındaysa aracın asıl amacı ortaya çıkıyor: Kesintisiz barbekü keyfi. Tam teşekküllü bir mangal barındıran bagaj bölümünde 107 ekran televizyon ve 10 hoparlörlü bir ses sistemi de bulunmakta. Aracın kabin içerisinde bulunan ses sistemiyse toplam 13 hoparlöre sahip.

4 Kasım 2009 Çarşamba

BMW M3 GTS


İşte BMW'nin pist kullanımı için sipariş üzerine üreteceği modeli.

Dışarıdan bakıldığında ön tampon altında bulunan karbon fiber splitter ve bagaj kapağı üzerindeki karbon fiber spoiler ile standart modellerden ayrılan otomobilin 19 inç çaplı jantları da araca özel üretilmiş.

Ağırlığı 1490 kg'a indirilmiş olan otomobilde bunu başarmak için klima, radyo, arka koltuklar ve navigasyon sistemi araçtan çıkarılırken arka camlar Macrolondan üretilmiş. Hafifletilmiş yarış koltukları ve karbon fiberden üretilen tavan da ağırlık düşüşüne katkıda bulunmuş.

Yarışlar için roll cage ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleriyle donatılan aracın kabininde yangın söndürücü de bulunuyor.

Süspansiyon sistemi elden geçirilen otomobilin fren sistemi de modifiye edilerek önde 6, arkada 4 pistonlu kaliperlere yer verilmiş.

Motor kaputunun altında 450 beygir güç üretebilen 4.4 litre hacimli bir v8 barındıran otomobil 7 ileri vitesli, çift kavramalı şanzımanla donatılmış.

Aracın satış fiyatı, Almanya'da KDV dahil 115000 Euro'dan başlıyor.

Mercedes-Benz C Serisi


Mercedes, C Serisine iki yeni model seçeneği ekledi. Aslında zaten satışta olan motorların hafifçe yenilenen versiyonları olan otomobillerin ikisi de Diesel motorlu.

Motorlardan küçük olanı C200 CDI BlueEFFICIENCY modelinde kullanılan 2.1 litre hacimli ünite. 136 beygirlik gücü değişmeyen motorun ürettiği maksimum tork değeri 360 Nm'ye yükseltilmiş. 100 km mesafede ortalama 5 litre mazotla yetinen motorun kilometre başına yaptığı CO2 salınımı 134 gram.

Büyük motor seçeneğine sahip olan modelse C350 CDI BlueEFFICIENCY olarak adlandırılan otomobil. 3 litre hacimli motoru 231 beygir güç, 540 Nm tork üretebilen otomobil sadece 7 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulurken 100 km mesafede ortalama 6.6 litre mazotla yetinebiliyor.

Toyota Prius Aerius


Evet, sonunda bu da oldu. Yakıt ekonomisinin krallarından birisi olan Prius modifikasyon çılgınlığına daha fazla dayanamadı.

Aslına bakarsanız aracın teknik verilerinde bir değişme söz konusu değil. Asıl değişim görsel. Tasarımı değişen marşpiyeler, şeffaf kapaklara sahip 19 inç çaplı jantlar, ön ve arka tamponların altındaki etekler ve a sütununa yerleştirilen şeffaf deflektörler aracın 0.25 Cx olan hava sürtünme katsayısını değiştirmeden görünümü sportifleştirmiş.

İç mekanda %100 geri dönüşümlü malzemeden üretilen koltuk kumaşları dikkat çekerken 900 Watt kapasiteli ses sistemi ve ön koltuk kafalıkları arkasındaki 7 inçlik ekranlar dikkat çeken ayrıntılar.

EPIC Cartel Scion tC


İşte SEMA Show 2009'da sergilenen ağır modifikasyonlu bir Scion tC.

Aracın gövdesindeki modifikasyonları tek tek saymak yerine değiştirilmeyen tek şeyin farlar olduğunu söylemek yeterli olacaktır. Tavanı 3 inç alçaltılan aracın arka camı da çıkarılarak neredeyse bir cabriolet görünümü elde edilmiş. 22 inç çaplı jantları ve yandan çıkışlı egzoz sistemi dikkat çeken detaylar olarak gözümüze çarptı.

Motoru TRD (Toyota Racing Development) tarafından sağlanan bir kompresör beslemeyle donatılan otomobilin süspansiyon sistemi de tamamen yenilenmiş. 2100 Watt kapasiteli bir ses sistemine sahip olan aracın iç mekanı da standart modelinkinden çok farklı.

Chevrolet Camaro Synergy


İşte Chevrolet'nin 2010 yılında Camaro modelinde sunmayı düşündüğü birkaç opsiyonel donanımla donatılmış olan aracı.

Ön tamponunun altına bir splitter eklenen otomobilin marşpiyeleri yeniden tasarlanırken arka tamponun altına bir difüzör eklenmiş. Egzoz çıkışları ve bagaj üzerindeki spoileri büyütülen otomobilin yeşil rengi de 2010 yılında özel seri bir Camaro modelinde kullanılacak.

Tamamen yenilenen süspansiyonu sayesinde artık yere daha yakın olan otomobilin fren sistemi Brembo markalı kardeşiyle yenilenirken 21 inç çaplı jantlar araca uyumlu renklere boyanmış.

Aracın iç kısmında tasarım olarak bir değişiklik bulunmasa da siyah ve yeşil deri döşeme ve dikişler dikkat çeken detaylar arasında.

SEMA Show 2009'da Chevrolet standında sergilenen diğer Camaro modellerine, araç ismi üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz: Jay Leno Camaro, Dusk, Chroma.

Chevrolet Jay Leno Camaro


Chevrolet, 2009 SEMA Show'da ünlü talk show sunucusu ve otomobilsever Jay Leno için özel olarak hazırlanan bir Camaro modeli tanıttı.

Dışarıdan bakıldığında 21 inç çaplı jantları, yenilenen ön tamponu, aracı daha güçlü gösteren motor kaputu, daha geniş çıkışlara sahip egzoz sistemi, arka difüzörü ve bagaj kapağı üzerinde bulunan daha büyük spoileriyle standart modellerden ayrılan araçta birçok teknik yenilik bulunmakta.

Brembo marka fren sistemi uygulanan aracın arka çamurluğu önünde bulunan hava yarığı, standart modellerin aksine arka frenleri soğutma görevinde kullanılıyor. Süspansiyon sistemi de yenilenen otomobil artık yere daha yakın duruyor.

3.6 litre hacimli v6 motoru çift turbo besleme ile donatılan otomobil 425 beygir gücünde. Bu güç arka tekerleklere 6 ileri vitesli bir manüel şanzımanla aktarılıyor.

SEMA Show 2009'da Chevrolet standında sergilenen diğer Camaro modellerine, araç ismi üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz: Dusk, Synergy, Chroma.

Chevrolet Corvette Grand Sport Heritage Package


Chevrolet, SEMA Show 2009'da Corvette Grand Sport modelinin aksesuarlı bir versiyonunu tanıttı.

Dış mekanında Corvette ZR1 stili ön splitter ve arka spoleri dikkat çeken aracın "Cyber Grey" adlı füme rengi de yeni.

Otomobilin kapılarıyla ön çamurlukları arasında kalan havalandırma yarıkları ve marşpiyeleri yeniden şekillendirilirken "Grand Sport" logosu artık daha sık kullanılmakta.

İç mekana eşya saklamak için gözler eklenirken kırmızı iplikle birleştirilmiş deri aksam ince detaylar arasında yer alıyor. iPod bağlantısı eklenen ses sistemi, alüminyum pedallar ve özel paspaslar da bu seneye özel yenilikler.

Otomobilin motorundaysa 2010 yılı için bir yenilik yok. 6.2 litre hacimli v8 430 beygir güç, 575 Nm tork üretebiliyor.

Ford Cobra Jet Mustang



Ford, Mustang modelinin Cobra Jet olarak adlandırılan ve yarış için hazırlanmış versiyonlarının 2010 modellerini SEMA Show 2009'da tanıttı.

A.B.D.'de stock ve super stock kategorilerinde yarışmaya uygun olan otomobillerde hidrolik olmayan direksiyon, yarış için ayarlanmış süspansiyon ve fren sistemleri, roll cage ve yeni bir yakıt besleme sistemi bulunuyor.

3 adedi atmosferik, 2 adediyse kompresör beslemeye sahip toplam 5 motor seçeneğiyle satılacak olan otomobilde yarışmaya hazır manuel veya otomatik şanzıman seçenekleri sunuluyor.

Toyota Tundra Hot Rod


Toyota'nın SEMA Show 2009'da tanıttığı araçlar arasında bir Hot Rod bulunmakta. Pick up modeli Tundra temelli olan araç mekanik olarak standart v8 modelle aynı olsa da görsel olarak farklılık yaratmakta.

Hot Rod dünyasının olmazsa olmazı alev desenleri ve Bonneville baby moon jant kapakları araçtaki yerlerini almış. Dikkatli bakıldığında fark edilen 50'li yılların Toyota logoları ilginç bir ayrıntı olarak not edilirken tamamen ahşap kaplama olan bagaj kısmı Sucker Punch Sally's ile Fender'in ortak eserleri. Aracın içerisinde bulunan çevirmeli düğmeler de Fender tarafından tedarik edilmiş.

Subaru Legacy GTk


İşte Subaru'nun kartingle uğraşan müşterileri için hazırladığı Legacy konsepti.

En önemli özelliği bagajının Coyote Motorsports XP model kartı alabilmesi için özel olarak şekillendirilmiş olması olan otomobilin geri kalanı da oldukça dikkat çekici.

Tamponları yenilenen otomobile arka difüzör ve ön splitter eklenmiş. Marşpiyeleri de yeniden şekillendirilen araç 19 inç çaplı jantlarla donatılmış.

Süspansiyonu alçaltılan otomobilin fren sistemi de yenilenmiş. Dört tekerlekte de 355 mm çaplı diskler kullanan sistemde önde 6, arkada 4 pistonlu kaliperler görev yapmakta.

İç mekanda özel olarak hazırlanmış ve LED teknolojisiyle aydınlatılan bagaj bölümü dışında Recaro marka ön koltuklar dikkat çekmekte. Elden geçirilen ses sisteminde 18 adet hoparlör görev yapmakta.

Aracın motoruna gelince burada da bir iyileşme görüyoruz. Turbo beslemeye sahip 2.5 litre hacimli motorun gücü 300 beygire yükselirken maksimum tork değeri 450 Nm'ye çıkmış.

Toyota Surfrider Camry Hybrid CNG


Çevreye saygılı teknolojileri bütün fuarlarda olduğu gibi SEMA Show 2009'da da görmek mümkün.
İşte Toyota Camry'nin sıkıştırılmış doğalgazla çalışan modeli.

Aracın dışında yeni tamponlar, yeni ön ızgara, koyulaştırılmış farlar ve stoplar ile 20 inç çaplı jantlar dikkat çekerken iç mekanda gri süet ve siyah deriyle kaplanmış koltuklar, yeni bir ışıklandırma sistemi ve bagajda bulunan CNG tüplerini görmek için bir pencere başlıca değişiklikler.

Ayarlanabilir bir süspansiyon sistemine sahip olan otomobil standart modellerden daha alçak bir yapıya sahip.

Araçta bulunan 2.4 litre hacimli motor, elektrik motoruyla birlikte toplam 170 beygir güç üretebiliyor. Yakıt olarak kullanılan CNG stepnenin bulunduğu yere konumlandırılmış iki tüpte saklanıyor. Karbon fiber dış korumaya sahip tüpler araca 400 km'nin üzerinde menzil sağlamakta.

Chevrolet Silverado ZR2


Chevrolet, SEMA Show 2009'da pick up modeli Silverado'nun en güçlü modelini tanıttı.

Şu an için bir konsept olan aracın gövdesinin büyük kısmında karbon fiber kullanılmış. Motor kaputu, çamurluklar ve arka kapağın tamamı bu malzemeden üretilmiş.

20 inç çaplı büyük jantları 35 inç çaplı lastikler nedeniyle çok da büyük görünmeyen araçta kullanılan kompresör beslemeye sahip v8 motor 550 beygir güç üretebiliyor.

Toyota Billabong Ultimate Venza


SEMA Show 2009'da Toyota ile Billabong'un ortaklaşa geliştirdikleri bir araç olan Billabong Ultimate Venza konsepti izleyenleri karşılıyor.

Dışarıdan bakıldığında Billabong'un ortaklığını gösterir bir şekilde aracın yanında bulunan logolar ve yine bu marka için özel olarak hazırlanmış tavan rayları dikkat çekmekte. Sörf tahtası yüklerken alçalma özelliğine sahip olan rayların yanında tampon içerisine yerleştirilen gizli çekmece snowboard koymak için ideal bir yer.

Aracın önünde ve arkasında bulunan vinçler sayesinde Jet ski gibi araçlar kolayca çekilebilirken TRD tarafından modifiye edilmiş olan frenler daha güvenli bir duruş performansı sunmakta.

Aracın içerisine geçildiğinde dalgıç kıyafeti kumaşıyla kaplanmış koltuklar dikkat çekerken arka kısıma, sporcuların kum ve tuz gibi maddelerden arınmalarını sağlamak amacıyla ısıtmalı bir duş yerleştirilmiş.

Mobil internete sahip olan araçta kullanılan multimedya sistemi MP3 çalar girişleri, DVD oynatıcısı, koltuk kafalıklarına entegre edilmiş ekranları, 18 adet hoparlörü ve toplam 2200 Watt kapasitesiyle dikkat çekmekte.

Ford Mustang RTR


İşte Ford'un 2010 Şubat ayından itibaren Mustang GT modelinde sunacağı performans paketi: RTR.

Standart GT modelinin üzerine 7800 Dolar ödeyerek sahip olunabilecek RTR paketinde ön splitter, arka difüzör, arka spoiler, 1.5 inç alçaltılmış süspansiyon sistemi, 19 inç çaplı jantlar ve birçok yerde bulunan RTR logoları dikkat çeken detaylar.

İç kısımda da RTR logolarıyla beraber aracın serideki kaçıncı otomobil olduğunu belirten plaka standart olarak sunuluyor.

Aracın motor kaputunun altındaysa tek yenilik olarak 4.6 litre hacimli v8 motorun gücünü 9 beygir artıraran K&N hava filtreleri bulunuyor.

Citroën C5


Citroën, C5 ailesine v6 HDI motorun ardından iki yeni motorun daha ekleneceğini duyurdu. Üstelik her iki motor da, motor hacmi üzerinden vergi alınan ülkemizde yaşayan müşteriler için iyi haber niteliğinde.

İlk motor 2.2 litre hacimli turbo Diesel motorun yerine piyasaya çıkacak olan 2 litre hacimli ünite. 163 beygir güç, 340 Nm tork üretebilen motorun 100 km mesafede ortalama yakıt tüketimi sedan modelde 5.6 litreyken station wagon modelde 5.7 litre.

İkinci motor seçeneğiyse benzinli bir ünite. Peugeot ve Mini modellerinde başarıyla görev yapan turbo beslemeli 1.6 litre hacimli motor C5'in motor kaputu altında 156 beygir güç, 240 Nm tork üretebilmekte. 100 km mesafede ortalama 7.1 litre benzin tüketen otomobilin bu değeri 2 litre hacimli benzinli motorunkinden %15 daha düşük.

Ford F-150 SVT Raptor


Ford, off-road odaklı olarak tasarladığı pick up modeli Raptor'a daha da güçlü bir motor ekledi.

5.4 litre hacimli v8 motorun 320 beygirlik gücünü yetersiz bulanlar için düşünülen 6.2 litre hacimli v8, 411 beygir güç, 590 Nm tork üretebilmekte. 1 Aralık itibariyle alınacak siparişlerin açılış fiyatı 42000 Dolar olacak.

Ford yetkilileri, bu motorun tanıtımını yaptıktan sonra Baja 1000 yarışına katılmış olan Raptor R'dan türetilen bir XT modelinin de üretimini düşündüklerini açıkladı. Gelecekte üretilebilecek olan yarış modellerine temel oluşturması düşünülen araçta 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, boru şeklinde tamponlar, ekstra sis farları ve değişik çapta jantlar bulunacak. Başlangıç fiyatı 100000 Dolar olacak olan bu modelde kullanılacak olan motorun 6.2 litre hacimli v8 ünitenin 500 beygir güç üretebilen bir versiyonu olması planlanıyor.

3 Kasım 2009 Salı

Toyota Tacoma ATG


Dağ başında, sessiz sedasız bir alan bulup açık havada Xbox oynamak isterseniz Toyota Tacoma'nın ATG (All-Terrain Gamer) adlı konsept versiyonuna bir göz gezdirmenizi öneririm.

SEMA Show 2009'da tanıtılan bu araç çift koltuk sırasına sahip kabinli Tacoma modeli temelleri üzerine geliştirilmiş. B sütunları iptal edilen araç bu şekilde durağan haldeyken 4 oyuncunun yan yana oturmasına izin verebilmekte.

İç mekanda bulunan 4 adet Xbox 360 Elite oyun konsolu 24 inç büyüklüğünde 4 adet ekranın karşısında oturan oyuncular için kesintisiz oyun imkanı sağlıyor. İstenirse kozlarını, araç arkasında bulunan 170 ekran plazma televizyonda paylaşabilen oyuncuların duymaya ihtiyacı olan oyun içi sesler toplam kapasitesi 2150 Watt olan bir ses sistemi yardımıyla çıkarılıyor.

Xbox, TRD (Toyota Racing Development), INNO, Kicker, B.A.D. Co. (Big American Dream Company) ve Cannondale gibi firmaların ortaklaşa bir şekilde ürettikleri araçta kullanılan iki martı kanat kapı aynı zamanda oyuncular için geçe aydınlatması olarak kullanılabiliyor.

Araziye uygun 16 inç çaplı jantlar ve yine çetin koşullarla başa çıkabilecek tipte lastiklerle donatılan araçta kullanılan kompresör beslemeye sahip 4 litre hacimli v6 motor 304 beygir güç, 454 Nm tork üretebiliyor.

Tramontana Leal-Audirac


İşte İspanyol sanatçı Fernando Leal-Audirac tarafından boyanmış Tramontana modeli.

Sadece tek örneği bulunan otomobil iki kişilik oturma kapasitesi sunuyor.

Aracın ilginç özelliğiklerinde bir diğeriyse önümüzdeki günlerde yapılacak olan bir açık artırmada 2 milyon Euro civarında bir paraya satılma olasılığı.

Dodge Challenger by Petty


İşte efsane NASCAR pilotu Richard Petty'nin kurduğu modifikasyon şirketinden çıkan ilk otomobil. Tek örneği bulunacak olan bu Challenger'ın açık artırmayla satışından elde edilecek olan gelir hayır kurumlarına bağışlanacak.

Petty'nin patentli rengi olan Petty mavisine boyanan otomobilin yüksekliği, yenilenen süspansiyon sistemiyle beraber azalırken Brembo marka fren sistemi bu güçlü araca daha iyi yavaşlama performansı sunmakta.

Egzoz sistemi de yenilenen otomobilde motor olarak 585 beygir güç üretebilen, 7 litre hacimli bir v8 ünite tercih edilmiş.

Mercedes-Benz SLS Panamericana


İşte Gullwing-America tarafından hazırlanan 300 SL modelini fazla retro bulanlar için sunulmaya başlanan yeni seçenek: SLS Panamericana.

Motoruna şu an için dokunulmamış olan SLS'ın dış tasarımında önemli değişiklikler var. Önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantlarla donatılmış olan otomobilin kapıları ile ön çamurlukları arasında büyük havalandırma boşlukları açılmış. Ön ve arka tamponu yenilenen araçta kullanılan egzoz sistemi de dört çıkışlı bir modelle değiştirilmiş.

Çamurluklarının üzerindeki damla formu 300 SL modelini andırırken Mini modellerini andıran farlar araçta garip durmuş.

Kabini neredeyse el değmemiş şekilde duran otomobilde koltukların orta kısmı için sunulan Alkantara döşeme ve marşpiyelerde bulunan ışıklı "Panamericana" logoları dikkat çekiyor.

Mercedes-Benz 300 SL Panamericana


İşte A.B.D. merkezli üretici Gullwing-America'nın hazırladığı 300 SL replikası.

300 SL'in SLS AMG kadar modern görünmeyen güncel modeli olarak tanımlayabileceğimiz otomobilin gövdesi kompozit malzemelerden üretilirken tamponlar iptal edilmiş. Kullanılan yeni jantlarsa 17 inç çaplılar.

Motor olarak Mercedes'in AMG departmanının birçok modelde kompresör beslemeli olarak kullandığı 5.4 litre hacimli v8 ünitenin atmosferik beslemeli versiyonunu kullanan otomobil 370 beygir güç, 530 Nm tork üretebilmekte. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan araçta yandan çıkışlı egzoz sistemi, klima, MP3 çalar entegre edilebilen CD değiştiricili ses sistemi, deri bavullar ve dört noktadan bağlantılı emniyet kemeri bulunuyor.

2010 yılında, 320 beygir güç, 360 Nm tork üretebilen 3.5 litre hacimli v6 motorla da donatılacak olan otomobil bu motorla birlikte manüel şanzımanlı olarak da ısmarlanabilecek.

Subaru Impreza WRX STI TRAX


İşte Subaru'nun 2009 SEMA Show'da görücüye çıkan konsept modellerinden birisi. Mühendisler standart WRX STI'in dört tekerlekten çekiş sisteminin karlı ve buzlu zeminlerdeki yol tutuşunu yeterli bulmamış olacaklar ki araca lastik yerine palet koymayı denemişler.

Paletler dışında Ken Block tarafından kullanılan ralli aracıyla aynı teknik yapıya sahip olan araçta bulunan 2.5 litre hacimli, turbo beslemeye sahip boxer motor 400 beygir güç, 544 Nm tork üretebilmekte.

Tasarımcılar araca ilginç bir kardeş yaratmayı da ihmal etmemiş. Karbon fiberden üretilen 4 kişilik bir kızak olan bu kardeş dört adet ısıtmalı Recaro marka yarış koltuğuna, içerisinde 10 inçlik bir subwoofer olan bir ses sistemine, LED ışıklandırmaya, süspansiyon sistemine ve birisi yolcuları diğeri aracın dışarısında olup biteni çeken iki kameraya sahip.

Cimex Conin


Meksika merkezli üretici Cimex (Carrocerias e Ingenieria Mexicana) konsept olarak Jeep Wrangler ile Hummer H3T'nin karışımı gibi duran SUT modelinin üç boyutlu planlarını basına tanıttı.

Verilen bilgiler sınırlı olsa da aracın iki ve dört tekerlekten çekişli versiyonları olacağı ve bu araçlarda küçük hacimli benzinli ve Diesel motorlar kullanılacağı kesinleşti.

Local Motors Rally Fighter


İşte A.B.D. merkezli Local Motors tarafından geliştirilen ve tanıtımı 2009 SEMA Show sırasında yapılacak olan arazi aracı.

1450 kg ağırlığa sahip olan araç yaklaşık 46 cm stroğu bulunan ve yüksekliği manüel bir şekilde ayarlanabilen bir süspansiyon sistemiyle donatılmış.

Çift turbo beslemeyle donatılmış 3 litre hacimli Diesel motorunu BMW raflarından alan araç 265 beygir güce ve 578 Nm tork değerine sahip.

Yine BMW'den alınan 6 ileri vitesli bir otomatik şanzımana sahip olan aracın kimliğine aykırı olsa da güç sadece arka aksa gönderiliyor.

Otomobilin oturma planıysa 4 yetişkin veya 2 yetişkin ile 3 çocuğa göre ayarlanabiliyor.

BMW M5 CSL


Şu sıralar ortalık, BMW'nin güçlü sedanı M5'in daha hafif ve daha güçlü bir CSL versiyonuna sahip olacağı dedikodusuyla çalkalanıyor. M5'in 25. yaşgünü nedeniyle üretilecek olan otomobilin sadece bir konsept olması da mümkün görünüyor.

Gövdesinde kullanılan karbon fiber parçalar sayesinde standart modelden 50 kg daha hafif olduğu söylenen otomobilde görev yapan v10 motor, standart M5 motorunun silindir stroğu artırılarak hacmi 5.5 litreye çıkarılmış bir versiyonu. 580 beygir gücünde olduğu söylenen motor 540 Nm tork üretebilmekte.