22 Mayıs 2010 Cumartesi

TECHART Cayenne




TopCar ve Lumma ikinci nesil Porsche Cayenne üzerinde yaptıkları makyaj çalışmalarını çizim olarak tanıtırken TECHART kendi kitini canlı olarak sergiledi. Diğer iki modifikasyon firmasının aksine motorun gücüyle oynamamış olan şirket oldukça geniş bir kişiselleştirme menüsü sunmakta.

SUV için çapları 20 ile 23 inç arasında değişen jant seçenekleri sunan TECHART, cam çevresi, silecek ve sütun üstleri için kişiye özel renk veya karbon fiber kaplama sunuyor. Şekli değiştirilmiş egzoz çıkışlarıyla dış görünümü daha sportif bir hal alan aracın motor üst kapağı da karbon fiberden üretilebiliyor.

İç mekana geçildiğinde, eşik üzerinde, alttan ışıklandırılmış TECHART logolu plakalar ve özel paspaslar dikkatleri üzerine çekerken arkasında vites değiştirme kulakçıkları olan, deri kaplı sportif direksiyon simidi performanslı kullanımlar için düşünülmüş bir ayrıntı. Konsolu ahşap, alüminyum veya karbon fiberle kaplanabilen Cayenne'de alüminyum pedal seti, arka koltuklar için eğlence sistemi, ön koltukların sırtlıklarında katlanabilir tepsiler ve logolu bagaj halısı gibi donanımlar sunuluyor.

Kişiselleştirmeyi bir adım daha ileriye taşımak isteyen müşterilerse deri döşeme, dikiş iplikleri, konsol kaplaması, gösterge ve kumanda düğmelerinin rengini kendi seçecekleri özel renklerle değiştirebiliyor.

Ford Flex Titanium




Ford, A.B.D. pazarına Titanium donanım seviyesini Flex ile tanıtıyor. Avrupa'da Titanium X ile birlikte en zengin donanımlı modelleri belirten bu isim Kuzey Amerika pazarında da aynı görevi üstlenecek.

Flex Titanium'u kardeşlerinden ayırmaksa oldukça kolay. Sadece sırmızı, beyaz, siyah ve gri renklerde sunulan otomobilin sütunlarıyla birlikte tavanı siyah renkli. Farlar, stoplar, sis farları ve camlar karartılmışken kaputun önüne "Flex" yazısı eklenmiş. Ön panjur ve bagaj kapağında bulunan süslemeler koyulaştırılmış kromdan üretilirken jantlar 20 inç çaplı.

Lüks donanıma sahip büyük crossover modelinin iç mekanını da farklılaştırmak isteyen Ford kapı eşiklerine ışıklandırmalı Flex yazıları eklemiş. Koltuklarda deri ve Alcantara döşemeler dikkat çekerken HD radyo ve elektrikli katlanabilen üçüncü koltuk sırası standart donanımda yerini almış.

3.5 litre hacimli v6 motoru 262 beygir güç, 336 Nm tork üretebilen aracın aynı hacimli fakat turbo beslemeyle donatılan motoruysa 335 beygir güç, 474 Nm tork üretebilmekte. Önden çekişli olan araçlarda dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonel olarak sunulurken 6 ileri vitesli otomatik şanzıman standart donanımda bulunuyor.

21 Mayıs 2010 Cuma

Range Rover Q-VR




Özel araç tasarımları konusunda uzmanlaşmış İngiltere merkezli firma Design Q, Range Rover modelleri için çok özel bir tasarım çalışmasıyla karşımızda.

Boyu artırılan aracın tavanı, şöför kabininin bittiği noktadan itibaren yükseltilmiş. Arka kapıları da büyütülen aracın içerisine girmek için kapının üst yarısı yukarıya doğru açılırken alt kısım bir basamak olarak iş görüyor.

Arka kısımda Maybach modellerinde kullanılanları andıran ayak destekli, yatırılabilir, elektrikli koltuklar kullanılırken donanıma buz dolabı, puro kutusu, internet bağlantısı ve televizyon gibi aksesuarlar eklenebilmekte.

Maybach 57S Coupé



Finansal olarak pek iç açıcı günler geçirmeyen Maybach markasına Alman gövde üreticisi Xenatec'ten bir yardım gelmek üzere. Maybach 57S modelinin Coupé versiyonunu üretmeye talip olan firma oldukça şık bir ön çalışmaya imza atmış.

5.730 mm'lik uzunluğunun değişmemesi planlanırken genişlik artarak 2.180 mm'ye, yükseklik de azalarak 1.480 mm'ye ulaşacak.

B sütunu geriye alınarak kapıları büyütülecek olan otomobilin tamponları daha sportif görünecek şekilde tasarlanırken egzoz sistemi de sportif bir ses vermesi için elden geçirilecek.

Çift turbo beslemeye sahip 6 litre hacimli v12 motorda bir değişiklik beklenmezken 630 beygir gücündeki bu araçtan sadece 100 adet üretilip tanesinin 650.000 Euro seviyesinden başlayan fiyatlarla satılması bekleniyor.

Irmscher Journey SR




Opel modellerini modifiye etmekte uzmanlaşan firma Irmscher bu sefer Dodge'un crossover modeli Journey için kolları sıvadı. Araç için dikkat çekici bir gövde kiti hazırlayan firma motor bölümüne dokunmamış.

Gövdesinin üzerinede bulunan turuncu şeritler siyah renkli jantlarının çevresinde de görülen aracın ön tamponunun alt kısmına büyük bir splitter eklenmiş. Bagaj kapağının üzerine bir spoiler eklenen aracın egzoz çıkışı da yenilenmiş.

İç mekana geçildiğinde alüminyum pedal seti, yeni gösterge tablosu, vites kolunda krom ekler ve özel paspaslar dikkat çekiyor.

2 litre hacimli turbo Diesel motoru 140 beygir güç üretebilen aracın fiyatı Almanya pazarında 31.190 Euro seviyesinden başlıyor.

Toyota Passo


Toyota, henüz Şubat ayında piyasaya sürdüğü yeni nesil Passo'yu Mayıs ayı bitmeden geri çağırdı.

Toplam 22.300 aracı kapsayan geri çağırmanın nedeni yakıt ekonomisi sağlamak için araca eklenen bir programın düzgün çalışmayabilmesi.

Araç rölantide çalışırken yakıt tüketimini minimuma indirmek için motorun çevirdiği devir sayısını düşüren sistemin bazı durumlarda gaz verildiğinde motoru boğup stop ettirebildiği açıklandı.

20 Mayıs 2010 Perşembe

DMC Lamborghini Murciélago LP640 Quattro Veloce




Alman modifikasyon firması DMC, Lamborghini Murciélago LP640 için geliştirdiği kiti tanıttı. Quattro Veloce adlı kit hem görsel hem de motor modifikasyonu sunuyor.

Hava akışının iyileştirilmesi için ön tamponun tasarımı yenilenirken burada bulunan hava girişleri çok daha iddialı bir görünüm sunmaya başlamış. Arka kısımda dev bir spoiler bulunurken arka tamponun altında bulunan difüzör neredeyse stop lambalarına kadar uzanıyor. Tamamı karbon fiberden üretilen parçalardan birisi de yenilenen bagaj kapağı.

Kırmızı renkli karbon fiber kafesle örtülmüş olan 6.5 litre hacimli v12 motor 670 beygir güç, 660 Nm tork üretebiliyor. Maksimum sürati 342 km/s olarak açıklanan otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3.2 saniye sürüyor.

Aracın evinizden alınıp montajın yapılacağı Düsseldorf'a ulaştırılması, kitin uygulanması ve otomobilin geri yollanmasını kapsayan paket 59.900 Euro seviyesinden başlayan fiyatlara sahip. 40.000 Euro ekstra ücret ödeyerek karbon fiber koltuklar, beyaz karbon fiberle kaplanan jantlar ve özel deri döşemeyle donatılabilen otomobile kiti kendiniz uygulamak isterseniz fiyatta 20.000 Euro indirime gidiliyor.

AC Schnitzer X6 M




BMW X6 M için gövde kiti geliştiren firmalar arasına AC Schnitzer de katıldı. Motor modifikasyonu üzerinde de çalışmaların sürdüğünü belirten firma yetkilileri aracın görünümünde ciddi değişiklikler yapmış.

Büyük çoğunluğu karbon fiberden üretilen parçalar hem dayanıklı hem de hafif yapılı. Ön tamponun alt kısmına bir splitter eklemeyi uygun gören AC Schnitzer ön tamponun üzerinde bulunan hava emiş kanalları için de yeni bir ızgara tasarlamış. Motor kaputunun da tasarımını değiştiren firma, havalandırma yarıkları açtığı kaputun üzerine motorun görülebildiği şeffaf bir kısım yerleştirmiş.

Yan etek ve basamak seçenekleri de artırılan araç için sunulan jantlar 20, 22 ve 23 inç çaplı. Arka kısmına geçildiğinde dört çıkışlı egzoz sisteminin yerine iki geniş çıkışa sahip bir ünitenin kullanıldığı görülürken bagaj kapağına eklenen spoiler ister kapağın uzantısı gibi ister ayrı bir parça gibi tasarlanıyor. Arka tamponun alt kısmına bir difüzör eklenirken gövde için çeşili çıkartmalar sunuluyor.

Otomobilin iç kısmında da değişiklikler yapan AC Schnitzer, direksiyon simidi, vites topuzu, orta ve ön konsolla kapı içlerinde karbon fiber kaplamalar kullanırken deri kaplı direksiyon simidinin şeklini değiştirmiş. Gösterge tablosu da yenilenen aracın pedal takımı alüminyumdan üretilirken iDrive sisteminin ana kumandası minyatür bir jant şeklinde tasarlanmış.

Peugeot 308 GTI




Peugeot, GTI model ismini hayata döndürüyor. Efsanevi 205 GTI ve 309 GTI modellerinin ardından bazı pazarlarda 106 ve 306'nın sportif modellerinde kullanılan GTI arması geri dönüşüne 308 modeliyle başlıyor.

308 CC'de kullanılan ön tamponla donatılan GTI'da 18 inç çaplı jantlar kullanılmış. Bagaj kapağının üst kısmına yeni bir spoiler eklenen araçta çift çıkışlı egzoz sistemi kullanılmış. Arka tamponunun alt kısmı parlak siyah renge boyanırken kapılar ve bagaj kapağında GTI logoları unutulmamış.

Otomobilin iç mekanında da GTI farkı hafif bir şekilde baskınlaştırılmış. Yan destekleri yüksek sportif koltuklarla donatılmış olan otomobilin direksiyon simidinin alt kısmı düzleştirilirken orta konsol piyano siyahı rengiyle dikkat çekiyor. Pedallarda kullanılan alüminyumu vites topuzunda da görmek mümkün.

6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip olan araçta kullanılacak olan motoru RCZ modelinden tanıyoruz. Mini ve PSA ailesinin birçok aracında kullanılan turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motor 200 beygir güç, 275 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/sürate 7.7 saniyede ulaşabilen otomobilin 100 km mesafede kaydettiği ortalama yakıt tüketimi 6.9 litre olarak açıklandı. Araçta ayrıca hava emişini kumanda ederek egzoz sesini regüle eden bir sistem de bulunuyor.

Artan performansla başa çıkabilmesi için fren sistemi de yenilenmiş. Ön aksta 340 mm çaplı disklere sahip olan sistemde arkada 290 mm çaplı diskler görev yapıyor.

Süspansiyon sistemi, standart modellerdekine oranla sertleştirilmiş ve 10 mm alçaltılmış olan otomobilin şimdilik sadece 5 kapılı versiyonları üretilecek. Fransa'da 26.900 Euro seviyesinden başlayan fiyatlarla satılacak olan 308 GTI, Golf GTI'ın performansına ulaşamasa da 1.6 litre hacimli motoru sayesinde ülkemizde ciddi vergi avantajına sahip olacak.

Mercedes-Benz Vito Limited Edition


Alman üretici Mercedes, Avustralya pazarında, popüler binek van modeli Vito'nun özel donanımlı bir versiyonunu satışa sundu. Sadece 60 örneği üretilecek olan araçta bulunan 2.500 Dolar değerindeki donanım için bir ücret talep edilmiyor.

Metalik koyu gri gövde rengi, krom ön panjur, deri kaplı direksiyon simidi ve vites kolu ile aracın sınırlı üretim olduğunu gösteren plaka ve belgeler Vito Limited Edition'ın standart donanımında sunuluyor.

Aracın satış fiyatıysa 55.940 Avustralya Doları olarak açıklandı.

Irmscher Astra i1600



2009 yılında piyasaya çıkan Opel Astra J temelli modifikasyon çalışmaları yavaş yavaş tanıtılmaya başlandı. Birkaç gün önce Steinmetz tarafından tanıtılan gövde kitinin ardından Irmscher de bu araç için hazırladığı modifikasyon paketini tanıttı.

Dış mekanında yapılan değişikliklerde aşırıya kaçılmadığını söyleyebiliriz. Ön tamponun altına küçük bir ek parça yerleştirilirken ön panjurun üzerine "i1600" armalı karbon fiber çubuk eklenmiş. Yan etekler hafifçe genişletilirken bagaj kapağının üzerine daha büyük bir spoiler yerleştirilmiş.

18 ile 20 inç arasında değişen çaplarda jant seçenekleri bulunan otomobilin arka tamponunun alt kısmına bir difüzör yerleştirilirken egzoz sistemi dört çıkışlı hale getirilmiş.

Gövde için değişik şekil ve büyüklükte çıkartmalar sunan Irmscher iç mekanda sportif koltuklarla kapı içi ve orta kol dayanağı için deri döşeme sunuyor.

Süspansiyon sistemi 30 mm alçaltılan otomobilin motorunda da modifikasyona gidilmiş. Turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motor üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda 200 beygir güç, 295 Nm tork elde edilmiş.

19 Mayıs 2010 Çarşamba

Lexus LS


Toyota'nın lüks markası Lexus, amiral gemisini geri çağırıyor. Dünya çapında yapılacak olan geri çağırma işlemi yaklaşık 11.500 aracı etkiliyor.

Sorun olarak direksiyon sistemini işaret eden Lexus yetkilileri sistemin tekerlekleri düz konuma getirmekte yavaş kalabildiğini açıkladı.

Araçlarda hem mekanik hem de elektronik problemlere rastladıklarını belirten yetkililer geri çağırılan otomobillerin 4.500'ünün Japonya pazarında, geriye kalanlarınsa A.B.D., Avrupa ve Çin pazarında satıldığını açıkladı.

Operasyondan etkilenen araçların listesiyse şu şekilde: LS460, LS460 L, LS600h ve LS600h L.

18 Mayıs 2010 Salı

Porsche Cayenne 2




Rus modifikasyon firması TopCar, ikinci nesil Porsche Cayenne temellerini kullanarak üreteceği SUV modellerini tanıttı. Üç modelin tanıtımını da aynı anda yapan TopCar bu araçların üretim sayılarını ve sınırlı da olsa teknik verilerini açıkladı.

Tanıtılan araçlar arasında üretim sınırlaması bulunmayan tek model Vantage 2 olarak adlandırılmış. Yenilenen ön tamponunda genişleyen hava girişleri, LED güdüz farları ve alt kısımda bir difüzör dikkat çekerken üzerinde ek hava yarıkları açılmış motor kaputu sportif görünüme de katkı sağlıyor.

Yan kısımda 23 inç çaplı jantlarla birlikte genişletilen çamurluklar dikkat çekerken kapıların alt kısmı da genişletilen yerler arasında. Arkaya geçildiğinde bagaj kapağı üzerine eklenen büyük spoiler, tasarımı baştan yapılmış ve üzerinde hava çıkışları bulunan arka tampon, difüzör ve egzoz sisteminin dörtlü çıkışı sportif görünümü destekliyor.

Vantage GTR 2 adlı modelin Vantage 2'den farkı aracın yan kısmında bulunuyor. Genişletilen çamurluklar araca sonradan eklenmiş gibi durmazken jantların şekilleri değiştirilmiş. Ön ve arka çamurluklarının birbirlerine bakan yüzlerinde hava kanalları bulunan Vantage GTR 2'nin kapılarında bulunan şişkinlikler aracı daha da güçlü bir görünüme kavuşturmuş.

Tasarımı en radikal olan model olarak Advantage 2'yi tanıtan TopCar bu araçta kullanılan farları 911 modelinden almış. LED teknolojili gündüz farları da bu araçtan alınan SUV diğer modellerde sunulanlardan farklı desende jantlara sahipken motor kaputunun da şekli değiştirilmiş.

Yeni gövde parçalarının tümü, hafiflik ve sağlamlık için karbon fiber ve karbon kevlardan üretilen araçların tamamında 750 beygir güç üretebilen, çift turbo beslemeye sahip, 4.8 litre hacimli v8 motor bulunuyor.

Vantage 2 adlı modelin üretim adedi sınırlanmazken Vantage GTR 2 ve Advantage 2 adlı modellerin her birinden 25 adet üretilecek.

Steinmetz Astra



Alman modifikasyon firması Steinmetz, Astra J temelleri üzerine geliştirdiği gövde kitini tanıttı.

Ön tamponun altına eklenen bir spoiler ile başlayan kit Steinmetz'in alamet-i farikası olan siyah ön panjurla devam ediyor. Bagaj kapağının üzerine yerleştirilen büyük spoiler ve 19 inç çaplı jantlar yol tutuşun iyileştirilmesinde 30 mm alçaltılan süspansiyon sistemine yardımcı oluyorlar.

İç mekana geçildiğinde sürücüsüne, bulunduğu vitesi gösteren dijital gösterge dikkatlerden kaçmazken paslanmaz çelikten logolara sahip olan paspaslar ve kapı eşikleri şık detaylar olarak karşımıza çıkıyor.

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Vauxhall Corsa


Hatırlayacağınız gibi Opel, Almanya'nın 2010 Futbol Dünya Kupasına katılmasını kutlamak amacıyla Corsa modelinin özel bir versiyonunu tanıtmıştı.

Opel'in İngiltere kolu olan Vauxhall da bu özel aracı beğenmiş olacak ki ada ülkesinde Corsa'nın İngiltere bayrağı şeklinde çıkartmalarla donatılan bir versiyonunu satmaya başladı.

Aslında bu otomobili standart modellerden ayrı bir versiyon saymak yanlış olur zira Almanya'da satılan kardeşinin sunduğu ekstra donanımların hiçbiri bu araçta bulunmuyor. Bu sayede yollarda olan Corsa modellerine de uygulanabilen bayrak çıkartmalarının bedeliyse 149 Sterlin olarak açıklandı.

Kia Ghost Soul




Güney Kore merkezli üretici Kia, Soul serisinin Shadow Dragon Soul ve Ignition Soul modellerine bir kardeş daha ekledi.

Soul+ donanım paketini temel alan araçta bulunan en önemli ekstra ürün, Shadow Dragon Soul'da olduğu gibi ses sistemi. Orta konsol üzerinde ek hoparlör, subwoofer, harici amplifikatör ve müziğin ritmine ayak uyduran aydınlatmalı hoparlörlerden oluşan ses sisteminin haricinde araçta ısıtmalı deri koltuklar da bulunuyor.

Sunroof, arka spoiler, iç kısımları siyaha boyanmış 18 inç çaplı jantlar, ön çamurlukların arkasında bulunan ve içlerinde sinyal lambalarını barındıran hava çıkışları gibi donanımlara sahip olan otomobilin direksiyon simidi ve vites topuzu da deri kaplı.

5 ileri vitesli manuel veya yine 5 vitesli otomatik şanzımanla alınabilen otomobilin fiyatı 19.490 Dolar seviyesinden başlıyor.

Alfa Romeo Spider


İtalyan üretici Alfa Romeo, Brera modelinin ardından aynı platform üzerine geliştirilmiş roadster modeli Spider'ın da yeni motor seçeneklerini tanıttı.

1750 TBI adlı benzinli motor, turbo besleme yardımıyla 1.75 litre hacimle 200 beygir güç, 320 Nm tork değerlerine ulaşabiliyor. Bu motorla donatılan Spider modeli maksimum 235 km/s sürate ulaşabilirken 0'dan 100 km/s sürate ulaşmak 7.8 saniye sürüyor.

2 litre hacimli turbo Diesel motor seçeneğiyle donatılan Spider modeliyse 170 beygir güç, 360 Nm tork üretebilmekte. Maksimum sürati 217 km/s olarak açıklanan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 9 saniye sürmekte.

Bu motor seçenekleriyle birlikte Italia Independent adlı donanım paketini de tanıtan Alfa Romeo, pakete sahip olan araçlarda mat siyah renge boyanmış titanyum aksam ile 18 in çaplı, siyah renkli ve türbin görünümlü jantlar kullanmış. İç mekanda karbon fiber görünümlü kaplamalar ve navigasyon sistemi bulunan araçlar hem yeni motor seçenekleriyle hem de eski ünitelerle alınabiliyor.

Alfa Romeo Brera


Alfa Romeo'nun sportif hatchback modeli Brera, yeni motor seçeneklerine kavuşuyor. 2010 yılı Mayıs ayına kadar en küçük motor seçeneği 2.2 litre hacimli olan Brera bu şekilde ülkemizde uygulanan orantısız vergiyi de bir yere kadar atlatabilecek.

Yeni motor seçeneklerinden ilki olan 1750 TBI, turbo beslemeye sahip, 1.75 litre hacimli benzinli bir motor. 159 ve Giulietta modellerinde de kullanılan motor Brera'nın kaputu altında 200 beygir güç, 320 Nm tork üretebiliyor. Maksimum sürati 235 km/s olarak açıklanan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 7.7 saniyede ulaşabiliyor.

İkinci motor seçeneği 2 litre hacimli bir turbo Diesel olan aracın bu ünitesi 170 beygir güç, 360 Nm tork üretebiliyor. 217 km/s maksimum sürate olanak tanıyan JTDM motor aracı 0'dan 100 km/s sürate 8.8 saniyede ulaştırıyor.

Bu motorlarla birlikte tanıtılan bir başka donanımsa Italia Independent paketi oldu. Dış mekanda mat siyah renge boyanmış titanyum aksam ile 18 in çaplı, siyah renkli ve türbin görünümlü jantlar dikkat çekerken iç mekanda karbon fiber görünümlü kaplamalar ve navigasyon sistemi bulunuyor.

16 Mayıs 2010 Pazar

Volkswagen Golf GTI Excessive




Wörthersee 2010 organizasyonu kapsamında tanıtılan Golf GTI Adidas'a bir kardeş geldi. Görsel modifikasyona uğrayan otomobil henüz bir konsept olsa da göreceği ilgiye göre üzerindeki parçalar Golf GTI'ın aksesuar listesine girebilir.

Standart Golf GTI modellerinin ön tamponunda bulunan sis farları iptal edilirken hava kanallarının tamamı piyano siyahı rengine boyanmış. Bunun haricinde öne bir splitter ekleyen Volkswagen, bu parçayı aracın yan kısımlarına kadar uzatmış. Her iki yanından da 30 mm genişleyen otomobilin çamurluk kaplamaları da yeni yan etekler gibi piyano siyahına boyanmış.

Bagaj kapağı üzerine büyük bir spoiler yerleştirilen aracın tavanı da siyaha boyanmış. Arka tamponunun alt kısmı da makyajlanan aracın çift egzoz sistemi artık dairesel yerine dörtgen çıkışlara sahip. BBS tarafından üretilen CH Black Edition adlı siyah renkli ve 19 inç çaplı jantlarsa yarı slick lastiklerle sarılmış.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorunda bir değişiklik yapılmayan otomobil yeni egzoz sistemi sayesinde standart modelden 4 beygir (214) ve 6 Nm (286) daha iyi değerlere imza atmış.

Aracın fren performansını iyileştirmek için büyük değişiklikler yapan Volkswagen, ön aksta 370, arkadaysa 310 mm çaplı fren diskleri kullanmış. Kaliperlerine "GTI/Wörthersee 2010" yazısı işlenmiş olan otomobilin süspansiyon sistemi de alçaltılmış.