10 Ağustos 2019 Cumartesi

Mercedes-Benz CLA200 AMG


Mercedes'in önden çekişli modelleri arasında farklı bir yeri olan CLA'nın yeni nesli Türkiye'ye ulaştı. Aracın kaputu bulunan 1.5 litre hacimli Diesel motorun haricinde ardık 1.33 litre hacimli benzinli motor da Renault imzasını taşıyor. Büyük kardeşi CLS'ye daha da çok benzeyen otomobilin boyutlarıysa C Serisi'ni yakalamış. Bakalım sunulan özelliklerin devamı da etkileyici mi.

9 Ağustos 2019 Cuma

MG Extender


Son zamanlarda büyüyen segmentlerden olan pick up modelleri arasına bir yenisi ekleniyor. MG logosunu taşıyan araç aslında kardeş firma SAIC'nin Maxus T70 modelinin teknik ikizi.

İki ve dört kapılı seçenekleri bulunan pick up, önden bakıldığında MG'nin diğer modellerine benziyor. Dik panjur ve yüksek tasarlanan tamponların haricinde taan rayları ve yan basamaklar da araçla birlikte alınabiliyor.


İç mekanında modern çizgiler kullanılan Extender'da sahte deri döşemenin ön konsolda bile kullanıldığını görebiliyoruz. Dokunmatik ekran ve tam otomatik klima kumandasının haricinde çekiş modu selektörü de vites kolu yanına eklenmiş.


Kaputu altında 162 beygir güç, 375 Nm tork üretebilen, 2 litre hacimli bir Diesel motor bulunan Extender iki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor. Her iki seçenekte de 6 ileri vitese sahip manuel veya otomatik şanzımanlar donanımda sunuluyor.

8 Ağustos 2019 Perşembe

Hyundai Grand i10 Nios


Hyundai yakında i10'un yeni nesil modellerini tanıtacak. Bununla birlikte Hindistan, yine aynı ismi taşıyan bir araçla tanıştı bile. Üstelik paylaşılan çizime bakarsak bu otomobil yakında göreceğimiz küçük hatchback olabilir.


Hindistan'da Grand i10 olarak satılan Avrupalı i10'un yeni hali olması muhtemel otomobilde markanın yeni ön panjurunun aşağıya kadar uzadığı görülüyor. Gündüz farları bu bölümde köşelere çekilirken sis farları tamponun kenarlarına alında yer alıyor. Ayrıca modelde tavan rayları da bulunuyor.


İçi modern görünen otomobilde çift renkli kokpit kullanmaya devam eden Hyundai, 3 kollu direksiyon simidi, dokunmatik ekran ve dijital havalandırma kumandaları gibi donanımlara da yer vermiş.

Kaput altında yer alacak motorlar Hindistan'da 1.2 litre hacimli benzinli ve Diesel üniteler olsa da bunların Avrupa'da kullanılıp kullanılmayacağı veya performans verileri belli değil.

Tushek TS 900 H Apex


2012 yılında Renovatio T500 ile karşımıza çıkan Slovenya merkezli üretici Tushek şimdi de hibrit süper aracıyla dikkatimizi çekiyor. İngiltere'de tanıtılacak olan otomobil iddialı performans verilerine sahip.

Agresif bir duruş sergileyen otomobil LED farlar, tek bijonlu jantlar ve birçok hava girişle çıkışına sahip. Aerodinamik kitte büyük sayılabilecek bir splitter, spoiler şekli verilmiş kaput ve büyük difüzör yer alıyor. Egzoz çıkışlarıysa arka tampona yerleştirilmiş.


Yukarıya doğru açılan kapılara sahip modelin iç mekanı sade bir görünüm sunuyor. Alcantara döşemeler ve karbon fiber yüzeyler dikkat çekerken 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, yerini düğmelere bırakan vites kolu, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, metal vites değiştirme kolları, dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran olarak kullanılabilen tablet donanımda yer alıyor.

Kaputu altında 4.2 litre hacimli bir V8 motor bulunan modelde iki de elektrik motoru görev yapıyor. 951 beygir güç, 1.400 Nm tork üretebilen model 6 ileri vitesli, sıralı şanzıman görev yapıyor. 0'dan 100 km/s sürate 2.5 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 380 km/s olarak açıklannıyor. Elektrikli kullanımda menzili 50 km olan otomobilin ağırlığıysa 1.410 kg.

4 Ağustos 2019 Pazar

Hyundai Elantra 1.6 MPI Elite Plus


Hyundai'nin C segmentinde yer alan sedan modeli Elantra makyajlandı. İlk etapta sadece benzinli motoruyla göreceğimiz otomobilin dış görünüşü, özellikle önden bakıldığında çok farklı olsa da temellerde bir yenilik bulunmuyor. Fiyatları da makul seviyelerde gezinen Elantra'nın yeni donanımları da şansını artırıyor.