9 Ocak 2010 Cumartesi

Chevrolet Beat


İşte Chevrolet'nin 2010 Yeni Delhi otomobil fuarında tanıttığı minik modeli. Daha önce de New York otomobil fuarında konsept hali tanıtılmış olan otomobil artık satışa hazır.

Tasarımı oldukça dinamik görünen otomobilin arka kapı kolları c sütununa gizlenmiş. İlk etapta üç donanım paketiyle piyasaya sürülecek olan otomobil gelecekte Asya pazarının yanında Avrupa, hatta Kuzey Amerika pazarlarında da satılacak.

Bütün modellerinde 1.2 litre hacimli benzinli motor kullanılan otoombil 5 ileri vitesli bir manüel şanzımanla donatılmış.

Jeep Liberty Renegade


Jeep, Avrupa'da Cherokee adıyla satılan Liberty modeline yeni bir versiyon ekledi.

Diğer Liberty donanım seçeneklerinde de kullanılan 3.7 litre hacimli v6 motoru 210 beygir güç, 319 Nm tork üretebilen araçta Selec-Trac II adlı aktif dört tekerlekten çekiş sistemi kullanılıyor.

Arazi sürüşlerine yönelik tasarlanmış olan aracı diğer versiyonlardan ayırmak da kolay. Renegade modelini koyu renkli jantlar ve dış kısmı beyaz yazılı Good Year Wrangler lastiklerle donatan Jeep çamurluklar, tamponlar ve marşpiyelerde siyah renk kullanmış. Ön çamurlukların arkasında Renegade logolarına yer verilirken motor kaputunun üzerinde de siyah bir bölge bırakılmış. Bu arada aracın farlarının da standart modellerinkinden daha koyu renkte olduğunu hatırlatalım.

Vorsteiner V-MS M-Tech


İşte A.B.D. merkezli modifikasyon firması Vorsteiner'ın BMW 3 Serisi coupé ve cabriolet modelleri için piyasaya sürdüğü aerodinamik kit.

Ön tamponun altına entegre edilen çift parçalı splitter ve arka tamponun altında bulunan difüzör M-tech paketiyle gelirken bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler ile 19 veya 20 inç çaplı jantlar opsiyonel olarak sunulmakta. Aerodinamik elemanların tamamı karbon fiberden imal edilmiş.

Arkada bulunan difüzörün ortasında, egzoz sistemini soğutabilmek için bir kanal bırakan Vorsteiner aynı kitin yakında 3 serisi sedan modeller için de sunulacağını açıkladı.

8 Ocak 2010 Cuma

Peugeot SR1


İşte Peugeot'nun, hemen hemen her alanda orta yolu bulduğu spor otomobil konsepti: SR1.

Etkileyici görünümü Aston Martin modellerini andırırken detaylara verilen önem göz kamaştırıyor. Örneğin ön çamurlukların üzerinden başlıyormuş gibi görünen yan aynalar ve LED teknolojisi kullanılan far ve stoplar monotonluğun ötesine geçebilmiş tasarım ayrıntıları olarak göze çarpıyor.

İç mekanı dışından da fütüristik olan araçta oval bir direksiyon simidi ve üç boyutlu görüntü verebilen LCD göstergeler kullanılmış.

Otomobilin orta yolu bulduğu ilk konu tavanı. Sabit bir brandadan yapılan tavan istenildiğinde çıkarılabiliyor. Bu şekilde hem kumaş tavanın hafifliği hem de metal tavanın sağlamlığı sağlanabilmiş.

Orta yolun bulunduğu bir diğer konu ise oturma kapasitesi. 2+1 gibi ilginç bir oturma düzeni sunan otomobil bu nedenle cabriolet ile roadster arasında bir yere sahip.

Arka tekerlekleri de öndekiler gibi direksiyonel olan otomobilin bir diğer önemli özelliği de hibrit bir araç olması. 1.6 litre hacimli benzinli motoru turbo besleme yardımıyla 218 beygir güç üretebilirken arka tekerleklere güç ileten elektrik motoru 95 beygir gücünde. Boyu 4.82 metre, genişliğiyse 1.92 metreyi bulan bu büyük otomobil bu hibrit sistem sayesinde 100 km mesafede ortalama 4.9 litre benzin tüketiyor.

Chrysler 300 S


Chrysler, Mercedes E Serisi temelli otomobili 300 için yeni bir donanım paketi sunuyor. 2010 Detroit otomobil fuarında tanıtılacak olan araçlar S6 ve S8 adlarına sahipler.

Her iki aracın da önünde Bentley modellerininkini andıran krom ızgara kullanılırken gövde rengi paneller ve krom süslemelerin sayıları artırılmış. Karartılmış far korumalarına sahip olan araçlarda kullanılan jantlar 20 inç çaplı.

İç mekana geçildiğinde yan destekleri yükseltilmiş koltuklar dikkat çekerken direksiyon simidi, kapı tutacakları ve vites topuzu üzerinde karbon efektli dalgalı deri döşeme kullanılmış. Aracın iç mekanına daha sportif bir hava katabilmek için krom görünümlü kaplamalar ve kırmızı dikiş iplikleri kullanılırken koltuklar üzerinde, "300 S" amblemleri bulunuyor.

S6 modelinde 250 beygir güç üretebilen, 3.5 litre hacimli v6 motorunu kullanan Chrysler S8'de 5.7 litre hacimli, 360 beygir güç üretebilen HEMI v8 motorunu kullanmış. 5 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan otomobillerden S8'in maksimum tork değeriyse 527 Nm.

Her iki otomobilin donanımında da 13 hoparlör ve subwoofer sunan ses sistemi bulunurken uydu radyosu ve iPod erişimi de standart donanımda.

Jeep Wrangler Mountain


A.B.D. merkezli üretici Jeep, 3 kapılı Islander modelinin ardından Wrangler serisinin 5 kapılı modelleri için tasarladığı Mountain donanım seviyesini tanıttı. Sport S donanım paketinin üzerine eklenen bu versiyon Unlimited modeller için sunulmakta.

Dış mekanda, motor kaputu yanında bulunan "Mountain" logosu ve koordinatlardan tanınabilen aracın ön ızgarası ve tamponu bu modele özel. Koyu renkli stop lambası korumaları ve füme renkli, 17 inç çaplı jantlarıyla standart modellerden ayrılan aracın iç mekanına geçildiğinde yenilenen havalandırma kontrol düğmeleriyle koltukların üzerine dikilmiş olan logolar farklılık yaratıyor.

Chrysler PT Cruiser Couture Edition


Üretimi yakında durdurulacak olan PT Cruiser, son zamanlarına özel bir seri ile giriyor.

Üst kısmı siyah, altı ise metalik gri renkli olan gövdesine bakarak kolayca tanınabilen otomobilde parlatılmış alüminyum kaplamalı, 16 inç çaplı jantlar ve krom süsler dikkat çekmekte.

İç kısmında da krom dokunuşlar göze çarparken koltuklar kırmızı deri döşeme ile kaplanmış. Chrysler'ın, Couture Edition için istediği fiyat farkıysa 1000 Dolar.

Jeep Wrangler Islander


Jeep, efsanevi modeli Wrangler için yeni bir donanım seviyesi sunmaya başladı. Aslında 20 yıl önce tarihe karışan Islander versiyonunu dirilten Jeep, eskiden olduğu gibi araçta sörf mavisi adlı rengini sunacak.

Bu renk dışında araç için dört tane daha renk seçeneği sunacak olan Jeep, dış görünüşte küçük değişiklikler yapmış. Motor kaputunun yanında bulunan "Islander" ve "Tiki Bob" amblemleri bu yeni versiyonu belli ederken aynı yerde bulunan koordinatlar ilginç bir donanım olmuş.

Parlak renkli jantları 17 inç çaplı olan aracın iç mekanında deri direksiyon simidi, gövde rengi dikişler, koltukların orta kısmında kullanılan gövde rengi kumaş, gövde rengi kenar işlemeli paspaslar ve yine koltuklarda bulunan "Tiki Bob" amblemleri dikkat çekici donanımlar.

2010 Detroit otomobil fuarında tanıtılacak olan aracın Islander paketi için istenen bedelse 1.120 Dolar.

Chevrolet Aveo RS


A.B.D. merkezli üretici Chevrolet, 2010 Detroit otomobil fuarında tanıtacağı araçlarını yavaş yavaş gün ışığına çıkarmaya başladı. Bu araçlardan ilki, küçük hatchback Aveo'nun sportif versiyonu RS.

Genel hatları itibariyle diğer Aveo modellerini andırsa da otomobil üzerinde yapılan değişiklikler aracın sanki başka bir modelmiş gibi algılanmasına neden oluyor. Köşeli hatlar barındıran iddialı bir ön yüze sahip olan otomobilin inceltilmiş dikiz aynaları, 19 inç çaplı jantları, gizlenmiş arka kapı kolları, sadece projektörlerden oluşuyormuş gibi görünen far ve stopları ile merkezi konumlandırılmış çift egzoz çıkışı dikkat çeken sportif detaylar.

Elektrik mavisi adlı renge sahip olan konsept aracın fren kaliperleri de bu renge boyanırken iç mekanda bulunan dikişlerde de aynı renkle karşılaşılıyor. Etkileyici ve fütüristik dış görünümünün aksine iç mekanda, dijital gösterge tablosu haricindeki bütün elemanlar üretimde olan Chevrolet modellerinden alınmış.

Aracın motoruysa Opel Astra'dan tanıdığımız 140 beygir güç üretebilen 1.4 litre hacimli ünite. Turbo beslemeye sahip olan benzinli motor 6 ileri manüel şanzımanla donatılmış.

7 Ocak 2010 Perşembe

Subaru Impreza WRX STI R205


Japon üretici Subaru, Impreza model ailesinin en sportif versiyonu olan WRX STI'ın Japon pazarı için 400 adet üretilecek olan özel bir modelini tanıttı.

Dışarıdan bakıldığında hafifçe makyajlanan ön tampon, siyah renkli ızgara çıtası, alt kısmına bir deflektör eklenen arka tampon, bagaj kapağı üzerine yerleştirilen karbon fiber spoiler ve özel tasarım 18 inç çaplı jantlarıyla dikkat çeken otomobilin Brembo markasını taşıyan fren sisteminde kullanılan disklerin yüzeylerinde bulunan hava kanalları özel olarak işlenmiş.

Süspansiyon sistemi, Spec C modelinde kullanılan daha dayanıklı bir versiyonla değiştirilirken rot kolları ve egzoz sistemi de modifiye edilmiş.

Aracın iç mekanında, çeşitli yerlere serpiştirilmiş sınırlı üretim logoları haricinde kayda değer bir gelişme yok.

Motor kısmına geçtiğimizdeyse turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorun 320 beygir güç, 431 Nm tork üretebilecek şekilde modifiye edildiğini görüyoruz.

Vossen Forged BMW X5


A.B.D. merkezli modifikasyon firması Vossen Forged, BMW X5 için hazırladığı gövde kitini tanıttı.

Koyulaştırılmış camlar, 22 inç çaplı jantlar, modifiye edilmiş fren sistemi, bagaj kapağı üstüne yerleştirilen spoiler ve alçaltılmış süspansiyon sisteminden oluşan paketle birlikte gövdenin hemen hemen tamamını siyaha boyayan extra black opsiyonu da alınabiliyor.

Buick Regal GS


2010 Detroit otomobil fuarında sergilenecek olan yeni otomobillerden birisi de, Avrupa pazarında Opel Insignia olarak tanınan Regal modelinin GS versiyonu olacak.

20 inç çaplı jantları, özel tamponları, dörtgen şekilli çift egzoz çıkışı ve delikli ön fren diskleriyle Opel Insignia OPC'nin görsel ikizi olan otomobilin motoruysa bu aracınkinden farklı.

Büyük motorlar diyarı A.B.D.'de satılacak olan otomobilde, Avrupa pazarında satılan turbo beslemeli, 2.8 litre hacimli v6 motordan bile büyük bir ünite beklerken kaput altında 2 litre hacimli motoru görmek şaşırtıcı. Üstelik turbo beslemeye sahip olan bu motor Avrupa'da satılan kardeşinden 35 beygir daha güçlü.

Insignia OPC'de olduğu gibi dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan otomobilde 6 ileri vitesli manüel şanzıman kullanılmış. Aracın bir Buick olduğunu belirtmek için normalde ön çamurluk arkasına eklenen ızgaralar bu araçta kaputun aynalara yakın köşelerine yerleştirilmiş. 255 beygir gücündeki araç 400 Nm seviyesindeki maksimum torkuyla 0-60 mil/s (96 km/s) hızlanmasını 6 saniyeden daha kısa zamanda tamamlayabiliyor.

Fenix


Noble markasının eski sahibi Lee Noble tarafından kurulan Fenix Automotive, henüz ismi belli olmayan süperspor otomobili hakkında bir açıklama yaptı.

Tasarım konusunda Noble'dan kalan çizgilere sadık kalınan otomobilin motorlarıysa GM raflarından alınma.

Giriş modelinde kullanılacağı açıklanan 6.2 litre hacimli v8 motor 480 beygir güç üretebilirken bu motorun kompresör beslemeye sahip kardeşi 638 beygir gücünde. Chevrolet Corvette ZR1'de de görev yapan bu motor, aracın 0-160 km/s hızlanma süresini 7 saniyenin altına indirecek.

Fiyatları 75.000 Sterlin seviyesinden başlayacak olan otomobilin her iki modeli de 1200 kg'dan hafif ve maksimum süratleri 320 km/s'in üzerinde.

Nissan Juke


Japon üretici Nissan, daha önce, 2009 Cenevre otomobil fuarında Qazana olarak tanıttığı SUV konseptinin ismini değiştirdi.

İlk olarak 2010 Cenevre otomobil fuarında görücüye çıkacak olan aracın şimdilik sadece bir teaser fotoğrafı bulunuyor.

GMC Urban Utility Concept


GM'in alt markalarından olan A.B.D. merkezli GMC, 2010 Detroit otomobil fuarında kompakt ve yüksek yapılı bir otomobil konsepti tanıtacağını duyurdu.

A.B.D.'de, özellikle de kriz sırasında oldukça başarılı satış rakamlarına imza atan Scion'un xB modeline rakip olacak şekilde piyasaya sürülecek olan hatchback otomobilin boyunun 4.3 metre civarında olması bekleniyor.

Otomobilin üretilmesi durumunda Chevrolet hatta Opel logolarıyla da donatılması düşünülebilir.

B&B Audi TT-RS


Audi TT'nin en güçlü versiyonu olan TT RS'i daha da güçlendiren firmalar arasına Almanya merkezli B&B de katıldı.

Dış görünüşünde farklılık yaratan 19 veya 20 inç çaplı jantlar, yenilenen süspansiyon sistemiyle erişilen 20 mm yükseklik azalması ve sabit arka spoiler küçük değişiklikler olarak göze çarpıyorlar.

Otomobilin asıl değişimiyse motor kaputunun altında gerçekleşmiş. Turbo beslemeye sahip, 2.5 litre hacimli, 5 silindirli motoru için dört değişik modifikasyon etabı sunan firma ilk etapta aracın elektronik kontrol ünitesini modifiye ederken turbo beslemenin 0.2 bar daha yüksek basınçla üfleme yapmasını sağlıyor. Toplam 1.950 Euro maliyetli bu işlem sonrasında 410 beygir güç, 560 Nm tork üretebilen bir motora sahip oluyorsunuz.

2.950 Euro ödeyerek sahip olabileceğiniz ikinci etap modifikasyonda turbo besıncı 0.25 bar yükseltilmiş oluyor ve 425 beygir güç, 595 Nm tork açığa çıkarıyor.

Üçüncü etapta, ikinciye ek olarak sunulan yeni egzoz sistemi toplam maliyeti 8.950 Euro seviyesine çıkarırken 442 beygir güç ve 625 Nm torku mümkün kılıyor.

Son seviyedeyse üçüncü etaba yeni bir intercooler ile yeni hava filtreleri ekleniyor ve 450 beygir güç, 640 Nm tork elde ediliyor. Bu modifikasyonun bedeliyse 12.950 Euro.

Westfield iRacer


Westfield Sportscars, elektrikli otomobillerin katılabildiği EV Cup organizasyonunda yarıştırmayı düşündüğü aracı iRacer'ı tanıttı.

Tek kişilik bir araç olan iRacer iki adet elektrik motoruna sahip. Toplam 107 beygir güç, 1000 Nm tork üretebilen motorlar ve hafif yapısı sayesinde 0'dan 100 km/s sürate 5 saniyenin altında ulaşabileceği belirtilen otomobilin maksimum sürati 176 km/s'te sınırlandırılmış.

Tek şarjla, yarış şartlarında 88 km yol yapabileceği belirtilen otomobil 600 kg ağırlığında.

6 Ocak 2010 Çarşamba

Tata Indica Vista S


İşte Tata'nın 2010 Yeni Delhi otomobil fuarında tanıttığı sportif Indica konsepti.

5 kapılı bir hatchback olan otomobili standart Indica modellerinden ayıran ciddi farklar var. Büyük hava yarıklarına sahip yeni bir ön tampon kullanan otomobilin kaputu üzerinde de havalandırma yarıkları bulunuyor. Genişleyen çamurluklar yenilenen marşpiyelerle birbirlerine bağlanırken siyah tavan dikkat çekiyor.

Aracın arkasına geçtiğimizde tamponun yenilendiğini ve bir difüzöre ev sahipliği yaptığını görüyoruz. Çift çıkışlı egzoz sistemi de yeni bir donanım olarak göze çarparken arka camın üzerine eklenen spoiler, tavan gibi siyah renkli.

Tata Magic Iris


İşte Tata'nın Nano modelinden sonra yaptığı en büyük atılım: Magic Iris. Bu çirkin suratlı ve hafif dengesiz görünümlü araç Hindistan sokaklarında taksi olarak kullanılan yarı açık kabinli ve üç tekerlekli araçlara ciddi bir alternatif.

Kapalı kabinli olması yanında toplam 5 kişi taşıyabilen aracın kapladığı alan 3 tekerlekli güncel araçlar kadarken kullanım maliyetleri bu araçlarınkinden daha düşük.

Otomobilde 2 silindirli, 611 cc hacimli bir Diesel motor görev yapıyor. Sadece 10 litre hacimli bir mazot deposu bulunan aracın maksimum sürati de 55 km/s'te sınırlandırılmış.

Tata Venture


İşte Tata'nın yeni kompakt minibüs modeli: Venture. 2010 Yeni Delhi otomobil fuarında tanıtılan araç 4 metreden kısa boyuyla 8 kişiye kadar oturma kapasitesi sunabiliyor.

Tata'nın Super Ace adlı modelinin temelleri üzerine geliştirdiği bu minibüste park pilot, uzaktan kumandalı merkezi kilit, çift alanlı klima ve elektrikli ön camlar gibi donanımlar sunulmakta.

Araçta kullanılan 1.4 litre hacimli turbo Diesel motor 70 beygir güç üretebiliyor. Bu arada istenirse minibüs 5, 6 veya 7 kişilik oturma kapasitesi sunacak şekilde de alınabiliyor.

Tata Aria


2010 Yeni Delhi otomobil fuarına en iyi hazırlanan markalardan birisi de ev sahibi Tata. Üreticinin crossover modeli Aria, fuarda yeni modeliyle boy gösteriyor.

Gösterge paneli ve orta konsolunda Ford Edge izleri bulunan araçta üç sıra koltuk sunuluyor. 3. koltuk sırası bagaj zeminine gizlenebilirken 2. sıra ileri-geri kaydırılabilip gerektiğinde katlanabiliyor. Otomobilin donanımında sunulan 6 adet hava yastığıysa Tata için bu sınıfta bir ilk.

Araçta kullanılan 2.2 litre hacimli turbo Diesel motor 140 beygir güç, 320 Nm tork üretebiliyor.

RWC Cool Shades Camaro


İşte A.B.D. merkezli modifikasyon firması RealWheels Corporation tarafından hazırlanan ve çeşitli otomobil fuarlarında izleyicilere gösterilecek olan Chevrolet Camaro SS bazlı otomobil.

Kompresör beslemeyle donatılan v8 motorunun 700 beygir üzerinde güç ürettiği belirtilen otomobilin görünümünde ciddi değişiklikler yapılmış.

Ön kısımda hem üst hem de alt ızgara yenilenirken ön tamponun altına bir splitter eklenmiş. Motor kaputunda dev bir hava kanalı açılırken yan hava girişleri ve benzin deposu kapağı alüminyumdan üretilmiş. Arka kısmına geçildiğinde yine alüminyum çıtayla kaplanan tampon ve büyük arka spoiler dikkat çekerken dev jantlar istenilen renge boyanabiliyor.

Suzuki R3 Concept


2010 Yeni Delhi otomobil fuarında Suzuki, küçük MPV modeli R3'ün konsept halini tanıtacak. Opel'in küçük minivan modeli Meriva ile hemen hemen aynı anda tanıtılan araç, aynı Alman kardeşi gibi "suicide doors" konseptine sadık kalan arka kapılara sahip.

Fütüristik bir tasarıma sahip olan araçta geniş cam yüzeyler ilk dikkat çeken ayrıntılardan. Arka kısımda genişleyen yan camlar, büyük bir kısmı camdan oluşan tavan ve tamamen camdan üretilen bagaj kapağı iç mekan ferahlığına olumlu etki yapıyor.

6 adet tekli koltuğa sahip olan araçta bulunan bu koltuklar hava da asılı gibi dururlarken istenildiğinde öndeki dördü ileri-geri kaydırılabiliyor. Göstergelerinin tamamı dijital olan araçta kullanılan şanzıman 5 ileri vitesli manüel bir üniteyken motoru hakkında bir bilgi verilmedi.

Aracın dikkat çeken diğer bir donanımıysa yan aynalarının yerine kullanılan kameralar. Bu kameralardan bir tanesi de bagajın üstine, geri görüş kamerası olarak monte edilmiş.

5 Ocak 2010 Salı

Toyota Etios Concept


Japon üretici Toyota, 2010 Yeni Delhi otomobil fuarında Etios adlı küçük modelinin konsept halini tanıttı.

Seri üretime oldukça yakın durumda olan otomobilin sedan ve hatchback versiyonlarını tanıtan Toyota, araçta 1.2 ve 1.5 litre hacimli benzinli motorlar kullanmış.

Dış görünümü Dacia'nın Logan modelini andıran otomobilin iç kısmında tipik Toyota havası esiyor. Orta konsolun üzerinde bulunan devir ve hız göstergeleri açık renkli aydınlatmalarıyla dikkat çekerken koltuk ve kapı içi döşemeleri çift renkten oluşuyor.

Toyota yetkilileri yılda 70.000 adet Etios satmayı planladıklarını belirtmekteler.

Honda New Small Concept


Japon üretici Honda, ismini bulmakta güçlük çekilmiş gibi görünen minik hatchback konseptini 2010 Yeni Delhi otomobil fuarında tanıtacağını duyurdu.

Köşeli tasarımıyla dikkat çeken otomobilin 7.500 Euro fiyat barajının altında kalacağı belirtiliyor. Arka kapı kolları c sütununa gizlenen otomobilin bagaj kapağının üzerinde bulunan cam, alışılmış hatchbach modellerininkinden daha aşağıya uzanıyor.

Opel Meriva


İşte Opel'in küçük minivan modeli Meriva'nın 2010 yılı içerisinde piyasaya çıkacak olan versiyonu.

Konsept modelinden ve testler sırasında kameralara yakalanan araçlardan hatırladığımız gibi arka kapı çizgisinde Hyundai Genesis Coupé modelininkini andıran bir tasarım benimsenmiş. Genel hatlarıyla Insignia ve Astra ile açılan yoldan ilerlediği görülen Meriva'nın en önemli yeniliğiyse "suicide doors" konseptine uygun olarak geriye doğru açılan arka kapıları.

İlk etapta sunulacak olan motor seçeneklerinin güçleri 75 ile 140 beygir arasında olacakken iki manuel (5 ve 6 ileri vitesli) bir de otomatik şanzıman (6 ileri) seçeneği motor ve donanıma göre opsiyonel veya standart olarak sunulacak.

Cadillac CTS-V Coupé


GM'in lüks otomobil kolu Cadillac, 2009'un Kasım ayında tanıttığı CTS Coupé modelinin en güçlü versiyonunu 2010 Detroit otomobil fuarından 1 hafta önce duyurdu.

Daha önce de belirtildiği gibi kompresör beslemeye sahip 6.2 litre hacimli bir v8 motorla donatılan otomobil 556 beygir güç, 747 Nm tork üretebiliyor. Üreticinin tarihinde sunduğu en güçlü motor olan bu ünite aracı 0'dan 60 mil/saat (96 km/s) sürate 3.9 saniyede ulaştırabiliyor.

Manüel ve otomatik olmak üzere iki şanzıman seçeneği bulunan otomobilde her iki seçenek de 6 ileri vitesli.

19 inç çaplı jantları, krom ön ızgaraları ve gövdesinin çeşitli yerlerine serpiştirilmiş krom kaplamalarıyla dikkat çeken otomobilde Recaro marka koltuklar ve Brembo marka fren sistemi alınabilmekte.

3 Ocak 2010 Pazar

Lamborghini Furia


Bir Murciélago hatta Reventón'a benzeyen bu otomobil aslında bir Gallardo LP560/4.

Temellerini paylaştığı otomobilden oldukça farklı görünen sanal araç Madou Ndiaye adlı tasarımcıya ait.

Aydınlatma sisteminde LED teknolojisi bolca kullanılan otomobilin motoru cam kapaklıyken havalandırma kanal girişleri çok daha sportif tasarlanmış.

TPC Racing Porsche Cayman S Turbo


İşte A.B.D. merkezli modifikasyon firması TPC Racing'in hazırladığı bir Cayman S modeli.

İki parçalı splitter eklenmiş makyajlı ön tamponu, altında difüzör bulunan arka tamponu, arkada bulunan dev spoiler, 19 inç çaplı jantları ve tamamen yenilenen egzoz sisteminin yeni çıkışları ile standart versiyondan ayrılan bu otomobilin fren ve süspansiyon sistemleri de isteğe bağlı olarak modifiye edilebilmekte.

3.4 litre hacimli, 6 silindirli Boxer motoru turbo besleme yardımıyla 485 beygir güç, 544 Nm tork üretebilen otomobil performans konusunda kendisinden daha ağır olan 911 Turbo modeline kök söktürebilecek bir araç.