23 Eylül 2023 Cumartesi

Audi Q4 e-tron ve Q4 e-tron Sportback


Elektrikli Audi ailesinin küçük SUV modellerinde güncellemeye gidildi. Gövde ve iç mekan tasarımı aynı kalan Q4 e-tron ailesinin standart donanımları zenginleşirken yenilenen elektrik motorları, batarya güncellemeleriyle birleşince daha uzun menzil sunabiliyor.

Edition S Line isimli yeni görünüm paketiyle birlikte gelen bronz renkli jantlar 21 inç çaplı. Aynı paket, aracın C sütununa marka armasını işliyor. 15 mm alçaltılan süspansiyon sistemi haricinde bütün Q4 e-tron modellerinde yeni bir ses üretici kullanılıyor. Bu özellik istenildiğinde kapatilabiliyor.

Arkadan itişli Q4 45 e-tron artık 286 beygir güç üretebilirken aracın 0-100 km/s deparı 6.7 saniyede tamamlanıyor. 340 beygir güce sahip Q4 55 e-tron Quattro ise dört tekerlekten çekiş sistemiyle aynı işi 5.4 saniyede tamamlıyor. Tamamında 77 kWh kapasiteli bataryalar sunulan ailede arkadan itişli araçlar 135, dört çekerlerse 175 kW şarj hızı sunuyor. Menzillerse 562 km'yi buluyor.

22 Eylül 2023 Cuma

Volkswagen Tiguan


Volkswagen'in en popüler SUV modellerinden olan Tiguan yeni nesline kavuştu. Tasarım konusunda Alman markanın elektrikli modellerine göndermeler yapan otomobilin kaputu altında yeni motor seçenekleri bulunuyor.

Markanın ID. ailesini andıran daha yuvarlak hatlara kavuşan otomobilde görev yapan tamponlar ve jantların tasarımı donanıma göre büyük değişim gösteriyor. Çamurluk korumaları ince tutulan Tiguan'ın kapı altı korumalarıysa R-Line paketinde gövde rengine boyanmış. Hem LED farlar hem de LED stoplar marka logosunda birbirine bağlanırken bagaj kapağı üzerinde şık bir spoiler sunuluyor.

İç mekanı da modern Volkswagen modellerinden esintiler sunan araçta dijital gösterge paneli, 3 kollu direksiyon simidi, açık renkli trim parçalarına sahip havalandırma ızgaraları ve dev dokunmatik ekran görülebiliyor. Havalandırma kumandaları yine dokunmatik olsa da kısayolların programlanabilir yerleri olumlu bir gelişme.

Direksiyon simidi üzerinde fiziksel düğmeler kullanmaya geri dönen Volkswagen bagaj hacmini de 648 litreye ulaştırmış. R-Line'da daha fazla siyah renk kullanılan iç mekanda metal pedal seti sunulurken ön yolcu konsolunda yer alan ambiyans aydınlatmalı bölüm dikkat çekici.

Kaputu altında birçok motor seçeneği sunan otomobilin eTSI üniteleri 1.5 litre hacimli, benzinli motor ve 48 Volt hafif hibrit sisteme sahip. 130 ve 150 beygir güç üretebilen iki seçeneğe sahip olan eTSI ikilisinde elektrik motoru 20 beygirlik katkı sunuyor. Bu araçlarda 7 ileri vitesli DSG standart olarak bulunuyor.

Aynı hacimli motorun evo2 seçenekleriyse 130 ve 150 beygirin haricinde ilk defa 177 beygir güç üretebilen seçenek sunuyor. 2 litre hacimli motorlardan Diesel olanlar 150 ve 193, benzinlilerse 204 ve 265 beygir güç üretebiliyor. En güçlü versiyonlarda dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor.

Artık 1.4 yerine 1.5 litre hacimli üniteyi kullanan şarj edilebilir hibrit Tiguan modelleriyse 204 ve 272 beygir güç üretebilen seçeneklere sahip. Sırasıyla 350 ve 400 Nm tork sunan ikilide kullanılan 19.7 kWh kapasiteli bataryalar yaklaşık 100 km elektrik menzili sunarken 11 kW AC ve 50 kW DC şarja uygunlar.

Fiat 600 Hybrid


Fiat 600 ailesi genişliyor. İlk olarak elektrik motorlu seçeneği tanıtılan otomobil şimdi de hibrit olarak karşımızda. Stellantis grubu üyesi olan aracın kaputu altında farklı markalarda da gördüğümüz küçük hacimli bir motor yer alacak.

Görünüm olarak elektrikli kardeşinden farklı olmayan otomobilde 1.2 litre hacimli, 3 silindirli ve benzinli motor kullanılmakta. 100 beygir güç üretebilen üniteye 30 beygir gücündeki elektrik motoru eşlik edecek. 48 Volt hafif hibrit sistemse 30 km/s sürate kadar tamamen elektrikli sürüşe izin verecek. 6 ileri vitesli, çift kavramalı şanzımanla aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 11 saniye sürecek.