28 Ocak 2011 Cuma

Ferrari F150


2011 Formula 1 sezonu Ferrari'nin tanıtımıyla açıldı. Üreticinin 57. tek kişilik F1 otomobili olan F150 özellikle düşük yakıt tüketimiyle kendisinden söz ettirecek gibi görünüyor.

662 fabrika koduyla geliştirilen aracın kinetik enerji geri kazanım sistemi (KERS) Shell ile yapılan çalışmalar sonucunda özel bir şekilde programlanarak yakıt tüketimini aşağıya çekiyor.

Gövde üzerindeki renklerde bir değişiklik bulunmayan aracın jantlarının dış yüzeylerinde vakum etkisi yaratan kapaklar şimdilik bulunmuyor. Aracın motor koduysa 056.

Bu arada Ferrari'nin 2010 yılında Formula 1 pistlerine sürdüğü araç olan F10'un haberine de buradan ulaşabilirsiniz.

Smart ForTwo Pulse


Smart ForTwo'nun özel modellerinin ardı arkası kesilmiyor. 2011 yılına hızlı bir giriş yapan firma Nightshine ve Nightorange'ın ardından Pulse isimli versiyonuyla sahnede.

Ön ve arka tamponlarının alt kısımları uzatılarak daha sportif bir görünüm kazandırılmaya çalışılmış olan aracın yan etekleri yeniden şekillendirilirken 15 inç çaplı jantları fümeye boyanmış. Aracın koruma kafesi, yan aynaları ve ön panjuruysa siyaha boyanmış.

İç mekanında üç kollu deri kaplı direksiyon simidi sunulan aracın koltuklarının kenarları deriyle kaplanırken konsolda da bazı parçalar siyah renkli.

Coupé ve cabriolet gövde seçenekleriyle ısmarlanabilen bu donanım üç motor versiyonuyla sunulmakta. Hibrit motorla donatılan araç 71 beygir gücündeyken turbo beslemeye sahip benzinli motor 84 beygir gücünde. Diesel seçeneği tercih etmek isteyen müşterilereyse 54 beygir güç üretebilen ünite öneriliyor.

Porsche Panamera 4S Exclusive Middle East Edition


2011 Katar otomobil fuarı sırasında tanıtılan araçlardan birisi de Porsche Panamera 4S'in Ortadoğu pazarına özel versiyonu Exclusive Middle East Edition oldu. Markanın Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da 2010 yılında yakaladığı başarıyı kutlamak için yaratılan bu otomobil teknik anlamda bir yenilik sunmuyor.

Beyaz gövde rengi ve koyu renkli jantlarıyla şık bir görünüm sunan aracın bu jantları, geçtiğimiz günlerde tanıtılmış olan 911 Black Edition isimli modelinkilerle aynı. İç mekanı kırmızı renkli olan araç alüminyum ve karbon fiber konsol kaplamalarına da sahip. Kapı eşikleri ve paspaslar gibi yerlerinde özel seri üretim plakaları bulunan otomobilden sadece 66 adet üretilecek.

4.8 litre hacimli v8 motoru 400 beygir güç, 500 Nm tork üretebilen otomobilde 7 ileri vitesli çift kavramalı yarı otomatik şanzıman kullanılıyor. Maksimum sürati 282 km/s olan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.8 saniye sürüyor.

27 Ocak 2011 Perşembe

Volkswagen Race Touareg 3 Qatar


Volkswagen'in 2011 Katar otomobil fuarında tanıttığı XL1 ve Touareg Gold Edition'a bir de kardeş geldi. Firmanın organizasyon sırasında tanıttığı üçüncü konsepti çöl yarışçısı Race Touareg 3 modelinin binek versiyonu oldu.

Genel hatları yarışçı kardeşininkiyle aynı olan aracın jantları altın rengine boyanırken çapları 18 inçe çıkarılmış. Tavanında bulunan dev hava emişi de aynen korunan aracın genişliği neredeyse 2 metre. İç mekanı yeniden şekillendirilen Race Touareg 3, deri ve nubuk döşemelerden karbon fiber ve alüminyum kaplamalara kadar her türlü sportif dokunuşa sahip.

Geniş bir orta konsolu bulunan aracın bu kısmında yarış dünyasından alışık olduğumuz şalterler bulunurken ön yolcu konsoluna bir LCD ekran yerleştirilmiş. Dijital gösterge paneline sahip olan araçta alüminyum pedal seti ve takla kafesi bulunurken önde bulunan iki koltuk arasında kalan alanda Race Touareg imzasıyla birlikte Dakar rallisi galibiyetlerinin de seneleri yazıyor.

Yarış modelinde kullanılan turbo Diesel motora sahip olan araç 310 beygir güç üretebilirken 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 6 saniyenin altında tamamlanıyor.

Shelby Cobra 50th Anniversary


Shelby, efsanevi otomobili Cobra'nın 50. yıl özel versiyonunu üreteceğini açıkladı. Sadece 50 örneği bulunacak olan aracın fiyatlarıysa el yakıyor.

Orijinaline sadık kalınarak üretilen Cobra'nın bu özel versiyonu sadece siyah gövde rengiyle sunulacak. İç mekanı kırmızı renge boyanan araçlarda 15 inç çaplı kromajlı jantlar, kalın yapılı ve iki noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, ahşap direksiyon simidi ve yün paspaslar gibi donanımlar standart olarak sunulurken gövdenin yanı, paspasların üzeri ve bagaj halısında özel üretim logoları bulunuyor.

Otomobilde bulunmayan şeyse motor ve şanzıman. Araçları bu şekilde satacağını açıklayan Shelby istenirse Ford temelli modifikasyonlu motorlarından birisinin de araçla beraber alınabileceğini belirtti. Gövdesi iki değişik malzemeden üretilebilen aracın fiberglas gövdeye sahip modeli A.B.D.'de 69.995 Dolar'a alıcı beklerken alüminyum gövdeli versiyonun başlangıç fiyatı 134.995 Dolar.

Volkswagen Touareg Gold Edition


Volkswagen, 2011 Katar otomobil fuarına iyi hazırlanan üreticiler arasında yer alıyor. Grubun sportif kollarından Lamborghini, yeni Gallardo versiyonuyla katılımcıları şaşırtırken ana marka, süper ekonomik Diesel hibrit XL1 ile şov yaptı.

XL1'in ekonomik olmak konusunda yeterli derecede puan kazandırdığını düşünen Volkswagen, standında bir de altın kaplama parçalara sahip Touareg modeline yer verdi. 22 inç çaplı jantlarından ön panjuruna, tavan raylarından yan koruma çıtalarına kadar birçok parçası 24 ayar altın kaplanan araç teknik bir yenilik sunmuyor.

İç mekanında koyu renkli ahşap kaplama ve krem rengi deri döşemeler dikkat çeken otomobilin kapı tutamakları, vites topuzu, direksiyon simidi, navigasyon ekranı,havalandırma yarıkları, kapılarda bulunan ahşap kaplamanın iç kısmı ve kumanda düğmelerinde altın kaplama dikkat çekiyor.

4.2 litre hacimli, benzinli v8 motorla donatılmış olan Touareg Gold Edition'ın üretebildiği güç 360 beygir.

Jeep Liberty 70th Anniversary Edition


Jeep'in 70. yıl özel versiyonlarının sonuncusu da tanıtıldı. Grand Cherokee, Wrangler, Patriot ve Campass'ın ardından tanıtılan beşinci model, Avrupa'da Cherokee ismiyle satılan Liberty oldu.

Dış mekanında ek krom süslemeler, 70. yıl özel logoları ve 18 inç çaplı jantlarla farklılaşan aracın kapı eşiklerinde paslanmaz çelik plakalar bulunurken radyo panelinde de 70. yıl logoları kullanılmış. Krom aksesuarlarla donatılmış olan kokpitte yenilenmiş göstergeler dikkat çekerken diğer 70. yıl özel versiyonlarında olduğu gibi koyu yeşil renkli döşemeler turuncu renkli dikiş iplikleriyle süslenmiş.

Özel paspaslar ve koltuk sırtlıklarında bulunan logolarla da dikkat çeken araç Liberty Sport veya Limited modellerinin temelleri üzerine geliştirilebiliyor. Otomobilin A.B.D. pazarındaki başlangıç fiyatıysa 24.770 Dolar olarak açıklandı.

Honda Accord


Honda, Accord modeli 2011 yılının ilk ayında makyajladı. Çok az değişiklik gören araçta yapılan teknik yenilikler de oldukça sınırlı.

Ön ve arka tamponu yeniden tasarlanan aracın görünümü biraz daha dinamik bir hale getirilmeye çalışılmış. Bu çalışma sırasında farlar ve ön panjurun şekli değişirken stoplarda kullanılan renkler yenilenmiş. Arka plakalık üzerinde bulunan krom çıta Type-S donanımlı modellerde koyu renge boyanırken opsiyon listesine yeni gövde rengi seçenekleri ve jantlar eklenmiş.

İç mekanda yapılan yenilikler de oldukça sınırlı. Orta konsol ve kapı içlerinde kullanılan gümüş renkli kaplamanın tonu koyulaştırılırken kapı eşiklerinde ışıklandırmalı korumalar bulunuyor. Bu ışıklandırma Type-S'te kırmızıyken diğer modellerde mavi renkli. Aracın döşeme renklerini de gözden geçiren Honda iç mekanı sessizleştirmek için yeni izolasyon malzemeleri kullanırken arka camların kalınlığında da 0.9 mm'lik bir artış olmuş.

2.2 litre hacimli turbo Diesel motorun tüketim ve CO2 salınım değerlerinde düşüş kaydeden Honda diğer motorlarda bir yenilik sunmuyor.

Lamborghini Gallardo LP 560-4 Bicolore


2011 Katar otomobil fuarı sürpriz gelişmelere sahne oluyor. Volkswagen grubunun ana markası bu organizasyon sırasında 3 değişik konsept sergilerken grubun süper sportif kolu Lamborghini, Gallardo'nun yeni bir versiyonunu tanıttı.

Bicolore isimli araç çift renkli gövdesiyle dikkat çekiyor. Sütunlarıyla birlikte tavan, arka spoiler ve motor kaputu siyaha boyanan otomobilin ön splitter, hava girişleri ve arka difüzörü de bu renkte. Gövdenin alt kısmı için 5 değişik ton sunan Lamborghini jantları da füme rengine boyamış.

İç mekanında da çift rengin uyumu göze çarpan aracın deri döşemelerini birleştirmek için kullanılan dikiş iplikleri gövdenin alt kısmında kullanılan renkle aynı. Vites seçme düğmelerinin çevresi siyaha boyanan aracın motor bölümüne özel bir aydınlatma sistemi eklenmiş.

Aracın Asya ve Avrupa pazarlarında LP 560-4 olarak satılacağını duyuran Lamborghini Kuzey Amerika'da 550-2 isimli versiyonu satacak. İlk aracın 5.2 litre hacimli v10 motoru 560 beygir güç üretirken ikincisinde aynı motor 550 beygir gücünde. Daha güçlü olan araçta dört tekerlekten çekiş sistemi bulunurken Amerika'da sadece arkadan itiş sistemi sunulacak.

Speed Box Black Cat


Alman modifikasyon firması Speed Box da Chevrolet Camaro SS'i yeterince güçlü bulmayan üreticiler arasına katıldı. Görünümünde büyük bir değişiklik yapılmayan aracın motor gücüyse çok daha etkileyici bir seviyeye çıkmış.

3.500 Euro seviyesinden başlayan fiyatlara mat gövde boyasına sahip olabilen otomobilin 22 inç çaplı jantları, lastikleriyle birlikte 3.400 Euro'ya mal oluyor. Yenilenen süspansyion sistemi 1.272, yeni dengeleyicilerse 530 Euro'ya mal oluyor.

9.000 Euro karşılığında sunulan kompresör besleme kiti sayesinde 625 beygir güç üretebilen 6.2 litre hacimli v8 motor 1.000 Euro değerindeki Borla egzoz sistemiyle daha da yüksek ses çıkarıyor.

TECHART GrandGT


Panamera Turbo için sunduğu modifikasyon kiti ve Black Edition ile daha önce Porsche'nin büyük hatchback modeli üzerinde çalışmış olan TECHART şimdi de kapsamlı bir gövde kitiyle karşımızda.

Yeni ön tamponuyla bir splitter, daha büyük hava girişleri ve çok amaçlı LED aydınlatma sunan aracın genişletilen çamurlukları ve yan etekleri sportif görünümü pekiştiriyor. Ek hava çıkışlarına sahip olan arka tamponunun altına bir difüzör yerleştirilen aracın arka camının üst ve altında birer sabit spoiler bulunuyor.

Yeni gövde parçalarının tamamı karbon fiberden üretilen GrandGT, farlar ve stoplar için yeni çerçeveler sunarken yeni motor kaputuna ek hava çıkışları eklenmiş.

İç mekana geçilirken ön ve arka kapı eşiklerinde bulunan ışıklandırmalı korumalar dikkat çekerken kapı içleri ve ön konsolda kullanılan karbon fiber kaplamalar seçkin bir hava yaratıyor. Ön ve arka koltukların arasında bulunan konsollar için de karbon fiber kaplamalar sunan TECHART baklava desenli deri ve Alcantara döşemeleri istenilen renkte sunabiliyor.

Bu kitin yanında Panamera için ayrı ayrı da parça satışı yapan firmadan yeni fren ve egzoz sisteminden çapları 23 inçe kadar çıkan jant takımlarına kadar birçok aksesuar alınabilmekte.

Sport Wheels Audi R8 Spyder


Alman firma Sport Wheels, Audi'nin süperspor roadster modeli R8 Spyder için geliştirdiği yeni gövde parçalarını tanıttı. Bu araç için hazırlanan ilk jantları 2010 yılında tanıtmış olan firma motor gücünü de yükseltmişti.

5.2 litre hacimli v10 motoru 600 beygir güç, 580 Nm tork üretebilir hale getirebilen Sport Wheels bu çalışmayı yeni egzoz sistemiyle birlikte sunuyor. Fiyatları 4.600 Euro'ya çıkan jantların ön aksa yerleştirilenleri 20 arkadakilerse 21 inç çapında. Araç için sunulan en pahalı aksesuarsa 21.990 Euro karşılığında alınabilen karbon seramik fren sistemi. Yeni süspansiyon sistemini de 7.349 Euro karşılığında sunan üreticinin karbon fiberden üretilen gövde parçaları da ucuz değil.

Hava emişlerinde yer alan ızgaraları karbon fiberden üretilen ön tampon için 7.800 Euro talep eden Sport Wheels yeni fren soğutma kanalları için 1.260, ön splitter için 1.800, karbon fiber hava çıkışlarına sahip arka tampon için 4.800, arka difüzör için 3.800 ve arka spoiler için 1.990 Euro istiyor.

26 Ocak 2011 Çarşamba

Aston Martin V8 Vantage S


Aston Martin, V8 ve V12 Vantage modellerinin arasını doldurmaya karar verdi. V8 Vantage'ın yarış versiyonlarından edinilen bilgilerle hayatına başlayan otomobilin ismiyse Vantage S.

Görünüm olarak Vantage ailesinin diğer üyelerinden büyük farklılıklar sunmayan S'te görev yapan ön tamponun alt kısmında bulunan splitter yenilenerek hava emiş kanalı yeniden şekillendirilmiş. 19 inç çaplı jantları standart donanımında sunan otomobilin arka tamponu da yeniden tasarlanarak alt bölümüne karbon fiberden üretilmiş büyük bir difüzör yerleştirilmiş. Bu sayede daha genişmiş gibi duran aracın egzoz sesi de standart modellere oranla daha gür çıkıyor.

Süspansiyon ve fren sistemleri de modifiye edilen aracın ön fren diskleri 380, arkadakilerse 330 mm çaplı. Yol tutuşu geliştiren elektronik sistemleri daha sportif ayarlanan otomobilin pistler üzerinde kendisini evinde hissetmesi sağlanmış.

İç mekanında daha sportif koltukları standart olarak sunan araç için sunulan deri renk ve desenleri yenilenirken diğer donanım kalemleri standart Vantage modellerinden aktarılmış.

4.7 litre hacimli v8 motoru 430 beygir güç, 490 Nm tork üretebilen Vantage S'in yeni geliştirilen yarı otomatik şanzımanı 7 ileri vitesli. Vites değişimleri direksiyon simidi arkasından kontrol edilebilen ünite aracın hızlanma verilerini iyileştirirken maksimum sürati de 305 km/s'e ulaştırıyor.

BMW M3 Track Edition


BMW, M3'ün özel donanımlı bir versiyonunu daha tanıttı. Dış görünüş itibariyle M3 Frozen Grey Edition'ı andıran otomobil sadece Hollanda pazarında satılacak.

Mat gri gövdesine uygun olarak mat siyaha boyanan 19 inç çaplı jantlarının iç kısmında kırmızı fren kaliperleriyle dikkat çeken araçta ön panjur siyaha boyanırken ayna muhafazaları ve ön tampon altı splitter karbon fiberden üretilmiş.

İç mekanında siyah renkli deri döşemeler kırmızı renkli dikiş iplikleriyle tezat oluştururken konsol ve kapı içlerinde karbon fiber kaplamalar kullanılmış.

4 litre hacimli v8 motorunda bir değişiklik yapılmayan aracın egzoz sistemi daha sportif olan bir üniteyle değiştirilirken süspansiyon sistemi  10 mm alçaltılmış. Maksimum sürat limitörü 280 km/s'te devreye girecek şekilde ayarlanan otomobile "M" düğmesinin yanında bir de pist kullanımı için yarış ayarı eklenmiş.

Sportif yan destekli ön koltukları standart donanımında sunan M3 Track Edition, karbon fiberden üretilen şık bir kutu içerisinde gelen iki adet özel anahtarlığa da sahip. Sadece 10 örneği bulunacağı açıklanan bu özel aracın Hollanda pazarındaki fiyatıysa 128.470 Euro.

Mini Mat Edition


Mini, Fransa pazarına özel bir versiyonunu tanıttı. "Mat Edition" isimli donanım seçeneği araca teknik bir yenilik getirmezken sadece 250 örneğinin üretilecek olması onu özel kılıyor.

Mat siyah renkli gövde kaplamasıyla dikkatleri hemen üzerine çeken aracın dikiz ayna korumaları damalı bayrak desenine sahip. Yan hava çıkışları üzerinde özel seri numarası bulunan araçta aynı seri numarası anahtarlık ve iç mekan kaplamaları üzerinde de bulunmakta. Radyo anteni standart modellerdekinden kısa tutulan aracın jantları da koyu renkli.

Cooper, Cooper D, Cooper S ve Cooper S JCW modellerinde sunulacak olan donanım seçeneğinin bedeliyse 2.800 Euro.

Volkswagen XL1


Volkswagen, 1L ve L1 isimli konseptlerinin ardından ortalama tüketim değerini daha da aşağıya çeken XL1 isimli konsep aracını tanıttı. Gittikçe alışıldık otomobil şekline bürünen bu süper ekonomik konsept araçlar serisi hafif ve aerodinamik yapısından bir şey kaybetmemiş.

3.970 mm boya, 1.682 mm ene ve 1.184 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.224 mm olarak açıklanırken hava sürtünme katsayısı sadece 0.186 cX. Gövdesinde kullanılan karbon fiber ile güçlendirilmiş polimer parçalarla toplam ağırlığı sadece 795 kg olan araç yuvarlanma direnci düşük lastiklerle donatılmış.

Basık bir burun kısmının aksine oldukça geniş cam yüzeyler sunan bir yaşam alanına sahip olan aracın aerodinamik yapısının iyileştirilmesi için arka tekerlekler gövde içerisine gizlenirken dış dikiz aynaların yerini kameralar almış. Kapıları yukarıya doğru açılan aracın yan camları tamamen açılmazken arka tamponun altında kullanılan difüzör de bu özellik gibi hava sürtünme katsayısını düşürmeye yönelik.

İç mekanında sadelik hakim olan XL1,  alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, karbon fiberden üretilmiş konsolu ve kapılarının iç kısmında bulunan ekranlarla dikkat çekmeyi başarıyor.

Aracın ortalama yakıt tüketim değerini 0.9 litre/100 km olarak açıklayan Volkswagen bu seviyeye inebilmek için aerodinamik yapı ve hafifliğin yanında turbo Diesel hibrit teknolojisi kullanmış. 1.6 litre hacimli TDI motordan geliştirilen iki silindirli, 0.8 litre hacimli ünite 48 beygir güç, 120 Nm tork üretebilirken elektrik motoru 27 beygir güç ve 100 Nm tork ile katkıda bulunuyor. Gücünü 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla (DSG) arka tekerleklere ileten aracın maksimum sürati 160 km/s'te sınırlandırlırken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 11.9 saniye gibi kabul edilebilir bir değer.

Sadece elektrik kullanarak 35 km menzil sunabilen otomobilin hibrit sistemle ulaşabileceği ortalamaysa 550 km. Euro 6 egzoz emisyon normlarını karşılayabilen aracın kilometre başına yaptığı CO2 salınım miktarıysa 24 gram.

Volkswagen Golf R Line


Volkswagen Golf, sportif görünümlü R Line versiyonlarına kavuşuyor. Teknik bir yenilik sunmayan R Line donanımında görsellik üzerinde çalışılmış.

Yenilenen ön tamponunun alt kısmına bir splitter eklenen aracın yan etekleri yeniden şekillendirilirken arka tamponun alt kısmına küçük bir difüzör yerleştirilmiş. 18 inç çaplı jantlarla donatılan aracın egzoz sistemi de çiftli çıkışa sahip. R Line paketinde bulunan aerodinamik geliştirmelerden birisi de bagaj kapağı üzerinde bulunan büyütülmüş spoiler.

İç mekanında gerçekleştirilen yenilikler R Line logolu eşik kaplamalarıyla başlıyor. Konsol ve kapı içleri alüminyum görünümlü kaplamalarla süslenmiş olan otomobilin deri kaplı direksiyon sistemi de sportif koltukları gibi R Line logosunu taşıyor. Kumaş veya deri kaplama ısmarlanabilen koltuklar haricinde yenilenen bir diğer kısımsa alüminyum pedal seti.

Pagani Huayra


Sayısız casus fotoğraf ve haberin sonrasında Pagani, Zonda modelinin yerine geçeceğini açıkladığı Huayra isimli aracını tanıttı. Genel hatları itibariyle Zonda ile olan akrabalığını belli eden Huayra'da daha güçlü bir motor görev yapıyor.

Boyu 4.605 mm, eni 2.036 mm ve yüksekliği 1.169 mm olan otomobilin aks mesafesi 2.795 mm olarak açıklanırken ağırlık dağılımı %44 ön-%56 arka şeklinde.

Zonda'nın dört adet tekli ön far tasarımını koruyan Huayra'nın ön tamponunda bulunan büyük oval hava girişi aracı biraz yumuşak gösterse de geriye kalan tasarım detayları durumu tersine çevirebiliyor. Cam tavanlı otomobilin kapıları, Mercedes'in SLS AMG modelinde olduğu gibi yukarıya doğru açılırken egzoz çıkışlarının dörtlü gruplanması da Zonda'dan tanıdık. Arka tamponunun neredeyse tamamı dev bir difüzör olan aracın stoplarının arasında bulunan iki parçalı spoiler açı ayarına sahip.

Kullanılan malzemeler ve tasarımı Zonda'yı aratmayan iç mekanda kaliteli deri, titanyum ve karbon fiberin uyumu görülürken orta konsolda bulunan dokunmatik ekran dikkat çekici bir yenilik.

Çift turbo beslemeye sahip, 6 litre hacimli v12 motorunu yine AMG'den alan Pagani, bu ünitenin 700 beygir üzerinde güç, 1.000 Nm üzerinde tork üretebildiğini belirtiyor. 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla birlikte 1.350 kg ağırlığındaki araç 0'dan 100 km/s sürate 3.3 saniyede ulaşabilirken maksimum süratin 370 km/s civarında olması planlanıyor.

25 Ocak 2011 Salı

Kia Morning


Kia, dün ilk iç mekan fotoğrafını paylaştığı Picanto'nun Güney Kore'de satılan ikizinin yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını beğeniye sundu.

Genel tasarım anlamında bir yenilik sunmayan bu yeni fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla aracın iç mekanı oldukça zengin renk kombinasyonlarıyla daha ferah bir görünüm kazanabiliyor. Örneğin kırmızı döşeme rengi seçildiğinde ön konsol kaplaması da kırmızı alınabilirken siyah plastiğin sıkıcı etkisinden kurtulmak isteyenler kosol ve koltukları füme renginde ısmarlayabilmekte.

Donanımı da zengin olacak gibi duran aracın orta konsolunda bulunan ve opsiyonel olarak sunulan navigasyon sistemi dokunmatik ekrana sahipken piyano siyahına boyanan kaplamalar şıklığı artırıyor.

Porsche 911 Black Edition


Alman üretici Porsche, 911 modelinin özel donanımlı versiyonlarından birisini daha tanıttı. Üretim rakamı 1.911 ünitede sınırlanan "Black Edition" isimli araçta ön plana çıkansa isminden de anlaşılacağı gibi siyah renk.

Gövde için iki değişik siyah tonu sunan Porsche, 911 Turbo'dan alınan 19 inç çaplı jantlar ve siyah renkli fren kaliperleri araca daha sportif bir hava katmış. İç mekana girilirken kapı eşiklerinde bulunan siyah yazılı "Black Edition" amblemleri dikkat çekerken torpido gözünün üst kısmında özel üretim plakası bulunuyor. İç mekanda da ağırlıklı olarak siyah renk dikkat çekerken havalandırma ızgaralarının çerçeveleri, kapı kolları, direksiyon simidi, koltuk ayar düğmeleri, konsol kaplaması ve vites topuzu üzerinde alüminyum görünümlü boya kullanılmış.

Standart donanımında navigasyon sistemi bulunan araçta ayrıca 13 hoparlörlü Bose marka müzik sistemi de ücretsiz olarak sunuluyor. Cabriolet'de 12 hoparlöre sahip olan bu sistem bir merkezi hoparlör, bir subwoofer ve 7 kanallı dijital amplifikatörle toplam 385 Watt çıkış gücüne sahip.

Diğer Carrera modellerinde de kullanılan 3.6 litre hacimli Boxer motoru 345 beygir güç üretebilen aracın Coupé ve Cabriolet versiyonları bulunuyor. Standart olarak sunulan 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 4.9 saniyede (Cabriolet 5.1) ulaşabilen aracın ortalama yakıt tüketim değeriyse 10.3 litre/100 km (Cabriolet 10.4).

Opsiyonel olarak sunulan çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla hızlanma zamanlarından 0.2 saniye traşlanırken aynı oranda azalma kalkış kontrol sistemi ile de sağlanıyor. Bu şanzımanla araçların tüketim değerleri de ortalama 9.8 (Coupé) ve 9.9 litre/100 km (Cabriolet) oluyor.