25 Ocak 2011 Salı

Porsche 911 Black Edition


Alman üretici Porsche, 911 modelinin özel donanımlı versiyonlarından birisini daha tanıttı. Üretim rakamı 1.911 ünitede sınırlanan "Black Edition" isimli araçta ön plana çıkansa isminden de anlaşılacağı gibi siyah renk.

Gövde için iki değişik siyah tonu sunan Porsche, 911 Turbo'dan alınan 19 inç çaplı jantlar ve siyah renkli fren kaliperleri araca daha sportif bir hava katmış. İç mekana girilirken kapı eşiklerinde bulunan siyah yazılı "Black Edition" amblemleri dikkat çekerken torpido gözünün üst kısmında özel üretim plakası bulunuyor. İç mekanda da ağırlıklı olarak siyah renk dikkat çekerken havalandırma ızgaralarının çerçeveleri, kapı kolları, direksiyon simidi, koltuk ayar düğmeleri, konsol kaplaması ve vites topuzu üzerinde alüminyum görünümlü boya kullanılmış.

Standart donanımında navigasyon sistemi bulunan araçta ayrıca 13 hoparlörlü Bose marka müzik sistemi de ücretsiz olarak sunuluyor. Cabriolet'de 12 hoparlöre sahip olan bu sistem bir merkezi hoparlör, bir subwoofer ve 7 kanallı dijital amplifikatörle toplam 385 Watt çıkış gücüne sahip.

Diğer Carrera modellerinde de kullanılan 3.6 litre hacimli Boxer motoru 345 beygir güç üretebilen aracın Coupé ve Cabriolet versiyonları bulunuyor. Standart olarak sunulan 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 4.9 saniyede (Cabriolet 5.1) ulaşabilen aracın ortalama yakıt tüketim değeriyse 10.3 litre/100 km (Cabriolet 10.4).

Opsiyonel olarak sunulan çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla hızlanma zamanlarından 0.2 saniye traşlanırken aynı oranda azalma kalkış kontrol sistemi ile de sağlanıyor. Bu şanzımanla araçların tüketim değerleri de ortalama 9.8 (Coupé) ve 9.9 litre/100 km (Cabriolet) oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder