30 Haziran 2024 Pazar

Leapmotor C16


Arkasına Stellantis rüzgarını alan Leapmotor yeni modellerini tanıtmaya başladı. Bu modellerin başında gelen C16, büyük boyutlu bir SUV. Kaputu altında hem hibrit hem de elektrik motorlu seçenekler sunan araç sade tasarımıyla dikkat çekiyor.

4.915 mm boya, 1.905 mm ene ve 1.770 mm yüksekliğe sahip olan otomobil 2.825 mm aks mesafesi sunuyor. Öne çıkan tasarım unsurları bulunmayan dış görünümde 20 inç çaplı jantlar, ortada birleşen LED farlar, hemzemin kapı kolları, tavanda yer alan LiDar sensörü, spoiler ve yine ortada birleşen ince yapılı LED stoplar en dişe dokunur detaylar.

İç mekanda farklı renklerde deri döşeme sunabilen C16'nın iki kollu direksiyon simidi ardında çok büyük olmayan bir dijital gösterge paneli bulunuyor. Geniş dokunmatik ekransa bütün düğmeleri üzerinde toplamış. 3 koltuk sırası sunan otomobilin ikinci koltuk sırası elektrikli olarak kumanda edilebildiği gibi ısıtma ve havalandırma fonksiyonları da sunuyor. Ses sistemiyse 21 hoparlörlü.

Kaputu altında iki motor seçeneği sunan aracın menzil uzatıcılı versiyonunda 1.5 litre hacimli, benzinli motor kullanılmış. Arkada yer alan elektrik motoru 231 beygir güç, 320 Nm tork üretebilirken 28.4 kWh kapasiteli bataryalarsa 200 km'lik bir elektrik menzili sunuyor. Aracın 0-100 km/s deparı 8.5 saniyede tamamlanıyor. Elektrikli versiyonsa 292 beygir güç, 360 Nm tork sunuyor. 67.7 kWh kapasiteli bataryalar sayesinde menzili 520 km olarak açıklanan modelin 0'dan 100 km/s sürate ulaşmasıyla 6.4 saniye sürüyor.

Genesis Electrified G80


İçten yanmalı motora sahip seçenekleri 2023 yılının sonunda makyajlanan G80 ailesinin elektrikli versiyonu Electrified G80 de yeniliklere kavuştu. Daha büyük bataryasıyla menzili uzayan otomobil ilginç şekilde uzun aks mesafesine sahip olarak satılacak.

Dışarıdan bakıldığında daha sportif görünen ön tampona kavuştuğu söylenebilecek otomobilin LED far ve stoplarının iç desenleri yenilenmiş. 19 inç çaplı jantları da artık daha aerodinamik bir tasarım sunan modelin arka tamponu da elden geçirilerek kromajlı trim parçaları yeniden tasarlanmış.

İç mekanını içten yanmalı kardeşleriyle paylaşan otomobilde yeni döşeme renkleri sunulurken üç kollu direksiyon simidi de kardeşlerden tanıdık. Dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranı aynı düzlemde sunan Genesis havalandırma kumandalarını ve bunların üzerindeki kısayol tuşlarını da makyajlamış.

130 mm uzayan aks mesafesi nedeniyle c sütununda da bazı tasarım değişiklikleri bulunan otomobilin arka koltukları da çok daha fazla diz mesafesi sunuyor. Bu bölümde, elektrikli, ısıtma, soğutma ve masaj fonksiyonlu koltuklar bulunduran araç birçok kumanda elemanını kol dayanağına almış. Ön koltuklar arkasındaysa ekranlara yer verilmiş.

Bir çift elektrik motoru sayesinde dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan araç 370 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor. Batarya kapasitesi 95.4 kWh seviyesine yükselen araç artık Kore çevriminde 427 km yerine 475 km menzil sunuyor. WLTP menzilininse 520 km'yi bulması bekleniyor.


Renault Grand Koleos

Renault Koleos'un geleceği parlak görünmese de aynı şeyi büyük kardeşi için söylemek henüz mümkün değil. Daha önce Grand Koleos isimli bir model sunmamış olan Fransız üreticinin bu aracı aslında Geely Xingyue L isimli otomobilin hafifçe makyajlanmış hali.

Bazı pazarlarda Koleos ismini alacak otomobilin boyu 4.780 mm olarak açıklanırken aks mesafesi 2.820 mm. Bizleri tipik Renault panjuruyla karşılayan otomobilde şık LED farlar ve sportif duran ön tampon tasarımı kullanılmış. Jant çapları 20 inçe kadar çıkabilen araçta ince yapılı ve siyah renkli çamurluk korumaları kullanılmış.

Aynı rengi yan aynalar, hemzemin tavan rayları ve kapı korumalarında da kullanan Renault, arka bölümde kullandığı stop tasarımıyla Audi modellerine göz kırpmış. Bu bölümde spoiler, siyah yüzgeç anten ve yine agresif görünüme sahip tampon gözlerden kaçmıyor.

5 kişilik yaşam alanına sahip olan otomobilin bagaj hacmiyse 633 litre. Üç kollu direksiyon simidi haricinde Geely logolu kardeşinden çok farklı olmayan kokpitte dijital gösterge paneli haricinde bir çift dokunmatik ekran ve küçük de olsa bir vites kolu görev yapıyor. Şık tasarımlı havalandırma ızgaraları ve kapı içlerinde ilginç desenlere sahip olan ambiyans ışıklandırmaları da dikkat çekici.

İki motor seçeneği sunan aracın 2 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motoru 211 beygir güç üretebiliyor ve opsiyonel olarak dört tekerlekten çekişle birleştirilebiliyor. 1.5 litre hacimli benzinli motor ve bir çift elektrik motoruna sahip hibrit versiyonsa 245 beygir gücünde.