18 Mart 2016 Cuma

Piecha C63 S


Tanıtımının üzerinden geçen kısa süre içerisinde modifikasyon firmalarının gözdelerinden birisi konumuna gelen Mercedes-AMG C63 S şimdi de Piecha Design tarafından modifiye edildi.

Aslına bakılırsa gövde grafikleri dışında sade bir görünüme sahip olduğu söylenebilecek olan otomobilde hafifçe rötuşlanan ön tampon ve çift parçalı splitter dikkat çekerken 19 veya 20 inç çaplı jant seçenekleri, süspansiyon alçaltma kiti, yan etek eklentileri ve spoiler donanıma eklenmiş.


Otomobilin çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli v8 motorunu 612 beygir güç, 840 Nm tork üretebilecek şekilde güçlendiren Piecha, aracın station wagon gövde seçeneğini 0'dan 100 km/s sürate 3.8 saniyede ulaşabilecek hale getirmiş.

Toyota GT86


Toyota'nın küçük coupé modeli GT86 makyajlanıyor. Amerika kıtasında da, Scion'un üretimi sonlandırmasıyla birlikte FR-S yerine bu isimle anılacak olan otomobilde büyük yenilikler bulunmuyor.

Daha büyük bir hava girişine sahip olan yeni ön tampon, farklı jantlar, LED aydınlatma grubu, küçük yan sinyaller ve difüzör bölümü büyüyen arka tampon dışarıda sunulan yenilikler olarak sayılabilirken süspansiyon sistemi de elden geçirilmiş.


İç mekan fotoğrafları henüz paylaşılmasa da kalite hissinin artırıldığı belirtilmiş. Ayrıca Alcantara döşemeler ve yeni bir direksiyon simidi de donanıma eklenmiş.

Aracın motorunda Avrupa için bir değişiklik olmasa da Kuzey Amerika pazarı, 2 litre hacimli, Boxer motorda 5 beygir güç ve 7 Nm tork artışı yaşayacak.

Scion tC Release Series 10.0


Scion'un hemen hemen her yıl bir özel serisini tanıttığı modeli tC bu onura son kez kavuşuyor. 2017 yılında bizlerle olmayacak olan markanın tC RS 10.0 modeli, daha önce olduğu gibi büyük yenilikler içermiyor.

Ön tamponu altına ince bir splitter eklenen otomobilde logolar ve jantlar siyaha boyanırken genişletilmiş yan etekler, spoiler ve çift çıkışlı egzoz sistemi görsel değişiklikleri oluşturuyor.


TRD raflarından alınan alçaltılmış süspansiyon sistemine de sahip olan otomobilin iç mekanında sınırlı üretim plakası, özel paspaslar, kırmızı renkli dikiş iplikleri ve emniyet kemeri gibi ufak tefek farklılıklar bulunuyor.

Kaputu altında 2.5 litre hacimli benzinli motoru koruyan tC, 180 beygir güç, 233 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel veya otomatik şanzımanla alınabilen araçtan 1.200 adet üretilecek. Sadece kırmızı gövde rengi seçilebilirken fiyatlar 23.190 Dolar seviyesinden başlıyor.

Genesis EQ900L


Geçtiğimiz yıl kendi başına bir marka haline gelen Genesis'in ilk modeli olan G90, farklı seçeneklere kavuşmaya devam ediyor. Yerli pazarında EQ900 ismiyle pazarlanan otomobil bir de limuzin versiyonuna kavuştu.


Standart modele göre 290 mm uzayan aracın bu uzaması B sütunu gerisine denk geldiğinden kazanılan bütün mesafe arka koltuklara yaramış. Dış görünümde yaşanan farklılıklar da ek boy nedeniyle gerçekleştiğinden aracı yandan görmediğimiz sürece değişiklikleri fark etmek zor.


İç mekanda çok daha lüks bir ortam sunan limuzinin arka koltukları ayak desteklerine sahip ve tahmin edilebileceği gibi masajdan ısıtmaya, havalandırmadan yatırma ayarına kadar birçok kumandaya sahip.

Kaputu altında 5 litre hacimli v8 motor bulunan otomobil 425 beygir güç, 520 Nm tork üretebiliyor.

17 Mart 2016 Perşembe

Mercedes-AMG GLC43 4MATIC


Mercedes-AMG ailesi büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl GLK Serisi'nin yerini alan GLC'nin AMG logolu ilk seçeneği de 2016'da bizlerle. Görünümü sade tutulan aracın performansıysa dikkat çekici.


Daha sportif görünüme sahip ön tampon, elmas desenli ön panjur, kromajlı splitter, basamak görevi de gören daha geniş yan etekler, 19 inç çaplı jantlar, küçük bir difüzör ve dört çıkışa sahip egzoz sistemi görsel değişiklikleri tamamlıyor.


Adaptif süspansiyon ve elden geçirilen direksiyon sistemi gibi donanımlara sahip olan aracın iç mekanında metal pedal seti, karbon fiber görünümlü kaplamalar, sportif koltuklar, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve kırmızı renkli emniyet kemerleri gibi donanımlar dikkat çekiyor.


Kaput altında, çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli bir v6 motor bulunuyor. 367 beygir güç, 520 Nm tork üretebilen ünite dört tekerlekten çekiş sistemi ve 9 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilmiş. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4.9 saniye olarak açıklanırken maksimum sürat 250 km/s'te sınırlandırılmış.

Alpha-N Abarth


Sportif Fiat 500 versiyonları hazırlamak konusunda çok başarılı olan firmaların başında gelen Abarth, Alpha-N sayesinde daha da kuvvetli araçlara kavuşuyor.

Tamamında turbo beslemeye sahip, 1.4 litre hacimli motor kullanılan otomobillere 699 Euro karşılığında eklenen EVOX paketiyle Abarth 500'ün sahip olduğu 140 beygir güç ve 206 Nm tork, 170 beygir ve 238 Nm'ye yükseliyor.


595 Turismo, 160 beygir, 230 Nm'den 199 beygir ve 239 Nm'ye ulaşırken 595 Competizione 180 beygir, 250 Nm'den 201 beygir, 295 Nm'ye ulaşmış.

17 inç çaplı, hafifletilmiş OZ jantlar, KW süspansiyon sistemi ve yeni bir egzoz sistemiyle donatılan 695 Biposto'nun 190 beygir güç, 250 Nm tork üretebilen motoruysa artık 214 beygir güç, 296 Nm tork üretebiliyor.

16 Mart 2016 Çarşamba

Chevrolet Camaro ZL1


Yeni nesil Camaro'nun en güçlü versiyonu sonunda tanıtıldı. Önceki nesilde 600 beygir sınırı altında kalan otomobil bu sefer hem daha sportif görünüyor hem de çok daha güçlü.


Yeni bir hava girişine sahip agresif görünümlü ön tamponda dikey yerleşime sahip aydınlatmalar ve büyük bir splitter bulunurken üç boyutlu ızgara deseni ve ZL1 logoları donanıma eklenmiş. Ek hava çıkışına sahip olan yeni kaput, 20 inç çaplı jantlar, genişletilmiş çamurluklar ve yan etekler, dörtlü egzoz çıkışı ve spoiler dikkat çeken aksesuarlar arasında sayılabilir.


Adaptif süspansiyon sistemi, elektronik limitli kaydırmalı arka diferansiyel, Brembo markalı fren sistemi, ayarlanabilir çekiş kontrol sistemi ve kalkış kontrol yardımcısı gibi performans odaklı donanımlar standart olarak sunulurken iç mekanda yüksek yan desteğe sahip, Recaro koltuklar, 50. yıl logosuna sahip, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, deri ve süet döşemeler, metal pedal seti, kontrast renkli emniyet kemerleri ve dikiş iplikleri dikkat çekiyor.


Kaput altında tanıdık bir v8 ünite bulunması sürpriz olmuyor. 6.2 litre hacimli motor kompresör besleme yardımıyla 640 beygir güç, 868 Nm tork üretebiliyor. Üretilen güç, arka aksa 6 ileri vitesli manuel veya 10 ileri vitesli otomatik şanzımanla aktarılıyor.

Mercedes-Benz CLA Serisi


Alman üretici Mercedes, A Serisi'nin ardından bu aracın daha sportif görünümlü dört kapılı coupé ve shooting brake gövde seçenekli kardeşi CLA Serisi'ni de makyajladı. Yüzeysel kalan makyaj teknik anlamda da öne çıkmıyor.

Tamponlar, ön panjur ve egzoz çıkışları hafifçe de olsa yenilenen otomoblin jant seçenekleri zenginleşirken gövde renkleri arasına da yeniler eklenmiş. Stopların iç tasarımları değişirken LED farlar opsiyon listesine alınmış.


Ana hatları değişmeyen iç mekanda yeni direksiyon simidi, farklı döşeme ve kaplama seçenekleri, ek kromajlı çerçeveler, daha büyük ve ince yapılı bilgi ekranı, elden geçirilmiş gösterge tablosu, dijital ekranlı havalandırma kumandaları ve metal görünümlü düğmeler dikkat çekiyor.

Motor seçeneklerinde bir yenilik bulunmayan ailenin, hacimleri 1.5 ile 2.1 litre arasında değişen benzinli ve Diesel üniteleri 109 ile 381 beygir arasında güç üretmeye devam ediyor.

15 Mart 2016 Salı

Abarth 595 OT


Tek marka kupalarının vazgeçilmezlerinden olan miniklerden Abarth 595'in 2016 yılında alacağı hal tanıtıldı. Görünümünde büyük bir sürpriz olmayan otomobil ilk etapta iki organizasyonda boy gösterecek.

Dışarıdan bakıldığında gövde grafikleri dışında hafifletilmiş jantlar ve serilerde kullanılan standarrt lastiklerle dikkat çeken otomobilin çeki noktaları da daha belirgin hale getirilmiş.

İç mekanında da yarış koltuğu, tam boy takla kafesi ve soyulmuş bir yaşam alanı gibi sürpriz olmayan değişiklikler bulunan otomobilin donanımına daha sportif bir egzoz sistemi ve büyütülen fren diskleri eklenebiliyor. Kaput altında görev yapan turbo beslemeye sahip, 1.4 litre hacimli motorun ürettiği güçse 190 beygir.

14 Mart 2016 Pazartesi

Jeep


Her yıl olduğu gibi 2016'da da Moab Safari sırasında gözler Jeep'in tanıtacağı konseptlere çevrildi. Geçtiğimiz yıllarda karşımıza çıkan uçuk konseptlerin ardından bizleri şaşırtması zor olan firma bu işi başarmışa benziyor.

Wrangler temelleri üzerine geliştirilen modellerden olan Trailcat, kısaltılmış tamponlar, ek sis farları, hava çıkışlarına sahip kaput, yeni jant, lastik, süspansiyon sistemi ve akslarla bambaşka bir araca dönüşmüş.


5 cm kısaltılan A sütunu ve açılan bez tavanıyla daha sportif bir görünüme kavuşan bu Wrangler'da boru kapılar, sabit kafalıklı sportif koltuklar ve dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri de bulunuyor.


Tanıtılan araçların açık ara en güçlüsü olan Trailcat, daha önce Chrysler grubunun Hellcat uzantısına sahip araçlarında görev yapan motorla donatılmış. 6.2 litre hacimli v8 motora yer açmak için 30 cm uzayan canavar kompresör beslemenin de yardımıyla 707 beygir güç üretebiliyor. Diğer Jeep konseptleri gibi dört tekerlekten çekişli olan Trailcat aynı zamanda 6 ileri vitesli manuel şanzımanla da donatılmış.


Renegade temelleri üzerine geliştirilmiş bir pick up olan Comanche, bez tavanı sayesinde aynı zamanda bir roadster. Ön tampona vinç eklenirken arkada çelik tampon ve yedek lastiği de içerisinde barındıran kasa görülebiliyor.


Sac jantlara sahip olan modelde 2 litre hacimli turbo Diesel motor ve 9 ileri vitesli otomatik şanzıman görev yaparken Low Range ve kilitli arka diferansiyel de donanıma eklenmiş.


Standart modele en yakın araç olan Trailstorm konsepti kamuflaj kaplaması, 17 inç çaplı jantlar, 37 inç çaplı lastikler, çelik tamponlar, vinç, çift projektörlü farlar, bez tavan ve genişletilmiş çamurluklarla dikkat çekerken yeni akslar ve 5 cm yükseltilmiş süspansiyon sistemi de donanımda.


Klasik Willys modellerini anımsatan görünümüyle dikkat çeken Shortcut, isminden de anlaşılacağı gibi kısaltılmış bir gövdeye sahip. 17 inç çaplı jantlar, 35 inç çaplı lastikler, araca özel ön panjur ve kaput, klasik görünümlü yan aynalar, kısaltılmış çelik tamponlar ve kesilmiş tavanla donatılan aracın kapıları bulunmuyor.


Yine eskilerden esintiler taşıyan bir konsept olan Crew Chief 715, Kaiser M715 modeline göndermeler yapıyor. Wrangler Unlimited temelleri üzerine geliştirilen pick up çift kabinli ve yine üzeri açılabiliyor.


Kısa tutulan çelik tamponlar, 20 inç çaplı jantlar, 40 inç çaplı lastikler, hem ön hem de arkada yer alan vinçler, yerlerinden kolayca çıkartılabilen kapılar ve tel duvarlara sahip kasa gibi detaylara sahip olan aracın iç mekanında, orta konsola eklenen şalterler ve dev pusula dikkat çekiyor.


Kaputu altında 3.6 litre hacimli v6 motor görev yapan Crew Chief 715, 5 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılmış.