23 Kasım 2012 Cuma

Honda Brio Amaze


Japon üretici Honda'nın bazı Asya pazarlarında sattığı küçük hatchback modeli Brio'ya sedan kardeş geldi. Özellikle Tayland pazarına yönelik bir otomobil olan Biro Amaze birçok özelliğini beş kapılı kardeşiyle paylaşıyor.


Hafiften "tombik" bir görünüme sahip olsa da ön tampon ve yan çizgiler sayesinde sportif bir duruş da sunabilen otomobilin basit tasarımlı kokpiti hatchback kardeşinden alınırken arka koltuklar yeniden şekillendirilmiş.

1.2 litre hacimli motoru 90 beygir güç üretebilen aracın ortalama yakıt tüketimi 5 litre/100 km seviyesinde. İki donanım seviyesi ve beş gövde rengi seçeneğine sahip olan araç manuel veya otomatik şanzımanla alınabiliyor.

ONYX Porsche Cayenne OTS Edition


ONYX Concept, Porsche modelleri için kit sunmaya devam ediyor. Bu sefer de markanın SUV modeli Cayenne için geliştirilen parçalar araca dikkat çekici bir görünüm kazandırıyor.

Bol bol karbon fiber parçaya sahip olan aracın daha sivri bir tasarıma sahip ön tamponunda büyük hava girişleri ve alt kısımda bulunan sis farları dikkat çekerken kaputta ek hava çıkışları açılmış. Çamurlukları genişletilen Cayenne'in yan etekleri de kalınlaştırılırken jant çapları 22 inçe yükselmiş.


Arka kısımda da dikkat çekici yenilikler sunan ONYX, bagaj kapağının üzerine çift katlı bir spoiler eklerken arka camın alt kısmına da bir spoiler yerleştirmiş. Daha sportif bir tasarıma sahip olan arka tamponun alt kısmına difüzör görünümlü bir bölüm eklenirken yenilenen egzoz sisteminin dev çıkışları ortaya alınmış.

İç mekanında da yenilikler bulunan aracın tavan iç kaplaması dahil birçok yüzeyinde kare desenli deri döşemeler göze çarparken değişik renklerde sunulan karbon fiber kaplamalar, yün paspaslar, daha sportif görünümlü direksiyon simidi ve metal pedal seti diğer opsiyonlar arasında yer alıyor.

22 Kasım 2012 Perşembe

Volkswagen Bora


Volkswagen Bora yaşamaya devam ediyor. Üretimi Çin'de devam eden otomobil 2013 model yılı için yenilenerek Santana'nın üzerinde konumlandırıldı.


Ön ve yan tasarımında Jetta'nın izleri görülürken arka kısım daha çok Kia modellerini andırıyor. İç mekanında 6. ve 7. nesil Golf modellerinden esinlenmiş olan otomobilde kullanılan TSI motor da tanıdık. 122 beygir güç üretebilen ünite start&stop ve fren enerjisi geri dönüşüm sistemlerine sahip. Standart olarak manuel şanzımanla satılacak olan otomobilde DSG de opsiyonel olarak alınabilecek.

GM-SAIC Sail Springo EV


A.B.D.-Çin ortaklığı GM-SAIC, elektrik motorlu küçük hatchback modeli Sail Springo EV'yi tanıttı. Guangzhou otomobil fuarında sergilenen araç bir yabancı ortakla birlikte Çin'de üretilecek olan ilk elektrik motorlu otomobil olma özelliği taşıyor.


Delikleri bulunmayan ön panjur, farklı jantlar, gövde yanına eklenen grafikler ve bulunmayan egzoz çıkışıyla farklılık yaratan aracın iç mekanında çift renkli döşeme ve kaplamalar, faklı bir vites topuzu, dijital gösterge paneli ve orta konsolda yer alan büyük dokunmatik ekran dikkatlerden kaçmıyor.

116 beygir güç, 220 Nm tork üretebilen elektrik motoruyla 0'dan 100 km/s sürate 10.4 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 130 km/s'te sınırlandırılmış. 22 kWh kapasiteli pillere sahip olan otomobilin 60 km/s sabit süratle sunduğu menzil 200 km.

NOVITEC ROSSO F12berlinetta


Ferrari'nin yeni canavarı F12berlinetta'nın daha nasıl modifiye edilebileceğini düşünenler NOVITEC ROSSO'nun giriş kitiyle sorularına cevap bulabiliyor. Aracın görünümünü değiştirmeyen firma güç artışını da minimumda tutmuş.

Önde 21, arkadaysa 22 inç çaplı jantlarla donatılabilen otomobilin süspansiyon sistemi 40 mm alçaltılmış. Ön aks için yükseltici de sunan NOVITEC ROSSO egzoz sistemine de ses seviyesi regülatörü eklemiş.

İç mekanda değişik renk ve desenlerde karbon fiber kaplama ve deri döşemeler sunan firma 6.2 litre hacimli v12 motor için sunduğu kitle gücü 763 beygire, torkuysa 740 Nm'ye yükseltmiş. Modifikasyon işlemleri sonucunda maksimum sürat 345 km/s'e ulaşmış.

ONYX Porsche Panamera GST Edition


Porsche Panamera için hazırlanan kitlerin sayısı artıyor. İddialı tasarıma sahip kitlerin arasına ONYX Concept tarafından tasarlanan peket de katıldı.

Standart aracınkinden çok daha farklı bir ön tampona sahip olan araçta splitter ve dikey yerleştirilen LED farlara sahip bu parçasında oldukça büyük hava girişleri mevcut. Kaputunda da ek hava çıkışları açılan otomobilin farlarına da kaşlar eklenmiş.

22 inç çaplı jantlarla donatılan Panamera GST Edition'da genişletilmiş çamurluklar, daha kalın yan etekler, alçaltılmış süspansiyon sistemi, büyük ve sabit bir arka spoiler, yeni tasarım arka tampon, arka cam üzerine eklenen küçük spoiler, karbon fiber yan aynalar, difüzör ve dörtgen çıkışlara sahip yeni egzoz sistemi görev yapıyor.

Farklı gövde renklerine de sahip olan otomobilin iç mekanında yün paspaslar, sportif direksiyon simidi, farklı renk ve desenlerde sunulan deri döşeme ve karbon fiber konsol kaplamaları sunulmakta.

Detayları açıklanmasa da motorları için de modifikasyon kitleri sunulduğu belirtilen aracın 3 litre hacimli turbo Diesel motoru 350, 4.8 litre hacimli, çift turbo beslemeli benzinli motoruysa 620 beygir güç üretebilecek şekilde modifiye edilebiliyor.

21 Kasım 2012 Çarşamba

Isuzu D-Max Dakar


Isuzu'nun tanıdık pick up modeli D-Max, Dakar rallisine hazır. 2013 yılının başında koşulacak olan dayanıklılık yarışı bu yıl 35. kere düzenlenecek.

Organizasyona katılan birçok dört tekerlekli araçta olduğu gibi sadece kasa şekli standart modele benzer kalan aracın süspansiyon sisteminden diferansiyellerine soğutma sisteminden frenlerine kadar hemen hemen her noktası güçlendirilmiş.

Yaklaşık olarak 2.300 kg ağırlığa sahip olan pick up 320 litre hacimli bir yakıt deposuna sahip. 16 inç çaplı jantlarla donatılan aracın takla kafesine sahip gövdesinde karbon fiber parçalar kullanılırken alt kısım da düz plakalarla donatılmış.

3 litre hacimli turbo Diesel motoru 242 beygir güç, 589 Nm tork üretebilen pick up 0'dan 100 km/s sürate yaklaşık 7 saniyede ulaşırken 5 ileri vitesli sıralı şanzımanıyla ulaşabildiği maksimum sürat 190 km/s.

Opel ADAM Cup ve Astra OPC Cup


Opel fabrika takımı motorsporlarına geri dönüyor. Bu geri dönüşün ilk adımlarını hem ralli hem de pist yarışlarında atmak isteyen firma iki hatchback modelinin yarış versiyonlarını tanıttı.

Seri üretim versiyonlarının tanıtımı birkaç ay önce yapılan ADAM, Opel'i ralli parkurlarında temsil edecek olan araç. FIA R2 şartlarına uyan aracın dış görünümünde büyük değişiklik olmasa da içeride yarış koltukları, iptal edilen izolasyon malzemeleri, tek hamlede yerinden çıkabilen direksiyon simidi ve tam boy takla kafesi bulunuyor.


Dünya çapında yarışlara katılacak olan ADAM'ın haricinde daha çok Almanya'da yarışacak olan Astra OPC Cup'ı da tanıtan Opel genişleyen çamurluklara sahip olan bu otomobilde büyük bir ön splitter, genişletilmiş yan etekler, dev bir spoiler ve ek hava çıkışlarına sahip motor kaputu kullanmış.


Kaput altında bulunan motorlar hakkında detaylı bilgileri henüz paylaşmayan Opel, Astra OPC Cup'ın da iç mekanını FIA standartlarına uygun şekilde hazırlamış.

G-POWER M5 ve M6 Bi-Tronik III


BMW'nin sportif ikilisi M5 ve M6 için hazırlanan modifikasyon kitlerine bir ek de G-POWER'dan geldi. Bir önceki nesil M5 için hazırlanan Hurricane kitleriyle dikkatleri üzerine çeken üretici yeni nesil otomobillerde de sade bir görünüm tercih etmiş.


21 inç çaplı jantlar, alçaltılmış süspansiyon sistemi, yeni egzoz sisteminin daha geniş çaplı çıkışları ve karbon seramik fren sistemi gibi farklılıklara sahip olan otomobillerin gövdelerinde farklı grafikler kullanılabiliyor.

Araçların kaputları altında görev yapan 4.4 litre hacimli v8 motorlar çift turbo beslemeye sahip. 640 beygir güç, 777 Nm tork üretebilen üniteler M5'i 0'dan 100 km/s sürate sırasıyla 3.9 saniyede ulaştırırken M6 için bu süre 3.8 saniye. Araçların maksimum sürati 315 km/s.

Nissan Leaf


Nissan, elektrik motorlu hatchback modeli Leaf'i yeniledi. Görünümünde büyük farklılıklar olmayan aracın teknik verilerindeyse iyileşmeler söz konusu.


Üç yeni gövde rengiyle alınabilen otomobilin opsiyonel donanımına mavi LED farlar eklenirken 17 inç çaplı jantlar da yeniden şekillendirilmiş. İç mekanda yeni dokunmatik ekran, aracın yan alt kısmını görmeye yarayan kameralar ve deri koltuk opsiyonu gibi donanımlar sunulan araçta Bose markalı hafifletilmiş ses sistemi, daha verimli hale getirilmiş koltuk ve direksiyon simidi ısıtıcıları ve dışarıdan alınan havayı daha verimli bir şekilde temizleyebilen havalandırma sistemi de alınabiliyor.

Bagaj hacmi 40 litrelik artışla 370 litreye yükselen Leaf'in entegre hale getirilen elektrik sistemi sayesinde ağırlığı 80 km aşağıya çekilmiş. Fren enerjisi geri kazanım sistemini de elden geçiren mühendisler bu sayede menzili 228 km'ye ulaştırmış.

Magnat Chevrolet Camaro


Chevrolet Camaro SS modifikasyon kitlerine bir yenisi eklendi. Aslında Audiovox tarafından hazırlanan otomobilin performans artışından da Wimmer RS sorumlu.

Çift renkli gövdesinde büyük bir değişiklik yapılmayan araca 22 inç çaplı jantlar, splitter, yan ve arka etekler eklenirken iç mekanda çift renkli deri döşemeler kullanılmış. Yenilenen ses sistemi nedeniyle baştan yaratılan orta konsolda bulunan havalandırma kumandaları da farklı tasarıma sahip.


Dokunmatik ekrana sahip eğlence sistemi Bluetooth bağlandtısı, navigasyon, USB, Aux ve iPod girişleri, iki adet subwoofer ve DVD oynatıcısına sahip. Otomobilin bagajında büyük bir bölüm kaplayan ses sisteminin toplam çıkış gücü 4.400 Watt.

6.2 litre hacimli v8 motoruna aşırı besleme uygulanmayan otomobil bu haliyle bile 451 beygir güç, 596 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip olan aracın maksimum sürati 274 km/s.

Renault Fluence GT


Türkiye, yüksek vergileri nedeniyle bazı araçların güçlü modellerini malesef göremiyor. Bu araçlardan birisi olması muhtemel Mégane Estate GT 220'nin ardından bir başkası, yine Renault logosuyla Brezilya'da tanıtıldı.

Makyaj öncesi bir Fluence olan GT'nin görünümünde büyük bir sürpriz yok. Türkiye'de satılan versiyonlarda aksesuar olarak alınabilen bazı parçalara sahip olan otomobilde 17 inç çaplı jantlar, ön ve arka tampon ekleri, kromajlı egzoz çıkışı ve yan etekler bulunuyor. Bagaj kapağına bir spoiler eklenen Fluence GT'nin yan ayna ve kapı kolları gri renkli.


İç mekanında GT Line aksesuarları göze çarpan otomobilde deri kaplı direksiyon simidi, yükseltilmiş yan desteklere sahip koltuklar, kırmızı dikiş iplikleri, siyah renkli konsol kaplamaları ve metal pedal seti gibi donanımlar standart olarak sunuluyor.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 180 beygir güç, 300 Nm tork üretebilen Fluence GT, 6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip. 0'dan 100 km/s sürate 8 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse 220 km/s.

20 Kasım 2012 Salı

Chevrolet Onix


Chevrolet'nin minik modellerine bir yenisi katıldı. A.B.D. merkezili üreticinin Opel ADAM platformu üzerine geliştirdiği beş kapılı hatchback modeli Onix, Brezilya pazarı için tanıtıldı.


Sahip olduğu köşeli tasarım çok da güncel görünmeyen aracın sade iç mekanında tanıdık bir direksiyon simidinin yanında dijital göstergeler ve dokunmatik bir ses sistemi kumanda paneli bulunuyor.

1 ve 1.4 litre hacimli benzinli motorlarla satılacak olan otomobilin bu üntiteleri sırasıyla 78 ve 98 beygir güç üretebiliyor.

Renault Mégane Estate GT 220


Renault Mégane denince aklımıza düşük tüketim değerleri gelse de vergi sistemi Türkiye'de olduğundan çok daha mantıklı ve insaflı olan ülkelerde bu aracı sportiflikle de bağdaştırmak mümkün. Etrafta tek tük görülebilen Mégane RS gibi üç kapılı bir aracı çok dar bulan müşteriler için Fransız markanın yeni bir versiyonu var.


Türkiye'de Sport Tourer ismiyle satılan Mégane Estate temelli olan bu sınırlı üretim otomobilde GT Line donanımlı modellerde de sunulan tamponlar bulunuyor. GT Line paketinde metalik gri renkte sunulan tampon eklemeleri, yan aynaları ve tavan rayları bu araçta siyah renkli olarak karşımıza çıkarken kapı kolları gövde renginde.

18 inç çaplı jantları da siyah renkli olan otomobilin iç mekanına geçildiğinde sportif yan desteklere sahip koltuklar, özel bir vites topuzu, alüminyum pedal seti, kırmızı dikiş ipliklerine sahip deri kaplı direksiyon simidi ve sınırlı üretim plakası gibi farklılıklar dikkat çekiyor.

Lastiklerinde olduğu gibi yürüyen aksamında da birçok parçayı Mégane RS ile paylaşan otomobilin frenleri de güçlendirilmiş. Bu güçlendirmelerin nedeniyse kaput altında bulunan ve turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motor. 220 beygir güç, 340 Nm tork üretebilen ünite 6 ileri vitesli manuel şanzıman ve start&stop sistemiyle ortalama 7.3 litre/100 km'lik yakıt tüketimi sunuyor.

Nelson Racing Engines Camaro



2010 yılında SEMA Show sırasında tanıtılan bir Shelby GT500 modelinde parmağı olan Nelson Racing Engines şimdi de klasik bir Chevrolet Camaro'ya etkileyici bir performans kazandırmış.

Aslında sadece görünümü klasik kalan otomobilin jant ve lastiklerine bakıldığında amacı daha kolay anlaşılabiliyor. İç mekana geçildiğinde sportif yan destekli koltuklar, yeniden yapılandırılmış kapı içleri, sportif görünümlü direksiyon simidi, metal pedal seti ve yeni bir gösterge tablosuna sahip olan aracın ses sistemi de günümüz standartlarında.


Geleceğe dönük olan yanı kaputu altında olan otomobilin 9.4 litre hacimli motoru dışarıdan bakıldığında bile heyecan yaratıyor. Dev boyutlu iki turbo beslemeye sahip olan v8'in ürettiği güçse 2.000 beygir olarak açıklanıyor.

6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan aracın fren sisteminden akslarına, egzoz sisteminden direksiyonuna kadar her noktası yenilenmiş.

Mini Countryman


Mini'nin beş kapılı küçük SUV modeli Countryman, 2013 Dakar rallisine katılan kardeşini yollara çıkarıyor. Off-road paketiyle aracı daha sert araziye hazır hale getiren Mini motorlarda bir yeniliğe gitmemiş.


Mat siyah üzerine kırmızı gövde rengiyle dikkat çeken otomobilin üzerinde kullanılan grafikler de yarış aracından alınmış. Çamurluklarına ek paçalıklar yerleştirilen Countryman ön panjura eklenen sis farları, metalik gri renkli yan etekler, 18 inç çaplı jantları ve runflat lastikleriyle de farklılık yaratıyor. Yükseltilen süspansiyon sistemiyle de donatılan aracın iç mekanında daha dayanıklı paspaslar ve bagaj yükleme eşiği kaplaması bulunuyor.

Ford Focus WTCC Limited Edition


Ford, Focus modelinin Dünya Turing Otomobil Şampiyonası (WTCC) temalı versiyonunu tanıttı. Dış görünümünde önemli değişiklikler bulunan aracın motor performansı da artmış.

Gövdesi üzerinde bol bol grafik kullanılan aracın ön tamponu altına eklemeler yapılırken yan etekler genişletilmiş. 18 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin arkasında daha büyük bir spoiler, difüzör eklenmiş arka tampon ve egzoz sisteminin kromajlı çıkışı dikkat çekiyor.


İç mekanında WTCC logolu paspaslar, özel bagaj kaplaması ve karbon fiber görünümlü kaplamalarla farklılaşan araç Zetec S donanım seviyesi üzerine konumlandırılmış. Özel kapı eşik kaplamalarına da sahip olan otomobilin anahtarı da WTCC logolu.

Turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motoru Mountune Performance tarafından modifiye edilen Focus WTCC 202 beygir güç, 320 Nm tork üretebiliyor.

Kahn Land Rover Defender Harris Tweed Edition


Land Rover Defender'ı yeni bir görünüme kavuşturan firmalar arasına Kahn da katıldı. Henüz tek örnek olan Harris Tweed Edition efsanevi arazi aracını çok daha güçlü bir görünüme kavuşturmuş.


Genişletilmiş çamurluklar, yeni bir ön panjur, 18 inç çaplı jantlar, daha sportif görünümlü motor kaputu, yan hava çıkışları, karartılmış yan camlar, özel logolar ve beyaz stoplar gibi değişikliklere sahip olan aracın görünümü oldukça etkileyici.

İç mekanında sportif yan desteklere sahip koltuklar, deri ve yün döşemeler, piyano siyahı kaplamalar, metal pedal seti ve kırmızı renkli devir sayacı sunan bu Defender'ın kontrast dikiş iplikleri ve emniyet kemerlerinin rengi de kırmızı olarak seçilmiş.