25 Aralık 2009 Cuma

Protoscar Lampo2


İşte 2010 Cenevre otomobil fuarında yakından incelenebilecek olan elektrik motorlu bir roadster modeli.

2009 Cenevre otomobil fuarında tanıtılan Lampo konseptinden daha hafif ve daha aerodinamik olan otomobilde duruma göre birisi seçilebilen değişik şarj etme yöntemleri bulunuyor. Bu yöntemlerden birisi olan hızlı şarj, aracın menziline 100 km'lik mesafeyi sadece 10 dakikada katabiliyor.

İki elektrik motoruyla donatılmış olan otomobilin toplam güç çıkışı 354 beygir. 600 Nm tork üretebilen motorlar 200 km üzerinde bir menzil sunarken aracı 0'dan 100 km/s sürate 5 saniyede ulaştırabiliyorlar. Otomobilin maksimum süratiyse 200 km/s olarak açıklandı.

24 Aralık 2009 Perşembe

Cargraphic Audi R8


Alman modifikasyon firması Cargraphic, Audi R8 için küçük bir kit sunmaya başladı.

Araçta yapılan değişiklikler arasında büyük bir arka spoiler, 19 veya 20 inç çaplı jantlar, yenilenen egzoz çıkışı ve süspansiyon sistemi bulunmakta.

15 saniye içinde ön aks yüksekliğini 72 mm kadar artırabilen süspansiyon sistemi 50 km/s süratin üzerine çıkıldığında tekrar eski haline dönüyor. Bu opsiyonun araca kattığı ağırlıksa sadece 3 kg.

23 Aralık 2009 Çarşamba

Lotus Exige S Type 72


İşte Lotus'un, efsanevi Formula 1 otomobili 72'nin anısına piyasaya sürdüğü Exige S modeli.

Formula 1 tarihinin en başarılı otomobili olan 72, 1970-1975 yılları arasında toplam 20 yarış galibiyetiyle birlikte 3 markalar, 2 de pilotlar şampiyonluğu kazanmıştı. Siyah üzerine altın renkli süslemelerle dikkati çeken gövdesinde bulunan logolar, Formula 1 aracının gövdesine reklamları işleyen kişi tarafından boyanmış.

Spor paketini standart donanımında sunan aracın siyah renkli deriyle kaplı yarış koltuklarının üzerindeki dikişler ve "Type 72" logoları altın renkli iplikle dikilmiş. Siyah ve altın sarısı renkli hafifletilmiş jantları araca özelken ön tamponun tasarımı da standart modellerdekinden değişik.

Otomobilin Toyota'dan alınan 1.8 litre hacimli motoru kompresör besleme yardımıyla 218 beygir güç üretebilirken performans paketiyle bu güç 240 beygire çıkarılabiliyor. Standart haliyle 0'dan 100 km/s sürate 4.7 saniyede ulaşan 935 kg ağırlığındaki otomobilin maksimum sürati 233 km/s. Aracın 100 km mesafede ortalama yakıt tüketimiyse 8.5 litre olarak açıklandı.

Performans paketinde motor modifikasyonu haricinde daha güçlü frenler, tavanda daha geniş bir hava yarığı, çekiş ve kalkış kontrolleri sunulurken klima ve limitli kaymalı diferansiyel de opsiyonel donanımlar arasında bulunuyor.

Her otomobilin kokpitinde Lotus 72'nin kazandığı 20 yarıştan birinin plaketleri bulunurken aracın İngiltere pazarı için 20, Avrupa pazarı için 20, Japonya ve geriye kalan pazarlar için de sınırlı sayıda üretileceği açıklandı.

İngiltere'de 35.995 Sterlin karşılığında alınabilen otomobilin Avrupa'da vergisiz hali 40.332 Euro.

Kandi Coco


İşte Çin malı elektrikli otomobillerden birisi.

Smart Fortwo'yu andıran hatlarıyla bir eğlence aracı havasında olan otomobilin maksimum sürati sadece 40 km/s.

Pilleri yaklaşık 7 saatte dolan otomobilin maksimum menziliyse 100 km.

Bu aracın en çekici olduğu yerse A.B.D.'nin Oklahoma eyaleti. Tavsiye edilen satış fiyatı 10.599 Dolar olan otomobil 4.435 Dolar değerinde federal vergi indirimi ve 5.299 Dolar değerinde eyalet vergi indirimiyle beraber 865 Dolara sizin oluyor.

Benzinin neredeyse sudan ucuz olduğu A.B.D.'de devlet bu tür araçlara bu derece yardım etmekteyken ülkemizdeki vergi durumuysa düşündürücü.

MR Cardesign Black Performance


İşte Almanya merkezli modifikasyon şirketi MR Cardesign tarafından hazırlanmış olan bir Audi S3 modeli: Black Performance.

Dış görünüşünde küçük değişiklikler yapılan otomobilin yenilenen ve ayarlanabilen süspansiyon sistemiyle birlikte yüksekliği azaltılırken 19 inç çaplı jantlar ve karartılmış arka camlar dikkat çeken diğer detaylar.

Yenilenen intercooler, modifiye edilen hava girişleri, yenilenen elektronik kontrol ünitesi yazılımı ve egzoz sistemi sayesinde otomobilin turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 337 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor.

22 Aralık 2009 Salı

PPI Razor GTR


Alman modifikasyon firması PPI Automotive Design, Audi R8 temelli aracı Rasor GTR'ın, tamamı karbon fiberden üretilen bir gövdeye sahip versiyonunu üreteceğini açıkladı. 2009 Dubai Motor Show sırasında tanıtılan araç standart GTR modeliyle aynı motoru taşıyor.

Aşırı beslemeyle gücü 580 beygire, torkuysa 600 Nm'ye yükseltilen 4.2 litre hacimli v8 motorla donatılan otomobil standart versiyondan yaklaşık 250 kg daha hafif.

Araçta sunulan iki değişik karbon fiber gövde seçeneğinden ilkinde kapılar, tavan ve bagaj kapağı haricinde kalan yerler 35000 Euro karşılığında bu maddeden üretilirken gövdenin geri kalanını da karbon fiber yapmak için toplamda 50000 Euro gözden çıkarılması gerekiyor.

20 inç çaplı jantlarla donatılmış olan otomobilin fren sisteminde önde 380, arkadaysa 356 mm çaplı diskler kullanılmış. Genel olarak yüksekliği azaltılan aracın ön aksı istenildiğinde 45 mm'ye kadar yükseltilebilmekte.

Honda HSV-10 GT


Japon üretici Honda, yıllardır Super GT serisinde yarıştırdığı NSX modelinin yerine yeni bir otomobil koymaya hazırlanıyor.

İsminin açılımı "Honda Sports Velocity 10" olan otomobilde Super GT kuralları gereği 3.4 litre hacimli bir v8 motor kullanılıyor. Aracın ortasına yerleştirilen motorun ürettiği güç yaklaşık 500 beygir.

Gemballa Tornado GTS 750


Gemballa'nın GT 750 modelini standart Cayenne Turbo modeline fazla benzediği için sevmeyen müşterilerin artık endişelenmesine gerek yok! Alman modifikasyon firmasının tanıttığı yeni gövde kiti bu sorunun üstesinden rahatlıkla geliyor.

Dış görünümü neredeyse tamamen değişen aracın ön ve arka tamponları yenilenirken motor kaputu çok daha sportif görünümlü bir modelle değiştirilmiş. Farları ve stoplarının da tasarımı değiştirilen SUV yenilenen arka spoileri üzerinde 3 adet fren lambasına ev sahipliği yapmakta. Aynalarını Porsche 911 modellerinden alan otomobilin dört çıkışa sahip egzoz sistemi de yeni.

Genişletilen çamurluklarının önünde ve arkasında bulunan hava kanalları otomobilin sportif görünümüne katkıda bulunmalarının yanında fren ve motor soğutmasına da yardımcı oluyorlar.

İç mekanında dört adet tekli spor koltuk barındıran araçta çok ekranlı eğlence sistemi, karbon fiber eklemeler, deri ve Alcantara döşemeler gibi opsiyonel özellikler bulunmakta.

Gemballa mühendisleri, standart bir Cayenne Turbo modelinden 250 kg daha hafif olduğunu söyledikleri araçlarının motorunda da ciddi modifikasyonlar yapmışlar. 4.8 litre hacimli v8 motoru çift turbo besleme sayesinde 750 beygir güç, 1050 Nm tork üretebilen SUV 0'dan 100 km/s sürate 4.3 saniyede ulaşırken maksimum sürati 300 km/s'i aşıyor.

Aracın fren performansının önemini de kavramış olan Gemballa mühendisleri ön aksta 415, arkadaysa 380 mm çaplı fren diskleri ve önde 6, arkada 4 pistonlu kaliperler kullanmışlar.

Yol tutuşun iyileşmesi için 70 mm alçaltılan araçta 22 inç çaplı jantlar kullanılmış.

21 Aralık 2009 Pazartesi

Vandenbrink 599 GTO Ecurie GTX


Özel otomobil gövdeleri üretimiyle uğraşan Hollanda merkezli şirket Vandenbrink Design, bir süredir ürettiği ve Ferrari 599 GTB Fiorano temelleri üzerine geliştirdiği modeli GTO'nun yarış versiyonunu tanıttı.

Edo Competition ile ortaklaşa geliştirilen otomobilin öne ve arka tamponlarında bulunan difüzörler, arkada bulunan büyük spoiler ve slick lastikler pistlerin olmazsa olmazları arasında. İç mekanı da dayanıklılık yarışları için hazırlanmış olan otomobilde hangi motorun kullanılacağı ise henüz bildirilmedi.

Standart GTO modellerinde 650 beygir güç, 630 Nm tork üretebilen 6 litre hacimli bir v12 veya 750 beygir güç, 680 Nm tork üretebilen 6.3 litre hacimli bir v12 motor arasından seçim yapılabiliyor.

Gemballa MIG-U1


İşte Gemballa'nın, ilk örneğini Dubai bazlı Ilyas and Mustafa Galadari Group için ürettiği Ferrari Enzo temelli süperspor otomobili.

Aracın performansı hakkında henüz bir açıklama gelmemiş olsa da fotoğraflardan görülebildiği kadarıyla iç ve dış görünümde önemli değişiklikler var. Ön ve arka tampon tamamen yenilenirken ön tampona LED gündüz farları entegre edilmiş.

Tamamen yenilenen egzoz sisteminin 4 çıkışı, standart Enzo modellerinde olduğu gibi ikişerli olsalar da bu araçta her iki çıkış birbirinin üzerinde konumlandırılmış. Arkadan görünümü FXX modelini andıran otomobilde F40 ve F50 modellerinde olduğu gibi büyük bir spoiler kullanılmış. Tavanında, motor havalandırması olarak kullanılan ekstra bir hava girişi bulunan otomobilde genişletilen çamurlukların ön ve arkalarına ek hava giriş ve çıkışları eklenmiş.

İç mekanında kırmızı-siyah renkli deri ve Alcantara döşemeler dikkat çekerken orta konsolun üst kısmına büyük bir LCD ekran yerleştirilmiş.

BMW Z4 GT3


BMW'nin motorsporları departmanı M GmbH, GT3 kategorisinde yarışacak olan aracının teknik verilerini basına sızdırdı.

M3 modelinden alınan 4 litre hacimli v8 motoru, üzerinde yapılan modifikasyonların ardından yaklaşık 480 beygir güç üretebilmekte.

6 ileri vitesli sıralı şanzımanla donatılacak olan otomobilde ABS de bulunacak.

Aracın fiyatı henüz kesinleşmemiş olsa da yaklaşık 298.000 Euro gibi bir paradan söz ediliyor.

A.R.T. G Streetline


Alman modifikasyon firması A.R.T., 2009 Dubai Motor Show sırasında Mercedes G55 AMG temelleri üzerine geliştirdiği aracı G Streetline'ı tanıttı.

Oldukça dikkat çekici bir görünüme sahip olan aracın çamurlukları genişletilerek beyaz renkli ve 22 inç çaplı jantlarına yer açılmış. Bu genişlemeye uygun olarak marşpiyeler de dışarıya doğru uzarken ön ve arka tamponlar tamamen yenilenmiş. Her iki tamponda da bol bol LED aydınlatma kullanan A.R.T. ön tampona 6 adet sis farı eklemiş. Standart modelde kullanılan farları toplam 4 optikli Bi-Xenon farlarla değiştirilirken egzoz çıkışlarının sayısı da 6'ya yükselmiş.

İç mekanı da en az dışı kadar dikkat çekici olan SUV, 4 adet tekli koltuk ve neredeyse her noktada pembemsi kırmızı renge sahip deri döşeme sunuyor.

Aracın en çok gelişme kaydeden özelliğiyse motor performansı. Kompresör besleme yardımıyla 601 beygir güç, 800 Nm tork üretebilen 5.4 litre hacimli v8 motor sayesinde dev SUV 0'dan 100 km/s sürate 6.5 saniyede ulaşırken maksimum sürati 260 km/s'i buluyor.

20 Aralık 2009 Pazar

Ford Mustang GT


Aralık ayının başında, Mustang'in 4 litre hacimli v6 motorunun yerine gelecek olan 3.7 litre hacimli üniteyi tanıtan Ford 2010 Detroit otomobil fuarında da yeni v8 motorunu tanıtmaya hazırlanıyor.

İlerleme, v6 motorda olduğu kadar olmasa da v8 motorun 5 litrelik hacmi 80'li ve 90'lı yılların sevilen Mustang v8'ininkiyle aynı.

Motorun üretebildiği söylenen 412 beygirlik güç de rakipleri Chevrolet Camaro ve Dodge Challenger tarafından sunulan v8 motorların güçleri seviyesinde. Mustang'in rakiplerinden daha hafif olacağı ve aradaki güç farklılığını bu sayede amorti edeceği söyleniyor.

Motorun üretebildiği maksimum tork değerininse 542 Nm olacağı tahmin ediliyor.

Chevrolet Camaro SS Indianapolis 500 Pace Car


Indiana 500 organizasyonunda, bu yıl yarışa başlamadan önce izlenecek olan otomobil Chevrolet Camaro SS olacak.

Yeni renk seçeneklerinden turuncuya boyanmış olan otomobilde çift beyaz şerit ve daha şeffaf stop lambaları dikkat çekiyor.

İç mekana geçildiğinde beyaz şeritlerin buraya da uğradıkları görülürken ön koltuk kafalıklarında bulunan Indianapolis 500 logosu en dikkat çeken detaylardan.

Ön çamurlukların arkasında ve kapılarda da bu logo bulunurken 2010 yılından itibaren aksesuar olarak sunulacak olan yeni ön ızgara otomobilde şimdiden kullanılmakta.

Otomobilin tavanında uyarı lambalarının olmamasının nedeniyse bu ışıklandırmanın içeriye, arka camın üst kısmına yerleştirilmiş olması.

Aracın 400 beygir güç üretebilen 6.2 litre hacimli v8 motoruysa standart modelinkiyle aynı.