22 Haziran 2019 Cumartesi

BMW 8 Serisi Gran Coupé


BMW'nin 8 Serisi modellerine yeni bir gövde seçeneği eklendi. Gran Coupé ailesini genişleten yeni katılım sayesinde Alman markanın şık dört kapılı araçlarına bir yenisi eklenmiş oldu.


Ön ve arka kısımlarının görünümü iki kapılı kardeşlerine benzeyen otomobilin dört kapılı olması nedeniyle aks mesafesinde 20 cm artış yaşanmış. Boyu da bu araca göre 23 cm uzun olan model 3 cm genişleyip 5.5 cm yükselmiş. Geniş çamurlukları güçlü duruşa katkı sağlayan otomobilin tampon ve jant seçenekleri de donanıma göre değişiklik gösteriyor.


İç mekana geçildiğinde ön bölümde diğer 8 Serisi modellerinden alınan gösterge paneli ve orta konsol görülebilirken iki koltuğa sahip arka kısımda sabit kafalıklı koltuklar ve klima kumanda paneli dikkat çekiyor. 40:20:40 oranında katlanabilen arka koltuk sırtlıklarının arkasında coupé'ninkinden 20 litre daha büyük bir bagaj hacmi var.


Kaput altında da tanıdık motorlar bulunan otomobilin 3 litre hacimli, sıralı 6 silindirli motorlarından benzinli olanı 340 beygir güç, 500 Nm tork üretebilirken Diesel olan 320 beygir güç, 680 Nm tork üretebiliyor. 4.4 litre hacimli V8 üniteyse 530 beygir güç, 750 Nm tork üretebiliyor.

Peugeot 2008


Peugeot, 208'in ardından B segmentinde yer alan ikinci otomobilini de yeniledi. Bu sefer SUV modeli 2008'i yeni nesil tasarım diline kavuşturan Fransız üretici aracın elektrik motorlu seçeneğini de tanıttı.

Köşeli ve agresif hatlara sahip bir tasarımla tanıtılan araçta LED farlar ve geniş bir ön panjurun yanında dik yerleşimli gündüz aydınlatmaları, kontrast renkli tavan, dışarıya doğru çıkıntı yapan arka tampon ve 3008'inkini andıran stoplar görmek mümkün.


İç mekanda da yeni nesil Peugeot modellerinin tasarım özelliklerini sürdüren otomobilde dijital gösterge paneli, üst ve alt kısmı düzleştirilmiş küçük direksiyon simidi ve sürücüye dönük tasarlanmış geniş dokunmatik ekran bulunuyor. Focal ses sistemi 10 hoparlörlü.

Uzunluğu 14 cm artarak 4.3 metreye ulaşan 2008'in aks mesafesi 2.6 metre 1.7 metre genişlik ve 1.54 metre yükseklik sunan aracın bagaj hacmi 434 litre.


Kaputu altında kuzeni DS 3 Crossback'te yer alan üniteleri barındıracak olan otomobilin 1.2 litre hacimli benzinli motorunun 110, 130 ve 155 beygir güç üretebilen seçenekleri bulunurken 1.5 litre hacimli Diesel 100 ve 130 beygir üretebilen iki seçenek sunuyor.

e-2008 olarak adlandırılan araçtaysa 136 beygir güç üretebilen elektrik motoru görev yapıyor. 50 kWh kapasiteli bataryalarıyla 310 km menzil sunabilen otomobil 100 kW hızlı şarj istasyonunda yarım saatte %80 doluluğa ulaşabiliyor.

21 Haziran 2019 Cuma

Renault Triber


Renault, Hindistan'da ilginç bir araç tanıttı. Küçük boyutlarıyla dikkat çeken model büyük ailelerin kompakt aracı olarak pazarlanacak. Üstelik Dacia markası altında satılması halinde Avrupa pazarı bile modele sıcak bakabilir.

Önden bakıldığın şık bir görünüme sahip olduğu söylenebilecek modelin bu kısmı tam bir Renault olmuş. C sütununda alt bölümden bir çentik çıktığı göze çarparken siyah renkli plastik korumalar ve tavan rayları gözden kaçmıyor.


3.990 mm boya, 1.739 mm genişliğe ve 1.643 mm yüksekliğe sahip olan Triber, Captur'den daha küçük bir araç. 2.636 mm aks mesafesine sunan otomobilin boş ağırlığysa 1 tonun altında. Çıkıntı yapmayan bir tamponun kullanıldığı arka bölümse Ford EcoSport'u hatırlatıyor.

İç mekanda pek de sürpriz olmayan bir şekilde sade tasarım dili kullanan Renault yine de dijital gösterge paneli, çift renkli plastikler ve dokunmatik ekran gibi donanımlar sunmuş. 7 koltuklu olan modelin 84 litre hacmli bagajıysa 3. koltuk sırasının yokluğunda 625 litreye ulaşıyor.


Kaputu altında tek motor seçeneği sunan araç, 1 litre hacimli, 3 silindirli, 72 beygir güç, 96 Nm tork üretebilen üniteyle alınabiliyor. Bu motor, 5 ileri vitesli manuel veya otomatik şanzımanlarla satılıyor.

Kia Seltos


Kia'nın SUV modelleri arasına bir yenisi katıldı. SP konseptinin seri üretime geçen seçeneği olarak tanımlanabilecek model modern dış ve iç tasarımıyla olduğu kadar güçlü motor seçenekleriyle de dikkat çekiyor.

Genel olarak köşeli hatlara sahip olan otomobilde dik yerleşimli ön panjur ve LED farlar dikkat çekerken tamponun iki yanına alınan aydınlatmalar da gözlerden kaçmıyor. Çamurlukları çevresinde siyah renkli korumalar bulunan SUV kontrast renkli tavanla alınabiliyor.


Şık görünen tavan rayları ve yüzgeç antene de sahip olan modelde spoiler, karmaşık görünümlü LED stoplar ve sportif duran bir arka tampon kullanılmış. Ayrıca yan etekler de çift renge sahip olarak alınabiliyor.

İç mekanı geçtiğimiz günlerde sızan çizimlerle sergilenen otomobilde geniş bir dokunmatik ekran ve yine geniş bir alandan takip edilebilen head up display kullanılmış. Farklı renklerde alınabilen trim parçaları da bu bölüme renk katmış.


Kaputu altında tanıdık motorlar barındıran araçta 1.6 litre hacimli benzinli ve Diesel üniteler kullanılırken bazı pazarlar 2 litre hacimli, atmosferik emişli, benzinli üniteyi de görecek. Motorlar sırasıyla 177, 136 ve 150 beygir güç üretebiliyor ve 6 ileri tam otomatik, 7 ileri yarı otomatik veya CVT şanzımanlarla alınabiliyor.

18 Haziran 2019 Salı

Porsche 718 Cayman GT4 ve 718 Boxster Spyder


Porsche, 718 ailesini genişletiyor. Şimdiye kadar dört silindirli motorlarla üretilen yeni nesil modellerin yüksek performanslı seçeneklerinde özlenen bir ünite bulunuyor.

GT4, Dışarıdan bakıldığında, alt bölümüne splitter, yanlarınaysa perdeler eklenen ön tampon, 20 inç çaplı jantlar, büyük spoiler, difüzör ve arası açılan çift egzoz çıkışı gibi detaylardan tanınırken Spyder'da otomatik spoiler ve farklı bir arka kapak sunuluyor.


Clubsport paketiyle donatılabilen GT4, bu durumda takla kafesi, yangın söndürücü ve sürücü tarafında sunulan 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerine kavuşuyor. 30 mm alçaltılmış adaptif süspansiyon sistemiyse her iki modelin de standart donanımında.

İç mekanda büyük bir yenilik sunmayan araçlarda sportif koltuklar ve Alcantara döşemeler gibi donanımlar bulunuyor. Bilgi eğlence sistemi ve klima da opsiyonel olarak iptal edilebiliyor.


Kaputları altında 4 litre hacimli, 6 silindirli Boxer motorlara görev veren bu ikilide silindir sırası kapatma özelliği de bulunuyor. 420 beygir güç, 420 Nm tork ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 4.4 saniyede ulaşabilen ikiliden 718 Boxster Spyder 301, 718 Cayman GT4 ise 304 km/s maksimum sürate ulaşabiliyor.

17 Haziran 2019 Pazartesi

Renault ZOE


Renault, uzun süredir ürettiği küçük elektrikli modeli ZOE'yi makyajladı. Motor gücünden menzile kadar birçok noktasında geliştirmeler yapılan otomobilin iç mekanı da ciddi şekilde güncellenmiş.

Ön bölümde şık görünen LED farlara kavuşan aracın yeni ön tamponu da daha sportif bir görünüm sunuyor. Yeni gövde renkleri ve jant tasarımlarının haricinde arka bölümde de stopların iç desenlerinin değiştiği görülebiliyor.


Dış tasarımında ana hatları değişmeyen otomobilin içerisinde daha büyük farklılıklar var. Yeni nesil Clio'dan alınan parçalar arasında bulunan dijital gösterge paneli, dik yerleşime sahip dokunmatik ekran ve yuvarlak havalandırma kumandaları modeli daha şık hale getirmiş. Parça kalitesi de artan ZOE'de daha kısa bir vites topuzu ve elektronik el freni görev yapıyor.


Kaputu altında 135 beygir güç, 245 Nm tork üretebilen bir elektrik motoru yer alan otomobilin 52 kWh kapasiteli bataryaları 390 km menzil sunabiliyor. 7 kW standart şarj aletiyle pillerin sıfırdan dolması yaklaşık 9 buçuk saat sürüyor. 0'dan 100 km/s sürate 10 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse 140 km/s'te sınırlandırılmış.