21 Haziran 2019 Cuma

Kia Seltos


Kia'nın SUV modelleri arasına bir yenisi katıldı. SP konseptinin seri üretime geçen seçeneği olarak tanımlanabilecek model modern dış ve iç tasarımıyla olduğu kadar güçlü motor seçenekleriyle de dikkat çekiyor.

Genel olarak köşeli hatlara sahip olan otomobilde dik yerleşimli ön panjur ve LED farlar dikkat çekerken tamponun iki yanına alınan aydınlatmalar da gözlerden kaçmıyor. Çamurlukları çevresinde siyah renkli korumalar bulunan SUV kontrast renkli tavanla alınabiliyor.


Şık görünen tavan rayları ve yüzgeç antene de sahip olan modelde spoiler, karmaşık görünümlü LED stoplar ve sportif duran bir arka tampon kullanılmış. Ayrıca yan etekler de çift renge sahip olarak alınabiliyor.

İç mekanı geçtiğimiz günlerde sızan çizimlerle sergilenen otomobilde geniş bir dokunmatik ekran ve yine geniş bir alandan takip edilebilen head up display kullanılmış. Farklı renklerde alınabilen trim parçaları da bu bölüme renk katmış.


Kaputu altında tanıdık motorlar barındıran araçta 1.6 litre hacimli benzinli ve Diesel üniteler kullanılırken bazı pazarlar 2 litre hacimli, atmosferik emişli, benzinli üniteyi de görecek. Motorlar sırasıyla 177, 136 ve 150 beygir güç üretebiliyor ve 6 ileri tam otomatik, 7 ileri yarı otomatik veya CVT şanzımanlarla alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder