27 Mart 2014 Perşembe

Toyota TS040 HYBRID


Bu yıl Le Mans'da pistlerde göreceğimiz yarış araçları birer birer tanıtılıyor. Geçtiğimiz yıl kullanılan TS030 yerine geçecek olan otomobilin görünümünde olduğu kadar teknik verilerinde de farklılıklar bulunuyor.

LMP1 kategorisinde yer alan otomobilin ana hatları değişmese de ön kısmında farların yer aldığı bölüm çok daha dik bir görünüme kavuşmuş. Alt bölümde de daha büyük bir splitter kullanılırken deflektörler de uzamış.


3.7 litre hacimli v8 motoru, geçtiğimiz yıl kullanılan 3.4 litre hacimli üniteden daha az güç üretse de 520 beygirle yine de zayıf değil. 2013 yılına göre %25 daha düşük yakıt tüketimini öngören düzenlemeler sonrasında elektrik motorunun gücüyse 480 beygire ulaşmış. Karma gücü 1.000 beygiri bulan TS040 aynı zamanda dört tekerlekten çekişli.

7 numaralı aracı Alex Wurz, Stéphane Sarrazin ve Kazuki Nakajima'ya emanet eden Toyota 8 numaralı otomobiliyse Anthony Davidson, Nicolas Lapierre ve Sébastien Buemi'ye vermiş.

26 Mart 2014 Çarşamba

BMW 2 Serisi Active Tourer M Sport


BMW'nin resmi tanıtımını geçtiğimiz ay yaptığı 2 Serisi Active Tourer sportif görünümlü M Sport paketiyle de donatıldı. Henüz motor seçenekleri için modifikasyon sunulmasa da yürüyen aksamda ufak değişiklikler var.


Çok daha dinamik bir tasarıma sahip olan ön tampon, siyaha boyanan krom süslemeler, daha geniş yan etekler, koyu renkli, 17 ve 18 inç çaplı jant seçenekleri ve farklı bir arka tamponla donatılan otomobilin süspansiyon sistemi 10 mm alçaltılmış.

İç mekanda da M Sport paketli diğer modellerde görülen farklılıklar dikkat çekiyor. Yan destekleri yükseltilmiş koltuklar, Alcantara döşeme, karbon fiber görünümlü kaplamalar, ince kollara sahip direksiyon simidi, farklı vites topuzu, M logolu metal ayak desteği ve yine M logolu kapı eşik kaplaması standart donanıma eklenmiş.

Hyundai Sonata


Güney Kore merkezli üretici Hyundai'nin değişimi devam ediyor. Genel tasarım anlayışı giderek daha köşeli olan markanın büyük sedan modellerinden Genesis'in geçtiğimiz yıl tanıtılmasının ardından şimdi sıra Sonata'da.

Kardeş firma Kia'nın Optima modelini andıran bir yüze sahip olan yeni nesil Sonata'da altıgen panjur, xenon farlar, LED sinyal ve gündüz farlarıyla kromajlı sis farı çerçeveleri dikkat çekiyor. 16, 17 ve 18 inç çaplı jant seçeneklerine sahip olan aracın arka kısmında LED stoplar ve kısa bagaj kapağı gözlerden kaçmıyor. Günümüzde dinamik bir görünüme sahip olması istenen hemen hemen bütün otomobillerde kullanılan arkaya doğru açı alan tavan Sonata'da da görev yapıyor.


İç mekanında da büyük değişiklikler olan otomobilin büyük kısmı ekrandan oluşan gösterge paneli, köşeli tasarıma sahip dört kollu direksiyon simidi ve geniş orta konsol şık bir görünüm sergilerken ahşap kaplama ve deri döşemeler üst sınıf havasını pekiştiriyor. Bu arada orta konsolun üzerinde yer alan havalandırma ızgaraları ve büyük dokunmatik ekranın Seat León'u hatırlatması da ilginç.


4.855 mm boya, 1.865 mm genişliğe ve 1.475 mm yüksekliğe sahip olan yeni nesil Sonata'nın aks mesafesi 2.805 mm olarak açıklanırken bagaj hacmi 510 litre.

Kore pazarında 2 ve 2.4 litre hacimli benzinli motorlarla satılacağı açıklanan otomobilin Avrupa'da turbo Diesel üniteye de sahip olması bekleniyor. Asya pazarında araçta 6 ileri vitesli manuel ve otomatik şanzımanlar kullanılacak.

24 Mart 2014 Pazartesi

BRABUS CLA45 AMG


Mercedes'in şık modellerinden CLA için geliştirdiği sade görünümlü kiti geçtiğimiz yıl tanıtan BRABUS bu sene de ailenin en güçlü versiyonu için hazırladığı parçaları tanıttı.


B logolu ön panjur, yan aynalar ve 19 inç çaplı jantlar üzerinde görülebilen kırmızı renkli süslemeler modifiye edilen fren sisteminin kaliperlerinde de dikkatlerden kaçmıyor. Biri bagaj kapağı diğeriyse arka camın üzerine yerleştirilen iki ince spoiler haricinde dış görünümde farklılık yok.

İç mekanda BRABUS armalı pedal seti, paspaslar ve kapı eşik kaplamaları gibi aksesuarlar sunulurken turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorun gücü 400 beygire yükseltilmiş. 500 Nm tork üretebilen ünite aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresini 4.4 saniyeye indirmiş.

23 Mart 2014 Pazar

PRIOR BMW 6 Serisi


Hatırlarsanız 2012 yılında PRIOR Design BMW'nin şık modeli 6 Serisi Coupé için geliştirdiği görünüm kitini tanıtmıştı. Oldukça sade olarak nitelenebilecek parçaların ardından daha iddialı tasarıma sahip bir kit daha müşterilerin beğenisine sunuldu.

Genişletilmiş çamurluklarla daha ilk bakışta dikkatleri üzerine çeken pakette daha dinamik görünüme sahip tamponlar, ön tamponun yanlarına eklenmiş deflektörler, kaput üzerinde açılmış ek hava çıkışları, daha geniş yan etekler, spoiler, hava çıkışlarına sahip arka tampon ve difüzör yer alıyor.





Süspansiyon modifikasyonuyla birlikte dörtlü çıkışa sahip egzoz sistemi ve 22 inç çaplı jantlar da donanıma eklenebilirken aynı kit Convertible ve GranCoupé versiyonlarında da alınabiliyor.


İç mekanda kullanılan baklava desenli deri döşemeler ve her noktada görülebilen Alcantara farklı bir görünüm yaratırken çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motorun gücü 660 beygire, torkuysa 820 Nm'ye ulaşmış.