13 Şubat 2010 Cumartesi

Proton Hybrid Concept


Italdesign-Giugiaro 2010 Cenevre otomobil fuarına iyi hazırlanmış gibi görünüyor. Alfa Romeo 159 bazlı bir tasarım çalışması sergileyeceği bilinen firmanın ikinci çalışmasıysa Malezya merkezli üretici Proton için yaptığı Hybrid Concept olacak.

Fütüristik bir görünüme sahip olan küçük hatchback 3.550 mm uzunluğa, beş kapıya ve dört adet tekli koltuğa sahip.

Hyundai i-flow


Hyundai, tanıtımını 2010 Cenevre otomobil fuarında yapacağı sedan modelinin eskizlerini basınla paylaştı.

Gelecekte piyasaya çıkacak D-segmenti sedanın tasarım detaylarına sahip olduğu bildirilen aracın cam tavanında fotovoltaik hücreler bulunuyor.

Sırf bu özelliğiyle bile kardeş firma Kia'nın Ray konseptine benzeyen aracın büyük ihtimalle bir hibrit olması bekleniyor.

BMW M3 Competition Package


Gelişini iki hafta önce yaptığım haberde duyurduğum Competition Package resmi olarak tanıtıldı.

M3'ün coupé ve sedan kasa seçeneklerinde sunulacak olan paket dahilinde ön tampon altında iki parçalı karbon fiber splitter bulunurken bagaj kapağının üzerinde, yine karbon fiberden üretilen bir spoiler eklenmiş.

19 inç çaplı jantları füme renkli olan aracın süspansiyon sistemi 10 mm alçaltılırken elektronik yardımcılar baştan programlanarak daha sportif bir sürüş için ayarlanmışlar.

Bu donanım paketinin yanında BMW, bütün M3 modellerinde Start-Stop sisteminin standart olacağını duyurdu. Ortalamada %8'e varan yakıt tasarrufu sağlayacağı söylenen sistem hem manüel hem de yarı otomatik şanzımanla donatılmış modellerde bulunacak. 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla donatılan sedan ve coupé modeller 100 km mesafede ortalama 11.2 litre yakıt harcarlarken 6 ileri vitesli manuel şanzımanla tüketim 12.4 litreye çıkıyor. Convertible modelinin ortalama yakıt tüketim değerleriyse 11.5 (Yarı otomatik şanzıman) ile 12.7 (Manuel şanzıman) litre olarak açıklandı.

Lotus T127


Formula 1'e 2010 yılında geri dönen Lotus da yeni otomobilini tanıttı. Mike Gascoyne'un takımı, nostaljik renklere boyadığı aracıyla yeni takımların en dikkat çekicisi.

Pilotlar Jarno Trulli ve Heikki Kovalainen ile birlikte tanıtılan otomobil diğer yeni takımlar gibi Cosworth motoru kullanıyor. Tasarımında ince burun kısmı dikkat çeken aracın arka kısmında birçok takımın kullandığı yüzgeç şekli yerine daha alışıldık bir kambur kullanılmış.

Cuma günü Londra'da, Royal Horticultural Hall'da tanıtılan aracın ilk resmi test sürüşü de Silverstone pistinde üçüncü pilot Fairuz Fauzy tarafından yapıldı.

Toyota Vanguard


Toyota'nın RAV4 modeli, satıldığı pazara göre kısa veya uzun seçeneklere sahip olan bir model. Japonya pazarındaysa her iki versiyonu da sunan Toyota uzun versiyona Vanguard ismini veriyor.

2010 yılında makyajlanarak tasarım olarak diğer modelden uzaklaştırılan aracın ön ızgara ve farları yenilenirken farlar ve stoplar da tasarımı değişen parçalar arasında. Tamponları hafifçe makyajlanan SUV yeni jant seçenekleriyle daha taze bir görünüme kavuşmuş.

İç mekana geçildiğindeyse eskisiyle bir fark görebilmek mümkün değil. Yeni döşeme renkleri ve kaplama malzemeleri bu kısımdaki yegane değişiklikler.

Motor seçeneklerinden 2.4 litre hacimli oranı artık daha ekonomik bir üniteyken 3.5 litre hacimli v6 motor sadece dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte alınabilmekte.

Jaguar XF Diesel S


Jaguar, XF serisinin en güçlü turbo Diesel modelini hafifçe makyajladı.

Ön tamponunun şekli değiştirilen otomobilde artık LED gündüz farları standart olarak sunuluyor. Izgarasının orta kısmı siyaha boyanan aracın bu özelliği XF-R modeline gönderme yapıyor.

İç mekana geçildiğinde yan destekleri yükseltilmiş sportif koltuklar ve piyano siyahı kaplamalar dikkat çekiyor.

Aerodynamic et Dynamics adında iki paketle alınabilen aracın ikinci paketinde Adaptative Dynamics adlı ayarlanabilir süspansiyon sistemi sunuluyor.

Aracın 275 beygir güç, 600 Nm tork üretebilen 3 litre hacimli v6 motorundaysa bir değişiklik yapılmamış.

Honda


Bir geri çağırma haberi de Honda'nın A.B.D. ayağından geldi. 2008 yılında, 2001 model yılında üretilmiş 4.000 adet Accord ve Civic modelini geri çağıran Honda, sorunun sanılandan daha geniş bir araç parkına yayıldığının düşünülmesi üzerine operasyonu 440.000 aracı kapsayacak biçimde tekrarlanmıştı.

2001 ve 2002 model yıllarında üretilen Accord ve Civic ile 2002 model Acura TL modellerini kapsayan ikinci geri çağırma vakasının da suçlusu hatalı hava yastığı fünyesi. Bazı araçlarda gereğinden daha şiddetli bir patlamaya sebebiyet veren sistem uç durumlarda metal parçaların hava yastığını delerek yaralanmalara sebep olmasına yol açabiliyor.

Bu geri çağırma operasyonunun ardından çağırılmamış bazı araçlarda aynı sorunun görünmesi üzerine kapsam daha da genişletildi. Bu sefer 378.758 Accord, Civic, Odyssey ve CR-V modelini geri çağıran Honda ayrıca bazı 2002 model Acura TL modellerini de operasyona dahil edeceğini açıkladı.

Rolls-Royce Bespoke Yas Eagle



Rolls Royce'un kişiselleştirme merkezi Bespoke, sadece Abu Dhabi'de satılacak olan özel bir kolleksiyonu tanıttı.

Phantom ve Drophead Coupé modelleri için sunulan bu özel seri beyaz ve lacivert renklere boyanmış çift renkli gövdeyle kolayca tanınabiliyor. Dış mekanda daha az dikkat çeken noktalarsa krom kaplı aksamın daha çok yerde kullanılması.

İç mekana geçildiğinde lacivert ve kırmızı renklerin kombinasyonuyla karşılaşan yolculara en kaliteli ahşap ve krom kaplamalar da eşlik ediyor.

Citroën DS High Rider


Citroën, 2010 Cenevre otomobil fuarında sergileyeceği 3 kapılı hatchback konsepti DS High Rider'ı tanıttı. Seri üretimde DS4 adını alması beklenen otomobil güçlü görünümüyle dikkat çekiyor.

Yüksek yapısı ve güçlü yan çizgisiyle heybetli duran aracın oldukça yüksekte bulunan ön ve arka camları görüş sıkıntısı yaratacak gibi görünseler de yan camlarda sunulan alan son yıllarda bu tip araçlarda sunulandan fazla.

Ön yüzü DS3 ve C5 modellerini andıran otomobilin büyük jantları ve arka tampona entegre edilmiş çift egzoz çıkışı performansı ön plana çıkaran detaylar.

Chevrolet Silverado Heavy Duty


Chevrolet'nin büyük pick up modeli Silverado'nun en ağır iş şartları için üretilen Heavy Duty modelleri yenilendi.

Daha sağlam temeller üzerine oturtulan araçların ön tampon ve ön ızgaraları makyaj görürken kaputun da şekli değiştirilmiş.

Hem 6 litre hacimli v8 benzinli hem de 6.6 litre hacimli turbo Diesel motor seçeneği güçlenen araçlarda 6 ileri vitesli otomatik şanzıman kullanılmakta.

Beşinci tekerlekle 9.072 kilogramlık çekme kapasitesi sunan turbo Diesel modelin kancayla çekebildiği yükse 7.272 kg. Aynı modelin 2.873 kg'lık yükleme kapasitesi de bir kamyonunkini aratmıyor.

Daha çok yükle performansın etkilenmemesi için daha rijit bir temele sahip olan araçların fren sisteminde görev yapan disklerin de çapları büyütülerek 355 mm'ye ulaşmış. 20 inç çaplı jantların kullanıldığı araçlarda egzoz freni de sunulmakta.

Subaru Impreza WRX STI Cosworth


80 ve 90'lı yıllarda piyasaya sürülen Ford Sierra Cosworth ve Escort Cosworth modellerini hatırlayanları heyecanlandıracak bir haber geliyor.

Ünlü İngiliz motor üreticisi Cosworth Subaru ile ortak Impreza modelleri üretmeye hazırlanıyor. Mitsubishi Lancer Evolution X serisinin FQ modelleriyle daha iyi rekabet edebilmek için gidilen iş birliğinin meyvelerini 2010 Cenevre otomobil fuarında göreceğiz.

12 Şubat 2010 Cuma

Citroën C4 Picasso ve Grand C4 Picasso Airplay


Renault'nun Scénic ailesine Alyum donanımını katmasının üzerinde bir hafta geçmeden bir diğer Fransız üretici Citroën küçük MPV ailesine Airplay adında yeni bir donanım ekledi.

C3, C4 ve C8 modellerinde bir süredir sunulmakta olan bu donanım kapsamında panoramik ön cam, çift bölgeli elektronik klima, elektronik el freni, hız sabitleme sistemi, yükseklik ve derinlik ayarlı, sabit göbekli direksiyon simidi, MP3 ve CD çalabilen 6 hoparlörlü ses sistemi, far ve silecek sensörleri, akıllı patinaj kontrol sistemi, ESP, sis farları ile ön, yan ve perde hava yastıkları standart olarak sunuluyor.

Her iki kasa seçeneğinde de 110 beygir güç üreten, 1.6 litre hacimli turbo Diesel motor seçeneği sunulurken 120 beygir güç üretebilen 1.6 litre hacimli benzinli motor sadece Grand C4 Picasso'da bulunuyor. Turbo Diesel motor manüel veya yarı otomatik şanzımanla birlikte alınabilirken serinin başlangıç fiyatı Fransa'da 22.250 Euro olarak açıklandı.

Volkswagen


Geri çağırma sırası şimdi de Volkswagen'de. Alman üretici, Brezilya'da ürettiği Novo Gol ve Voyage modellerinden toplam 193.620 adedini geri çağırdı.

Geri çağırmanın nedenini yetersiz yağlanmış bir rulman olarak açıklayan Volkswagen yetkilileri bu rulmanın ses yapabileceğini, hatta zamanla tekerleği bloke edebileceğini belirtiyorlar. Bazı uç durumlardaysa bu arıza tekerleğin yerinden çıkmasına kadar uzayabiliyor.

"Önleyici" bir geri çağırma olarak tanımlanan olay sırasında aracın servis süresi ortalama 90 dakika olarak öngörülüyor.

Toyota Avalon


Şu sıralar başı geri çağırma olaylarıyla dertte olan Toyota, yeni model tanıtımlarını unutmamışa benziyor. 2010 Chicago otomobil fuarında makyajlı yüzüyle karşımıza çıkan büyük sedan Avalon, geri çağırmaların resmileşmesinin ardından tanıtılan ilk yeni model.

Ön yüzünin görünümü Camry ile Venza'nın bir karışımı gibi duran aracın arka kısmıyla Lexus GS serisi modellerini andırmakta. İç mekanında da ufak rötuşlar yapılan aracın donanımı da zenginleştirilmiş.

Aracın sahip olduğu 3.5 litre hacimli v6 motor 268 beygir güç, 337 Nm tork üretebiliyor. Ortalama yakıt tüketimi 10.2 litre/100 km olarak açıklanan araç 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla satılıyor.

MTM Volkswagen Golf GTI


MTM, daha önceden 270 beygir güç üreten modellerini tanıttığı Golf GTI'ı daha da güçlendirdiğini açıkladı.

Dış görünüşü sadeliğini koruyan otomobilde kullanılan 19 inç çaplı jantlar modifiye edilen fren sisteminin ön aksta sahip olduğu 380 mm çaplı diskleri çevreliyor.

Yeniden programlanan bir elektronik kontrol ünitesi, yeni bir turbo ve yine yeni bir egzoz sistemine sahip olan aracın 2 litre hacimli motoru 310 beygir güç, 410 Nm tork üretebiliyor.

Yol tutuşun iyileştirilmesi amacıyla 30 mm alçaltılan aracın maksimum sürati 270 km/s olarak açıklanırken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 5.7 saniye olarak duyuruldu.

Hennessey VelociRaptor 500


A.B.D. merkezli modifikasyon şirketi Hennessey Performance, Ford'un dikkat çekici pick up modeli F-150 SVT Raptor için geliştirdiği modifikasyon kitini tanıttı.

Görünümünde bir değişiklik yapılmayan aracın 5.4 litre hacimli v8 motorunun elektronik kontrol ünitesi yeniden programlanırken yeni hava filtreleri ve bir kompresör besleme donanıma eklenmiş. Yakıt enjektörlerinin de modifiye edilmesinin ardından motor 501 beygir güç, 705 Nm tork üretir hale gelmiş. Bu motorla araç 0'dan 60 mil/s sürate (96 km/s) 5.6 saniyede ulaşabiliyor.

Kia Ray


Kia, üç hafta önce eskizleri yayınlanan hibrit konsepti Ray'i 2010 Chicago otomobil fuarında tanıttı.

Yuvarlak hatlı ve fütüristik bir tasarıma sahip olan otomobilin 0.25 Cx olarak açıklanan hava sürtünme katsayısı etkileyici bir rakam. 4.4 metre uzunluğa ve 1.85 metre genişliğe sahip olan otomobilde yuvarlanma direnci düşük lastikler kullanılmış.

İç tasarımı da dışı kadar fütüristik olan otomobilde ferahlık hissinin artırılması için beyaz kumandalar ve kaplamalar tercih edilmiş. Geri dönüşümlü malzemelerden üretilmiş iç mekanda bulunan koltuklar havada asılı duruyorlarmış gibi görünürken göstergelerin tamamı dijital olarak tasarlanmış.

2.7 metrelik aks mesafesiyle birlikte devamlı değişken oranlı şanzımanını (CVT) ve pillerini Hyundai'nin Blue Will modeliyle paylaşan otomobilde kullanılan 1.4 litre hacimli GDI motor 153 beygir güç üretebilirken elektrikli motorun gücü 106 beygir.

80 km mesafeye kadar sadece elektrik motorunu kullanarak ilerleyebilen aracın 100 km mesafede ortalama yakıt tüketimi 1.4 litre olarak açıklandı. Menzili rahatça 1200 km'nin üzerine çıkabilen aracın cam tavanında bulunan fotovoltaik hücreler iç mekanda bulunan bazı kontroller için enerji sağlamakta kullanılıyor.

Porsche 911 GT3 R Hybrid


Konu 911 modelinden açıldığında Porsche'nin tutucu yanını görmemek mümkün değil. 50 yıldır dış tasarımının ana hatları aynı kalan otomobil hala arkaya yerleştirilmiş Boxer motor konseptini kullanıyor. Fakat bu tutucu yaklaşım değişmek üzere zira Porsche, 2010 yılında düzenlenecek olan Nürburgring 24 saat yarışlarına hibrit motorlu bir 911 GT3 R ile katılacağını duyurdu.

Bu şok edici haberin ardından otomobili incelemeye başladığımızda aracın tahmin edildiğinden çok daha yenilikçi olduğunu görüyoruz. Konvansiyonel hibrit modellerde görmeye alıştığımız piller yerine bu araçta, ön yolcu koltuğu yerine yerleştirilen ve Williams Hybrid Power tarafından geliştirilen bir tekerlek bulunmakta. Fren yapıldığında ortaya çıkan eylemsizlikle 40.000 d/d'ya kadar dönebilen bu tekerlek istendiğinde elektrik motorları için gereken elektriği sağlıyor.

480 beygir güç üretebilen benzinli motora ek olarak 163 beygir güç üretebilen elektrik motorlarıyla donatılmış olan otomobil bu motorları, geçme ve daha çabuk hızlanma amacıyla 8 saniyeye kadar bir süre kullanabiliyor.

KERS'in Formula 1 pistleri dışında ilk uygulaması olan bu araç 2010 Cenevre otomobil fuarında tanıtılacak.

Honda Odyssey Concept


Honda, 2010 yılının yaz aylarında satışa sunmayı planladığı yeni Odyssey'nin konsept versiyonunu 2010 Chicago otomobil fuarında sergiledi.

Köşeli fakat sportif bir tasarıma sahip olduğu görülen MPV'nin boyu 5.15 metreyken genişlik ve yüksekliği sırasıyla 1.99 ve 1.73 metre. Aracın iç mekanı hakkında detaylar verilmezken güncel Odyssey modellerinde olduğu gibi versiyonuna göre 7 veya 8 kişilik bir hacim sunulacağını söyleyebiliriz.

Kullanılacak motor da açıklamalarda yer almazken güncel modelin motorundan daha ekonomik bir v6'nın (3.5 veya 3.7 litre hacimli) kaput altında görev yapacağı tahmin edilebilir.

RB06


Valencia'da yapılan testleri pas geçen Red Bull Racing, 2010 sezonunda Formula 1'de yarıştıracağı aracını Jerez pistinde tanıttı.

Yenilenen ön spoiler tasarımı ile birlikte diğer takımların da çoğunun kullandığı balık yüzgeci şekilli parça bu araçta arka spoiler alt kısmına kadar uzanmakta.

2009 sezonunda olduğu gibi motorunu Renault'dan alacak olan takımın pilotlarıysa Sebastian Vettel ve Mark Webber olacak.

Volkswagen Touareg



Volkswagen, büyük SUV modelini kapsamlı bir makyaj operasyonuna soktu. Görünümü, Volkswagen ailesinin diğer modellerininkine yaklaştırılan aracın motor seçeneklerinde de yenilikler var.

Ön kısımdan bakıldığında hormonlu bir Polo veya Golf gibi görünen aracın bu kısmının tamamı makyajlı. Küçülen yan aynalarla beraber genişleyen çamurluklar aracın yan görünümünü güçlendirirken arkada yeni egzoz çıkışları ve yeni tasarım stoplar gibi nispeten küçük yenilikler bulunuyor.

İç mekanındaki değişimi daha belirgin olan aracın orta konsolu, artık yolcu ve sürücüye daha yakın konumlandırılmış havalandırma ızgaraları nedeniyle daha dar. Direksiyon tasarımı da daha sportif hale getirilen SUV, ileri-geri kaydırılabilen ve sırtlıklarının eğimi değiştirilebilen arka koltuklara da sahip.

Bütün versiyonlarında Start&Stop ve fren enerjisi geri kazanım sistemi bulunan aracın ağırlığı da ortalama 200 kg azaltılmış. Yine bütün versiyonları 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılacak olan SUV eşdeğer motora sahip eski versiyonlarına göre ortalama %20 yakıt tasarrufu sağlıyor.

İlk etapta satışa sunulacak olan motor seçenekleri 3 litre hacimli FSI ve TDI modeller olacaklar. Sırasıyla 280 ve 240 beygir güç üretebilen motorları 340 beygir güç üretebilen v8 TDI ve Hybrid (TSI + E) izleyecek.

Büyük ilgi göreceğine inanılan hibrit modelin turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli v6 motoru Audi'nin S4 ve S5 Sportback modelinde kullanılmakta. 333 beygir güç üretebilen bu motor 52 beygir gücündeki elektrik motoruyla beraber karma kullanımda 379 beygir güç üretebiliyor. 0'dan 100 km/s'e hızlanması sadece 6.5 saniye süren bu modelin maksimum sürati de 240 km/s. 100 km mesafede ortalama yakıt tüketimi 8.2 litre olarak açıklanan aracın CO2 salınım miktarıysa 193 g/km.

Ford Edge Sport


2010 Chicago otomobil fuarında yenilenen Edge modelini tanıtan Ford, aynı fuar sırasında bu modelin en sportif versiyonu olan Edge Sport'u da sergiledi.

Ön tamponun altına eklenen küçük splitter, yan etekler, 22 inç çaplı jantlar, siyah cam çerçeveleri ve arka tamponun altına eklenen difüzörle tasarımı diğer modellerden ayrılan aracın süspansiyon sistemi de daha sert ayalı.

Lincoln MKX ile birlikte Ford'un Mustang modelinde de kullanılan 3.7 litre hacimli v6 motoru 305 beygir güç üretebilen crossover dört tekerlekten çekiş sistemiyle alınabiliyor.

Ford Edge


Kardeş marka Lincoln'ün MKX modelini makyajlamasının ardından Ford da kendi crossover modeli olan Edge'i geniş bir makyaj operasyonuna soktu. 2010 Chicago otomobil fuarında tanıtılan aracın motor seçenekleri de tamamen yenilenmiş.

Ön yüzü baştan yaratılıp Kuzey Amerika kıtasında satılan diğer Ford modellerine benzetilen aracın arka kısmındaysa makyaj biraz daha az hissediliyor. Bagaj kapağı ve arka tamponunda rötuşlar yapılan otomobilin stop lambalarının da iç tasarımları değişmiş. Standart modellerinde 18, 19 ve 20 inç çaplı jantlar sunan otomobilin şişkin çamurlukları da güçlü görünüme katkıda bulunuyor.

İç mekanı adeta baştan yaratılan araçta orta konsolun büyük kısmını MyFord Touch ekranı kaplarken yenilenen gösterge tablosunda analog görünümlü dijital devir saati dikkat çekiyor. Ses sisteminden telefon aramalarına kadar kontrol ettiği her fonksiyonun ismini algılayabilen MyFord Touch sisteminin yanında mesafe kontrollü hız sabitleme sistemi ve çocuklar için aracın ses seviyesini ve maksimum süratini sınırlayabilen MyKey sistemi sunulmaya başlanan yenilikler arasında.

Motor seçeneklerine baktığımızda ilk olarak 3.5 litre hacimli v6 motorun modifiye edilerek gücünün 285 beygire çıktığını görüyoruz. Tamamen yeni bir seçenek olan turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli üniteyi Ford'un Avrupa'da satılan modelleri S-Max ve Galaxy'den tanıyoruz. Yeni Volvo S60'ta da kullanılacağı açıklanan motorun verileri açıklanmasa da diğer araçlarda 203 beygir güç, 300 Nm tork üretebildiğini biliyoruz.

Nissan Juke


Nissan, önce Qazana, daha sonra da Juke konsept olarak tanıttığı kompakt crossover modelinin seri üretim versiyonlarını 2010 Cenevre otomobil fuarında sergileyecek.

Oldukça orijinal bir tasarıma sahip olsa da güzel diyemeyeceğim bir tasarıma sahip olan aracın boyu 4.13 metreyken genişliği 1.76 metre. 1.57 metre yükseklik sunan aracın aks mesafesi 2.53 metre olarak açıklanırken bagaj kapasitesi 251 litre.

Kaslı çamurluklar, 370Z modelinin stop lambalarını andıran stoplar, 17 inç çaplı jantlar ve c sütununa saklanmış arka kapı kollarıyla güzel göndermeler yapan aracın iç mekan tasarımı da sıkıcılığı yenmeyi başarabiliyor. Şaft tünelinin ön koltuklar arasında kalan kısmı gövde rengine boyanırken aynı işlem cam kumandalarının bulunduğu alanlar için de yapılmış. Kapı içleri ve koltuklar üzerinde de gövde rengi döşeme parçaları bulunuyor.

Aracı iki ve dört tekerlekten çekişli olarak sunacağını açıklayan Nissan üç adet motor seçeneğini seçenekler arasına katmış. Benzinli motorlardan güçsüz olanı 117 beygir güç üretebilen 1.6 litre hacimli model. Sadece iki tekerlekten çekişli olarak sunulacak olan aracın ardından 110 beygir güç üretebilen, 1.5 litre hacimli turbo Diesel ünite seçeneklere eklenecek.

En güçlü motor seçeneği olarak tamamen yeni bir ünite kullanacak olan Nissan, turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli benzinli motorun 190 beygir güç, 240 Nm tork üreteceğini açıkladı. Manuel ve sürekli değişken oranlı şanzımanla (CVT) satılacak olan araçta dört tekerlekten çekiş sistemi de bulunacak.

Nissan yetkilileri Juke'un, 2010 yılının ikinci yarısında piyasada olacağını da açıkladılar.

Chevrolet Suburban 75th Anniversary Diamond Edition


Chevrolet, dev SUV modeli Suburban'ın 75. yaş gününü kutlamak amacıyla sınırlı üretim bir modeli piyasaya sunuyor. 2010 Chicago otomobil fuarında tanıtılan araçtan toplam 2.570 adet üretilecek.

LTZ donanım seviyesini temel alan araç iki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabildiği gibi 5.3 veya 6 litre hacimli v8 motor seçeneklerine de sahip.

Sadece "White Diamond" adlı beyaz renkte alınabilen aracın iç döşemeleri de bej renkli. Yeni tavan rayları, 20 inç çaplı krom kaplama jantlar ve "75th Anniversary" logolarıyla dikkat çeken otomobilin kapı eşikleri, direksiyonu ve koltuklarının üzerinde de aynı logo bulunuyor.

Araçta ayrıca derinlik ayarına sahip pedallar, geri görüş kamerası, navigasyon sistemi, ısıtmalı ve havalandırmalı deri koltuklarla Bluetooth bağlantısı standart olarak sunuluyor.

11 Şubat 2010 Perşembe

Hennessey Cadillac CTS-V


Cadillac'ın A.B.D. pazarında sunduğu en küçük sedan olan CTS'in en güçlü versiyonu CTS-V'ye yine Amerika kıtasından doping geldi.

Daha güçlü görünüm sunan çıkıntılı bir motor kaputu ve çapları büyüyen jantlar haricinde sahip olduğu potansiyeli dışarıya vurmayan otomobilde kullanılan 6.2 litre hacimli v8 motor kompresör besleme yardımıyla 707 beygir güç, 953 Nm tork üretebiliyor.

Bu kadar güç ve torkla otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması sadece 3.3 saniye sürerken maksimum sürat 340 km/s olarak açıklanıyor.

Audi A1


Audi, uzun zamandır beklenen küçük otomobili A1'i 2010 Cenevre otomobil fuarı öncesinde tanıttı.

3.95 metre uzunluğa, 1.74 metre genişliğe, 1.42 metre yüksekliğe ve 2.47 metre aks mesafesine sahip olan otomobilin bagajı 267 litre hacim sunarken bu hacim, arka koltuklar yatırılarak 920 litreye kadar çıkarılabiliyor.

A8 modelininkini andıran farları ve Q5 çağırışımı yapan stoplarının yanında aracı farklı kılan en büyük özellikse A sütunundan başlayıp tavan yan kısmından devam eden ve C sütununa kadar inen metalik gri kemer.

Mini'nin en büyük rakibi olması beklenen otomobilin donanımı da oldukça zengin. S Line donanımı da tanıtılan otomobilde çapları 15 ile 18 inç arasında değişen jant seçenekleri, sportif koltuklar, büyük ekranlı bir navigasyon sistemi, 465 Watt kapasiteli Bose ses sistemi ve Panoramik tavan gibi opsiyonlar bulunmakta.

İki benzinli, iki de Diesel motor seçeneği tanıtılan otomobilin bütün modelleri turbo beslemeye sahip. Benzinli motorların giriş seviyesinde tanıdık bir ünite bulunuyor: 1.2 TFSI. 86 beygir güç, 160 Nm tork üretebilen bu motor, 5 ileri vitesli manüel şanzımanla birlikte aracı 0'dan 100 km/s sürate 12.1 saniyede ulaştırırken 179 km/s maksimum sürate izin veriyor. 100 km mesafede ortalama 5.1 litre benzinle yetinen aracın kilometre başına yaptığı CO2 salınım miktarıysa 119 gram.

İkinci benzinli seçenek olan 1.4 TFSI 122 beygir güç, 200 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri manüel veya 7 ileri vitesli S tronic (çift kavramalı) şanzımanla donatılabilen bu motor manüel şanzımanla aracı 0'dan 100 km/s sürate 9.2 saniyede ulaştırırken S tronic şanzımanda aynı sürate 9.1 saniyede ulaşılıyor. Maksimum sürati 200 km/s olan araçların ortalama yakıt tüketimleriyse 5.1 (S tronic) ve 5.4 litre/100 km (Manüel)

Aracın turbo Diesel motor seçeneklerinin ikisi de 1.6 litre hacimli. İlk motor 90 beygir güç, 230 Nm tork üretebilirken bu motorla donatılan araç 0'dan 100 km/s sürate 12.2 saniyede ulaşıp maksimum 179 km/s sürat yapabiliyor. 100 km mesafede ortalama yakıt tüketimi 3.8 litre olan otomobilin kilometre başına yaptığı CO2 salınımı 99 gram.

İkinci turbo Diesel motorun gücü 105 beygir, torkuysa 250 Nm. 0-100 km/s hızlanmasını 10.8 saniyede tamamlayan otomobil maksimum 187 km/s sürat yapabiliyor. Bu motorla donatılmış A1'in 100 km mesafede tükettiği ortalama mazot miktarıysa 3.9 litre.

Bütün A1 modellerinde fren enerjisi geri kazanım sistemiyle Start-Stop standart olarak sunulmakta.

Mercedes-Benz Vito BlueEFFICIENCY


Mercedes, Londra'da kullanılmak üzere tasarladığı elektrik motorlu taksinin ardından Vito'nun yük taşımacılığı için kullanılan kapalı kasa modellerinin de elektrik motorlu versiyonlarını tanıttı.

Üretimi İspanya'da yapılacak olan araç henüz prototip aşamasında olsa da 2010 yılı içerisinde 100 kadar örneği filo sahiplerine test amaçlı temin edilecek.

109 beygir güç üretebilen bir elektrik motoruna sahip olan araçta 32 kWh kapasiteli piller kullanılmış. 900 kg yükleme kapasitesi sunan aracın maksimum sürati 80 km/s'te sınırlandırılırken menzili 130 km.

BMW X5 M Pack


BMW'nin başarılı SUV modeli X5, makyajlanan modellerinin tanıtılmasının üzerinden henüz bir hafta geçmeden M paketiyle donatılmış versiyonlara kavuştu.

Ön kısmında yeni tasarlanan tampon dikkat çekerken makyajlı modellerde tamponun üst kısmına alınan sis farları M paketinde tekrar aşağıya indirilmiş. Yan etekleri genişleyen aracın jantları da 20 inç çaplı olanlarla değiştirilmiş. Arka tamponunun da tasarımı yenilenen aracın bagaj kapağının üzerine büyük bir spoiler yerleştirilirken tavan rayları da siyah renge boyanmış.

Aracın iç mekanında da değişiklikler sunan paketle beraber M direksiyon simidi, kapı eşiğinde M logoları, M gösterge tablosu ve değişik deri kombinasyonları donanıma eklenmiş.

GAZ 5000 GL Volga


Uzun süredir sesi soluğu çıkmayan Rus üretici GAZ, bilgisayar ortamında tasarlanan büyük bir sedan modeli tanıttı.

Heybetli bir görünüme sahip olan otomobil dört tekerlekten çekişli. 3.2 litre hacimli v6 motorunun 296 beygir güç üreteceği söylenen araç 6 ileri vitesli bir manüel şanzımanla donatılmış.

10 Şubat 2010 Çarşamba

Bentley Continental Flying Star


İngiliz üretici Bentley, 2010 Cenevre otomobil fuarında tanıtacağı otomobillerden birisinin skecini basınla paylaştı.

Touring Superleggera tarafından tasarlanmış olan bu otomobil, Bentley markasında görmeye alışık olmadığımız tipte bir araç. "Shooting Brake" olarak adlandırılan üç kapılı bir station wagon olan bu otomobilin 2+2 oturma düzenine sahip olması bekleniyor.

Continental serisinin diğer üyeleri gibi çift turbo beslemeye sahip, 6 litre hacimli W12 motorla donatılacak olan otomobilin arka koltukları katlanabilirken bagaj zemini, bir raf gibi dışarıya doğru kayabiliyor.

Sadece 20 adet örneği üretilecek olan otomobilin bagaj kapağı da uzaktan kumandayla elektrikli olarak açılıp kapatılabilecek.

9 Şubat 2010 Salı

Ford Transit Connect Electric


Amerikalı üretici Ford, daha önce üretileceğini açıkladığı elektrik motorlu Transit Connect modelinin 2010 Chicago otomobil fuarında tanıtılacağını açıkladı.

Tanıtılan araçların üretim hikayesi de hayli ilginç. Hayatlarına Romanya'da üretilen Tourneo Connect modelleri olarak başlayan otomobiller A.B.D.'ye giriş yaptıktan sonra camları ve koltuklarından arındırılıyorlar. Ülkemizde yapılan üst giydirme işinin tam tersinin yapılmasının altında yatan nedense A.B.D.'nin ticari araç ithalatını aşırı vergilendirmesi.

Binek olarak ithal edilip sonra ticariye çevirilen araçların motorları da sökülerek yerlerine Azure tarafından üretilen elektrik motorları monte ediliyor.

28 kWh kapasiteli pillerle donatılmış olan Transit Connect 120 km/s maksimum sürate ulaşabilirken maksimum menzili 130 km'yi buluyor.

Renault Clio 20th


Fransız üretici Renault, küçük modeli Clio'nun 20. yaş gününü kutlamaya hazırlanıyor. Bu hazırlıklar çerçevesinde aracın 3 ve 5 kapılı hatchback ile 5 kapılı station wagon seçeneklerine 20th adlı özei bir donanım eklendi.

Dış mekanında tampon üst kısımlarının siyaha boyanmış olmasıyla kolayca tanınabilen aracın ayna ve yan koruma çıtalarının önlerinde kalan kısım da siyah renkli. B sütununda "20th" amblemleri bulunan otomobilin marşpiyelerinde de aynı logo görülebiliyor.

İç mekanda deri kaplı konsol dikkat çekerken orta konsol ve havalandırma ızgaraları çevresi mat gri renkli kaplamayla kaplanmış. Temel olarak Dynamique adlı donanım seviyesine sahip olan otomobillerin 20th paketi kapsamında sahip oldukları ek donanımlarsa hız sabitleme sistemi, yeni bir ses sistemi ve Bluetooth bağlantısı.

Renault, diğer Clio modellerinden ayrı olarak RS versiyonu için bu paketi biraz değiştirmiş. Ön tamponun üst kısmıyla beraber alt kısımda bulunan splitter da siyaha boyanırken arka tamponda bulunan difüzör de aynı şekilde boyanmış. Ayna korumaları ve yan koruma çıtalarının ön kısmı koyu gri renge boyanırken tavan ve arka spoiler siyah renkli. Parlatılmış yüzeyli ve 17 inç çaplı jantlar, tek dokunuşla elektrikli olarak katlanabilen aynalar ve viraj farlarıyla dış donanım tamamlanırken iç mekanda, diğer modellerin aksesuarlarına ek olarak perde hava yastıkları standart donanıma eklenmiş.

Force India VJM03


Valencia'da yapılan testler sonrasında resmi tanıtımları yapılmamış araçlar da gün ışığını görmeye başladı.

Motorunu Mercedes'ten alan araçlardan birisi olan VJM03, oldukça karmaşık yapılı ön spoileri ile dikkatleri çekerken Force India mühendisleri, birçok firmanın kullandığı yüzgeç şekilli kanatçığı kendi araçlarında arka spoilere kadar uzatmış.

Otomobille birlikte pilotları Adrian Sutil ve Vitantonio Liuzzi'yi de tanıtan takımın üçüncü pilotuysa Mercedes'in eski DTM pilotu Paul di Resta.

Renault Scénic ve Grand Scénic Alyum


Otomobil modellerinde özel donanım paketleri sunmayı seven Renault, daha önce Modus ve Espace modelleri için sunduğu Alyum paketini Scénic ve büyük kardeş Grand Scénic için de sunmaya başladı.

Dynamique donanım seviyesini baz olarak kullanan otomobilde 17 inç çaplı jantları standart donanımında sunulurken "Premium paket" adı altında koyulaştırılmış arka camlar ve elektrikli açılabilen panoramik cam tavan da donanımlar arasında yerini almış. Karbon fiber benzeri kaplamalarla iç mekanına renk katılan otomobilde gelişmiş bir ses sistemi ve ortada kaydırılabilir bir göz bulunmakta.

105, 110, 130 ve 160 beygir güç üretebilen turbo Diesel ve 130 beygir güç üretebilen benzinli motorlarla satılan otomobilin bu donanım paketiyle ortalama 1.440 Euro daha ucuza geldiği belirtiliyor.

Smart Fortwo Edition Grey Style


Fortwo modeli için sunduğu özel paketlerle değişik gruplara açılmak isteyen Smart, bu araç için Grey Style adında özel bir donanım sundu.

Hem coupé hem de cabriolet seçeneğinde sunulacak olan paket dahilinde 71 ve 84 beygir gücünde iki motor seçeneği sunuluyor.

Dış görünüşünde füme ve siyah gövde renkleri dikkat çekerken ayna korumaları sarı renkli tasarlanmış. Modele özel altı kollu jantları da koyu renkli olan otomobilin fren kaliperleri koyu griye boyanmış.

İç mekanına göz attığımızda siyah deri döşemeler, sarı renkli çerçevelere sahip göstergeler, özel paspaslar, MP3 çalabilen güçlü bir ses sistemi ve sarı renkli dikiş iplikleri dikkat çeken otomobilin satış fiyatı Almanya'da 16.135 Euro seviyesinden başlıyor.

Toyota Prius


Toyota'nın geri çağırma haberlerine artık alıştık. Bu sabah Prius ve Lexus HS 250h modellerinin A.B.D.'de geri çağırıldığının duyurulmasının ardından operasyon global bir hal aldı.

İşin içine Japonya pazarının da karışmasıyla otomobil modellerine Toyota Sai de eklenirken toplam geri çağırılan araç sayısı 436.000'e yükseldi.

Araçların tamiratlarına bugün başlanırken her otomobil için yaklaşık 40 dakikalık bir işçilik süresi gerektiği belirtildi.

Volvo S60


2009 yılının Kasım ayında tasarım detayları paylaşılan Volvo S60'ın donanım ve motor seçenekleri de tanıtıldı.

Daha üst modellerde görmeye alıştığımız yaya çarpışma önleme sistemini standart olarak sunacak olan S60 bu sayede 35 km/s'e kadar olan süratlerde önde bir engel tespit edildiği hallerde aracı tamamen durdurabilecek.

Önden kaymayı minimuma indirmek için gelişmiş bir denge kontrol sistemi kullanan aracın opsiyonel donanımında 12 hoparlör ve 1 subwoofer ile donatılmış bir ses sistemi bulunuyor.

İlk etapta iki benzinli ve iki turbo Diesel motorla piyasaya çıkacak olan otomobilin benzinli motor seçenekleri de turbo beslemeye sahip. Bu motorlardan 3 litre hacimli olanı (T6) 304 beygir güç, 440 Nm tork üretebilirken 2 litre hacimli model (T) 203 beygir güç, 300 Nm tork üretebilmekte.

Turbo Diesel modellerden 2.4 litre hacimli motor (D5) 205 beygir güç, 420 Nm tork üretebilirken 2 litre hacimli ünite (D3) 163 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor.

2010 yılının sonuna gelmeden bu seçeneklere üç benzinli bir de Diesel ünite katılacağını açıklayan Volvo, bu motorların da verilerini paylaştı.

İkinci etapta piyasaya çıkacak olan benzinli motorların da tamamı turbo beslemeli. 2 litre hacimli ve T5 adlı model 240 beygir güç, 320 Nm tork üretebilirken diğer iki benzinli motor ülkemizde vergi avantajına sahip olacak olan 1.6 litre hacimli üniteler. Bu motorlardan ilki (T4) 180 beygir güç, 240 Nm tork üretebilirken daha düşük turbo basıncına sahip T3 modeli 150 beygir güç, 240 Nm tork üretebilmekte.

Tanıtımı yapılacak olan son turbo Diesel motor seçeneğini DRIVe modellerinde kullanacak olan Volvo, 1.6 litre hacimli bu motorun 115 beygir güç, 270 Nm tork üretebildiğini açıkladı.

Scion tC RS 6.0


Toyota'nın alt markalarından birisi olan Scion, sportif coupé modeli tC'nin altıncı özel üretim serisi olan RS 6.0'ın fiyatlarını açıkladı.

Diğer modellerde sunulmayan özel bir lacivert renge ve gövdesinin yan kısmında mat siyah renkli bir banda sahip olan otomobilin iç mekanında da özel lacivert renk, koltukların ve direksiyon simidinin üzerinde dikkat çekmekte.

Sadece 1.100 adet üretilecek olan otomobilin her örneğinde, sınırlı üretimin kaçıncı aracı olduğunu belirten bir plaka bulunacak. Standart donanımında 200 Watt kapasiteli Alpine müzik sistemi ve navigasyon sistemi bulunan otomobil USB ve iPod girişi, HD Radyo ve 4.3 inç büyüklüğünde bir eğlence sistemi ekranı sunuyor.

Manüel şanzımanıyla 18.620 Dolar değerinde olan otomobilin otomatik şanzımanlı modelleriyse 19,420 Dolar fiyat etiketine sahipler.

Ford Shelby GT500


Ford'un efsanevi Mustang modeli GT500, yenilenen motoru ve yürüyen aksamıyla artık daha da yüksek performans sunuyor.

Gürültü ve titreşim miktarı %20 oranında düşürülen otomobilde programlanabilir anahtar, hareketli arka koltuk kafalıkları, Xenon farlar, elektrikli hidrolik direksiyon gibi donanımlar standart olarak sunulurken SVT performans paketinde hafifletilmiş 19 inç çaplı jantlar, daha sert bir süspansiyon sistemi ve daha yüksek arka aks oranı sunulmakta.

Coupé ve Convertible gövde seçeneklerine sahip olan otomobilin üzeri açılan modellerinde 18, Coupé modellerindeyse 19 inç çaplı jantlar kullanılmakta.

Şanzımanı da tamamen yenilenen otomobil eskisinden %10 daha az yakıt tüketmekte.

Alüminyumdan üretilen ve bu sayede eskisinden 46.4 kg daha hafif olan v8 motor, 5.4 litre hacimli ve kompresör beslemeye sahip. 550 beygir güç, 694 Nm tork üretebilen motor kırmızı çizgiye 6.250 d/d'da giriyor.

Toyota


Sizlerle geçen hafta paylaştığım söylenti gerçeğe dönüştü. Toyota, A.B.D. ve Avrupa'nın ardından Dünya çapında milyonlarca aracını, sıkışan gaz pedalı sorunu yüzünden geri çağırdıktan sonra şimdi de Prius modelinin fren hissizleşmesi sorunu nedeniyle A.B.D.'de geri çağırmalara başladı.

Geri çağırmadan etkilenen Prius örneklerinin 2010 model yılında üretilmiş yaklaşık 133.000 adet aracı kapsadığı belirtiliyor. Prius ile birlikte kardeş marka Lexus tarafından satılan HS 250h modelinin de 14.500 örneği, aynı sorundan ötürü geri çağırıldı.

Bu arada Toyota, fren ve gaz pedalıyla alakasız bir geri çağırma operasyonuna daha başladı. 2010 model yılında üretilmiş toplam 7.300 Camry modelinde, direksiyon sisteminde görev yapan hortumlardan birinin fren sistemi tüplerinden birine sürtebilmesi riski bulunduğundan araçlar kontrol amaçlı geri çağırılacaklar. Bu olaydan etkilenen otomobillerin tamamı 4 silindirli motorla donatılmış.

ONYX Bentley Platinum GTO


İrlanda merkezli modifikasyon firması ONYX Concept, Bentley Continental GT temelleri üzerine geliştirdiği otomobili Platinum GTO'yu tanıttı.

Oldukça kapsamlı bir gövde kitine sahip olan aracın ön yüzüne baktığımızda tamamen yenilenmiş tasarımıyla ön tampon dikkatimizi çekiyor. LED gündüz farları entegre edilmiş olan tamponun alt kısmındaysa karbon fiberden üretilmiş bir splitter bulunmakta. Ön ızgarayla beraber farlar da koyulaştırılırken kaput üzerine ek hava yarıkları açılmış.

Aracın yan kısmına geçildiğinde çamurlukların genişletildiği gözlerden kaçmıyor. Ön çamurluk arkasına hava yarıkları eklenirken yan eteklerinde şekil ve büyüklükleriyle oynanmış. Bu kısımda dikkat çeken diğer unsurlarsa siyah renkli ve 22 inç çaplı jantlar.

Makyaj operasyonu, otomobilin arka kısmında da devam etmiş. Tamamen yenilenmiş olan tamponun alt kısmına karbon fiberden üretilen büyük bir difüzör konurken çift egzoz çıkışının şekli ovalden kareye çevrilmiş. Farları gibi stopları da karartılmış olan aracın bagaj kapağının üzerine karbon fiberden üretilen bir spoiler entegre edilmiş.

Süspansiyon sistemi modifikasyonu sonucunda araç alçalırken çift turbo beslemeye sahip 6 litre hacimli motorda yapılan değişikliklerle maksimum gücün yaklaşık 640 beygire ulaşması planlanıyor.

Mercedes-Benz eVito Taxi


İşte Mercedes'in Eco City Vehicles PLC, Zytec Automotive, One80 ve Penso gibi şirketlerle ortaklaşa geliştirdiği elektrik motorlu Vito.

İçten yanmalı motor kullanan araçlar için istenen vergi miktarı her geçen gün artan Londra için geliştirilmiş bir araç olan eVito, direksiyonel arka tekerlekleri sayesinde 25 feet (7.62 metre) gibi inanılmaz bir dönüş çapına sahip. Bu sayede en dar sokaklarda bile kolayca manevra yapabilen araca tekerlekli sandalye ile de rahatça binilebiliyor.

95 beygir güç üretebilen bir elektrik motoruna sahip olan eVito bir tam şarjla 200 km yol yapabiliyor.

8 Şubat 2010 Pazartesi

Dodge Challenger Furious Fuchsia


Challenger modelinin 40. yaş gününe yaklaştığımız şu günlerde Dodge, sportif otomobilinin özel üretim bir versiyonunu tanıttı.

İsminden de anlaşılacağı üzere sadece fuşya gövde rengiyle sunulacak olan otomobilde iki adet v8 motor seçeneği bulunuyor. 5.7 litre hacimli HEMI ile donatılan versiyonun yan kısmında beyaz veya mat siyah renkli ve R/T logolu çift şerit bulunurken cilalı alüminyum yüzeyli 20 inç çaplı jantlar standart olarak sunuluyor. Kaputunda işlevsel hava yarıkları bulunan modelin ön çamurluğunun arkasına klasik yazıyla "Challenger" yazılmışken benzin deposunun kapağı alüminyumdan üretilmiş.

6.1 litre hacimli v8 motorla donatılan SRT modelinin dış tasarımında dikkat çeken unsurlar olarak gövde üzerinde bulunan tek kalın şerit ile siyah renkli ve 20 inç çaplı jantları gösterebiliriz. Depo kapağı ve kaput havalandırma delikleri her iki araçta da bulunurken egzoz sisteminin çıkışları yalnızca SRT modelinde dörtlü.

Otomobillerin iç mekanındaysa sade bir sportiflikle karşılaşıyoruz. Krem ve siyah renkli deriyle kaplanmış koltukların üzerinde "Furious Fuchsia" amblemleri dikkat çekerken vites kolu standart modellerde olduğundan daha açılı olarak tasarlanmış. SRT modelinde bu yeniliklere ek olarak aracın 400 adetlik sınırlı üretimin kaçıncı örneği olduğunu belirten bir plaka da eklenmiş.

Subaru Impreza WRX Limited


Subaru, 2009 Los Angeles otomobil fuarı sırasında tanıttığı zengin donanımlı Impreza WRX modeli Limited'i A.B.D. pazarında satışa sundu.

Sedan ve hatchback gövde seçenekleriyle sunulan otomobilin "Premium" adlı versiyondan 1.000 Dolar daha pahalı olacağı açıklandı. Donanımında, bu versiyona ek olarak Xenon farlar, deri koltuk döşemeleri ve uydu radyosu sunan Limited'in sedan modelleri 28.495, hatchback modelleriyse 28.995 Dolar fiyat etiketine sahip olacaklar.

Turbo beslemeye sahip 2.5 litre hacimli Boxer motoru 265 beygir güç üretebilen otomobil sadece 5 ileri vitesli manüel şanzımanla alınabiliyor.

Pogea Audi TT-RS


Audi TT'nin en güçlü modeli TT-RS'in üzerinde modifikasyon çalışması yapan Almanya merkezli firmalar arasına Pogea Racing de katıldı.

Dış görünüşü oldukça sade bırakılan otomobilin 19 inç çaplı jantları, değişik renklere boyanmış tampon alt kısmı, karbon fiber yan ayna korumaları ve yine karbon fiberden üretilen sabit spoileri dikkat çeken tasarım detayları arasında.

Ek ücret karşılığında tavanı da siyaha boyanabilen otomobilin fren ve süspansiyon sistemleri modifiye edilirken egzoz sistemi, katalizörlerle birlikte yenilenmiş.

Araç için iki adet güç seviyesi sunan Pogea Racing turbo beslemeye sahip 2.5 litre hacimli motordan ilk etapta 372 beygir güç, 519 Nm tork almayı başarmış. İkinci etap modifikasyondaysa 426 beygir güç, 600 Nm tork elde edilebilmiş.