9 Nisan 2020 Perşembe

Toyota Passo


Karşımızda eski bir dost var. En son blogda 2010 yılında yer verdiğim Toyota Passo, Japonya pazarına özel sınırlı üretim donanım seçeneği Moda Charm ile bir kere daha sayfayı şenlendirecek.

Eskisinden biraz daha yuvarlak hatlara sahip olan otomobil yine Daihatsu Boon'un ikizi olmayı sürdürüyor. Büyük ön panjur ve geniş yan cam alanlarına sahip olan modelde küçük jantlar ve çift tonlu gövde rengi kullanılması şirin bir görünüm sağlamış.


İç mekanı da çok heyecan verici olmayan otomobilde birçok kumanda elemanı dokunmatik ekrana alınmış. Arası boşalan ön koltuklar bu sayede ortada birleştirilebilmiş. Çift renkli plastikler ve bunlarla uyumlu koltuk döşemeleri de yaşam alanını renklendirmiş.

1 litre hacimli, 3 silindirli motoru 69 beygir güç, 92 Nm tork üretebilen otomobil sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) gücü ön aksa aktarsa da dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonlar arasında bulunuyor.

8 Nisan 2020 Çarşamba

Fiat Strada


Fiat'ın Güney Amerika pazarlarında piyasaya sürdüğü pick up modellerinden Strada yenilendi. Toro'nun küçük kardeşi olarak tanıtılan araç bu segmentte beş kişilik oturma kapasitesi sunan ender modellerden.

Köşeli hatlara sahip ön bölümünde LED farlar ve dev Fiat yazısına sahip panjur dikkat çeken araçta tampon ve kapı altlarıyla birlikte çamurluklar da siyah plastikle korunmuş. Arkadan bakıldığında kardeşi Toro'yu andıran Strada'nın kasa hacmi de gövde seçeneğine göre değişiyor.


4.480 mm boya sahip olan pick up 208 mm yerden yükseklik sunuyor. İki kapılı araçlarda 1.354 litre olan kasa hacmi beş kapılılarda 844 litre. Bu hacmin, kasa perdesine kadar olduğunu hatırlatalım. Yükleme kapasitesiyse 650 kg.

İç mekanında büyük bir sürpriz sunmayan Strada'nın alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidinin arkasında renkli bilgisayar ekranı ve büyük bir analog hız göstergesi yer alıyor. Yukarıya yerleştirilen dokunmatik ekranın altında yer alan havalandırma kumandaları arasında sürgülü iç sirkülasyon düğmesi bulunması nostaljik bir dokunuş olmuş.


Kaputu altında iki farklı benzinli motor bulunan aracın 1.4 litre hacimli motoru 90 beygir güç, 125 Nm tork üretebilirken 1.3 litre hacimli ünite, turbo besleme yardımıyla 110 beygir güç, 140 Nm tork üretebiliyor. Her iki motor da 5 ileri vitesli, manuel şanzımanla eşleştirilmiş.