3 Ocak 2017 Salı

Infiniti QX50


Infiniti'nin yeni modelleri yavaş yavaş da olsa konsept halleriyle yüzlerini gösteriyor. Bu yıl Detroit otomobil fuarında karşımıza çıkacak olan araç tasarımıyla olduğu kadar yeni motoruyla da kendisinden söz ettirecek.

Ana hatları, geçtiğimiz yıl tanıtılan QX Sport Inspiration konseptine benzeyen QX50 konsepti geniş ön panjur, LED aydınlatma grubu, büyük jantlar, metal gövde altı korumaları, ok biçimli D sütunu, birkaç kattan oluşan yan karakter çizgileri ve bir çift dörtgen egzoz çıkışı gibi detaylara sahip.


İç mekanda, dışarıda görülen akıcı çizgileri korumuş olan konseptte hemen her noktada deri döşeme kullanılmış. Metal süslemeler şık bir şekilde uygulanırken beyaz renkli ambiyans ışıklandırması ve panoramik cam tavan, açık renkli döşemelerle birlikte yaşam bölümünde ferahlığı artırmış.

Kaputu altında markanın yeni geliştirdiği değişken sıkıştırma oranına sahip benzinli motoru bulunan konsept 2 litre hacimli ve turbo beslemeli bu üniteden 272 beygir güç, 390 Nm tork alabilmiş. Sıkıştırma oranını 8:1 ile 14:1 arasında değiştirebilen motorun aynı gücü üretebilen v6 ünitelerden yaklaşık %27 daha az yakıt tüketmesi planlanıyor.