5 Kasım 2022 Cumartesi

Porsche 911 Special Experimental Project


Porsche'nin ilginç prototipleri arasına bir yenisi eklendi. Üstelik bu tip çoğu aracın aksine Alman marka bu otomobili zorlu şartlara alıştırmaya başladı bile. Aracın temelleriyse tanıdık bir 911 versiyonuna dayanıyor.

Arazi kullanımına, 911 Vision Safari'den çok daha hazırmış gibi duran otomobilde kısaltılmış ve alt bölümleri çelik korumalara kavuşmuş tamponlar, genişletilmiş çamurluklar, araziye uygun jant ve lastik takımıyla port bagaj yer alıyor.

Portal akslar sayesinde yerden yüksekliği 350 mm olan aracın tabanı da dümdüz. Arka ve kapıların arkasında yer alan camlarsa hava girişi ve çıkışları haline getirilmiş. Süspansiyon sistemi yenilenirken manuel şanzıman farklı oranlara kavuşmuş.

İç mekanda bol bol karbon fiber ve Alcantara'ya sahip olduğu görülebilen otomobilin bu bölümünde yer alan trim parçaları ve izolasyon iptal edilmiş. Hidrolik el freni ve takla kafesinin haricinde karbon koltuklar ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri donanımda.

Kaputu altında Carrera 4S'in 3 litre hacimli, çift turbo beslemeli, 6 silindirli Boxer motoru bulunan prototip 450 beygir güç üretebiliyor ve üretilen bu güç 7 ileri vitesli vitesli manuel şanzımanla dört tekerleğe aktarılıyor.

4 Kasım 2022 Cuma

Zeekr 009


Geely'nin alt markalarından Zeekr, büyük MPV modelini tanıttı. Elektrik motorlu araç bir taraftan süper lüks bir iç mekan ve farklı bir tasarım sunarken diğer taraftan yüksek menzil ve performans değerleriyle dikkat çekiyor.

Köşeli hatlara sahip olan modelin ön bölümünde ilginç şekillendirilmiş LED farlar ve çoğu kapalı olsa da dev yapılı panjur görülebiliyor. 20 inç çaplı jantlar ve farklı renkte alınabilen tavan yandan bakıldığında dikkat çekiyor. Arkadaysa spoiler, yüzgeç anten, bagaj kapağında birleşen LED stoplar ve ince yapılı tampon dikkatlerden kaçmıyor.

5.209 mm boya, 2.024 mm ene ve 1.867 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi de 3.205 mm. Donanımına havalı süspansiyon sistemi eklenebilen MPV'nin ağırlığıysa 2.830 kg olarak açıklanıyor.

3 koltuk sırasına sahip olan aracın ön bölümünde dijital gösterge paneli ve dev dokunmatik ekran bulunurken açık renkte alınabilen deri döşeme ve ilginç trim parçaları arkada da aynen kullanılıyor. Orta koltuk sırasında havalandırma dahil bazı kumandalar kayar kapılara entegre edilirken bu koltuklarda ısıtma, soğutma ve masaj fonksiyonları sunuluyor. Çift sunroof ve tavana eklenen katlanabilir ekran da donanımlar arasında.

Ön ve arkada birer elektrik motoruna sahip olan otomobil 544 beygir güç üretebiliyor. Yüksek ağırlığına rağmen 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabilen aracın 140 kWh kapasiteli bataryaları, Çin ölçüm standartlarına göre 820 km'nin üzerinde menzil sunabiliyor.