28 Ocak 2014 Salı

Subaru WRX STI NBR Challenge


Subaru'nun yeni modelleri arasına bir yenisi eklendi. Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan WRX ve WRX STI modellerine bir de uzun mesafe yarışları için hazırlanan model eklendi.

Genişletilen gövdesi ve hafifletilmiş 18 inç çaplı jantlarıyla dikkat çeken araçta genişletilmiş bir gövde, dev spoiler, büyük bir difüzör, küçültülmüş yan aynalar, pleksiglas camlar ve bu camlar üzerinde açılmış havalandırma delikleri görülebiliyor.

İç mekanında yarış koltukları, tam boy takla kafesi, çok noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve yangın söndürme sistemi bulunan araç Nürburgring 24 saat yarışının SP3T kategorisinde yarışacak. Turbo beslemeye sahip ve motor hacmi 2 litreye kadar olan motorlara izin verilen kategoride yer alan ara. 340 beygir güç, 460 Nm tork üretebiliyor.

26 Ocak 2014 Pazar

Ferrari F14-T


Her yıl Formula 1'in beki de en çok beklenen aracı Ferrari'nin yarıştıracağı model oluyor. Rakiplerinden farklı yollar izlemek konusunda başarılı olan İtalyan ekip bu yıl da geleneği bozmamış gibi görünüyor.

Garipleşen burun tasarımlaıyla bu yılın Formula 1'in en şık araçlarını barındırmayacağı artık açıklığa kavuştu. Bununla birlikte Ferrari'nin büyük bir açıyla alçalan ön kısmı ve McLaren ile Lotus gibi takımların araçlarının aksine kısa tutulan küt burnu görnümden çok işleve önem verildiğini kanıtlar gibi duruyor.


Her yıl olduğu gibi aracın büyük çoğunluğunda kırmızı renk hakim olsa da otomobilin alt ve arka kısmındaki siyah bölme de dikkatlerden kaçmıyor. Yeni aerodinamik paket kuralları sonucunda difüzör düzleştirilirken turbo beslemeye sahip v6 motorun dev egzoz çıkışı arka uyarı lambasının hemen üzerine yerleştirilmiş.