13 Temmuz 2018 Cuma

Aston Martin Cygnet V8


Ürettiği sportif GT modelleriyle ünlenen İngiliz firma Aston Martin'ın tarihinde bir de minik model bulunuyor. Toyota iQ temelleri üzerine geliştirilen ve bu aracın teknik detaylarını kullanan Cygnet'in Goodwood'da sergilenen seçeneğiyse inanılmaz özelliklere sahip.


Büyüyen jantlar ve genişleyen iz açıklığıyla birlikte çamurlukları genişletilen otomobilin ön bölümünde ek hava girişleri yer alıyor. Arkadan bakıldığında da yeni tamponla birlikte geniş egzoz çıkışları görülebiliyor.

İç mekanı standart araçtaki deri döşemeleri kaybeden modelde karbon fiber yüzeyler görülebiliyor. Arka koltuklarını da kaybeden bu Cygnet iki adet tek parçalı yarış koltuğuna ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerlerine sahip. Hidrolik el freni ve tam boy takla kafesi de eklentiler arasında.


Tahmin edileceği gibi süspansiyon sistemi de tamamen yeni olan otomobilin yavaşlama performansını iyileştirmek adına önde 380, arkada 330 mm çaplı fren diskleri, 6 ve 4 pistonlu kaliperlerle birlikte kullanılıyor.

İsminden de anlaşılacağı üzere kaputu altına 8 silindirli bir motor sığdırılmış olan araç 4.7 litre hacimden 430 beygir güç, 490 Nm tork alabilmiş. Vantage S'in motoru sayesinde 0'dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşılırken maksimum sürat 274 km/s.

12 Temmuz 2018 Perşembe

Ariel Atom 4


Satış adetleri çok düşük olsa da ürettiği ilginç otomobillerle kendisinden söz ettirmeyi başaran İngiliz üretici Ariel, en ünlü modeli Atom'un yeni neslini tanıttı. Araçta bir kere daha Honda'dan alınan bir motor kullanılmış.


Tasarımına baktığınızda neyin değiştiğini anlamak zor olsa da Ariel tarafından yapılan açıklamada otomobilin depo kapağı ile fren ve debriyaj pedalları dışında her parçasının farklı olduğu belirtilmiş. Önde 16, arkada 17 inç çaplı jantlar sunan aracın bu parçaları istenirse karbon fiberden üretilebiliyor.


Honda Civic Type R'ın kaputu altında da görev yapan turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli, benzinli motoru 320 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzıman ve kilitli kaydırmalı diferansiyelle birlikte 0'dan 100 km/s sürate 2.8 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 261 km/s.

9 Temmuz 2018 Pazartesi

Kia Niro Exclusive


Hibrit araçların sayısı gün geçtikçe artarken farklı markalar da bu pazara giriş yapıyor. Hyundai'nin Ioniq'i tanıtmasının ardından işe koyulan kardeş firma Kia da bu üreticilerden bir tanesi. Ioniq temelli aracını bir SUV haline getiren firma bu sayede daha geniş bir kitleye hitap etmek isterken çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman sayesinde hibritlere şüpheyle yaklaşanları bu motor şekline bir miktar daha çekebilmeyi amaçlıyor.

Peugeot Expert Traveller 2.0 BlueHDı EAT6


8+1 ticari araçlar pazarında işler kızışıyor. Alman üreticilerin ağırlıkta olduğu bu segmentten daha çok pay almaya çalışan PSA grubu Expert'in Traveller seçeneğiyle iddialı bir çalışma yapmış. 2 litre hacimli motorunun iki güç seçeneği olan araç incelemeye 180 beygir gücündeki versiyonla katılıyor. Konfora verdiği önemle öne çıkan fransız markaların yüzünü kara çıkarmayacak gibi görünen modelin başarısını diğer alanlarda neler yapabildiği belirleyecek.

Mazda MX-5 1.5 Power Sense


80'li yılların sonunda ortaya çıkan Mazda MX-5 o günden beri sürüş zevkini öne çıkaran bir yapıya sahip. Sürekli büyümekte olan otomobillere inat ilk nesil örneklerinden küçük olan dördüncü nesil MX-5'in kaputu altında 1.5 ve 2 litre hacimli motor seçenekleri yer alıyor. Küçük hacimli üniteye sahip test aracını cherry top isimli tavan opsiyonuyla donatan Mazda dış görünüm konusunda da iddialı.

Volkswagen Caddy 2.0 TDI Alltrack


Küçük ticari araçlar arasında önemli bir yeri olan Volkswagen Caddy'nin yaşı ilerledikçe farklı donanımları ortaya çıkmaya başlıyor. Hafif arazi şartlarına uygunmuş gibi görünen gövdesiyle segmentte farklılık yaratmak isteyen Alltrack paketi Avrupa'da dört tekerlekten çekiş sistemiyle de sunulan otomobilin Türkiye'de böyle bir seçeneği bulunmuyor. Bakalım Alltrack donanımıyla Caddy ne kadar taze.

8 Temmuz 2018 Pazar

Toyota Corolla 1.6 Premium Multidrive S


52 yıldır üretimde olan ve artık efsaneler arasındaki yerini alan Toyota Corolla'nın 11. nesliyle birlikteyiz. Modelin 50. yaşını kutlamak için Türkiye'de üretilen 50th Anniversary özel versiyonu makyajlı gövde üzerine geliştirilmiş olsa da mekanik olarak standart araçtan fazlasına sahip değil. Bakalım C segmenti sedan pazarında inanılmaz bir popülerliğe sahip olan Corolla'nın sırrı ne.