29 Mayıs 2021 Cumartesi

Rolls-Royce Boat Tail



Rolls-Royce, geçtiğimiz hafta kişiye özel gövde üretimi işine geri döneceğini açıklamıştı. Bu duyurunun ardından zaman kaybetmeyen İngiliz üretici Phantom temelli özel üretim modeli Boat Tail'i tanıttı.

Temelleri Phantom ile paylaşılıyor olsa da gövdesinde diğer Rolls-Royce modelleriyle aynı olan bir parça yer almayan otomobil yaklaşık 5.8 metre boya sahip. Çok ince LED farlar, gömülü ön panjur, gövde rengi dokunuşlara sahip jantlar ve beyaz şeritli lastiklere sahip olan otomobilin gövdesi de çift renkli.

Aracın asıl farklı duran bölümüyse arkası. Çift kapaklı bir bagaj bölümüne sahip olan Boat Tail'in bu parçaları birbirine ters yönde açılıyor ve içlerinden gümüş piknik seti, dışarıya doğru açık alarak yukarıya çıkıyor. Kapakların üst kısmının ahşap olduğunu söylememize sanırız gerek yok.

Markanın diğer iki kapılı modellerinde olduğu gibi kapıları arkaya doğru açılan aracın kokpiti Phantom izleri taşısa da özelleştirme dokunuşları üst düzeyde. Bu arada otomobile özel olarak tasarlanan tek parça tavan kolayda değilse, durağan hallerde iç mekanı yağmurdan korumak için özel bir perde de donanıma eklenmiş.

Kaput altında yer alan motorsa tanıdık. 6.75 litre hacimli V12 ünite, çift turbo beslemeye sahip ve 571 beygir güç, 900 Nm tork üretebiliyor. Araçla birlikte hediye edilen bir çift Bovey marka saatin bir tanesi kokpite entegre edilebiliyor. 28 Milyon Dolar fiyatıyla en pahalı yeni otomobil olan Boat Tail'den 3 adet üretilmiş. 

27 Mayıs 2021 Perşembe

Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO2


Lamborghini'nin uzun soluklu modellerinden olan V10 motorlu Huracán, yeni bir yarış versiyonuna kavuştu. Fiyatı, vergiler hariç 250.000 Euro seviyesinden başlayan otomobil görsel ve teknik yenilikler barındırıyor.

Çok daha agresif bir burun kısmına sahip olan otomobilde tampon ve splitter tasarımı yenilenirken LED farlar da artık çok daha ince yapılı. Elden geçirilen yan eteklerin arka bölümünde farklı hava girişleri ve arka çamurluklar üzerinde de hava çıkışları kullanılmış. 


Arka bölümde daha büyük bir difüzör, incelen stoplar, kaputun üzerinde eklenen dengeleyici ve daha agresif hava çıkışları görülebiliyor. Bu arada tasarımda bazı detayların STO ile Sián'dan alındığı da görülebiliyor.

Yenilenen fren sisteminde, önde kullanılan disklerin çapı 390 mm'ye çıkarılan otomobilin kaliperleri de büyümüş. 5.2 litre hacimli V10 üniteyse 620 beygir güç üretmeye devam ediyor. Bu güç, 6 ileri vitesli, sıralı şanzımanla arka aksa aktarılıyor.

25 Mayıs 2021 Salı

Bentley Bentayga S


Bentley de SUV modellere önem vermeye devam ediyor. Markanın bu segmentte yer alan ilk aracı Bentayga, daha sportif seçeneklere kavuşuyor. Speed sonrasında, V8 motorlu seçenek de dinamik versiyonuyla bizlerle.

Bentayga Speed'den alınan detaylara sahip olan modelde koyulaştırılmış farlar, 22 inç çaplı jantlar, siyah renkli trim parçaları, sportif egzoz sistemi ve daha büyük spoiler gibi kalemler standart olarak sunuluyor. Aracın süspansiyon sistemi %15 sertleştirilirken direksiyon sistemi de elden geçirilmiş.

İç mekanda bol bol Alcantara döşemeyi standart olarak sunan Bentayga S'te yüksek yan desteklere sahip sportif koltuklar, farklı trim parçaları, Bentayga Speed'den alınan dijital gösterge paneli grafikleri ve dışarıda olduğu gibi "S" logoları dikkat çekiyor. Kapı eşiklerinde de ışıklandırılmış versiyon logoları yer alıyor.

Çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli V8 motoru 550 beygir güç, 770 Nm tork üretebilen araç dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip. 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabilen modelin maksimum sürati 290 km/s.

Cupra Born


Önce Seat, daha sonra da Cupra markalarını taşıyan konseptlerin ardından Born, seri üretime geçiyor. Konsept modellerle aynı iç ve dış tasarım detaylarına sahip olan elektrikli otomobil sürpriz olmayan bir şekilde Volkswagen ailesinin elektrikli otomobil temellerine sahip.

Köşeli hatlarıyla dinamik bir görünüme sahip olan otomobilde öne doğru ciddi şekilde alçalan bir kaput, LED farlar ve agresif tasarımlı bir tampon bulunuyor. Bakır renkli detaylar ve çapları 20 inçe kadar çıkan jantlar da modele şıklık katıyor. C sütununda benimsenen çizgilerle tavanı yüzüyormuş gibi görünen otomobilin arkasında spoiler ve difüzör haricinde genişlik boyunca uzanan ince uzun LED stop görülebiliyor.

Sade görünen iç mekanda Volkswagen ID ailesinin izlerini görmek mümkün. Küçük dijital gösterge paneli, geniş dokunmatik ekran ve yine dokunmatik aydınlatma kumandaları haricinde direksiyon üzerinde yer alan sürüş modu seçim düğmeleri sportif dokunuşlar. Gümüş ve bakır renkli trim parçalarına sahip olan araçta sabit kafalıklı sportif ön koltuklar ve bol depolama bölümü bulunuyor.

150 ve 204 beygir güç üretebilen iki seçeneğe sahip olan otomobil arkadan itişli. Yüksek güçlü araçtan kısa süre için 231 beygir güç alabilen Cupra, 0-100 km/s hızlanma süresini 6.6 saniyeye kadar indirebiliyor. Bataryalar 45, 58 ve 77 kWh’lik üç seçeneğe sahip. Bu üniteler 340, 420 ve 540 km menzil sunabiliyor.

24 Mayıs 2021 Pazartesi

Citroën C4 1.5 BlueHDi Shine Bold


Citroën'in çılgın tasarımları daha da çılgınlaşıyor. C4'ü hayata döndüren Fransız üretici bu modeli B ve C segmentinin ortasına konumlarken yüksekliğiyle hatchback ve SUV arasında yer almasını sağlamış. İncelemeye konuk olan araçta 1.5 litre hacimli turbo Diesel motor ve 8 ileri vitesli, tam otomatik şanzıman görev yapıyor.

Renault Taliant


Renault, Türkiye'de satış rekorları kırması beklenen modeli Taliant'ın satışa sunulmasıyla birlikte aracın detaylarını da açıkladı. Çok sürpriz olmayan bir şekilde ikizi Dacia Logan ile aynı olan teknik veriler arasında dikkat çekici detaylar bulunuyor.

Genel hatları Logan'dan farksız olan otomobilin ön bölümünde Renault panjuru ve Mégane modellerindekilere benzeyen LED farlar dikkat çekiyor. Symbol'de olduğu gibi kısa tutulan bagaj kapağının altındaysa 532 litre hacim sunuluyor.

İç mekanda da büyü bir sürpriz sunmayan aracın bu bölümü de Dacia logolu kardeşlerinden alınmış. Diğer Renault modellerinden tanıdığımız direksiyon simidi, gösterge tablosu, cam ve havalandırma kumandaları gözlerden kaçmıyor. Ön koltuk sırtlıklarına eklenen tepsiler de bir sedan için ilginç bir donanım.

Kaputu altında 1 litre hacimli, 3 silindirli motorlar bulunan otomobilin atmosferik emişli seçenekleri 65 beygir güç, 95 Nm tork üretebilirken turbo beslemeyle 90 beygir güç, 160 Nm tork üretiliyor. İlk modelde 5, ikincideyse 6 ileri vitesli manuel şanzıman kullanılıyor.

Sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) donatılan versiyonun gücü aynı kalsa da torku 142 Nm'ye iniyor. 5 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan LPG'li araçsa 100 beygir güç, 170 Nm tork sunabiliyor. Bu otomobil, benzinli kullanımda 90 beygir güç, 160 Nm tork üretiyor.