3 Eylül 2019 Salı

Lamborghini Sián


Lamborghini de hibrit çılgınlığına dahil oldu. İtalyan markanın sadece 63 örneğini üreteceği ve tamamı şimdiden satılmış olan modeli Sián, firmanın en yüksek performanslı aracı oldu.

Markanın uçuk tasarım dilini çok başarılı bir şekilde yansıtan otomobilde keskin olmayan köşe yok gibi. Yatık "Y" biçimli LED aydınlatmalardan birçok yere dağılan hava giriş ve çıkışlarına kadar her noktası dikkat çekici görünen otomobilin arka bölümüyse diğer Lamborghini örneklerinden farklı.


Büyük bir difüzör ve yanda yüksek deflektörlere sahip olan Sián'ın LED stopları altı adet altıgenden oluşuyor. Çamurlukları arka lastiğin arkasına uzatmayan Lamborghini egzoz çıkışlarını da difüzör üzerine almış.

İç mekana geçildiğinde temellerini kullandığı Aventador'a olan benzerliği ortaya çıkan modelin gösterge tablosu ve direksiyon simidi bu araçtan alınırken dikey bir dokunmatik ekrana sahip orta konsol bu araca özel. Tavanın ortasına eklenen cam da yaşam alanına farklılık katmış.


Kaputu altında 6.5 litre hacimli bir V12 motor bulunan Sián aynı zamanda 48 Volt hibrit sisteme de sahip. Pil yerine süper kapasitör kullanan sistem toplamda 819 beygir güç üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sisteminin de yardımıyla 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 2.8 saniyenin altına inen otomobilin maksimum sürati de 350 km/s'in üzerinde. Elektrik motoru, 130 km/s'e kadar olan süratlerde ara hızlanmalara da yardımcı oluyor.

1 yorum: