3 Eylül 2019 Salı

Nissan Juke


Nissan'ın uzun süredir piyasada olan ve uçlarda gezinen tasarıma sahip SUV modeli Juke sonunda yeni nesline kavuştu. Boyutları büyüyen araç ilk etapta tek motor seçeneğiyle satışa sunulacak.

Eskisi kadar olmasa da yine iddialı bir tasarıma sahip olduğu söylenebilecek Juke'ta büyük ön panjur ve çift katlı LED farlar kullanılmış. Çapları 19 inçe kadar büyüyen jantlar, siyah renkli gövde koruması ve kontrast renkte alınabilen tavanın yanında arka kapı kollarının C sütununa gizlenmiş olması ilk nesil modele göz kırpıyor.


Arkadan bakıldığında çok daha sade bir duruşa sahip olduğu görülebilen Juke, burada temellerini paylaştığı Micra'ya benzer yatay stoplara kavuşmuş. Spoiler ve yüzgeç anten de arkada dikkat çeken detaylar arasında.

4.210 mm boya, 1.800 mm genişliğe ve 1.595 mm yüksekliğe sahip olan otomobil eskisinden daha büyük olsa da ağırlığı ortalama 23 kg azalmış. Bagaj hacmi de 422 litreye ulaşmış.


İç mekanı çok daha kaliteli görünen yeni modelde alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, çift renkli döşemeler, büyük sayılabilecek renkli bilgi ekranı ve 8 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran görev yapıyor.

Kaputu altında ilk etapta sadece 1 litre hacimli motor sunulacak olan Juke turbo besleme yardımıyla 117 beygir güç üretebiliyor. İki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilecek otomobilde 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman kullanılacak.

1 yorum: