24 Aralık 2020 Perşembe

Alpha Ace Coupe


A.B.D.'den çıkan yeni otomobil üreticilerinin sayısı her geçen gün artıyor. Bu üreticilerin en yenilerinden olan Alpha, önümüzdeki aylarda tanıtacağı birkaç aracın ilkini, elektrikli küçük bir coupé olarak ortaya çıkardı.

Araç hakkında teknik veri vermeyen Alpha'nın verdiği bilgiler arasında otomobilin 4.2 metre boyunda olduğu bulunuyor. 70'li yılların küçük İtalyan coupé'lerine göndermeler yapan otomobil köşeli hatlara sahip bir tasarım sunuyor.

Dümdüz bir burun kısmına sahip olan otomobilin genişletilmiş çamurlukları ve kısa tutulan tamponları sportif duruyor. Hemzemin kapı kolları ve arka kısmı boydan boya geçen LED stoplar da dikkat çekici detaylar arasında sayılabilir.

Çok sade bir iç mekana sahip olan otomobilde, altı düzleştirilmiş ve çok yükseğe yerleştirilmiş bir direksiyon simidi ve bütün fonksiyonların kumanda edildiği büyük bir dokunmatik ekran kullanılmış. Ön koltuklar arasında birçok depolama seçeneği yer alırken arka koltuklar da daha çok bagaja eklenmenk için düşünülmüş. Bu arada kaput altında da bir bagaj bölümü bulunduğunu hatırlatalım.

22 Aralık 2020 Salı

McLaren Sabre


McLaren, sınırlı üretim modellerine bir yenisini ekledi. 15 örneği bulunacak Sabre, markanın şimdiye kadar ürettiği en hızlı iki kişilik model olacak. Araç ayrıca hibrit motorlu olmayan en güçlü McLaren. 3.4 milyon Dolar seviyesinden başlayan fiyata sahip olan araç sadece A.B.D. pazarında satılacak.

Neredeyse bir aerodinamik çalışma konseptine benzeyen otomobilde ek kata sahip çamurluklar ve yan yüzeyler haricinde splitter, dev difüzör ve spoiler bulunuyor. Kaputunda küçük hava çıkışları yer alan aracın bu kısmına bir de dengeleyici kanat eklenmiş. Kollarının içi boşaltılmış, tek bijonlu jantlar ve difüzör üzerine yerleştirilen merkezi egzoz çıkışı da dikkat çekici.

Yukarıya doğru açılan kapılardan geçilen iç mekanda dijital gösterge paneli ve dik yerleşime sahip dokunmatik ekran haricinde çok şey bulunmayan aracın koltukları da tek parça iskelete sahip. Ayrıca iki koltuğun arasında, tavanda yer alan kamera da pistte atılacak turları kaydetmek için yerini almış.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli bir V8 motor barındıran Sabre, 835 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. Aracın maksimum sürati 351 km/s olarak açıklandı. Benzer bir ünitenin 765LT ve araçla temellerini paylaşan Senna'nın kaputu altında bulunduğunu da hatırlatalım. Bu arada aracın 0-200 km/s hızlanması 7.3 saniye sürüyor.