29 Kasım 2019 Cuma

Škoda Kamiq GT


Škoda'nın Çin'e özel araç tanıtma geleneği devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Kodiaq GT ile devam eden bu gelenek şimdi de Kamiq ailesine sıçradı. Yalnız bu sefer modelin görünümünde çok değişiklik yok.


Kamiq'in Çin'de satılan versiyonundan çok daha Avrupai bir yüze kavuşan Kamiq GT'nin alçak olması beklenen arka kısmıysa çok da sportif görünmüyor. Kontrast renkli tavanla alınabilen modelin birçok yerinde kromajlı süslemeler bulunuyor.


İç mekanı daha tanıdık olan modelde üç kollu direksiyon simidi, analog göstergeler, GT armalı trim parçaları ve özel döşeme desenlerine sahip sabit kafalıklı ön koltuklar standart olarak sunuluyor.


Kaputu altında iki benzinli motor seçeneği sunan aracın 1.5 litre hacimli ünitesi atmosferik emişli ve 111 beygir güç, 145 Nm tork üretebiliyor. 1.2 litre hacimli motorsa turbo besleme yardımıyla 115 beygir güç, 200 Nm tork üretebilmekte. İlk ünite 6 ileri vitesli otomatik, ikinciyse 7 ileri vitesli, .ift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla eşleştirilmiş.

25 Kasım 2019 Pazartesi

Honda City


Honda'nın ürün gamında da geliştirmeler oluyor. Japon üreticinin Jazz temelleri üzerine konumlandırdığı küçük sedan modeli City de yeni nesil örneklerine kavuştu. Üstelik aracın artık bir de RS donanım seçeneği sunuluyor.

Köşeli hatları özellikle ön bölümde Accord'u andıran otomobilde LED farlar, camların altına sabitlenmiş yan aynalar, 16 inç çaplı jantlar, yüzgeç anten, kısa bir bagaj kapağı, LED stoplar ve dik yerleşime sahip arka reflektörler gibi detaylar görülebiliyor.


Derli toplu bir duruş sunan iç mekanda dik yerleşime sahip havalandırma kanalları, şık görünen klima göstergeleri, büyük dokunmatik ekran ve analog gösterge tablosu dikkat çekiyor. Arka kapı içlerinde ikişer cep bulunan otomobilin ön koltukları arasında da birçok depolama bölümü bulunuyor.

Kaputu altında 3 silindirli, 1 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motor bulunan araç 122 beygir güç, 173 Nm tork üretebiliyor. Sunulan tek şanzıman seçeneğiyse sürekli değişken oranlı otomatik (CVT) ünite.

Lambo V12 Vision Gran Turismo


Gran Turismo modellerine bir yenisi eklendi. Üstelik bu sefer araç, 2019 FIA Gran Turismo Şampiyonası Finalleri sırasında tanıtıldı ve bu tür birçok modelin aksine sadece sanal ortamda bulunmuyor.

Gran Turismo konsol oyununda seçlebilecek araçlar arasına katılan modelin ismimde marka adının kısa yazılmasından sıradışı bir otomobil olduğu anlaşılıyor. Neredeyse açık tekerlekli bir yarış aracı olarak tanımlayabileceğimiz model gelecekten bize ulaşmış gibi görünüyor.


Dört bir yanında aerodinamik kitin parçaları bulunan konseptte dev jantlar, ince yapılı ve çok parçadan oluşan LED far ve stoplar, dışarıdan görülebilen süspansiyon sistemi, 6 çıkışa sahip egzoz sistemi ve çift parçadan oluşan spoiler kullanılmış.

Bir savaş uçağı kokpitiyle neredeyse birebir tasarlanan kabindeyse sürücünün ortaya oturduğu görülebiliyor. U biçimli direksiyon simidi üzerinde bir dijital ekrana yer veren Lamborghini gerekli bilgilerin çoğunu ön cama yansıtmış.


Görünümü Sián'ı andıran modelin motoru da bu araçtan alınmış. 6.5 litre hacimli, atmosferik emişli V12 motoru hafif hibrit sistemle birleşip 819 beygir güç üretir hale gelen model 0'dan 100 km/s sürate 2.8 saniyeden çabuk ulaşabilirken maksimum sürati 350 km/s'in üzerinde.