26 Ağustos 2022 Cuma

Toyota Yaris Cross Flame 1.5 X-Pack


Toyota'nın sorunsuzlukla isim yaptığı bir gerçek. Tasarımsa genelde bu Japon üreticiyle anılan bir nokta değil. Durum böyle olunca Yaris Cross gibi otomobiller insanları şaşırtabiliyor. Dikkat çekici görünüme sahip olan B-SUV, rekabette iddialı olabilmek için sahip olması gereken ilk özelliğe kavuşmuş oluyor. Diğer yandan hibrit teknolojisine sahip versiyonları da olan aracın benzinli modeli de unutulmamış. İşte bu araç, bugün konuğum.

Škoda Superb Combi 1.5 TSI Scout


Škoda'nın son yıllarda yakaladığı çıkış göz kamaştırıcı. Özellikle Volkswagen grubunun diğer markalarıyla rekabete girdiği segmentlerde öne çıkmaya başlayan üretici farklı versiyonlarla da müşterilerin aklını çeliyor. Yükseltilmiş wagon modellerden oluşan Scout ailesiyle kullanışlılığı bir üst seviyeye yükselten Škoda, incelemeye büyük kardeş Superb Scout olarak katıldı.

BMW 220i Active Tourer M-Sport


MPV modellerin sayısı her geçen gün azalıyor. Konu premium araçlar olduğunda sayılar daha da aşağılara çekiliyor. Bununla birlikte BMW gibi bazı markalar bu modelleri bırakmaya niyetli değil. 2 Serisi Active Tourer'ın yeni nesliyle bu yönelimini hayata geçiren Alman üretici ortaya ilginç bir model çıkarmış. Özellikle iç mekanı çok modern görünen otomobil diğer taraftan bol hacimle bir MPV'nin sunması gereken özelliklere sahip.

Mercedes-Benz EQE 350+ Edition One


Elektrikli otomobillerden bahsedildiğinde aklımıza gelmeye başlayan markalardan olan Mercedes model üzerine model tanıtmaya devam ediyor. Daha önce incelediğim EQS'in ardından tanıtılan EQE de bu modellerden bir tanesi. Dışarıdan bakıldığında kardeşinin küçültülmüşü gibi duran otomobil iç mekanda da benzer bir tasarım sunuyor. Edition One gibi zengin bir donanımla incelememe katılan EQE'nin 350+ seçeneği arkada tek bir motora sahip.

Hyundai Staria 2.2 CRDI Prime


8+1 ticari araçlar çok heyecan verici tasarımlara sahip olmasalar da işler, her segmentte olduğu gibi bazen değişebiliyor. Hyundai'nin ticarisi Staria, tanıtıldığında birçoğumuz aracın bir konsept olduğunu düşünmüştük. Gerçeğiyse araç ortaya çıktığında gördük. Gelecekten günümüze ışınlanmış gibi duran model iç mekanında da şık bir tasarım sunuyor. 2.2 litre hacimli motoruyla performansı da yeterliymiş gibi görünen Staria'nın diğer özellikleri videoda.

25 Ağustos 2022 Perşembe

Daihatsu Tanto


Daihatsu'nun Kei Car modellerinden Tanto, yeni bir versiyona kavuştu. 2019 yılında yeni nesli tanıtılan otomobilde bir yenilik olmasa da Tanto Custom makyajlandı. Ayrıca aileye Tanto FunCross isimli bir seçenek eklendi.

3.395 mm boya, 1.475 mm genişliğe ve 1.775 mm yüksekliğe sahip olan otomobil aslında MPV tanımına çok iyi uyuyor. Köşeli hatlara sahip olan otomobilde B sütunu bulunmuyor ve arka kapılar kayarak geriye doğru açılıyor.

Versiyona göre çok farklı yüzlere sahip olabilen Tanto'nun Custom seçenekleri, Lexus modellerini andıran dev bir ön panjura kavuşmuş. LED farlar ve bol kromaj da aracı lüks göstermeye çalışan diğer detaylar. Birçok farklı renge sahip detaylarıyla FunCross ise gövde korumaları ve beyaz renkli sac jantlarıyla doğaya daha yakın sürücülerin dikkatini çekecek.

Dört kişilik iç mekanda birçok lüks donanım bulunan otomobillerin dijital gösterge panelleri orta konsola kadar uzuyor. Farklı renklerde trim parçaları ve büyük dokunmatik ekranla donatılan Tanto ailesinde bol depolama bölümü, arka koltuklar için tepsiler, açılabilir camlar ve cam perdeleri gibi kalemler yer alıyor.

Kaputu altında 658 cc hacimli bir benzinli motor bulunan otomobilin atmosferik emişli seçenekleri 52 beygir güç üretebilirken turbo beslemeyle güç 64 beygire ulaşıyor. Sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) donatılan otomobiller önden veya dört tekerlekten çeker olarak alınabiliyor.

Mercedes-AMG GT3 Edition 55


AMG, 55. yaşını görkemli bir şekilde kutluyor. Mercedes'in güncel ürün gamında yer alan en sportif modelin yarış versiyonunu farklı bir şekilde sunan üretici bu araçtan sadece 5 adet üreteceğini ve fiyatların da vergiler hariç 625.000 Euro seviyesinden başlayacağını açıkladı. Otomobille birlikte IWC Schaffhausen markalı bir kronograf da sunuluyor.

Aslında GT3'ü anlatmamıza gerek yok zira araç ilk olarak bundan 7 yıl önce tanıtılmıştı. Dev Panamericana panjurun altında büyük bir splitter, deflektörler ve kaputta da hava çıkışına sahip olan araçta tek bijonlu jantlar yandan çıkan egzoz sistemi de v spoiler ve difüzör kullanılıyor.

İç mekanında yarış koltukları, tam boy takla kafesi, dijital gösterge paneli ve sökülebilir direksiyon simidi gibi detaylar yer alan aracın koltuklarında özel 55 arması ve sınırlı üretim plakaları yer alıyor. 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve karbon fiber yüzeyler de iç mekanın diğer detayları arasında.

Kaputu altında, 6.3 litre hacimli V8 üniteyi kullanmayı sürdüren araç, FIA kurallarına uygun bir şekilde homologe edilmemiş. Bu sayede 100 beygir kazanan Edition 55 660 beygir güç üretebiliyor. Susturucunun biraz daha özgür bırakılması sonucunda otomobilin sesi de değişmiş.

23 Ağustos 2022 Salı

Toyota Sienta


Toyota, Yaris temelleri üzerine geliştirilen MPV modeli Sienta'nın yeni neslini tanıttı. Kullanışlılığı daha da üst seviyeye çıkan aracı farklı renklerde iç mekanla ve değişik çekiş sistemleriyle satın almak mümkün olacak.

4.300 mm boya, 1.695 mm genişliğe ve 1.670 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.750 mm olarak açıklanıyor. Kontrast renkte tavan ve yan aynalarla alınabilen otomobilin LED farları gövde rengi ve gümüş detaylara sahip. Aracın model ismi ön tamponun siyah bölümüne işlenmiş.

Kayar arka kapılara sahip MPV'nin kapıları haricinde tamponlarının yan bölümleri de siyah renkli korumalara sahip. LED stopları D sütununa yerleştirilen otomobilin arka tamponu, dik bagaj kapağından çıkıntı yapmayacak biçimde tasarlanmış.

Birçok tepsi ve bardaklıkla donatılan iç mekanı farklı renklerde plastikler ve döşemelerle tercih edilebilen Sienta'da dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran bulunuyor. Opsiyonlar arasında ahşap kaplamalı bagaj zemini ve arka kapı camları için perdeler yer alıyor. Kompakt boyutlara rağmen araç 7 kişilik oturma kapasitesine sahip.

Kaputu altında 1.5 litre hacimli, benzinli motorun standart veya hibrit seçenekleri sunulan araç sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) alınabiliyor. Hibrit seçeneğin tek elektrik motorlusu önden çekişliyken çift elektrik motorlu araç dört tekerlekten çekişli.

22 Ağustos 2022 Pazartesi

Czinger Hyper GT


Czinger, iddialı yaklaşımından geri adım atmıyor. 7 yıl içerisinde 6 otomobille karşımıza çıkmayı planlayan üretici 21C'nin ardından Hyper GT isimli dört kişilik modelini de tanıttı. İlginç olansa her iki otomobilin de aynı güç ünitesine sahip olması.

Şık coupé çizgilerine sahip olan aracın ön bölümünde alçak bir burun ve ince yapılı LED farlar görülebiliyor. 3 boyutlu baskı jantlar ve ince yapılı yan aynalar büyük ihtimalle seri üretimde farklı şekilde karşımıza çıkacak olsalar da şık görünüme sahipler.

Aerodinamik bir duruşa sahip arka bölümde difüzör ve spoiler biçimli bagaj kapağı ucu haricinde yine ince LED şeritler halinde uzanan stoplar ve ızgara görülebiliyor. Egzoz çıkışıysa ortaya yerleştirilmiş. Kapıları martı kanat tarzıyla yukarıya açılan Hyper GT'nin iç mekan fotoğraflarıysa henüz paylaşılmadı.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 2.88 litre hacimli bir V8 bulunacağı belirtilen otomobil 800 Volt mimarisi kullanan bir hibrit olacak ve yaklaşık 1.250 beygir güç üretebilecek. Bu da kendisini en güçlü dört kişilik hibrit modellerden birisi haline getirecek.

DeLorean Omega


DeLorean, iyiden iyiye hayata dönmeye başladı. Seri üretime geçiş öncesinde ilk olarak Alpha5 konseptiyle karşımıza çıkan üretici şimdi de çok daha uçuk bir görünüm sunan Omega konseptiyle hayranlarını umutlandırıyor.

Bir soraki yüzyıldan gelmiş gibi bir duruşa sahip olan otomobil 3 boyutlu aydınlatma grubu ve yüksek yapısıyla ilk bakışta dikkatleri üzerine topluyor. Yan camları bulunmayan araçta lastik ve jantlar birbirine uyumlu tasarıma sahip.

Dümdüz bir tabana sahip olan aracın yan camları bulunmuyor. Ön ve arka bölümlerin haricinde yanda da DeLorean yazıları bulunması ve bazı süspansiyon elemanlarının açıkta bırakılması farklı duruşu destekliyor. Aracın İiç mekan fotoğrafları ve motor özelliklerindense detaylar paylaşılmadı.

21 Ağustos 2022 Pazar

Bentley Mulliner Batur


Bentley, Mulliner sınırlı seri üretim modellerinin ikincisini tanıttı. İlk modeli 2020 yılında ortaya çıkaran İngiliz üretici Bacalar isimli araçla yeni tasarım anlayışının sinyallerini verirken Batus, bu anlayışın daha da ilerlemiş halini temsil ediyor. 18 örneği bulunacak otomobilin tamamı satılmış durumda.

Büyük ve dik yerleşimli ön panjurunu koruyan otomobilde marka arması da bu parçanın üzerine alınmış. Sportif görünen hava girişleri ve artık dairesel olmayan LED farlar dinamizmi artırmış. Farlardan arka çamurluklara kadar uzanan çeritler ve kaputa açılan hava çıkışları da öndeki diğer detaylar arasında.

22 inç çaplı jantlara sahip olan otomobilde ön çamurluğun arkası ve kapıların altı aerodinamik tasarıma sahip. EXP 100 GT konsepti gibi liftback gövde yapısına sahip olan Batur'da seviye ayarlı spoiler, ince yapılı LED stoplar, Önde olduğu gibi aracın en ucuna yerleştirilen Bentley logosu ve Akrapoviç imzalı titanyum egzoz sisteminin çift çıkışı görülebiliyor.

Otomobilin iki kişilik iç mekanınıysa anlatmaya çok gerek yok zira kişiselleştirme seçenekleri sınırsız olan Batur, her araç sahibi için farklı görünecek. Tanıtımı yapılan araçta deri ve Alcantara haricinde 3 boyutlu baskıyla şekillendirilmiş 18 karat altın düğmeler ve W12 motorun ses imzası işlenmiş ön konsol dikkat çekiyor.

Kaputu altında görev yapan W12 motor sayesinde üretilen en güçlü Bentley sıfatını kazanan aracın çift turbo beslemeli ünitesi 740 beygir güç, 1.000 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi, 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman, yönlendirilebilir arka aks ve havalı süspansiyon sistemi gibi donanımlara sahip.

0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati de 335 km/s olarak açıklandı. Bu performansı dizginleyebilmek için Batur'da 440 ve 410 mm çaplı karbon silikon karbid fren diskleri ve önde 10, arkadaysa 4 pistonlu kaliperler kullanılmış.

Aston Martin V12 Vantage Roadster


V12 Vantage Roadster geri döndü. Mart ayında tanıtılan 12 silindirli Vantage'ın üzeri açılan kardeşi, 249 adetlik sınırlı üretime sahip olacak. İşin ilginciyse bu araçların tamamının tanıtım anında çoktan satılmış olması.

Sabit tavanlı kardeşinin genişletilmiş gövdesi, aerodinamik paketi ve 21 inç çaplı jantlarına sahip olan otomobil, bagaj kapağının üzerine eklenen büyük spoiler için ek ücret istiyor. İç mekandaysa V12 logoları ve daha bol karbon fiber kullanılmış. Hatta istek üzerine koltuklar da bu malzemeden üretilebiliyor.

Kaputu altında çift turbo beslemeli, 5.2 litre hacimli bir V12 motor barındıran otomobil 700 beygir güç, 753 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanı, direksiyon ve adaptif süspansiyon sistemi elden geçirilen otomobilin 0-100 km/s deparı 3.6 saniye sürerken maksimum sürat 322 km/s. Sunulan birçok hafifletilmiş parçaya rağmen boş ağırlıksa 1.855 kg.

Ruf Bergmeister


Ruf, Porsche köklerine dönerek yeni bir speedster üretti. İlk bakışta modifiye edilmiş bir 993 gibi göürnen araç aslında bundan çok daha fazlası. Model, geçmişin önemli Porsche modellerinden 906, 909 Bergspyder ve 718 RS 60 Spydergibi araçları hatırlatıyor.

Bütün gövde panelleri karbon fiberden üretilen Bergmeister, ön tamponunda geniş hava girişlerine sahip. Metal depo kapağı bagaj kapağı üzerine alınan aracın 19 inç çaplı jantları tek bijonlu. Küçük yan aynalar, çamurlukların önündeki kanatçıklar, arka sol çamurluk üzerindeki hava girişi, hem koltukların arkasında hem de kaputta bir spoiler ve iptal edilen arka tampon dikkat çeken detaylar.

İç mekanı çok sade bir yapıda olan otomobilde küçük bir ön cam ve bol Alcantara döşeme kullanılmış. Sabit sırtlıklı yarış koltukları, üç kollu direksiyon simidi ve analog göstergeler haricinde yaşam bölümünde bir ilginçlik bulmak zor.

Görünümüne uygun olarak kaputu altına hava soğutmalı bir Boxer motor alan aracın 3.6 litre hacimli, 6 silindirli ünitesi çift turbo beslemeli. 450 beygir güç, 600 Nm tork üretebilen araç 6 ileri vitesli manuel şanzıman, 350 mm çaplı karbon seramik fren diskleri ve önde 6, arkadaysa 4 pistonlu kaliperlere sahip.