25 Ağustos 2022 Perşembe

Mercedes-AMG GT3 Edition 55


AMG, 55. yaşını görkemli bir şekilde kutluyor. Mercedes'in güncel ürün gamında yer alan en sportif modelin yarış versiyonunu farklı bir şekilde sunan üretici bu araçtan sadece 5 adet üreteceğini ve fiyatların da vergiler hariç 625.000 Euro seviyesinden başlayacağını açıkladı. Otomobille birlikte IWC Schaffhausen markalı bir kronograf da sunuluyor.

Aslında GT3'ü anlatmamıza gerek yok zira araç ilk olarak bundan 7 yıl önce tanıtılmıştı. Dev Panamericana panjurun altında büyük bir splitter, deflektörler ve kaputta da hava çıkışına sahip olan araçta tek bijonlu jantlar yandan çıkan egzoz sistemi de v spoiler ve difüzör kullanılıyor.

İç mekanında yarış koltukları, tam boy takla kafesi, dijital gösterge paneli ve sökülebilir direksiyon simidi gibi detaylar yer alan aracın koltuklarında özel 55 arması ve sınırlı üretim plakaları yer alıyor. 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve karbon fiber yüzeyler de iç mekanın diğer detayları arasında.

Kaputu altında, 6.3 litre hacimli V8 üniteyi kullanmayı sürdüren araç, FIA kurallarına uygun bir şekilde homologe edilmemiş. Bu sayede 100 beygir kazanan Edition 55 660 beygir güç üretebiliyor. Susturucunun biraz daha özgür bırakılması sonucunda otomobilin sesi de değişmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder