29 Kasım 2018 Perşembe

Mercedes-AMG GT


2019 yılında bizlerle olacak otomobillerden bir tanesi de makyajlı Mercedes-AMG GT olacak. İki kapılı modelinin hem iç hem de dış tasarımını elden geçiren üretici yeni bir performans seçeneğiyle müşterileri pistlere çekmek istiyor.


Mart ayında tanıtılan dört kapılı kardeşinden alınan bazı detaylara kavuşan otomobilin dış bölümünde yeni farlar ve jantlar dikkat çekerken farklı bir görünüm sunan difüzörün iki yanında bulunan egzoz çıkışları da elden geçirilmiş. Giriş seçeneklerinde yuvarlak olan çıkışlar güç arttıkça dörtgen hale geliyor.


İç mekanda da yeniliklere yer verdiği görünen ailede dijital gösterge paneli ve daha geniş ekrana sahip bir bilgi-eğlence sistemi bulunuyor. Direksiyon simidi de farklılaşırken bu parça üzerine sürüş modu seçim düğmelerinin eklendiği görülebiliyor. Dört kapılı kardeşten alınan vites konsolunda yeni bir dokunmatik panel, farklı vites kolu ve artık dikdörtgen şekilli olan düğmeler yer alıyor.


Aileye yeni katılan GT R Pro modelinde standart olarak karbon fiber deflektörlere sahip aerodinamik paket sunan üretici farklı jantlar, ön çamurluklar üzerine açılan hava çıkışları ve yine standart olan karbon seramik fren diskleriyle fark yaratmış. Elden geçirilen ve ayarlanabilir olan süspansiyon sistemine yardım için iç mekana da kule gergisi ve yarım takla kafesi eklenmiş.


Çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli V8 motorları kullanmaya devam eden ailenin sunduğu güç ve tork değerlerinde bir değişim yaşanmamış. Bu ünite, GT3 ve GT4 yarışçılarından esinlenen GT R Pro'nun kaputu altında da GT R'da ürettiği 585 beygir güç ve 700 Nm torku verebiliyor.

2 yorum:

  1. Aracın 0-100 değeri nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Motor gücüne göre değişiyor. 4 ile 3.6 saniye arasında.

      Sil