23 Eylül 2021 Perşembe

Ford Expedition


Ford'un dev SUV modeli Expedition makyajlandı. Ön bölümde yoğunlaşan operasyon sonrasında iç mekanda da büyük değişiklikler sunuluyor. Kaput altında güçlenen motor seçenekleri bulunurken aileye iki de donanım eklendi.

Yenilenen yüzünde kullanılan LED farları baştan tasarlanan modelin ön panjur ve tamponu da elden geçirilmiş. Farklı tasarıma sahip jantların çaplarıysa 18'den 22 inçe kadar uzanıyor. Arka bölümde yenilenen ve üzerine reflektör eklenen tampon haricinde iç tasarımları değişen stoplar dikkat çekiyor.

Aileye yeni katılan Timberline'da 33 inç çaplı araziye uygun lastikler ve turuncu trim parçaları yer alırken bu modelin yerden yüksekliği de 27 cm'ye ulaşmış. Stealth Edition isimli paketse 6 kollu ve siyah renkli jantlar, siyaha boyamış trim parçaları ve armalarla kırmızı kaliperleri beraberinde getiriyor.

Oldukça farklı görünen iç mekanında tam dijital gösterge paneline kavulan Expedition'ın direksiyon simidi tasarımı da yenilenmiş. Havalandırma ızgaraları küçülürken dokunmatik ekran, orta konsolun tamamını kaplayacak şekilde büyümüş.

Çift turbo beslemeye sahip, 3.5 litre hacimli V6 motorunu kullanmaya devam eden büyük SUV, donanım seçeneğine göre üniteden 385 beygir güç, 640 Nm tork veya 446 beygir güç, 695 Nm tork alabiliyor. 10 ileri vitesli otomatik şanzıman standart donanımda yer alıyor.

22 Eylül 2021 Çarşamba

Honda BR-V


Honda'nın bazı Asya pazarlarında satışa sunduğu SUV modeli BR-V yenilendi. Yeni nesille birlikte markanın global yüzünü taşımaya başlayan aracın tasarımı, sürpriz olmayan bir şekilde N7X konseptinden alınmış.

Dik bir tasarıma sahip ön panjur ve LED farlarıyla diğer Honda modellerine göz kırpan tasarımı, tampona inildiğinde Subaru modellerini de andıran otomobilin tampon, kapı ve çamurluklarında siyah renkli korumalar kullanılıyor. Arka bölümde küçük bir spoiler, yüzgeç anten ve LED gündüz aydınlatmalarına sahip stoplarla dikkat çeken aracın arka tamponu kısa bir yapıya sahip.

İç mekanda 3 koltuk sırası sunmaya devam eden BR-V burada da diğer Honda modelleriyle benzeşiyor. Analog gösterge paneli ve çok büyük olmayan dokunmatik ekran haricinde imitasyon deri döşeme ve dijital ekranlı otomatik klima, donanım kalemlerinden birkaçı.

Kaputu altıdna da sürpriz bulunmayan otomobil, bir önceki nesilde de görev yapan atmosferik emişli, 1.5 litre hacimli motora sahip. 121 beygir güç, 145 Nm tork üretebilen ünite, sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla gücü ön aksa aktarıyor.

Hyundai Staria-Load


Hyundai, geçtiğimiz Mart ayında tanıttığı uçuk tarasımlı MPV modeli Staria'yı bir ticariye çevirdi. Gövde hatlarını büyük ölçüde korumayı başaran araç, ticari kullanıma daha uygun bir motor ve arka aksla satışa sunulacak.

Önden bakıldığında, halojen farlarıyla kendisini belli eden modele yandan bakıldığındaysa sac jantlar ve kapalı van kasa görülebiliyor. Arkadaysa renkleri açılıp iç tasarımları farklılaştırılan stoplar gözlerden kaçmıyor. Bağımsız arka süspansiyona veda eden araç burada ayrıca yaprak yaylar kullanıyor.

İç mekana geçildiğinde de MPV kardeşinden çok farklı olmayan modelin kokpiti tek renk alınabilse de dijital gösterge paneli ve dört kollu direksiyon simidi korunmuş. Daha küçük bir dokunmatik ekran ve altında yer alan fiziksel butonlar kullanım kolaylığı sağlarken vites selektörünün yerini vites kolu almış.

Kaput altında 2.2 litre hacimli bir turbo Diesel motor barındıran ticari, 177 beygir güç, 430 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman gücü ön aksa aktarıyor. Araç iki veya beş koltuklı alınabildiği gibi kasa kapağı da tekli veya çiftli tercih edilebiliyor. 2.5 ton çekme kabiliyetine sahip olan aracın kasa bölümünde 2.607 mm'lik yükleme uzunluğu, 1.640 mm yükleme genişliği ve 1.436 mm yükleme yüksekliği sunuyor.

21 Eylül 2021 Salı

Toyota Tundra


Kuzey Amerika pazarının olmazsa olmazlarından büyük pick up modelleri giderek daha farklı seçeneklerle karşımıza çıkıyor. Büyük Amerikan üçlüsünün bu araçlarını yenilemesinin ardından şimdi de sıra en büyük Japon üretici Toyota ve onun aracı Tacoma'da.

Rakiplerinin giderek büyüyen ön panjurlarına çok güzel bir cevap veren Toyota, LED farları da aracın köşelerine alarak heybetli görünüm konusunda geri kalmıyor. Kaput tasarımı da güçlü görünümü pekiştiriyor. 6 bijonlu jantlar ve şişkinliği artırılmış farklı tonda korumalara sahip çamurluklar yandan bakıldığında dikkat çeken detaylar.

İki farklı kabin ve üç farklı kasa boyuna sahip olan Tacoma'nın arka bölümünde ilginç bazı dokunuşlar var. Hafifletilen ve uzaktan kumandayla açılabilen kasa kapağının üst bölümü spoiler şeklinde tasarlanmış. LED stoplar 3 boyutlu tasarımlarıyla öne çıkarken kasaya entegre arka tamponlar da bu tür araçların çoğunda karşımıza çıkan tampon-kasa arası boşluğu yok etmiş.

Dışı gibi içi de köşeli hatlara sahip olan Tacoma'nın bu bölümü farklı donanım seviyelerinde farklı renklerde tercih edilebiliyor. Trim parçaları da ahşap, metal ve piyano siyahı olabiliyor. Dört kollu direksiyon simidi ve dijital gösterge paneli de yeni nesil araçta yer alan donanımlar arasında. 

Açılabilir panoramik cam tavan ve 14 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran da dikkat çeken kalemler arasında. Hayatı kolaylaştıran donanımlar arasına temassız şarj ve hem ön hem de arka koltuklarda sunulan ısıtma ve havalandırma bulunuyor.

Kaput altında artık bir V8 bulunmayan pick up bunun yerine çift turbo beslemeye sahip, 3.5 litre hacimli V6 motora sahip. 395 beygir güç, 650 Nm tork üretebilen ünite hibrit versiyona da 444 beygir güç, 790 Nm tork verebiliyor. Her iki seçenekte de 10 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulacak.