21 Eylül 2021 Salı

Toyota Tundra


Kuzey Amerika pazarının olmazsa olmazlarından büyük pick up modelleri giderek daha farklı seçeneklerle karşımıza çıkıyor. Büyük Amerikan üçlüsünün bu araçlarını yenilemesinin ardından şimdi de sıra en büyük Japon üretici Toyota ve onun aracı Tacoma'da.

Rakiplerinin giderek büyüyen ön panjurlarına çok güzel bir cevap veren Toyota, LED farları da aracın köşelerine alarak heybetli görünüm konusunda geri kalmıyor. Kaput tasarımı da güçlü görünümü pekiştiriyor. 6 bijonlu jantlar ve şişkinliği artırılmış farklı tonda korumalara sahip çamurluklar yandan bakıldığında dikkat çeken detaylar.

İki farklı kabin ve üç farklı kasa boyuna sahip olan Tacoma'nın arka bölümünde ilginç bazı dokunuşlar var. Hafifletilen ve uzaktan kumandayla açılabilen kasa kapağının üst bölümü spoiler şeklinde tasarlanmış. LED stoplar 3 boyutlu tasarımlarıyla öne çıkarken kasaya entegre arka tamponlar da bu tür araçların çoğunda karşımıza çıkan tampon-kasa arası boşluğu yok etmiş.

Dışı gibi içi de köşeli hatlara sahip olan Tacoma'nın bu bölümü farklı donanım seviyelerinde farklı renklerde tercih edilebiliyor. Trim parçaları da ahşap, metal ve piyano siyahı olabiliyor. Dört kollu direksiyon simidi ve dijital gösterge paneli de yeni nesil araçta yer alan donanımlar arasında. 

Açılabilir panoramik cam tavan ve 14 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran da dikkat çeken kalemler arasında. Hayatı kolaylaştıran donanımlar arasına temassız şarj ve hem ön hem de arka koltuklarda sunulan ısıtma ve havalandırma bulunuyor.

Kaput altında artık bir V8 bulunmayan pick up bunun yerine çift turbo beslemeye sahip, 3.5 litre hacimli V6 motora sahip. 395 beygir güç, 650 Nm tork üretebilen ünite hibrit versiyona da 444 beygir güç, 790 Nm tork verebiliyor. Her iki seçenekte de 10 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder