27 Ocak 2018 Cumartesi

Lotus Evora GT410 Sport


Lotus, Evora Sport 410 modelinin yerine piyasaya sürdüğü modelini tanıttı. Evora GT410 Sport olarak isimlendirilen otomobilde büyük yenilikler sunulmasa da aerodinamik yapı iyileştirilmiş.


GT430'da olduğu gibi GT410 Sport da yeni kompozit gövde panelleriyle üretiliyor. Yenilenen ön ve arka paneller sayesinde yerini aldığı otomobilden %50 daha fazla yere basma kuvveti üretebilen araç daha agresif görünen tamponlara ve daha büyük bir difüzöre de kavuşmuş.


İç mekanı da sadeliğini koruyan otomobilin kaputu altındaki kompresör beslemeye sahip, 3.5 litre hacimli V6 motor da 416 beygir güç üretmeye devam ederken tork 420 Nm'ye ulaşmış. Minimum ağırlığı 1.256 kg olan otomobilin manuel şanzımanlı seçenekleri 0'dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşabilirken otomatik şanzımanlı araçta bu süre 4.1 saniyeye iniyor. Maksimum süratlerse sırasıyla 305 ve 275 km/s.

McLaren MSO X


McLaren'in özel üretim modellerine bir yenisi katıldı. McLaren Newport Beach tarafından 10 adet örneği sipariş edilen modeller 570S GT4'ün yollarda kullanılabilen bir versiyonu olarak görülebilir.

Tasarımında 570S'in yarış versiyonundan esinlenilen araş McLaren'in özel araç üretim birimi MSO tarafından hazırlanmış. F1 GTR'ı da andıran görünümde ek hava girişlerine sahip ön bölüm, büyük bir sabit spoiler, titanyum egzoz sistemi, tavana eklenen hava girişi, yeni arka tampon ve deflektörler gibi yeniliklere sahip.


İç mekanına bol bol çıplak karbon fiber görülebilen aracın orta konsolunda artık eşya saklanacak bir bölüm bulunmazken yarış koltuklarında altı noktadan bağlantılı emniyet kemeri de bulunuyor.

Spoiler sayesinde maksimum süratte 100 kg daha fazla yere basma kuvveti uygulanabilirken çıplak karbon fiber gövde parçaları da araca farklı bir görünüm katmış. 570 beygir güç üretebilen, çift turbo beslemeli, 3.8 litre hacimli V8 motordaysa bir yenilik yok.