14 Mart 2015 Cumartesi

Hyundai i20 Active


Güney Kore merkezli üretici Hyundai, i20 ailesini genişletme çalışmalarına devam ediyor. Beş kapılı modelin ardından Coupé'yi de tanıtan firma şimdi de yükseltilmiş gövdeye sahip Active'i Hindistan'da tanıttı.

Alt bölümleri siyah renkli plastikle kaplanan bir gövde sunan aracın ön ve arka tamponlarında metal görünümlü bölümler yer alıyor. Farklı tasarıma sahip 16 inç çaplı jantlar ve yine siyah renkli kapı koruma çıtaları görünümü farklılaştırırken arka tampon köşelerine sis ve geri vites lambaları eklenmiş. Metal renkli kapı kolları ve depo kapağı da farklılıklar arasında yerlerini alırken tavanda spoiler ve port bagaj rayları görülebiliyor.


Beş kapılı modellere göre 10 mm daha uzun, 26 mm daha geniş ve 50 mm daha yüksek olan otomobilin yerden yüksekliğiyse 20 mm artışla 190 mm'ye ulaşmış. Bagaj hacmi ve aks mesafesindeyse değişim bulunmuyor.

İç mekanında gövde rengine uygun farklı plastik süslemeler dikkat çeken i20 Active'in motor seçenekleri de daha alçak gövdeye sahip olan kardeşlerinden alınmış.

12 Mart 2015 Perşembe

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Spirit


Japon üretici Toyota'nın her model ailesinde hibrit bir otomobil sunma arzusu ortaya yavaş yavaş Türkiye pazarının da işine yarayacak araçlar çıkarıyor. Devlet tarafından bu tür araçlara vergi indirimleri yapılan ülkelerden birisi olmayan Türkiye bu araçları da içten yanmalı motorlarının hacmine göre vergilendirdiğinden fiyatlar genelde aşırı şişiyordu. Düşük hacimli benzinli motoruyla bunun önüne geçebilen ender araçlardan birisi de Yaris'in hibrit versiyonu oldu.

1999 yılından bu yana üretilen Yaris'in ilk nesil örnekleri iki, üç, dört ve beş kapılı olarak sunulurken 2005 yılında ortaya çıkan ikinci nesil Yaris'te iki kapılı seçenek iptal edildi. Bu araçların sedan modelleriyse Vios ismiyle üretimde kaldı. Üretimi 2010 yılında başlayan üçüncü nesil Yaris'in hibrit versiyonu da kendisini bir konsept olarak 2011 yılında göstermişti. Seri üretim versiyonuna da 2012 yılında kavuşan Yaris Hybrid geçtiğimiz yıl diğer kardeşleriyle birlikte makyajlanmıştı.

9 Mart 2015 Pazartesi

VÄTH C V18


Mercedes modelleri üzerinde yapılan modifikasyon çalışmaları genelde büyük motorlu versiyonlarda karşımıza çıksa da üreticinin küçük hacimli ünitelerini de farklı serilerde kullanmaya başlaması dikkatleri bu yöne çekmeye başladı.

Aracın süspansiyon sistemini 30 mm alçaltan firma 20 inç çaplı jantlar kullanırken karbon fiberden üretilen splitter ve difüzör toplam 3.060 Euro karşılığında alınabiliyor. Aracın standart sesini beğenmeyenler için de dört çıkışlı bir egzoz sistemi sunulmakta.

Otomobilin turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motoru 192 beygir güç, 300 Nm tork üretebiliyor. Bu sayede C180'in station wagon seçeneğinin maksimum sürati 230 km/s'e ulaşmış.

8 Mart 2015 Pazar

Mercedes-AMG GT S F1 Safety Car ve C63 S AMG Estate F1 Medical Car


Giderek yaklaşan 2015 Formula 1 sezonunda pistlerde göreceğimiz otomobiller yarış araçlarıyla sınırlı olmayacak. Mercedes'in hem güvenlik aracı hem de medikal araç sağladığı organizasyonda görev yapacak olan otomobiller de Cenevre'de tanıtıldı.


Geçtiğimiz birkaç yıldır bir SLS AMG tarafından icra edilen güvenlik aracı olma görevi bu yıl bir AMG GT S'e verildi. Aerodinamik paketle donatılan otomobilde önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantlar, LED tavan ışıkları, çakar görevi de yüklenen aydınlatma grubu, LED ışıklandırmalı arka plakalık ve büyük bir radyo anteni bulunuyor.


Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip 4 litre hacimli v8 motorun 510 beygir güç, 650 Nm tork üretebilen bir versiyonu bulunan araç 0'dan 100 km/s sürate 3.8 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 310 km/s.

Medikal araç görevini de bir C63 S AMG Estate'e veren Mercedes bu araçta da özel grafikler, büyük radyo anteni ve daha eski görünümlü bir tepe lambası kullanmış. LED aydınlatma grubuysa çakar görevini de yapmakta.


Güvenlik aracının çift turbo beslemeye sahip motoruyla donatılan otomobil 510 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor. Bu sayede otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4.1 saniye olarak gerçekleşiyor.