19 Ağustos 2011 Cuma

Infiniti JX


Japon üretici Infiniti, uzun süredir yakın çekim fotoğraflarını paylaştığı SUV modeli JX'i sonunda tanıttı. Son dönem Infiniti konseptlerinden izler taşıyan araç 7 kişilik oturma kapasitesiyle çocuklu ailelere hitap ediyor.

Yuvarlak hatlarıyla uyumlu dalgalanmalara sahip çizgileri hem güncel Infiniti modelleri hem de konseptlerde kendisini gösterirken iç mekanda da yabancılık çekilmiyor. 3 koltuk sırasına sahip olan aracın ön konsolunda da yuvarlak hatlar kullanılırken kumanda yerleşimleri de markanın diğer modellerinden tanıdık.

Donanımında çift sunroof, cep telefonuna bağlanıp gidilecek kişinin bilgilerini alabilen navigasyon sistemi ve 14 hoparlörlü Bose müzik sistemi bulunan aracın güvenlik donanımında şeritte kalma asistanı ve heads up display yanında hem ön hem de arka algılayıcılara sahip kaza önleme sistemi bulunuyor.

Motorunun detayları henüz açıklanmayan JX'in bir v6 üniteye sahip olacağı belirtilirken bu ünitenin sürekli değişken oranlı bir otomatik şanzımanla eşleştirileceği açıklandı. Büyük SUV modelinin hem iki hem de dört tekerlekten çekişli versiyonlarının üretileceği de gelen bilgiler arasında.

B&B Audi RS3 Sportback


Audi'nin diğer RS serisi modellerinde olduğu gibi A3 Sportback temelli versiyon da modifikasyon firmalarının favorileri arasında yer alıyor. Bu firmalardan B&B Automobiltechnik, birçok performans seviyesi sunduğu aracın görünümünü olabildiğince sade tutmuş.

19 ve 20 inç çaplı jantlar haricinde tasarımında değişiklik yapılmayan aracın sertliği ayarlanabilen süspansiyon sistemi 20 mm alçaltılırken fren sistemi de elden geçirilmiş.

Turbo beslemeye sahip 2.5 litre hacimli motoru ilk etap güçlendirme çalışmasıyla 410 beygir güç, 560 Nm üretebilen aracın daha güçlü bir versiyonunu isteyenler 425 beygir güç, 580 Nm tork üretebilen modeli tercih edebilir.

Bir sonraki etapta 450 beygir güç, 600 Nm tork üretebilen versiyonu sunan B&B daha da yüksek performans için 510 beygir güç, 680 Nm tork sunabilen versiyonu hazırlamış. 500 beygir sınırının üzerine çıkan model 0'dan 100 km/s sürate 3.5 saniyede ulaşırken maksimum sürati 310 km/s olarak açıklanıyor.

Piecha SL Serisi


Mercedes'in büyük roadster modeli SL Serisi'nin dış görünümünü değiştiren firmalar arasında Piecha Design da bulunuyor. R230 kodlu makyajlı kasa için ürettiği yeni parçaları tanıtan üretici, otomobilin kullanışlılığını artıran donanımlar da sunuyor.

LED aydınlatma eklenmiş daha sportif görünümlü bir ön tampona sahip olan aracın yan etekleri ve arka tamponu da daha yuvarlak hatlı bir görünüme kavuşmuş. 20 inç çaplı jantlarla donatılmış olan aracın süspansiyon sistemi 30 mm alçaltılırken yenilenen egzoz sisteminde dört çıkış kullanılmış.

Görünümü ve yol tutuşu iyileştiren yeniliklerin yanında tavan için de kullanışlı bir ünite sunan Piecha bu parça sayesinde tavanın 60 km/s sürate kadar seyir halinde açılıp kapatılabilmesini sağlayabiliyor.

Lexus GS Serisi


Japon üretici Lexus, Mercedes E, BMW 5 ve Audi A6 gibi Alman ve Jaguar XF gibi İngiliz sedanlarına rakip olarak ürettiği serisi GS'i yeniledi. Daha dinamik bir görünüme sahip olan yeni araç Lexus markasının yeni yüzünü yansıtıyor.

Önden bakıldığında CT 200h modelini andıran araç aslında LF-Gh isimli konseptin seri üretim versiyonu. Hatları konsepte göre biraz daha yumuşak olsa da eskisinden çok daha iddialı bir görünüme sahip olan otomobil önden bakıldığında yeni ızgara ve tampon tasarımıyla dikkat çekiyor. LED teknolojisi kullanan far ve stop grubunun haricinde kapılara sabitlenmiş yan aynalar, arka tamponun altında bulunan difüzör ve bagaj kapağının bir spoiler şeklinde yükselen şekli de değişik tasarım detayları olarak belirtilebilir.

İç mekanı da CT 200h modelinin izlerini taşıyan aracın sportif direksiyon sistemi çok şık bir görüntü sunarken geniş orta konsolda bulunan ince yapılı havalandırma ızgaraları ve analog saat dikkat çekiyor. Navigasyon sistemi sunan modellerde bulunan 12.3 inç büyüklüğündeki ekran dokunmatik özelliğiyle kullanım kolaylığı sağlarken 17 hoparlör ve 10 kanallı amplifikatöre sahip Mark Levinson ses sistemi 835 Watt çıkış gücü sunuyor.

Sürücü ve ön yolcu için sunulan diz havayastıkları dahil toplam 10 havayastığına sahip olan aracın elektronik güvenlik sistemleri de her türlü isteğe cevap verebilecek cinsten. Süspansiyon sistemi ve iz genişlikleri tamamen yenilenen araçta kör nokta uyarısı, şeritte kalma asistanı, gece görüş sistemi, radarlı cruise control, heads up görüntü yansıtma ve kaza önleme sistemleri sunulmakta.

A.B.D.'de ilk etapta GS450h ve F-Sport versiyonları satılacak olan otomobilin Avrupa pazarında GS350 ve GS250 isimli modelleri de bulunacak.

18 Ağustos 2011 Perşembe

Smart ForTwo EV ve ebike


Smart'ın elektrik motorlu modeli ForTwo EV yenilendi. Performansı artık daha yüksek olan aracın yanında üretici, ilk elektrik motorlu bisiklet modeli ebike'ı da tanıttı.

Beyaza boyanmış jantları ve yeşil koruma kafesiyle kendisini belli eden elektrik motorlu ForTwo sportif yan etekler ve ön tamponla donatılmış. İç mekanında da yeşil renkli parçalar dikkat çeken aracın donanımı benzinli kardeşlerininkinden farklı değil.

75 beygir güç, 130 Nm tork üretebilen elektrik motoruyla otomobil 0'dan 60 km/s sürate 5 saniyede ulaşabilirken 100 km/s sürate 13 saniyenin altında ulaşılabiliyor. 17.6 kWh kapasiteli pilleriyle 140 km menzil sunabilen otomobilin maksimum süratiyse 120 km/s'in üzerinde.

Smart ForTwo ile birlikte tanıtılan ebike isimli elektrik motorlu bisikletse aracın arkasında taşınabiliyor. 0.34 beygir güç üretebilen motoru ve 400 Wh kapasiteli pilleriyle 100 km'yi aşan menzil sunabilen bisikletin üzerinde, pil şarj durumunu ve çeşitli diğer bilgileri verebilen bir USB port yer alıyor.


Küçük pilleri istenirse üzerinde istenirse de evde şarj edilebilen ebike'ın aksine ForTwo EV'nin pilleri sadece araç üzerinde doldurulabiliyor. Bunun yanında küçük otomobil, pil şarj durumunu ve akıllı şarj sisteminin şarja ne zaman başlayıp ne zaman duracağını internetten kontrol edebilmeye yarayan bir sisteme de sahip. Aynı sistem, istendiğinde klima veya ısıtma sisteminin de araca girmeden çalıştırılabilmesine olanak veriyor.

Lotus Evora GTE


Lotus'un yarış araçları gamı genişliyor. Marka'nın en büyük coupé modeli Evora'nın Type 124 ve Cup modelinden sonra GTE isimli daha güçlü versiyonu da pistlerde yerini aldı.

Genişletilmiş gövdesi ve arka kısımda bulunan dev spoiler ile oldukça dikkat çekici bir görünüme sahip olan aracın gövdesi üzerinde ek hava kanalları açılırken jantlar büyütülmüş. Fren sistemi yenilenen aracın alçaltılan süspansiyon sistemi de yarış ayarlarına sahip.

İç mekanında bol bol karbon fiber kullanılan aracın donanımında FIA tarafından gerekli koşulan yangın söndürme sistemi, takla kafesi, yarış koltuğu ve 5 noktadan bağlantılı emniyet kemeri bulunuyor.

1.245 kg ağırlığa sahip olan aracın Toyota'dan alınan v6 motorunun 3.5 litrelik hacmi 4 litreye yükseltilirken Cosworth tarafından yapılan modifikasyon işlemi sonrasında güç 470 beygire çıkmış.

Honda Fit Sport


Ülkemizde Jazz ismiyle tanınan Honda Fit'in A.B.D.'de satılan Sport isimlı donanıma sahip versiyonları hafifçe makyajlandı. Teknik bir yenilik sunmayan araçların yenilikleri hem dış hem de iç mekanda bulunuyor.

Yeniden şekillendirilen sportif ön tamponuyla dikkat çeken aracın far zeminleri koyulaştırılırken 16 inç çaplı jantları yeniden tasarlanmış. Bagaj kapağı üstüne yeni bir spoiler ekleyen Honda aracın alt kısmının aerodinamik yapısında da iyileştirmeler yapmış.


İç mekanda yenilenen koyu renkli konsol kaplamaları, koltuk kumaşları ve krom çerçeveler dikkat çekerken yeni ambiyans ışıklandırması ve yeniden şekillendirilen bardaklıklar tasarım değişikliklerini tamamlıyor. Sessizlik konusunda da ilerleme kaydeden Honda mühendisleri ses izolasyonunu artırdıkları aracın ön kelebek camlarını da kalınlaştırarak rüzgar gürültüsünü azaltmış.

Fiyatı A.B.D.'de 16.910 Dolar'dan başlayan Honda Fit Sport'un 120 beygir güç, 144 Nm tork üretebilen 1.5 litre hacimli motorundaysa bir yenilik bulunmuyor.

Porsche 911 Carrera


Efsane devam ediyor. Porsche'nin imzası haline gelen bir model olan 911 serisi gelişmeye devam ediyor. 356'dan beri ana hatları neredeyse aynı kalan araç 2012 model yılında satışına başlanacak olan 991 kodlu serisinde de alışılmışın dışına çıkmıyor.

İlk bakışta yeni bir model olduğunu anlamak zor olsa da LED aydınlatması sunan yeni ön tampon, yeni jant seçenekleri, kapılara alınan yan aynalar, daha uzun arka kısım ve yine LED teknolojisine sahip ince yapılı stoplarla 997 kodlu kasadan ayrılıyor.


İç mekanında daha kaliteli malzemelerle birlikte Panamera ve Cayenne modellerini andıran bir yapı sunan 911'in koltuklarının arasına da kontroller serpiştirilmiş. Vites konsolunun yukarıya doğru ilerlemesine neden olan açılı yapı orta konsolu daraltırken alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidinin göbeğinin üstünde otomatik şanzımana ait göstergeler bulunuyor.

Motor seçenekleri henüz açıklanmayan aracın baz modelinde 3.4 litre hacimli Boxer ünitenin kullanılması beklenirken Carrera S'te hacmin 3.6 veya 3.8 litreye yükseltilmiş olması muhtemel.

Cadillac ELR


GM'in menzil uzatıcı benzinli motora sahip elektrikli araçlarına bir yenisi ekleniyor. Chevrolet Volt ve Opel Ampera'nın ardından konsept hali tanıtılan ELR, Converj konseptinin seri üretime daha da yaklaşmış bir versiyonu.

2+2 oturma düzenine sahip bir coupé olan ELR'ın yüksek bagaj kapağı ve köşeli hatları Cadillac ailesinde bulunan diğer araçlarla uyumlu. İç mekana geçildiğinde dijital göstergelerin yarattığı fütüristik bir etki bulunsa da genel hatlar CLS modelini andırıyor.

Elektrik motorlu bir otomobil olan ELR'ın pilleri zayıfladığında menzili uzatmaya yarayan dört silindirli benzinli bir motoru da bulunuyor.

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Mercedes-Benz SLK 250 CDI


Mercedes'in popüler roadster modeli SLK ilk defa Diesel motorla donatıldı. Üçüncü nesil SLK ile birlikte gelen motor hem yüksek performans hem de düşük yakıt tüketimi sunabiliyor.

Görünüm ve donanım olarak diğer SLK modellerinden bir farkı olmayan SLK 250 CDI'da görev yapan 2.1 litre hacimli ünite Viano'dan S Serisi'ne kadar birçok Mercedes modelinin kaputu altında bulunuyor.

204 beygir güç, 500 Nm tork üretebilen motor 7 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilirken ilerleyen aylarda 6 ileri vitesli manuel şanzımanın da seçenekler arasında sunulacağı açıklanıyor. 0'dan 100 km/s sürate 6.7 saniyede ulaşabilen otomobil maksimum sürati 243 km/s.

Almanya pazarında 41.829 Euro seviyesinden başlayan fiyatlarla satılacak olan otomobilin 100 km mesafede tükettiği ortalama mazot miktarıysa 4.9 litre.

Hyundai i20 Blue


Hyundai'nin cimri ailesi Blue genişliyor. i10 modelinin ardından model gamına katılan i20 Blue, ciddi vergi avantajı sağladığı ülkelerden İngiltere'de tanıtıldı.

Dış görünüş itibariyle diğer i20 modellerinden farksız olan i20 Blue'nun donanımına yuvarlanma direnci düşük lastikler, start/stop ve gövdenin alt kısmını daha pürüzsüz hale getiren paneller eklenmiş. Standart donanımında elektriki camlar, 15 inç çaplı alaşım jantlar, elektrikli katlanabilen yan aynalar, direksiyondan kumandalı ses sistemi, sesle kontrol edilebilen Bluetooth, USB bağlantısı, klima ve uzaktan kumandalı merkezi kilit bulunan aracın fiyatı İngiltere'de 13.195 Sterlin seviyesinden başlıyor.

1.4 litre hacimli turbo Diesel motoru 90 beygir güç, 220 Nm tork üretebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 13.5 saniyede ulaşırken maksimum sürati 175 km/s olarak açıklanıyor. 100 km mesafede ortalama 3.7 litre mazot tüketen aracın CO2 salınım miktarıysa kilometre başına 98 gram.

16 Ağustos 2011 Salı

Senner Audi Q5


Audi'nin şık SUV modellerinden Q5 için hazırlanan modifikasyon kitlerine bir yenisi eklendi. Aracı görsel olarak daha çekici bir hale getiren kitin yanında, ülkemizde satılan en popüler motor seçeneği için de performans paketi sunulmakta.

Görsel olarak çok abartılı bir değişime uğramayan aracın ön panjuru siyaha boyanırken çamurluklar genişlemiş. 22 inç çaplı jantlarla donatılan aracın bagaj kapağı üzerine daha büyük bir spoiler eklenirken yeni egzoz sisteminin çıkışları genişlemiş.

İç mekanında da büyük bir değişiklik bulunmayan araç için yeni döşeme renkleri ve paspaslar sunulurken konsol ve kapı içlerine karbon fiber kaplamalar eklenmiş.

Q5'in 2 litre hacimli turbo Diesel motoru üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda 210 beygir güç, 445 Nm tork elde edebilen Senner Tuning fren sisteminde Brembo'dan alınan parçaları kullanırken daha iyi bir yol tutuş karakteristiği için aracın yüksekliğini azaltmış.

15 Ağustos 2011 Pazartesi

Kia Picanto


Kia'nın küçük hatchback modeli picanto, ikinci nesilde ilk üç kapılı modeline kavuştu. Beş kapılı kardeşinden daha sportif bir seviyeye konumlanan aracın fiyatı İngiltere pazarında 7.795 Sterlin seviyesinden başlıyor.

Tasarımında büyük bir sürpriz olmayan üç kapılı Picanto'nun ana hatları beş kapılı kardeşininkiyle aynı. Modele özgü jant ve gövde rengi seçenekleri sunan Kia iç mekanda da üç kapılı araca özel döşeme ve kaplamalar kullanmış.

İlk etapta iki adet benzinli motorla piyasaya sürülen aracın 1 litre hacimli ünitesi 68 beygir güç, 95 Nm tork üretebilirken 1.25 litre hacimli motor 84 beygir güç, 121 Nm tork üretebiliyor.