3 Eylül 2011 Cumartesi

Peugeot HX1


Fransız üretici Peugeot, geleneği bozmayarak büyük fuarlarda etkileyici konseptler sergilemeye devam ediyor. 2011 Frankfurt otomobil fuarı sırasında HX1 isimli crossover modelini ziyaretçilerle buluşturacak olan firma gelecekte üreteceği MPV modellerinin de gideceği yolu belirlemiş oluyor.

6 kişilik oturma kapasitesi sunan araç 4.954 mm boy, 1.990 mm genişlik ve sadece 1.373 mm yükseklikle sportif bir duruşa sahip. Hava sütünme katsayısı 0.28 cd olarak açıklanan aracın dış mekanında akıllı aerodinamik çözümler kullanılmış. Örneğin büyük çaplı jantların üzerinde bulunan kolların arası yüksek süratlerde kapanırken bagaj kapağında bulunan spoiler ve yan deflektörler 100 km/s'in üzerinde geriye doğru uzuyor.

Fütüristik tasarım anlayışını benimseyen aracın ince yapılı farları, keskin hatları ve şişkin çamurlukları güçlü görünümü pekiştirirken dört kapısının da yukarıya doğru açılması iç mekana ulaşımı kolaylaştırıyor. Konu iç mekandan açılmışken burada da oldukça fütüristik çizgilerin hakim olduğunu belirtmek gerek. Taban ve kapı içleri ahşap kaplı olan aracın geriye kalan yerlerinde de deri döşeme ve parlak metal yüzeyler görülebiliyor. Minimal yapılı bir kokpite sahip olan araçta düğme sayısı minimuma indirilirken dijital göstergeler ve oval direksiyon simidi dikkat çeken ayrıntılar.

Peugeot'nun son yıllarda her fuara taşıdığı HYbrid4 hibrit teknolojisine sahip olan araçta kullanılan 2.2 litre hacimli turbo Diesel motor 204 beygirlik gücünü ön aksa aktarırken 95 beygir güç üretebilen elektrik motoru arka tekerleklere güç vermekte. Gerek görülürse standart prizden de şarj edilebilen HX1'in sadece elektrik motorunu kullanarak ulaşabildiği menzil 30 km. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan aracın ortalama yakıt tüketimiyse 3.2 litre/100 km olarak açıklandı.

Peugeot RCZ Asphalt


İlk olarak geçtiğimiz yıl tanıtılan Peugeot RCZ Asphalt yeni motor seçeneğiyle satışa sunuldu. Sınırlı üretim bir model olan RCZ Asphalt'ın görünümüyse değişmedi.

Mat siyah renkli gövdesi ve siyah renkli 19 inç çaplı jantlarıyla şık bir görünüme sahip olan araçta "Asphalt" logolu siyah deri döşeme standart olarak sunuluyor.

Daha önce turbo beslemeye sahip, 200 beygir gücündeki benzinli motorla sunulan otomobilde şimdiyse 200 beygir güç üretebilen 2 litre hacimli turbo Diesel motor sunulmakta.

Manhart BMW 1 Serisi M Coupé


BMW'nin son yıllarda ürettiği modifikasyona en açık otomobillerden olan 1 Serisi M Coupé'nin üzerinde çalışan firmalar arasına Manhart Racing de katıldı. Görsel anlamda büyük yenilikler sunmayan aracın performans seviyesindeki artışsa dikkat çekici.

Gövde üzerinde kullanılan siyah renkli grafikler haricinde arka kısımda bulunan yeni difüzör, yeni egzoz çıkışları ve 20 inç çaplı jantların haricinde alçaltılan süspansiyon sistemiyle de dikkat çeken otomobilin çift turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli motoru 420 beygir güç üretebiliyor.

Renault Wind Gordini by Gibson

Renault'nun küçük roadster modeli Wind'in sportif versiyonu Gordini özel üretim bir örneğe kavuştu. Ünlü gitar üreticisi Gibson'ın ismini taşıyan araçta teknik bir yenilik bulunmazken tasarımda ufak tefek değişiklikler var.

Dış tasarımında sadece Gibson logolarıyla farklılaşan otomobilin iç mekanında piyano siyahı kaplamalar, krom süslemeler, elektrogitar kumandaları şeklinde tasarlanmış havalandırma kumandaları, deri kaplı ön konsol, sınırlı üretim plakası ve Gibson armalı deri koltuklar dikkat çekiyor.

Araç haricinde tasarımı Gordini ismini taşıyan otomobillerden esinlenen beş adet '61 SG gitar da tanıtan Gibson bütün bu ürünlerle Gordini'nin katıldığı Rock En Seine organizasyonunu da kutlamış oluyor.