17 Aralık 2021 Cuma

Kia Carens


Kia da günümüzün değişim rüzgarına ayak uyduruyor. Geçtiğimiz nesillerde bir MPV olarak karşımıza çıkan Carens, SUV araçlara daha yakın bir tasarımla karşımıza çıktı. 3 koltuk sırasını koruyan aracın motor seçenekleri tanıdık.

Ana hatlarına bakıldığında modelin tasarımı diğer Kia modellerine benziyor. Çift katlı far tasarımına sahip olan aracın ön tampon tasarımı da dinamik görünüyor. Siyah renkli gövde korumaları ince yapılı olan Carens, tavan rayları ve yüzgeç antenine de sahip.

4.540 mm boya, 1.800 mm genişliğe ve 1.700 mm yüksekliğe sahip olan otomobil Seltos temelleri üzerine geliştirilmiş. 2.780 mm aks mesafesine sahip olan aracın arka bölümündeyse şık görünen LED stoplar ve önde olduğu gibi dinamik duran tamponlar görülebiliyor.

İç mekanı da çok modern görünen araç 3 koltuk sırasını korurken ikinci sırada hızlı koltuk katlama ve katlanır tepsi gibi özellikler sunuyor. Ön kapılardan başlayan ve kokpiti içerisine alan tasarım, çift renkli döşemelerle daha da çık hal almış. Alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve dijital gösterge paneli haricinde geniş dokunmatik ekran da donanımda yer alıyor.

Kaput altında üç motor seçeneği sunan Carens, 1.5 litre hacimli atmosferik ve 1.4 litre hacimli turbo benzinli ünitelerin haricinde 1.5 turbo Diesel üniteye de yer veriyor. Şanzımanlarsa sırasıyla 6 ileri vitesli manuel, 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik ve 6 ileri vitesli tam otomatik üniteler.