27 Ekim 2022 Perşembe

Alfa Romeo Giulia ve Stelvio


Alfa Romeo'nun platform kardeşi ikilisi Giulia ve Stelvio bir kere daha güncellendi. 8. yaşına girmek üzerinde olan ikilinin bu sefer yapılan değişiklikleri daha kolay fark edilebiliyor. Teknik olaraksa araçlarda büyük bir yenilik bulunmuyor.

Ön panjur ve tamponda yer alan hava girişleri çok hafif bir şekilde makyajlanan ikilinin far biçimleri aynı kalsa da Tonale'ninkileri andıran iç tasarımları yeni. Matrix LED teknolojisine kavuşan üniteler haricinde yeni jant tasarımları ve gövde renkleri de donanıma eklenmiş. Stopların da iç tasarımları elden geçirilmiş.

İç mekana geçildiğinde farklılıkları görmek güç olsa da Tonale'de olduğu gibi araçların sonunda dijital gösterge paneline kavuştuğunu söyleyebiliriz. Super, Sprint, Ti ve Veloce isimli dört donanım seviyesi sunan otomobillerin ilk örnekleri Competizione paketine sahip olabilecek.

Kaput atlında aslında bir yenilik yok zira 2 litre hacimli benzinli ve 2.2 litre hacimli Diesel ünitelerin kullanımı devam ediyor. Benzinli aracın 200 beygir gücündeki seçeneği ilk etapta sunulmazken 280 beygir gücündeki seçenek dört tekerlekten çekiş sistemiyle gelmeye devam ediyor.

Dizel motoru arkadan itişli olarak almak isteyenler, aileye yeni katılan 160 beygir gücündeki seçenekle idare ederken 210 beygir güç üreten versiyon dört tekerlekten çekişli. Araçların tamamında 8 ileri vitesli, tam otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor.

26 Ekim 2022 Çarşamba

Hyundai La Festa N Line


Hyundai'nin yeni modelleri arasına geçtiğimiz aylarda katılan La Festa, N Line donanımına kavuştu. Çin pazarına özel bir otomobil olan bu aracın görünümünde yapılan değişiklikler gözden kaçacak gibi değil. Üstelik kaput altında da yeni bir motor var.

Üzerinde sahte hava girişi bulunan N Line armalı siyah ön panjurunun içerisine LED aydınlatmalar gizlenen aracın ön tamponu çok daha agresif bir tasarıma sahip ve yanlarda deflektörler sunuyor. Çift renkli jantları 18 inç çaplı olan aracın fren kaliperleri de kırmızı renkli. Farklı yan etekler ve siyah yan aynalar da donanımda.

Sadece mat füme gövde rengiyle sunulan otomobilin arka bölümünde de LED farların alt kısmına siyah renkli bir şerit çekildiği görülebiliyor. Büyük spoiler ve dörtlü egzoz çıkışları da öne çıkarken arka tamponun da çok daha agresif bir duruşa kavuştuğu söylenebilir.

İç mekanda büyük yenilikler olmasa da N logosuna sahip ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, daha sportif yan desteklere sahip ön koltuklar, kırmızı dikiş iplikleri ve parlak siyah renkli trim parçaları gözlerden kaçmıyor.

Seri üretimde bir elektrikli bir de turbo beslemeye sahip benzinli versiyonu bulunan La Festa'nın N Line donanımıyla yeni bir motor kazanması da ilginç. 1.5 litre hacimli ünite 200 beygir güç üretebiliyor. Bu değer, 1.6 litre hacimli ünitenin sunduğundan düşük olsa da tüketim ve tork eğrisinde yapılan geliştirmelerle bu küçük eksikliğin büyümemesi sağlanmış.

25 Ekim 2022 Salı

Ford Escape / Kuga


Ford Kuga'nın Amerika'da satılan ikizi Escape makyajlandı. Teknik bir değişiklik sunmuyor olsa da yüzü farklı duran modelin iç mekanı da daha modern özellikler sunuyor. Aracın donanım seçenekleri de Kuzey Amerika pazarında isim değiştirmiş.

En büyük farklılığı önde olan otomobilin incelen farları ve ortasına büyük bir Ford logosu yerleştirilen panjuru bambaşka bir görünüm sağlamış. Panjur üzerine LED aydınlatma şeridi ekleyen üretici ön tampon tasarıını da sadeleştirmiş. Yenilenen jant seçeneleri ve ek gövde renkleri haricinde farklı iç desene sahip LED stoplar, yuvarlak egzoz çıkışları ve daha fazla siyah renkli korumaya sahip arka tampon diğer detaylar.

İç mekanda ana hatlar değişmezken asıl yenilik orta konsolda Çok daha geniş bir dokunmatik ekrana kavuşan otomobilin makyaj öncesinde fiziksel olan birçok kumandası bu üniteye eklenmiş. Havalandırma kumandalarıysa yerini az sayıda kontrole bırakmış. Bu arada arka koltuklar da artık ilerye kayarak bagaj hacmini 550 litre üzerine çıkarabiliyor.

Kaput altında bir değişim olmayan otomobilin turbo beslemeye sahip üniteleri 1.5 ve 2 litre hacimli olmaya devam ederken şarj edilebilen ve edilemeyen hibrit seçeneklerde 2.5 litre hacimli motorlar kullanılıyor. Avrupa'daysa artık Diesel motor sunulmayacak.

24 Ekim 2022 Pazartesi

Toyota BZ3


Toyota'nın elektrikli araçlarının sayısı artıyor. SUV model bZ4X'in ardından şimdi de sedan BZ3 tanıtıldı. İlk otomobil global bir model olsa da BZ3 Çin pazarına özel olarak tasarlanmış.Teknik verileri açıklanmayan aracın 600 km üzerinde menzile sahip olacağı belirtiliyor.

4.725 mm boya ve 2.880 mm aks mesafesine sahip olan aracın köşeli hatları, hava sürtünme katsayısının 0.218 olmasının önüne geçmemiş. Sivri burun yapısı ve ilginç görünümlü LED farlara sahip olan aracın kapı kolları hemzemin tasarıma sahip. Bagaj kapağıysa rakibi Tesla Model 3'te olduğu gibi çok kısa bir yapıya sahip.

Geniş bir iç mekan sunan araçta üst ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve bu parçanın üst kısmından takip edilebilen dijital gösterge paneli bulunuyor. Dik yerleşime sahip dokunmatik ekran haricinde ara konsolun da şık bir görünüme sahip olduğu söylenebilir.