27 Ekim 2012 Cumartesi

Toyota FJ-S



2012 SEMA Show'da abartılı araçların yanında seri üretim versiyonlardan çok farklı görünmeyen otomobiller de bulunuyor. Bu araçlardan birisi olan FJ-S konseptiyle Toyota, FJ Cruiser modeline daha performanslı bir versiyon kazandırmış.

Markanın kendi yan kuruluşlarından olan TRD tarafından geliştirilen araçta siyah renkli ve 17 inç çaplı jantlar, off road lastikleri, ön tampon koruma barı, yeni çamurluk korumaları ve siyah renkli port bagaj demiri gibi donanımlar yer alırken yenilenen süspansiyon sistemi artık daha fazla strok sunuyor.


İç mekanında FJ-S logoları ve özel paspaslar dışında bir yenilik bulunmayan aracın egzoz sistemi yenilenirken kompresör beslemeyle donatılan 4 litre hacimli v6 motor 345 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor. Üretilen güç dört tekerleğe 5 ileri vitesli otomatik şanzıman yardımıyla aktarılıyor.

26 Ekim 2012 Cuma

Wimmer RS Porsche 911 GT2 RS Muscle Play


Yeni nesil Porsche 911'e yeni modeller eklenmeye devam ederken bir önceki nesil üzerinde yapılan çalışmalar da son sürat devam ediyor. GT2 RS için daha önce de kendi modifikasyon kitini geliştiren Wimmer RS yeni paketiyle dudak uçuklatıcı performans verileri sunmaya başlıyor.

Otomobilin gövdesi için folyo kaplama ve grafikler sunan firma 19 inç çaplı jantlar ve ayarlanabilir süspansiyon sistemini de donanıma eklemiş.


Çift turbo beslemeye sahip 3.6 litre hacimli Boxer motorunun neredeyse tamamı yenilenen araç 1.020 beygir güç, 1.108 Nm tork üretebiliyor. Arkadan itiş sisteminin gücü yere aktarma kabiliyeti nedeniyle 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi daha güçsüz olan versiyonundan kötü olan araç daha sonra arayı rahatlıkla kapayabiliyor.

100 km/s'i 3.4 saniyede gören Muscle Play 200 km/s'e 8.7 saniyede ulaşabilirken 300 km/s sürati görmek için 15.5 saniye gerekiyor. Maksimum sürat olarak açıklanan rakamsa 389 km/s.

Toyota Sequoia Family Dragster


Bu yıl SEMA Show çılgınlıkları arasında çocuklu bir ailenin drag yarışlarına katılabilmesine olanak sağlayabilecek bir araç da bulunuyor. Antron Brown ile birlikte geliştirilen bu Sequoia konsepti görünümde olduğu kadar güç konusunda da çeyrek milde zorluk çekmeyecek gibi görünüyor.


Alçaltılan gövdesinin her noktası yeniden tasarlanan otomobilde küçük jantlara sahip drag lastikleri görev yapıyor. Arka lastiklerin 55 cm'lik inanılmaz genişlikleri asıl üretilme amaçlarını açık şekilde yansıtıyor. Birçok parçasında olduğu gibi dev splitter ve spoilerinde karbon fiber kullanılan aracın her iki yanına da dörder egzoz çıkışı eklenmiş.

Yaklaşık 730 kg hafifletilmiş olan aracın ön konsolunda büyük bir değişiklik yapılmazken kapı içlerine düz paneller eklenmiş. Dört adet yarış koltuğuyla donatılan araçta tam boy takla kafesi de bulunuyor.

Sequoia'nın 5.7 litre hacimli v8 motoruna kompresör besleme ekleyen Toyota araçtan 650 beygirin üzerinde güç almayı başarmış.

24 Ekim 2012 Çarşamba

Toyota Camry Rowdy


2012 SEMA'nın hoş sürprizlerinden birisi de NASCAR organizasyonunda yarışan araçların özelliklerini gösteren bir Toyota Camry oldu. Dışarıdan bakıldığında bir yarışçı izlenimi veren otomobilin iç mekanıysa oldukça lüks.


Kyle Busch ile ortaklaşa çalışmanın bir ürünü olan araçta çok daha sportif bir tasarıma sahip ön tampon, 18 inç çaplı jantlar, ek hava girişli kaput, yeni ön panjur, koyulaştırılmış aydınlatma grubu, geniş çamurluklar, yeni yan etekler, bagaj kapağına perçinlenmiş spoiler, arka tampon altına perçinlenmiş düz plaka, çift egzoz çıkışı ve difüzör bulunuyor.

İç mekan tasarımında bir değişiklik sunmayan Toyota Rowdy logolu koltukları siyah-kırmızı deri döşemeyle kaplarken aynı renk kombinasyonu kokpitin değişik yerlerinde göze çarpıyor.

Honda Fit Twist


Bu yıl Brezilya'da tanıtılan yükseltilmiş kompakt hatchback modelleri bitmek bilmiyor. En beklenmedik araçların bile hafif arazi şartlarına uygun hazırlanmış versiyonlarını görebildiğimiz fuarda şimdi de sahnede Honda var.

Avrupa pazarında Jazz adıyla tanınan Fit'in yükseltilmiş versiyonunu tanıtan Honda bu araçta koyulaştırılmış farlar, ek korumalara sahip tamponlar, farklı janlar, siyah renkli kapı çıtaları, tavan rayları ve beyaz renkli stoplar kullanmış.

İç mekanında modele özel döşemeler kullanılacağını açıklayan firma, şimdilik Brezilya pazarına özel olarak üreteceği otomobili Kasım ayında satışa sunacak.

Volkswagen Beetle Remix


Volkswagen Beetle'ın özel donanımlarına bir yenisi eklendi. Dört motor seçeneğiyle sunulacak olan Remix teknik bir yenilik sunmuyor.


Gövdenin yan tarafında sunulan grafikler, klasik tasarıma sahip, 17 inç çaplı jantlar, siyah veya gri renklerde alınabilen yan aynalar ve özel renkli iç mekan kaplamalarıyla standart modellerden ayrılan aracın 1.2 ile 1.4 litre hacimli benzinli, 1.6 ile 2 litre hacimli Diesel motorlu versiyonları bulunuyor.

Satışına başlanan yeni donanım Almanya'da 20.250 Euro seviyesinden başlayan fiyatlardan sunulmakta.

Renault DCross ve Clio Mercosur


Güney Amerika pazarında başarılı olan markalardan birisi de Renault. Daha çok Avrupa'da üretimi duran eski araçların makyajlanmış versiyonlarını piyasaya süren firma bu yıl Brezilya'da bir konsept bir de Clio tanıttı.

Avrupa pazarında Dacia Duster ismiyle bilinen aracı temel alan bir konsept çalışması olan DCross'un ana hatları Duster ile aynı. LED aydınlatma grubu, çift renkli gövde, üst kısmına entegre edilen stepne, yeni tamponlar, jantlar ve yan aynalar gibi parçalarla farklı bir görünüme kavuşan konseptte ışıklandırmalı DCross logoları da kullanılmış.


Avrupa 4. nesil Clio'yu karşılarken bu otomobilden esinlenerek makyajlanmış ikinci nesil Clio modeli olan Mercosur'u da sergileyen firma bu araçta gövde grafikleri, yeni ön tampon ve difüzör görünümlü ek parçalar sunuyor.

23 Ekim 2012 Salı

Hyundai HB20X


Bu yıl Brezilya'da tanıtılan küçük otomobiller arasına bir de Hyundai katıldı. Yeni hatchback modeli HB20 temellerini kullanan araç hafif arazi şartlarına uygun olarak modifiye edilmiş.

Siyah renkli plastik korumalara sahip tamponlar, çamurluklar ve yan eteklerle donatılan aracın yerden yüksekliği artırılırken tamponların alt orta kısımlarına metal korumalar eklenmiş. 15 inç çaplı jantlara sahip olan HB20X'in yan ayna ve kapı kolları gri renkli.

Kapı altlarında da özel korumaları bulunan aracın tavan rayları da standart. 3.940 mm boy, 1.710 mm genişlik, 1.540 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.500 mm, bagaj hacmiyse 300 litre.

1.6 litre hacimli motoru benzin veya etanolle çalışabilen HB20X, 128 beygir güç, 162 Nm tork üretebiliyor. tandart olarak 5 ileri vitesli manuel şanzımanla satılacak olan otomobilde 4 ileri vitesli otomatik şanzıman opsiyonu bulunacak.

Ford Fiesta Sedan


Yeni modelleri 2008 yılında karşımıza çıkan sedan Fiesta'nın hatchback kardeşine uygulanan makyaja sahip veriyonları Brezilya'da tanıtıldı.


Ön yüzü, yenilenen tampon ve ön panjur ile beş kapılı kardeşinden aynen kopyalanan aracın arka kısmıysa güncel Mondeo'nun küçültülmüş halini andırıyor.

İç mekanında da ufak tefek ergonomik iyileştirmeler ve donanım güncellemeleri sunulan aracın 1.6 litre hacimli motoru benzin veya etanolle çalışabiliyor.

22 Ekim 2012 Pazartesi

Clint Bowyer Toyota Prius


SEMA Show'da bu sene de Prius rüzgarları esecek gibi görünüyor. Toyota'nın hibrit otomobili üzerinde yapılan bu çalışmada kaput altına el sürülmemiş.


Çift renkli gövdesi üzerine uygulanan grafikler, 18 inç çaplı jantlar, yenilenen tamponlar ve yan eteklerle sportif bir grünüm sunan otomobilin iç mekanında 2+2 oturma düzeni dikkat çekerken dört bir yanı kaplayan siyah renkli deri ve süet gözlerden kaçmıyor.


Mavi renkli kaplama ve dikiş ipliklerine sahip olan bu Prius'un ön yolcu panelinde 17 inç büyüklüğünde bir ekran bulunurken ön koltukların sırtlıkları 12 inç büyüklüğünde Asus tabletlere ev sahipliği yapıyor. Yan aynaları yerine konan kameraların görüntülerini iç mekanda bulunan küçük ekranlara yollayan otomobilin süspansiyon sistemi de alçaltılmış.

Volkswagen Taigun


Volkswagen, Brezilya'ya bir sürprizle geldi. Alman markası Sao Paulo'da kompakt SUV modelini, yeni motoruyla birlikte tanıttı.

3.859 mm boya, 1.728 mm genişliğe, 1.570 mm yüksekliğe ve 2.470 mm aks mesafesine sahip olan aracın ağırlığı sadece 985 kg. 17 inç çaplı jantlara sahip olan konseptin köşeli hatları, geniş çamurlukları, LED farları ve gizlenmiş arka kapı kolları sportif bir görünüm sunarken öne ve arka zemin korumaları ve yanlarda sunulan siyah renkli korumalar arazi kullanımı için olumlu sinyaller veriyor.


İç mekanı sade fakat renkli bir tasarıma sahip olan Taigun, dokunmatik ekran ve birkaç düğmeden oluşan bir orta konsola sahip. Alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve orta konsolun üzerinde yer alan üç gösterge sportif bir görünüm sağlarken havalandırma ızgaraları şık tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Bagaj hacmi 280 litre olan Taigun'un arka koltukları katlanarak 987 litre hacim elde edilebiliyor.

Aracın kaputu altında görev yapan 1 litre hacimli TSI motor 110 beygir güç, 175 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 9.2 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 186 km/s ve ortalama yakıt tüketim değeri 4.5 litre/100 km.

Nissan EXTREM


Japon üretici Nissan'ın crossover konseptleri yüzlerini göstermeye devam ediyor. Brezilya'da tanıtılan yeni araç tasarımıyla olduğu kadar performansıyla da dikkat çekecek gibi görünüyor.

Köşeli hatlar, geniş çamurluklar, LED aydınlatma grubu, 19 inç çaplı jantlar, dik egzoz çıkışı ve şık hava girişleriyle sportif bir duruş sergileyen otomobilin boyu 3.850, eni 1.765, yüksekliği 1.530 ve aks mesafesi 2.450 mm.

İç mekanı 2+2 oturma düzenine sahip olan aracın 1.6 litre hacimli, turbo beslemeye sahip motoru Juke'ta da kullanılırken seri üretimde iki veya dört tekerlekten çekişli olarak sunulabilecek.

Hyundai Veloster Race Concept


Hyundai'nin ralli parkurlarındaki varlığı yakında daha da perçinlenecekmiş gibi görünüyor. Güney Kore merkezli üretici Avustralya'da Veloster'ın konsept yarış versiyonunu tanıttı.

Ön tampon altına eklenen splitter, yeni yan etekler, bagaj kapağı üzerinde bulunan büyük spoiler, küçültülmüş yan aynalar ve arka tampona entegre edilen difüzör gibi görünüm farklılıklarına sahip olan araçta 18 inç çaplı jantlar kullanılmış.


İç mekanda yarış koltukları, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, yangın söndürücü, Alcantara kaplama ön panel ve direksiyon simidi, takla kafesi ve karbon fiber parçalar dikkat çeken otomobilde ses izolasyonuysa kullanılmamış.

Turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motor ve 6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip olan otomobilin egzoz, süspansiyon ve fren sistemi yenilenmiş. Süspansiyon sisteminde yükseklik ve sertlik ayarı mevcutken fren diskleri önde 355, arkadaysa 300 mm çaplı.

Hyundai Accent ve i30 SR


Gerek saçma sapan vergiler gerekse rekorlar kıran akaryakıt fiyatları yüzünden Türkiye'ye giriş yapması bile düşünülmeyen otomobiller bulunuyor. Özellikle uygun fiyatlarıyla tanıdığımız markaların sportif modelleri bu araçlar arasında öne çıkıyor.

Avustralya'da tanıtılan SR donanımlı Hyundai Accent ve i30, bu modellerin en yüksek performanslı versiyonları olacak. 16 inç çaplı jantlar, LED gündüz farları, arka park sensörü ve bagaj üstü spoiler gibi donanımlara sahip olan araçta 5 inç büyüklüğünde dokunmatik bir ekran da bulunuyor.

1.6 litre hacimli benzinli motoru 138 beygir güç, 167 Nm üretirken hareket, ön aksa 6 ileri vitesli manuel şanzımanla aktarılıyor.


Siyah renkli ön panjur, 17 inç çaplı jantlar, LED gündüz farları ve arka difüzör gibi ek donanımlara sahip olan i30 SR'da kullanılan 2 litre hacimli motorsa 174 beygir güç, 213 Nm tork üretebiliyor.

BMW Individual X6 Performance Edition ve 6 Serisi Coupé Frozen Silver Edition


BMW, A.B.D. pazarına özel iki modelini tanıttı. Toplam 100 örneği bulunacak olan X6 ve 55 adet üretilecek olan 6 Serisi Coupé modelleri 81.695 Dolar seviyesinden başlayan fiyatlara sahip olacak.

X6 Performance Edition sadece gri gövde rengi ve 20 inç çaplı jantlarla sunulurken siyaha boyanmış egzoz çıkışları da aracı farklılaştıran detaylar arasında. İç mekanında Alcantara ve deri döşemelerle kullanılan turuncu dikiş iplikleri ile dikkat çeken araçta premium, soğuk hava ve teknoloji paketleri de bulunuyor.

Elli adedi xDrive35i, 50 adedi de xDrive50i olacak Individual X6 modellerinde kullanılan performans paketleri 6 silindirli motora 15 beygir güç, 30 Nm tork katarken 8 silindirli ünitedeki artış 40 beygir ve 40 Nm olmuş.


650i ve 650i xDrive versiyonları bulunacak olan 6 Serisi Coupé Frozen Silver Edition'da mat gri gövde rengi ve 20 inç çaplı jantlar dikkat çekerken M Sport paketine de sahip olan araçların aerodinamik gövde kitleri de sportif görünümlü.


İç mekanında siyah renkli deri döşeme ve kontrast renkli dikiş iplikleri bulunan otomobilde koyu renkli ahşap kaplama, ısıtmalı direksiyon simidi ve kayak saklama çantası gibi donanımlar sunuluyor.

Subaru BRZ


Uluslararası Avustralya Otomobil Fuarı çerçevesinde tanıtılan Subaru BRZ modellerinin sayısı artıyor. PBMS'in sergilediği pist öncelikli aracın ardından şimdi de STI bu otomobil için geliştirdiği parçaları tanıttı.

Otomobilin dış görünüşüne bakıldığında ön tampon altına eklenen splitter, yan etekler, 17 inç çaplı ve siyah renkli jantlar, bagaj kapağı üzerine eklenen spoiler, yeni difüzör, ve yenilenen egzoz sisteminin daha geniş çıkışları dikkat çekiyor.


İç mekana geçildiğinde yenilenen gösterge zemini, STI logolu vites topuzu ve motor çalıştırma düğmesi ile kırmızı dikiş iplikleri sunulurken yol tutuş özelliklerini iyileştirmek isteyenlere yeni süspansiyon sistemi elemanları ve ön kule gergisi bulunuyor.

Audi F12


Audi'nin e performance projesi tamamlandı. R8 temelleri üzerine geliştirilen elektrik motorlu konsept  yüksek performansı sıfır karbon salınımıyla sunuyor.

R8 e-tron ile organik bağı bulunan araç daha kullanılabilir olmak gibi bir iddia taşırken yapısında kullanılan hafif malzemelerin gelecekte seri üretime alınması da muhtemel.

Ön aksta bir, arka aksta iki adet olmak üzere toplam üç elektrik motoruna sahip olan araç bu sayede dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip oluyor. Düşük gücün yeterli olduğu durumlarda ön aksta bulunan motor devredeyken yüksek güç gerektiğinde arka motorlar da devreye alınıp toplam 204 beygir güç, 550 Nm tork çıkışı sağlanıyor.