25 Mayıs 2024 Cumartesi

BMW Concept Skytop


Villa d’Este'nin bu yıl karşımıza çıkan en etkileyici yeni üyesi bir BMW olabilir. M8 Competition temelleri üzerine geliştirilen Targa tavanlı konsept, Alman markanın son yıllarda sergilediği en etkileyici otomobillerden birisi olmaya doğru adım attı bile.

Sivri burunlu bir ön bölüme sahip olan otomobilin ince LED farları, geniş ve aydınlatılmış panjur böbrekleri ve kaputun ön kısmında yer alan hava çıkışları sportif duruyor. Büyük jantlar aerodinamik bir yapıya sahipken kapı kolları yerine de kapılar üzerine küçük kanatçıklar eklenmiş.

Kalın B sütunu üzerinde deri döşeme dikkat çeken otomobilin iki parçalı Targa tavanı da deri kaplı. Temiz hatlara sahip arka bölümdeyse yine ince LED stoplar, ucu spoiler biçimli bagaj kapağı ve tampona entegre edilmiş bir çift oval egzoz çıkışı görülebiliyor.

İç mekan tasarımını, temellerini paylaştığı M8 Competition ile paylaşan aracın bu bölümü baştan başa deri kaplanmış. Kapı eşiklerinde yer alan parlak metal kaplamalarda model adı bulunan otomobilin arka camı da açılarak cabriolet modellere yakın bir yolculuk sağlanıyor.

Kaputu altında sürpriz barındırmayan modelde görev yapan 4.4 litre hacimli V8, çift turbo besleme yardımıyla 625 beygir güç, 750 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman bu gücü dört tekerleğe aktarıyor.

23 Mayıs 2024 Perşembe

Jeep Avenger 4xe


Jeep'in şık miniği Avenger sonunda dört tekerlekten çekişli seçeneğine kavuştu. Hibrit güç ünitesi sayesinde bu özelliği sunabilen otomobilin temellerinde değişiklikler yapan marka bu sayede aracın araziye daha uygun olmasını sağlamış.

Kendisine özel tamponlara kavuşan otomobil bu sayede daha agresif bir görünüm sunarken araziye daha uygun olan lastikler ve neon detaylar standart olarak sunuluyor. Yüksek tavan rayları ve daha koyu renkli tampon korumalar da araca özel. Egzoz çıkışıysa köşeli.

İç mekanda 4xe armaları ve metal pedal seti haricinde bir farklılık sunmayan aracın yerden yüksekliği 210 mm'ye ulaşmış ve su geçiş yüksekliği 400 mm olmuş. 22 derece yaklaşma ve 35 derece uzaklaşma açısına sahip olan otomobilin rampa açısıysa 21 derece.

Kaputu altında 1.2 litre hacimli, 3 silindirli, benzinli motor görev yapan otomobil 136 beygir gücünde. Bir çift elektrik motoruna da sahip olan 48 Volt hibrit model 0'dan 100 km/s sürate 9.5 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 194 km/s.

22 Mayıs 2024 Çarşamba

Honda Civic


Honda Civic'in Kuzey Amerika'da satılan seçenekleri makyajlandı. Sadece aracın ön bölümünde yaşanan yenilikler sonrasında iç mekanda bir yenilik sunulmasa da bu bölgede daha önce sunulmayan hibrit versiyon, Avrupa'da satılan kardeşinden daha güçlü bir şekilde ortaya çıkıyor.

Daha belirgin ve köşeli hale gelen ön panjur ve öne doğru çıkıntı yapan tampondaki hava girişiyle yeni yüzüne kavuşan otomobilde yeni gövde renkleri ve jant tasarımları da sunuluyor. İç mekanda yenilikler, daha büyük dokunmatik ekran ve gri döşeme seçeneğinden ibaret.

Kaputu altında daha önceden de kullanılan ve 160 beygir güç üretebilen 2 litre hacimli, atmosferik emişli motor bulunan otomobilin hibrit seçeneğiyse 203 beygir güç, 315 Nm tork üretebiliyor. Böylece Amerika'nın hibrit Civic'i Avrupa'nınkinden yaklaşık 20 beygir daha güçlü oluyor.

Mercedes-AMG PureSpeed Concept


Mercedes-AMG, yeni bir döneme geçiyor. Markanın en özel modellerini içerecek Mythos serisi ortaya çıkıyor. Bu serinin ilk modeli olacak PureSpeed, üretime hazır konseptiyle Monako'da tanıtıldı. Bu aileye dahil olacak bütün modellerden 250 adet üretilecek.

SL temelleri üzerine geliştirilen Speedster ön bölümde daha da sivri bir burun sunuyor. Splitter ve yan eteklerin köşelerinde deflektörler sunulan araçta 21 inç çaplı jantlar kullanılmış. Aynı deflektörler difüzöre ulaşan karbon fiber bölümde de kullanılmış. Ön camının yerine bir spoiler yerleştirilen otomobilin takla güvenliği için takla barları haricinde Halo kullanılmış.

Araçla birlikte bir çift özel üretim kaskı da donanıma katan Mercedes iç mekan fotoğraflarını paylaşmamış olsa da konsolun üzerinde yer alan karbon fiber kaplamalar ve analog IWC saat gözlerden kaçmıyor. Aynı şekilde aracın fiyatı ve sahip olduğu motor da belli değil. Bununla birlikte kaput altında bir V8 bulunması kimseyi şaşırtmayacaktır.