9 Eylül 2022 Cuma

Jeep Avenger


Jeep, elektrikli model atağını yeni bir seviyeye taşıyor. A.B.D. merkezli üretici, Renegade'in altına konumlandıracağı Avenger'ı ilk olarak sadece elektrikli olarak sunacağını açıklamış olsa da bazı pazarlar benzinli versiyonu da görecek.

Köşeli hatlara sahip olan tasarımı şık duran otomobilin bir Jeep olduğu ön panjurdan anlaşılıyor. Yan aynalar ve tavanı siyah renkte alınabilen aracın tampon ve kapılarında yer alan korumalar da bu renkte sunulmuş. Çamurlukların şişkinliğiyse güçlü bir duruş sunmuş. 4.076 mm boya sahip olan aracın yerden yüksekliği 200 mm.

Arka bölümde küçük boyutlu LED stoplara sahip olduğu görülebilen otomobilde spoiler ve yüzgeç anten kullanılıyor. Bu arada arka tamponun neredeyse bagaj kapağı kadar çıkıntı yaptığı söylenebilir. 18 inç çaplı jantlar ve C sütununa gizlenmiş arka kapı kolları da şık görünüme katkıda bulunuyor. Yaklaşma ve askı açıları 20 derece olarak açıklanan Avenger'ın uzaklaşma açısıysa 32 derece.


Şık görünüm iç mekanda da sadeleşerek sürüyor. Dijital gösterge paneli ve geniş dokunmatik ekran haricinde havalandırma ızgaralarının da şık bir şekilde konsola entegre edildiği görülebiliyor. Gövde rengi trim parçalarına da sahip olan konsol ve vites düğmelerinin altında kalan kapaklı gözü de kattığımızda iç mekanda sunulan depolama bölümü hacmi 34 litreyi buluyor. Bagajsa 380 litre hacimli.

Kaputu altında ilk etapta 156 beygir güç, 260 Nm tork üretebilen elektrik motoru bulunacak olan otomobil 54 kWh kapasiteli bataryalarıyla 400 km karma menzil sunabiliyor. Bu bataryalar 11 kW AC ve 100 kW DC şarja uyumlu. Araçta sunulacak ikinci motor seçeneğiyse 1.2 litre hacimli, 130 beygir güç, 240 Nm tork üretebilen 1.2 litre hacimli, 3 silindirli, benzinli ünite olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder