6 Eylül 2022 Salı

Nissan X-Trail


Nissan, sonunda X-Trail'i Avrupa'da da yeniliyor. 2020 yılında Amerika Kıtası için hazırlanan ve Rogue ismiyle tanıtılan araç yakın zamanda Japonya'da da satışa sunuldu. Avrupa'ya gelen modellerde kaput altında farklı motorlar dikkat çekiyor.

Markanın yeni tasarım dilini yansıtan otomobilin dış görünüşü kıta değişimiyle değişmemiş. Sunulan bazı krom parçaların siyaha boyanması ve yeni jant seçenekleri en büyük farklılıklar. İç mekandaysa daha geniş dokunmatik ekran dikkat çekiyor. 3 koltuk sırasıyla alınabilen otomobil 5 kişilik kullanımda 585 litre bagaj hacmi sunuyor.

Kaputu altında sunulan motor seçenekleri 1.5 litre hacimli olan X-Trail'in ilk ünitesi turbo besleme ve 12 Volt hafif hibrit yardımcı sayesinde 163 beygir güç, 300 Nm tork üretebiliyor. Sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) gücü ön aksa ileten araç 0'dan 100 km/s sürate 9.6 saniyede ulaşabiliyor. Maksimum süratse 200 km/s.

Aynı motoru menzil uzatıcı olarak kullanan araç tek elektrik motoruyla 204, çift elektrik motoruylaysa 213 beygir güç üretiyor. İlki önden çekişli olan araç 0'dan 100 km/s sürate 8 saniyede ulaşırken maksimum sürati 170 km/s olarak açıklanıyor. Dört tekerlekten çekişli ikinci seçenekse 180 km/s sürat yapabiliyor ve 0-100 km/s deparı 7 saniyede tamamlanıyor.

1 yorum:

  1. başka markalar "one ford" vs vs gibi projelerle modelleri sadeleştirme, hatta diğer markalar ile ortak platformda üretme yoluna giderken bizim aklıevvel nissan da modelleri asya/avrupa/amerika diye bölüyor, farklı isimlendiriyor.. peh peh..

    YanıtlaSil