6 Eylül 2022 Salı

Ariel Hipercar


Bir süredir kendisinden haber alamadığımız Ariel, suskunluğunu çok ilginç bir otomobille bozuyor. Çılgın tasarımın altında yine görünümü kadar ilginç teknolojiler sunan araç performansın yanında düşük tüketim de sunmayı planlıyor.

Gövdesi başlı başına aerodinamik bir çalışma olarak ele alınabilecek Hipercar yukarıya doğru açılan kapılara sahip. Arka bölümde yukarıya yerleştirilmiş tek egzoz çıkışı ve radyatröler haricinde difüzörün dev çıkışları görülebiliyor.

İç mekanı da minimalist bir tasarıma sahip olan araçta dijital gösterge paneli, alüminyum pedallar, sabit kafalıklara sahip koltuklar ve Ariel için lüks sayılabilecek donanımları kumanda eden düğmeler bulunuyor. Bu donanımlar arasında ısıtmalı ön cam ve elektrikli olarak katlanabilen yan aynalar görülebiliyor.

Dört elektrik motorundan güç alan araçta her motor 300 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor. 1.200 beygir güç ve 1.800 Nm tork üretebilen aracın ağırlığı 1.546 kg olsa da 0-100 km/s deparını 2 saniyeden biraz daha uzun sürede tamamlayabiliyor. 62 kWh kapasiteli bataryalarla 240 km menzil sunan modelin Cosworth üretimi mikro gaz türbiniyse menzil uzatıcı olarak kullanılabiliyor. Hipercar'ın iki motorlu ve arkadan itişli seçenekleri de bulunacak ve gaz türbini, hidrojenle çalışacak şekilde modifiye edilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder