29 Ocak 2020 Çarşamba

Alpine A110 SportsX


Alpine'den sürpriz bir konsept geldi. Markanın şu anda ürettiği tek model bildiğiniz gibi A110 isimli sportif bir otomobil. Firmanın konsept olarak tanıttığı araçsa yine bu temellere sahip yükseltilmiş bir model.


80 mm genişletilmiş çamurluklar ve 60 mm yükseltilmiş süspansiyon sistemiyle farklı bir görünüm sunan konseptte daha büyük jantlar, çift renkli gövde, geniş hava girişli ön tampon, farklı marka grafikleri, taban koruması, yeni yan etekler, metal difüzör ve genişletilmiş arka tampon kullanılmış. İç mekanda tam boy takla kafesine kavuşan aracın arka camına da port bagaj eklenmiş.

Kaputu altında dokunulmayan SportsX'in turbo beslemeye sahip, 1.8 litre hacimli motoru 252 beygir güç, 320 Nm tork üretmeye devam ediyor.

28 Ocak 2020 Salı

Seat León


Seat'ın C segmenti temsilcisi yeni nesliyle karşımızda. İki gövde seçeneği de tanıtılan León, aynı önceki nesilde olduğu gibi Volkswagen Golf temelleri üzerine geliştirilmiş ve birçok detayı bu modelden tanıdık.

Golf'ün İspanyol kardeşi yine orijinal araçtan daha sportif görünüyor. Tarraco ile tanıtılan öne çıkık altıgen panjur ve inceltilmiş farlarla dikkat çeken modelin karakter çizgileri de eskisinden daha çok öne çıkıyor.


León'un en farklı tasarım detaylarıysa arkada yer alıyor. Spoiler, yüzgeç anten ve sahte egzoz çıkışları sportif duruşu öne çıkarırken LED stopların bagaj kapağında birleşmesi şık bir görünüm sağlamış. Ayrıca model ismi artık el yazısıyla oluşturuluyor.

4.368 mm boya, 1.800 mm genişliğe, 1.456 mm yüksekliğe ve 2.686 mm aks mesafesine sahip olan hatchback gövdeli León modelleri eskisinden daha uzun ve daha dar. Ayrıca aks mesafesinde de uzama yaşanmış.


İç mekanda Golf ile olan kardeşliğini daha çok belli eden León'da düğmelerden kumanda edilen aydınlatma grubu, geniş dokunmatik ekran, dijital gösterge paneli, dokunmatik havalandırma kumandaları ve otomatik şanzımanlı araçlarda kullanılan küçük vites selektörü dikkatlerden kaçmıyor. 380 litre hacimli bagaj büyümese de Sports Tourer gövde artık 617 litre hacim sunuyor.


Kaputu altında sürpriz bulunmayan aracın 1 litre hacimli TSI ünitesi 90 ve 110 beygir güç üretebilen seçeneklere sahipken 1.5 litre hacimli motor 130 ve 150 beygir güç sunabiliyor. 2 litre hacimli TDI ünitenin 115 ve 150 beygir gücünde iki seçeneği bulunurken aynı hacimli benzinli motor 190 beygir gücünde. 1.4 TSI motora sahip şarj edilebilir hibrit León ise 204 beygir gücünde. Bu modelin 13 kWh kapasiteli bataryası 50 km elektrik menzili sunuyor.