31 Aralık 2010 Cuma

9ff GTurbo 1200


Daha önce Porsche 911 GT3 temelli GTurbo modellerini tanıtmış olan Alman firma 9ff şimdi de aynı ismi 911 GT2 temelli aracına verdi. Gövdesi üzerinde kullanılan değişik tonlu boyalarla görünümü standart bir 911 GT3'ünkine benzetilen araç aslında tam bir canavar.

Yenilenen süspansiyon, fren ve egzoz sisteminin yanında aerodinamik olarak da yenilikler sunan otomobilin iç mekanında takla kafesi, yeni bir vites kolu ve yarış koltukları bulunuyor. Aynaları küçültülen aracın yan camları sürğülü bir sistemle açılırken ön tamponun alt kısmına daha büyük bir splitter yerleştirilmiş.

Motor hacmi 4 litreye yükseltilen 6 silindirli Boxer motoru çift turbo besleme yardımıyla 1.200 beygir güç, 1.100 Nm tork üretebilen aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 2.8 saniye sürerken 0'dan 300 km/s sürate çıkmak bile sadece 14.1 saniye alıyor.

Maksimum süratinin 400 km/s sınırının üzerinde olduğu belirtilen aracın fiyatıysa Almanya'da 350.000 Euro.

NOT: Herkese mutlu yıllar!!

30 Aralık 2010 Perşembe

Fiat Strada Sporting E-torQ


Fiat, geçtiğimiz yıl tanıttığı Strada Sporting'in daha da sportif bir modelini Brezilya pazarında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. E-torQ isimli versiyonun motoru artık daha güçlü.

Görünümünde, eski modele oranla büyük bir farklılık bulunmayan aracın sportif görünümlü ön tamponu, genişletilmiş çamurluklara uyum sağlayan yan etekleri, 16 inç çaplı jantları, metalik renkli yan ayna muhafazaları ve koyulaştırılmış farları aynen korunmuş.

İç mekanında deri kaplama direksiyon simidi ve vites kolu, kırmızı renkli dikişler, alüminyum pedal seti ve yine kırmızı emniyet kemerleri dikkat çeken otomobilin orta konsolu da piyano siyahına boyanmış. Opsiyonel donanımında güçlü bir ses sistemi ve sunroof bulunan aracın süspansiyon sistemi de elden geçirilmiş.

1.8 litre hacimli bir motorla donatılan araç benzinle çalışırken 130 beygir güç, 180 Nm tork üretebilirken etanolle bu değerler 132 beygir ve 185 Nm'ye dönüşüyor.

28 Aralık 2010 Salı

MTM A1


Alman firma MTM, Audi'nin yeni miniği A1 için geliştirdiği modifikasyon kitlerini tanıttı. Şimdilik sadece iki motor seçeneği için sunulan kitlerin kapsamı gelecek haftalarda daha da genişleyecek.

Araç için süspansiyon ve egzoz sistemi yenilemeleri de sunan MTM'in ünlü bimoto jantlarının bu araç için sunulan versiyonlarıysa 18 inç çaplı.

Standart haliyle 122 beygir güç üretebilen 1.4 litre hacimli TFSI motorun gücünü 152 beygire, torkunuysa 235 Nm'ye çıkarabilen MTM bu aracın maksimum süratini 220 km/s olarak açıkladı. Standart haliyle 105 beygir güç üretebilen turbo Diesel motora uygulanan modifikasyon sonucunda 121 beygir güç, 282 Nm tork alınırken bu güç artırma işlemlerinin her biri için 1.199 Euro isteniyor.

Schmidt STREETWORKER


İsmi pek duyulmamış, Almanya merkezli bir modifikasyon firması olan Schmidt Revolution, Mini Cooper S Clubman temelli çalışmasını tanıttı.

Çamurluk, tavan, far çerçeveleri ve ön panjur çevresi gibi birçok noktası mat siyaha boyanan aracın yan etekleri yenilenirken jantları 18 inç çaplı olarak belirlenmiş. Yüksekliği ayarlanabilen süspansiyon sistemiyle donatılan aracın yerden yüksekliği, standart versiyondan 60 mm daha az veya 40 mm daha fazla yapılabiliyor.

Turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motoru da hafifçe modifiye edilen araç, ürettiği 200 beygir güç ve 250 Nm torkla 220 km/s maksimum sürate ulaşabiliyor.

26 Aralık 2010 Pazar

PRIOR Mercedes-Benz E Serisi Coupé


Yeni nesil Mercedes E Serisi Coupé modelleri için görsel kit sunan markalar arasına PRIOR Design da katıldı. Yol tutuş performansı da geliştirilen aracın motor modifikasyonu da eksik kalmamış.

Daha köşeli tasarımı, yuvarlak sis farları ve ek havalandırma çıkışlarıyla dikkat çeken yeni ön tamponun altına bir splitter ekleyen PRIOR Design yenilediği ön panjura da kendi logosunu yerleştirmiş. Yan etekleri de makyajlanan otomobilde kullanılan 20 inç çaplı jantlar (Lastik setiyle birlikte 2.490 Euro) mat siyah, parlak siyah veya gri renklerde ısmarlanabiliyor.

Arka tamponunun alt kısmına bir difüzör eklenen aracın egzoz sistemi artık dört çıkışa sahipken birisi bagaj kapağının (249 Euro), diğeriyse arka camın üzerinde (229 Euro) bulunan iki adet spoiler yüksek süratlerde arka kısmın yere daha sıkı basmasını sağlıyor.

İç mekanında büyük bir değişiklik bulunmayan otomobilin deri döşemelerine kontrast oluşturan dikişler, PRIOR Design logoları ve karbon fiber kaplamalar dikkat çeken ayrıntılar arasında yer alıyor.

Aracın motor seçenekleri için modifikasyon kitleri de sunan firma motor seçeneğine göre gücü 75 beygire kadar artırabiliyor. Hem görünüm hem de yol tutuşu iyileştiren 35 mm'lik süspansiyon sistemi alçaltmasıysa 249 Euro karşılığında sunulan bir opsiyon.

Volkswagen Golf ve Polo Style


Volkswagen, Almanya pazarı için iki özel donanımlı seri tanıttı. Modacı Karl Lagerfeld imzasını taşıyan araçlar Golf ve Polo modellerinin çeşitli kasa seçenekleriyle sunulurken teknik olarak standart kardeşlerden farklılaşılmamış.

Araçlara ön sis farlarıı, özel tasarımlı alüminyum alaşımlı jantlar, Style logoları, karartılmış yan ve arka camlar gibi donanımlar ekleyen paketin yanında Style-Plus isimli ek paket de ısmarlanabiliyor. Daha büyük jantlar ve araca göre sunroof veya panoramik tavan opsiyonu ekleyen bu paketin avantajı 865 Euro'yu bulurken standart Style paketinde kazanç 2.335 Euro'yu buluyor.

Golf Variant ve Golf Plus modelleri için de sunulan paketlerle donatılan Polo'nun başlangıç fiyatı 14.075 Euro olarak sabitlenirken aynı paketle donatılan Golf'ün başlangıç fiyatı 18.825 Euro seviyesinde.