21 Ağustos 2020 Cuma

Wuling Victory


GM'in Çin'de kurduğu markası Wuling yeni MPV modelini tanıttı. Modern bir görünüme sahip aracın iç mekanı da sadeliğiyle dikkat çekerken kaputu altında güçlü bir motor seçeneğinin bulunmaması ilginç.

Köşeli hatlara sahip tasarımıyla dikkat çeken aracın ön bölümünde geniş panjur ve Hyundai modellerini hatırlatan çift katlı farlar görülebiliyor. Kapı kollarından geçen karakter çizgisini stoplara kadar taşıyan aracın tavan rayı da hemzemin tasarımıyla gözlerden kaçmıyor.


Arka kısımda küçük bir spoiler, yüzgeç anten ve LED stoplarla bizleri karşılayan otomobil neredeyse hiç çıkıntı yapmayan bir arka tampona sahip. Victory'nin boyu 4.875, eni 1.880, yüksekliği 1.700 mm olarak açıklanırken aks mesafesi 2.800 mm.

İç mekanı ferah görünen aracın ön bölümünde iki kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, geniş dokunmatik ekran, çift renkli plastik kaplamalar ve metal görünümlü trim parçaları kullanılmış. Üç koltuk sırası sunan MPV 6 kişilik oturma kapasitesine sahip.


Kaputu altında birden fazla motor seçeneği sunacak olsa da ilk olarak en güçlü ünite tanıtıldı. 1.5 litre hacimli, turbo beslemeye sahip, benzinli motor 150 beygir güç üretebiliyor.

Ford Puma 1.0 EcoBoost ST-Line


Ford Puma artık bir SUV. Yine Fiesta temelleri üzerine geliştirilen araç Ford'un yeni tasarım dilini yansıtan önemli bir araç. Segmentinde birçok rakibi olan yeni nesil Puma yine dinamik bir sürüş karakteristiğiyle sürücüsünü kendisine çekmeyi başarıyor. Opsiyonel ekipmanlar sayesinde donanımı da başarılı seviyeye ulaşan aracın rakipleri karşısında neler yapabileceğini inceleme sonunda göreceğiz.

Volvo XC40


Volvo'nun hibrit model atağı devam ediyor. Filosunu giderek daha temiz hale getiren üretici şimdi de XC40 modellerinin yeni hibrit versiyonlarını tanıttı. Bu araçlardan biri gamı genişletirken ikisi, daha önce satılan araçların yerini alacak.

XC40 Recharge Plug-in Hybrid T4 olarak aldandırılan yeni araç T5 PHEV'in hemen altında konumlandırılmış. 1.5 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motoru 129 beygir güç üretebilen modelin elektrik motoru da 82 beygir gücünde. 7 ileri vitesli otomatik şanzıman ve önden çekiş sistemiyle sunulan otomobil 10.7 kWh kapasiteli bataryalarıyla 43 km elektrikli menzil sunabiliyor.

B4 ve B5 isimli hafif hibrit araçlarsa T4 ve T5'in yerine piyasaya çıkıyor. 2 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motorlar ve 48 Volt hibrit sistemle 197 ve 250 beygir güç üretebilen ikili 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılmış. T4, iki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilirken T5 sadece dört çeker olarak sipariş edilebiliyor.

20 Ağustos 2020 Perşembe

Subaru Levorg


Subaru'nun ilk olarak 2013 yılında tanıttığı station wagon modeli Levorg yeni nesline kavuşuyor. 2019 yılında konsept haliyle karşımıza çıkan otomobil tasarım anlamında çok yenilik sunmasa da temelleri tamamen yeni.


Geçen yıl sergilenen prototipin birebir aynısı olan aracın bir Subaru olduğunu anlamak zor değil. LED farlar, altıgen ön panjur, büyük hava girişine sahip kaput, 18 inç çaplı jantlar, üst kısmı düzleştirilmiş çamurluklar, yüzgeç anten, parantez biçimli stoplar ve çift egzoz çıkışı dış görünümün bazı detayları olarak sayılabilir.


İçeride de güncel Subaru modellerini andıran otomobil orta konsolda dik yerleşime sahip dev bir ekran barındırıyor. Dijital gösterge paneline de kavuşan Levorg'da alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, metal pedal seti, çift renkli deri döşeme ve yüksek yan desteklere sahip koltuklar görev yapıyor.


Japon üreticinin yeni global platformunu temel alan araç dört tekerlekten çekiş sistemini standart olarak sunuyor. 1.8 litre hacimli Boxer motoru turbo besleme yardımıyla 177 beygir güç, 300 Nm tork üretebilen Levorg'un şanzımanıysa sürekli değişken oranlı otomatik (CVT) bir ünite. 2023 yılında tanıtılacak Layback isimli seçenekse 55 mm yükseltilmiş gövdeye sahip olacak.

18 Ağustos 2020 Salı

Mahindra Thar


Mahindra, Hindistan'ın Jeep Wrangler'ı olarak tanımlanabilecek modelini tanıttı. Görünüm olarak A.B.D. merkezli üreticinin modeline çok benzeyen otomobilde iki motor seçeneği sunulacağı açıklandı.

Wrangler'ın hafifçe makyajlanmış bir versiyonu gibi görünen araçta kullanılan yuvarlak farlar, dik ön panjur ve kaputun genel yapısı Jeep modeline çok benziyor. Tamponları bu aracınkinden kalın olan Thar'ın çamurlukları da plastik kaplı. Ayrıca modelde üç farklı tavan opsiyonu bulunuyor.


Siyah plastikler bütünü olarak tanımlanabilecek iç mekanda yuvarlak havalandırma ızgaraları ve orta konsolun üzerine yerleştirilmiş dokunmatik ekranla yine Jeep'e göndermeler yapan araçta çekiş geçişi bir kol yardımıyla yapılıyor. Dört kişilik oturma kapasitesi sunan Thar'ın ön yolcu konsolunda da Wrangler'ı anımsatan bir plaka bulunuyor.


41.8 derece yaklaşma, 36.8 derece uzaklaşma ve 27 derece askı açısına sahip olan araç yerden 226 mm yükseklikte ve 650 mm derinlikte sudan geçebiliyor. 2 litre hacimli turbo benzinli ve 2.2 litre hacimli turbo Diesel ünitelerse sırasıyla 152 ve 132 beygir güç üretebiliyor.

17 Ağustos 2020 Pazartesi

Ram 1500 TRX


Ram, bundan dört yıl önce tanıttığı uçuk konseptini seri üretime alıyor. Gövdesi yenilenen araç daha farklı görünüyor olsa da konseptte kullanılan motordan daha da güçlü bir üniteyle satılacak olması iyi haber.


Ford F-150 Raptor'ın karşısına çıkacak Ram modelinin görünümü de çok daha iddialı. 203 mm genişletilen gövde ve hem ön hem de arkada sunulan çelik tamponlar değişimin ilk adımları. Hava giriş ve çıkışlarına sahip alüminyum kaput ve araca özel ön panjur da önden bakıldığında değişim sağlayan detaylar.


Genişleyen çamurlukların altını dolduran 18 inç çaplı çelik jantlar ve 35 inç çaplı lastikler yeterince açıklayıcı olmayabilir diye çelik basamaklar ve kasa barı gibi donanımları da opsiyonel olarak sunan Ram 1500 TRX'in arka bölümünde karartılmış armalar ve 127 mm çaplı çift egzoz çıkışı dikkat çekiyor. Ön ve arkada çifter çeki demiri de unutulmamış.


İç mekanında her türlü lüks sunulan aracın bu bölümü standart Ram Rebel modellerini andırıyor. Donanımlar arasında 19 hoparlörlü Harman/Kardon ses sistemi, ısıtmalı ve havalandırmalı ön ve arka koltuklar, panoramik cam tavan, Alcantara döşemeler, dev bir dokunmatik ekran, head up display ve karbon fiber trim parçaları bulunuyor. Standart modellerde kullanılan vites selektörü de yerini kola bırakmış.


Bilstein amortisörlerle donatılan araçta kullanılan lift kit sayesinde yerden yükseklik 300 mm'ye ulaşırken su geçiş yüksekliği 813 mm olarak açıklandı. Yaklaşma, uzaklaşma ve askı açılarıysa sırasıyla 30.2, 23.5 ve 21.9 derece olarak açıklanıyor. 595 kg yükleme kapasitesi sunan pick up 3.675 kg'a kadar olan yükleri de çekebiliyor.


Kaputu altında, birçok Dodge modeline güç veren kompresör beslemeli, 6.2 litre hacimli V8 motor bulunduran araç 712 beygir güç, 880 Nm tork sunuyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle 0'dan 100 km/s sürate 5 saniyenin altında ulaşabilen canavarın maksimum süratiyse 190 km/s'te sınırlı.