28 Haziran 2019 Cuma

Ford Puma


Ford Puma geri döndü. Eskiden Fiesta temelli bir coupé olan araç günümüzde yine aynı otomobilin temellerini kullanan bir SUV. Üstelik sunduğu donanım ve sahip olduğu motor seçenekleri segment önderliği yapar nitelikte.

Eskiden olduğu gibi kare benzeri şekle sahip farlarla donatılan modelin o araçla tek benzerliği bu. Diğer Ford modellerinde olduğu gibi ön panjur, tamponlar ve çapları 18 inçe kadar çıkan jantları donanımdan donanıma farklılık gösteren Puma'nın genel olarak yuvarlak hatlara sahip olduğu söylenebilir.


İç mekandaysa temellerin paylaşıldığı Fiesta'nın izlerini görmek mümkün. Direksiyon simidinden dokunmatik ekrana birçok detay bu araçtan alınırken dijital gösterge paneli şimdilik Puma'ya özel. 456 litre hacimli bagajı dikkat çekici olan aracın bagaj zemini altında sunulan yıkanabilir bölüm bu hacmin 80 litresini oluşturuyor.

Donanım konusunda iddialı olan otomobilde 10 hoparlörlü, B&O ses sistemi, masaj fonksiyonlu ön koltuklar, yarı otonom park sistemi, adaptif hız sabitleme, elektrikli bagaj kapağı, otomatik acil fren desteği ve panoramik cam tavan bulunuyor.


İlk etapta iki motor seçeneğine sahip olacak aracın 1 litre hacimli, 3 silindirli motoru hafif hibrit sistemden yardım alıyor. 125 ve 155 beygir güç üretebilen iki seçeneğe sahip olan ünitenin elektrik motoru 16 beygir güç, 50 Nm tork desteği verebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanın ardından 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzıman ve 1.5 litre hacimli Diesel motor seçenekleri sunulacak.

2 yorum:

  1. Artık "Cougar" isminide başka bir Ford SUV'sinde görürüz.

    YanıtlaSil
  2. Bir yeni peugeot 2008 e bak bir yeni renault capture bak bir de bu hilkat garibesine bak! Ford tasarim ekibinin isine derhal son vermeli.

    YanıtlaSil