25 Ocak 2023 Çarşamba

BMW M3 CS

BMW'nin sportif modelleri daha dikkat çekici hale gelmeye devam ediyor. Markanın CS ailesine eklenen M3, daha güçlü motoru ve daha hafif yapısıyla dinamik bir araç olacağını kanıtlıyor. Üstelik M4 CSL'in aksine arka koltuklar da sunuyor.

Ön tamponunu, panjurla birlikte M4 CSL'den alan otomobilde yanlara taşan bir splitter görev yapıyor. Kaputta yer alan grafikler ve önde 19, arkada 20 inç çaplı olan jantlar da bu araçtan alınmış. Spoiler, difüzör, aynalar ve yan etekler gibi parçalar karbon fiberden üretilirken dört çıkışlı egzoz sistemi titanyum.

İç mekanda da karbon fiber ön koltuklar sunan aracın vites konsolu da bu malzemeden üretilmiş. CS armaları ve karbon fiber trim parçalarıyla donatılan bölümde Alcantara direksiyon simidi de dikkat çekiyor. Hafifletmeler sonucunda 34 kg kazanılmış ve ağırlık 1.776 kg'a inmiş.

Çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli, sıralı 6 silindirli motoru 550 beygir güç, 650 Nm tork üretebilen otomobilde 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor. Maksimum sürati 302 km/s olan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3.4 saniye sürüyor.

24 Ocak 2023 Salı

Polestar 2


Polestar, modellerini güncellemeye başladı. Makyaj gören Polestar 2, görsel olarak büyük yenilikler sunmuyor olsa da mekanik yenilikler önemli. Hatta değişim o kadar büyük ki bazı modellerin çekiş sistemi bile farklılaşmış.

İç mekanında yenilik bulunmayan otomobillerin ön panjurları biraz daha farklı tasarıma kavuşurken bu bölüm artık gövde renginde. Çapları 20 inçe kadar çıkan jantları da farklı tasarıma sahip olan araçların ön bölümünde daha bol güvenlik sistemi sensörü kullanılıyor.

Tek motorlu seçenekleri artık arkadan itişli olan otomobilin bu seçeneklerinde 300 beygir güç, 490 Nm tork üretebilen motor ve 82 Kwh kapasiteli bataryalar kullanılıyor. 0'dan 100 km/s sürate 6.2 saniyede ulaşabilen otomobilin menzili 635 km olarak açıklanırken bataryalar 205 kW şarja uyumlu.

422 beygir güç, 740 Nm tork üretebilen çift motorlu arçlar dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşan otomobili performans paketiyle tercih edenler 476 beygir güce ve 4.2 saniyelik 0-100 km/s hızlanmasına sahip olacaklar.

23 Ocak 2023 Pazartesi

Audi e-tron 55 Quattro S Line


Audi'nin elektrikli modelleri tasarım açısından içten yanmalı modellerine çok benziyor. Bu sayede yolca çok dikkat çekmeyen araçlar, özellikle bunu arayan müşterilerin dikkatini çekiyor. Alman markanın ilk elektrikli SUV modeli e-tron da tasarım anlamında bu yolu izliyor. İç mekanı da modern ama uçuk özelliklere sahip olmayan otomobil çift motorunun sunduğu performansla da rakipleriyle boy ölçüşecek düzeyde. Peki e-tron'un artı ve eksileri neler?

Hyundai Ioniq 5 Progressive

Hyundai'de yaşanan değişim devam ediyor. Elektrikli geleceğe de hazır olmak isteyen Güney Kore merkezli marka bu nedenle Ioniq'i farklı bir noktaya çekiyor. Neredeyse bir alt marka haline gelen Ioniq'in büyük hatchback modeli 5, tasarımıyla dikkat çeken bir otomobil. İç mekanına geçildiğinde de devam eden farklı çizgileri zengin donanımıyla birleştiren aracın çift elektrik motorundan alınan performans da yüksek.